kao i očekivano, t-mobile je sjebao stvar.
iskreno se nadam da im ovo nece proci, da su kupci pametniji, ali nekako ne vjerujem u to. ;(
srki,sto je t-mobile sjebao?
mislis ovo sta je nered postao...to je bio jedan ogroman duznik,na crnoj listi je bio i noramlano da su se htjeli osigurati...tako i bi i ja naparvi na njihov mjestu-za pojedince..
kupio ga danas..cekalo se 1h...raprodani u roku h i pol....
ja prezadovoljan...
imao sam i n95 8gb i lg ku990 i htca vise komada(da ne nabrajam 400 mobova koje sam koristio,samo ove zadnje s kojima ga se usporeduje)..ali ovo je takav gust koristiti da je to strava...net je brz,safari je odlican preglednik...zamjerke su standardne-bt,copy ,paste i cekamo novi soft sa najavljenom potpunom navigacijom...samo me frka,ne znam koliko smijem na netu biti dnevno na njemu?imam 2gb za potrositi...
a gle, kad si doma budi na wlanu, svaki dan provjeri koliko si potrosio mb i ona sam ocjeni kako ide potrosnja.
sto je t-mobile sjebao?
1.) naplata naknade za uspostavu poziva samo u tarifi i150
2.) obracunska jedinica za prvu minutu je 1 minuta, a ne 15 sec
3.) samim time dolazimo do zakljucka da njihovih obecanih 150, 300 i 500min je nemoguce ostvariti
4.) svim korisnicima koji nisu prije bili na t-mobileu i koji ne placaju putem trajnog naloga se zahtijeva da plate 1200, 2400 i 3000kn za nekakav polog, a ne daju nikakvu kamatu na to, dakle financiras t-mobile na 6 mjeseci za nista mislim da bi se ulucni lihvari postidili tog akta
5.) tu cetvrtu tocku nisu najavili na pravi nacim, ljudi su cekali u redovima pa tek onda saznali za to, dakle stvoritli su hype sa redovima, a vecina tih ljudi je na kraju izvisila, ali je t-mobile na svoj pizdraski nacin uspio ono sto je nakanio, prezentirati preko medija dugacke redove i "veliku potraznju" za iPhonom
uzivaj u svom iPhoneu, nadam se da te nece neke sitnice poceti nervirati nakon nekog vremena kao mene. ali opet sam super zadovoljan i vjerovatno ga necu mijenjati u dogledno vrijeme.
Što je sa zamjenom + club bodova? Da li to vrijedi pri kupovini iPhone-a?
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Ovdje se očito krši Zakon o zaštiti potrošača (naravno, odredbe koje stupaju na snagu pri ulasku u EU se krše sve u šestnest), ali i one koje jesu na snazi:
Članak 7 i Članak 9 (barem jedan od njih, a vjerojatno i oba).
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/298920.html
Naša država IMA institucije gdje se vrlo jednostavno i lako ovakvi slučajevi zavaravanja mogu i trebaju prijaviti: Državni inspektorat:
http://www.inspektorat.hr/
Naša država ima institucije, da bi one bile efikasne, moramo ih koristiti.
Zato svima koji se osjećaju oštećenim... samo prijavljujte.
Ovo je naša država, a ne od t-mobilea ili apple-a.
također smatram da se za ova navedena "osiguranja", tj. "pologe" kojima tako sretno obraduju nove korisnike treba uložiti nekakva grupna tužba i opleti.
Pa mislim zaista nisu normalni...
Tko je tu blesav?
I onda ti idi po taj uređaj, pa nisam pao sa drveta...primitivčine!
A na kraju, ja ne znam kako i zašto oni imaju provjeravati moju kreditnu sposobnost što je moja osobna stvar. Pa ne kupujem kuću ili auto.
Ma nabijem ih u T-Mobile-u, čak razmišljam da više ne budem niti prepaid korisnik.
Pa stvarno nisu normalni.
Imam jako mnogo psovki za njih ali ih naravno ovdje neću izreći.
Zadnji uredio Wisher : 08-11-2008 u 20:47
jao danas opet odem do t centra i pitam neku trebu ša radi tamo koliko bi mi došao ovaj od 16 gb u i300 i kaže mi 1500 kn??je li to zato šta sam sad vip pa ono nova kartica i to...??(i naravno tu je još i BONUS OSIGURANJE OD SAMO 2400kn)
Zadnji uredio @l@n : 08-11-2008 u 19:33
What else you gonna do on a saturday?
A u paketu još dobijete i mountain bike, televiziju ili set padela
Ciao od Angelo da Linea Casa (možda će se neko sjetiti otkud ovo)
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
rekalam za set posuda u devedestimavaljda.
cudi me da t-mobile ne zeli objaviti podatak o broju prodanih iPhonea, kazu da je taj podataka "tajna". ne shvacam sto se tu ima skrivati?
Možda zato jer je pola ljudi iz onih nekoliko redova odustalo od kupovine nakon pokušaja naplate onih bonusa.
Ja vjerujem da je to odličan uređaj, ali se ne isplati za te novce i te uvjete po kojima se nudi.
ja se slažem da je to odličan uređaj ali ćemo ga nabaviti "na crno!"
U tarifi 300 je 700kn (bez onih deposita isl naravno). Ova tarifa je jedno minimalno 150 kn skuplja od neke bolje tele2 tarife. U oglasniku se da naci za 4000kn (a i manje). Trajat ce ... recimo 1-2 godine (dok ne dosadi) - neka je 24 mjeseca jer toliko traju i njihovi ugovori. To je oko 3600kn skuplje, plus 700 = 4300 kn. Uz cinjenicu da u tele2 trosim ionako tek oko 100kn mjesecno. Nema sanse da mi se isplati uzeti iphone nego "na crno" (sto uopce nije na "crno" nego jednostavno: pametnije).
Samo oni koji su lijeni potrazit iPhone "na crno" ili imaju para na bacanje, uzet ce ga u t-mobileu.
Koje su procedure u TIM ducanima u Trstu ? Dal' se moze engleskim sporazumjeti ili ipak inatljivo pricaju talijanski ili mozda neki znaju slovenski ili hrvatski ? Kako tocno zatraziti iPhone ? Mislim na to treba li traziti taj njihov prepaid ili ”molim odkljucani iPhone !” ? Traze li kakve podatke tipa adresa, osobna, kreditna kao sto radi nas T-Mobile ? Postoji li mogucnost da se takav iPhone zakljuca prilikom updatea nekim cudom ? Da li je potrebno odmah na licu mjesta ipak isprobat da li radi sa hrvatskim karticama da je nekim cudom ipak zakljucan ? Koji je najbolji ducan u Trstu ( ima sigurno u skladistu ) ? Mozda onaj u samome centru ?
Znam da su neka pitanja blesava, ali lupiti 300km i dati 499(/569) + put eura, nije pametno osim na sigurno ici !
Pa u Trstu postoji vrlo dobra šansa da će te razumjeti na hrvatskom (dosta stanovnika su ionako Slovenci, a u skoro svim bankama rade upravo oni), a za pitati na talijanskom možeš reći
"Voglio un iphone senza simlock" (Voljo un iphone senca simlock)
to bi trebalo biti dovoljno![]()
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
[QUOTE=mble127;818581]Nemoj molim te miješati prevaru i dobar marketing. Ovo je zavaravajuća poslovna praksa.
Pitam se da li su u Njemačkoj radili tako nešto. Nešto mi govori da nisu.[/QUOT http://www.t-mobile.hr/pdf/uvjeti-mcd.pdf
Tko rano rani, zajebo je pjetla
RAUL, ne shvacas poantu. nigdje ne pise koliki je to tocno iznos i kome ce biti naplacen, a kome nece. shvacas sad?
naravno da su to oni naveli u "uvijete ugovaranja", inace bi to bilo nelegalno poslovanje. ali su to skrili i nisu naveli relevantne cinjenice koje bi mnoge odgovorile od kupnje i ne bi se stvorili umjetni redovi.
Nije zapravo niti pitanje zašto taj iPhone ima takav status, već otkud T-Mobile pravo na takve akcije koje su poduzeli.
Smatram da je sve to u duboko sivom ili crnom dijelu zakona.
Trebalo bi se ozbiljno razmisliti o tužbi, jer ako im se ovo dopusti smatram da smo u budućnosti potpuno najebali!
...e kako se ono kaže dabogda propali.
HC4L
Bookmarks