= Citat = Izvorno postao Toninjo Pregledaj post
Hm, prvotno su davali izjave da žele trećinu privatnih i poslovnih korisnika. Čitao sam intervju s bivšim im ovdašnjim čelnikom, Matsom Tillyjem, koji je bio mišljenja da će s poslovnim ponudama navaliti kada pokriju cijelu Hrvatsku kako treba, da si ne bi stvorili loš imidž.

Evo u zadnje vrijeme često se pojavljuje EDGE i HSDPA, što do sada nismo vidjeli, pokrivenost Hrvatske je sve bolja, iako još ne blizu završteka.
Poslovni korisnici mjenjaju providera samo ako su nezadovoljni trenutnim ili ako su medju rijetkima kojima telefoniranje cini znacajniji dio troskova. Bojim se da ce Vipu i TMu biti ouno lakse zadrzat poslovnjake nego Tele2-u pridobit te poslovnjake. Ovo sto si citirao ima smisla (iako ne vjerujem da mogu dosegnut trecinu privatnih a kamo li tek poslovnih korisnika) ali bojim se da je malo prekasno za to, penetracija je vec na skoro 110%.

Zanimljive izjave dao je njihov sadašnji čelnik u Hrvatskoj, Johan Granlund: On je ustvrdio da mu se ovdje uopće nije teško boriti s konkurencijom jer je došao iz Rusije gdje je bilo kudikamo više konkurenata. Osim toga, smjelo je izjavio da VIP i T-Mobile imaju "drugi fokus i da posluju onako kako se to u Europi radilo prije nekoliko godina".
Da Tele2 ima polozaj koji imaju Vip ili TM sigurno bi se i on tako ponasao. Nema tu dobrih i zlih, a gad pogledam rezultate TMa ili Vipa ne bih rekao da imaju los business model, sasvim su dobro pozicionirani na trzistu. Borba protiv konkurencije nije sama sebi svrhom, cilj je ostvarit dugorocan profit, nadam se da ce Tele2 nac nacina da to ostvari iako ne znam na koju foru.

Također mi nije jasno zašto se konkurencija kod nas glasnije ne obruši na regulatora zbog aljkavog obavljanja posla...
Jer bi im dali povoda da budu jos gori prema njima.
Vlada je ta koja bi trebala nadzirat rad agencije no vlada je u odredjenom sukobu interesa zbogg ugovora sa DT-om.
Zalosno.