Stranica 2 od 3 PrvaPrva 1 2 3 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 26 do 50 od 78

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2008
    Operater
    Vip i Telenor
    Bodovi
    17.875
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.875, Nivo: 32
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao frish Pregledaj post
    Pasivni su prvenstveno iz toga što vjerovatno još nisu u mogućnosti pružiti dovoljno kvalitetnu uslugu poslovnim partnerima kojima je vrlo važan mobilni internet sa većim prijenosom podataka. Mada se većini tvrtki jednostavno ne da cijelu "bazu" prenositi u drugu mrežu, tako da većinom ovise od novijih tvrtki, makar su i oni skeptični prema Tele2. Trebali bi imati dvostruku reklamnu kampanju: ovakvu kakva god da je (koje nisam pristaša) za mlađe i privatne korisnike, te posebnu, ozbiljniju kampanju za poslovne korisnike. Sumnjam da privuku poslovne korisnike sa mafijašima u reklamama. To im je minus.
    Eto, sve si dobro rekao. Njihova kampanja se svodi na to da privuku mlađu populaciju kao korisnike, a to je greška, jer oni nisu pravi potrošaći usluga.
    Troše oni na bonove, ali to je zanemarivo koliko bih mogli pokupiti od jednog pravog poslovnog korisnika.
    Evo za primjer moju firmu, mi smo na Vipu, VPN-u i trenutno sa dećkima vozaćima i komercijalom imamo oko 60 linija na bussnis 200 tarifi.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran100 Experience Points5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    Lumia 640 LTE
    Operater
    TELE2
    Bodovi
    7.502
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.502, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marie Helene Magenschab, bivša šefica VIP-a, u jednom je intervjuu izjavila da pouzdano zna kako bi mnoge tvrtke u državnom vlasništvu htjele prijeći na VIPove poslovne usluge, ali su primorane biti na T-Mobileu...

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.485, Nivo: 27
    Bodovi: 13.485, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Toninjo Pregledaj post
    Marie Helene Magenschab, bivša šefica VIP-a, u jednom je intervjuu izjavila da pouzdano zna kako bi mnoge tvrtke u državnom vlasništvu htjele prijeći na VIPove poslovne usluge, ali su primorane biti na T-Mobileu...
    Može ona pričati što hoće, ali Hrvatska pošta je državna tvrtka i dio službenih mobitela je Vipov, a dio T-mobileov.... nije da se državnim tvrtkama brani odlazak na VIP već je stvar u tome tko je jeftiniji ... i da, tko da bolju proviziju
    Nije ovo za mene ...

Veteran100 Experience Points5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    Lumia 640 LTE
    Operater
    TELE2
    Bodovi
    7.502
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tomislav10 Pregledaj post
    Može ona pričati što hoće, ali Hrvatska pošta je državna tvrtka i dio službenih mobitela je Vipov, a dio T-mobileov.... nije da se državnim tvrtkama brani odlazak na VIP već je stvar u tome tko je jeftiniji ... i da, tko da bolju proviziju
    Hm, moš mislit kako je T-Mobile jeftiniji od VIP-a!

Super-forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znaju oni dobro sto rade , telekomunikacije su unosan posao za providere kad krene kako treba , ne bojim se ja za njih , njima ti gubici su rekao bi cak ocekivani , a posto stalno imaju rast - sve ce doci na svoje mjesto ... dobra im je strategija ...

Forumaš Postignuća:
    Veteran31 days registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2006
    Bodovi
    12.807
    Nivo
    27
    Bodovi: 12.807, Nivo: 27
    Bodovi: 12.807, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma gubici im pašu... ko budali šamar...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao superior Pregledaj post
    Ma gubici im pašu... ko budali šamar...
    Nisu to doslovno gubici , to su oni ocekivani i negdje vec unaprijed uracunati ...

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    48
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Govorim prema subjektivnom mišljenju, a i čitam po netu da ljudima ti mafijaši već odavno idu na sve moguće organe. A BTW, reklama za Roku i njegov tours je dobila nekakvu nagradu. I reklama je dobra. Uostalom, to nije jedini minus koji sam naveo.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meni su recimo ti mafijasi bas simpaticni iako su vec predugo na TV ekranima,ali onaj kreten Roko i magarac su posebna prica.

Datum registracije
    Mar 2008
    Operater
    Vip i Telenor
    Bodovi
    17.875
    Nivo
    32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A tako ti je danas, ide se gdje je bolje. Ina je kompletna prešla na Vip.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    LG G2
    Operater
    TELE2 Smart bon
    Godina
    41
    Bodovi
    18.708
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.708, Nivo: 33
    Bodovi: 18.708, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da je tih 627 000 korisnika ipak nerealno.vjerujem da je tu ipak dosta neaktivnih kartica koje su takodjer uracunate u ovu statistiku.

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    May 2007
    Operater
    Tele2, Vip
    Bodovi
    6.742
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.742, Nivo: 19
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Naravno, kao i kod drugih operatera, mos mislit sto T Mobile ima bas 2,5 milijuna ili VIP 2,4, ima tu hrpa neaktivnih kartica.

Datum registracije
    May 2007
    Operater
    Tele2, Vip
    Bodovi
    6.742
    Nivo
    19
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gubici su sasvim ocekivani dok god traje nacionalni roaming i izgradnja mreze. Nova TV npr. tek od ove godine posluje pozitivno, povlacim paralelu jer su i oni imali velika ulaganja u odasiljacku mrezu i program.

A sad jel peru lovu ili ne, ne znam, ali cini se da u ovoj zemlji nema cistih poslova.

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao jahu Pregledaj post
    Gubici su sasvim ocekivani dok god traje nacionalni roaming i izgradnja mreze.
    To i je "tricky" dio, to da oni vjeronatno ne grade mrežu (ili je grade vrlo sporo), jer su njihove kapitalne investicije vrlo male:

- tele2 o ovom kvartalu: 47 mil kn
    - vipnet u proslom (nema jos izvjesca za ovaj): 130 mil.

Kompanija koja vec ima mrezu, ulaze u izgradnju skoro 3 puta vise od ove koja je nema?

(jel tu meni nesto promaklo ili oni i ne planiraju izgraditi nista?)

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    28.693
    Nivo
    41
    Bodovi: 28.693, Nivo: 41
    Bodovi: 28.693, Nivo: 41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mble127 Pregledaj post
    - vipnet u proslom (nema jos izvjesca za ovaj): 130 mil.

Kompanija koja vec ima mrezu, ulaze u izgradnju skoro 3 puta vise od ove koja je nema?
    Kad se vec spominje VIP, ni kod njih nije sjajno pa makar i ulagali u mrezu:

Poslovni rezultati Vipneta, drugog po veličini mobilnog operatera koji posluje u sklopu mobilkom austria, razočaravajući su ako se usporede sa slovenskim Si.Mobilom koji posluje u sklopu iste grupacije, ali i s rezultatima T-Mobilea.
    Naime, Vipnet je zabilježio rast prihoda od skromnih 3,1 posto na 128,2 milijuna eura, dok je u istom razdoblju u drugom kvartalu ove godine Si.Mobil porastao 8,4 posto na 46,4 milijuna eura. Smanjenje prihod u Vipnetu objašnjavaju utjecajem smanjenja cijena roaminga u inozemstvu iako Hrvatska još uvijek nije članica EU. Na polugodišnjoj razini Vipnetov prihod porastao je 7,9 posto, Si.Mobilov 14,6 posto.

Vipnetov EBITDA na kraju drugog kvartala veći je malih 3,3 posto i iznosi 49,4 milijuna eura, a operativni prihod povećan je 6,1 posto na 31,1 milijun eura. U istom razdoblju slovenski Si.Mobil EBITDA je povećao 20,3 posto na 15,4 milijuna eura, dok je operativni prihod porastao snažno za 47,1 posto na 10 milijuna eura. Iako iz Vipnetova izvješća se ne vidi profitna margina, Si.Mobil je objavio EBITDA marginu od 33,2 posto uz rast u drugom ovogodišnjem kvartalu od 3,3 posto. Na polugodisnjoj osnovi EBITDA Vipneta veći je 7,1 posto, dok je Si.Mobilov 24,9 posto.

I dok Vipnet gubi tržišni udjel koji je sa 42,7 s kraja prvog lanjskog polugodišta, krajem lipnja pao na 42,2 posto, Si.Mobil je povećao tržišni udjel s 26,2 na 27,2 posto. Ipak Vipnet bilježi rast broja korisnika od 12,7 posto na kraju prvog polugodišta i dosegao je 2,3 milijuna korisnika. U Vipnetu procjenjuju kako je penetracija mobilnog tržišta u Hrvatskoj sa 107,1 posto na kraju drugog kvartala 2007. povećana na 122,1 posto na kraju lipnja ove godine. U Si.Mobilu pak ističu kako je mobilna penetracija u Sloveniji povećana sa 88,1 posto na 98 na kraju drugog tromjesječja 2008.

Vipnet bilježi 4,5 posto pada prosječne mjesečne potrošne po korisniku (ARPU) na 14,9 eura u drugom ovogodišnjem kvartalu. To objašnjavaju prije svega povećanjem potrošnje uz smanjenje cijena. Pritom je Si.Mobil povećao svoj ARPU za 1,3 posto na 23,6 eura, uz povećanje potrošnje u minutama za 8,2 posto na 135,4 minute mjesečno po korisniku. Prosječna potrošnja u Vipnetu tek je neznatno povećana za 1 posto na 93 minute mjesečno. Na polugodišnjoj razini Vipnetov ARPU je pao 2,6 posto, dok je Si.Mobilov povećan 5,9 posto.

Prema podacima iz polugodišnjeg izvješća telekom austria vidljivo je da je Vipnet tek neznatno povećao broj ugovora (pretplatnika), sa 19,3 posto krajem prvog polugodišta prošle godine, na 21,5 posto. Istovremeno, Si.mobil povećao je broj ugovora s 59,7, na 64,1 posto.

Datum registracije
    May 2007
    Operater
    Tele2, Vip
    Bodovi
    6.742
    Nivo
    19
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemam pojma, ja tu bas nisam strucnjak, ono sto znam pouzdano jest to da gradnja mreze ide dalje i da nije stala. VIP vjerojatno ima vece rashode, pretpostavljam da rade na UMTS i HSDPA mrezi.

Datum registracije
    Feb 2006
    Bodovi
    10.785
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.785, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dobro koliko vas ima dionice t2 pa da vas zanima koliko su u gubitku ili dobitku??!!cemu ovo raspravljati??!!!sto vas toliko zabrinjava u tome???!!!
    daj nek mi netko kaze sto njega najvise tišti u tome sto t2 radi u gubicima???dajte nesko konkretno..ili zatvorimo ovo....

Datum registracije
    Feb 2006
    Bodovi
    10.785
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moze li se ovakva tema koja nema veze sa mobitelima...nego sa gospodarskim analizama i stvarima prebaciti negdje drugdje.....a da probate o ovome raspravljati na buissnes.hr

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao revo Pregledaj post
    moze li se ovakva tema koja nema veze sa mobitelima...nego sa gospodarskim analizama i stvarima prebaciti negdje drugdje.....a da probate o ovome raspravljati na buissnes.hr
    Lijepo piše o čemu je ovaj dio foruma:

"Mobilni Operateri
    T-mobile # VIPnet # Tele2 # strani operateri # kvaliteta usluge, ponude, događanja...."

Znači, od ovoga gore što piše da bi ovaj dio foruma trebao biti o, ova tema zadovoljava:
    - sam naslov: "Mobilni Operateri"
    - podnaslov: Tele2
    - podnaslov: događanja (jer najveći događaj za operatera su njegova fin izvješća)

Ne znam zašto to tebe toliko smeta ako mi želimo raspravljati o tele2 i tome kako je njima u Hrvatskoj.

A prije si bio pitao:
    "dobro koliko vas ima dionice t2 pa da vas zanima koliko su u gubitku ili dobitku??!!cemu ovo raspravljati??!!!sto vas toliko zabrinjava u tome???!!!
    daj nek mi netko kaze sto njega najvise tišti u tome sto t2 radi u gubicima???dajte nesko konkretno..ili zatvorimo ovo...."

Mislim da bez obzira na to tko ima dionice od tele2 ili nema (neki mozda i imaju), tele2 (a i ostali operateri) su operateri koji djeluju na području Republike Hrvatske, i dana im je koncesija Hrvatske države - znači SVIH NAS, kroz određene institucije, zakone isl.

Zato mislim da je svima u interesu znati koliko i što i kako radi neki operator:

- bilo da daje povoljne usluge (pa nam je cilj da još više radi, da dobro radi i donese još investicija u Hrvatsku, te da svi imamo koristi od toga),

- bilo da krši zakon te da onda ukažemo na to da se kazni kako nam ne bi narušavao životni standard.

Nadam se da ti je objašnjenje zadovoljavajuće.

Datum registracije
    Feb 2006
    Bodovi
    10.785
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a da mi objasnis ono ''
    - bilo da krši zakon te da onda ukažemo na to da se kazni kako nam ne bi narušavao životni standard.''??!!!

= Citat = Izvorno postao mble127 Pregledaj post
    Lijepo piše o čemu je ovaj dio foruma:

"Mobilni Operateri
    T-mobile # VIPnet # Tele2 # strani operateri # kvaliteta usluge, ponude, događanja...."

Znači, od ovoga gore što piše da bi ovaj dio foruma trebao biti o, ova tema zadovoljava:
    - sam naslov: "Mobilni Operateri"
    - podnaslov: Tele2
    - podnaslov: događanja (jer najveći događaj za operatera su njegova fin izvješća)

Ne znam zašto to tebe toliko smeta ako mi želimo raspravljati o tele2 i tome kako je njima u Hrvatskoj.

A prije si bio pitao:
    "dobro koliko vas ima dionice t2 pa da vas zanima koliko su u gubitku ili dobitku??!!cemu ovo raspravljati??!!!sto vas toliko zabrinjava u tome???!!!
    daj nek mi netko kaze sto njega najvise tišti u tome sto t2 radi u gubicima???dajte nesko konkretno..ili zatvorimo ovo...."

Mislim da bez obzira na to tko ima dionice od tele2 ili nema (neki mozda i imaju), tele2 (a i ostali operateri) su operateri koji djeluju na području Republike Hrvatske, i dana im je koncesija Hrvatske države - znači SVIH NAS, kroz određene institucije, zakone isl.

Zato mislim da je svima u interesu znati koliko i što i kako radi neki operator:

- bilo da daje povoljne usluge (pa nam je cilj da još više radi, da dobro radi i donese još investicija u Hrvatsku, te da svi imamo koristi od toga),

- bilo da krši zakon te da onda ukažemo na to da se kazni kako nam ne bi narušavao životni standard.

Nadam se da ti je objašnjenje zadovoljavajuće.

Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2008
    Bodovi
    3.605
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.605, Nivo: 14
    Bodovi: 3.605, Nivo: 14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Usporedba Vipa sa SiMobilom je promasena, sasvim drugacija trzista.

No meni buducnost Tele2 bas ne izgleda bajno. Na trzistu sa tako velikom penetracijom i sa tako malim ARPUom neces dugo prezivjet ako ne ostvarujes dobit. Iako moram priznat da mi bas nije jasno, cijene su kod nas relativno visoke a ARPU je tako nizak, i sve to uz toliku penetraciju. Bilo kako bilo, ne znam kako Tele2 uopce moze u skoroj buducnosti doc do crnih brojki. Nisu uspjeli pridobit poslovne korisnike (nista cudno s obzirom na to da su zadnji na trzistu, poslovnjaci ugrabe one prve i ne pustaju ih tako lako), ne nude bas neke lude proizvode... Bio bi veliki gubitak kad bi Tele2 nestao ili bio progutan, ali bas ne vidim neki manevarski prostor.

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    HTC Desire, E63
    Operater
    VIP,Tele2, T-mobile
    Bodovi
    16.945
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.945, Nivo: 31
    Bodovi: 16.945, Nivo: 31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A možda da ponude bar neke od high-tech mobitela koje nudi švedski Tele2 (Sony Xperia, HTC Diamond, Sony C905) bi brdo ljudi navalilo, pa makar ih upakirali u neke fensi šmensi pretplate koje bi bile malo skuplje od sadašnje ponude, da i ne govorimo o data paketima....
    T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao agam Pregledaj post
    Iako moram priznat da mi bas nije jasno, cijene su kod nas relativno visoke a ARPU je tako nizak, i sve to uz toliku penetraciju. Bilo kako bilo, ne znam kako Tele2 uopce moze u skoroj buducnosti doc do crnih brojki. Nisu uspjeli pridobit poslovne korisnike (nista cudno s obzirom na to da su zadnji na trzistu, poslovnjaci ugrabe one prve i ne pustaju ih tako lako), ne nude bas neke lude proizvode... Bio bi veliki gubitak kad bi Tele2 nestao ili bio progutan, ali bas ne vidim neki manevarski prostor.
    ARPU i je mali zbog velike penetracije (penetracije SIM kartica), i.e. ima previše neaktivnih SIM kartica koje se ubrajaju u "korisnike" (kako je to manje vise sve prepaid). A i s druge strane ima puno njih koji imaju po nekoliko SIM kartica, pa se tako arpu razrijedi.

Puno grešaka je tele2 napravio u samom početku, tako da - iako još nije kasno - nije lako (loš ugovor za roaming, loši interkonekcijski ugovori, kolokacije, problemi s gradnjom itd.). Regulator bi im trebao više pomoći, ali regualtor u Hrvatskoj nije baš nešto čime se možemo ponositi.

Datum registracije
    May 2007
    Operater
    Tele2, Vip
    Bodovi
    6.742
    Nivo
    19
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Austrija ima 4 operatera, T-Mobile, One, A1 i 3 (Drei, UMTS)....toliko ih trenutacno ima i Slovenija. Ne vjerujem da ce HR ostati na 2 operatera jer je tendencija u svim europskim zemljama da psotoje minimalno 3 i mislim da vise gotovo i nema drzave gdje postoje samo dva. Tri operatera ima i Crna Gora koja ima manje stanovnika od Zagreba.

Takodjer, gledjauci njihovu strategiju, Tele2 je jako zagrizao za HR i puno su ulozili tako da mislim da ce tesko otici.

Stranica 2 od 3 PrvaPrva 1 2 3 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. E365 kao drugi mob
    By hat in forum Motorola
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 31-07-2006, 22:32
  2. Noviteti - 1. kvartal 2006.
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 02-03-2006, 01:05
  3. Noviteti - 1. kvartal 2006.
    By Bimbi in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema