puna kutija![]()
Ekipa, pozdrav!
Zna li netko koliko kalorija ima u običnoj, miješanoj pizzi? Koliko pizza teži obično?
Nigdje na netu nema informacije o kaloričnosti pizze.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
puna kutija![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
I nije bitno samo to koliko je kalorija, nego i to odakle te kalorije dolaze, masti, UH ili proteini, a isto tako je i bitan GI (glikemijski index) a on govori kojom brzinom odredjena namirnica dize secer u krvi. poznavajuci stvari koje cine picu, jasno je da je jaaaaako nezdrava i da prilicno deblja....
suti, Mile, 'oces da nas kamenuju?
jos si mogao pripomenut' i nezdravost cevapa pa da ti Sljaka jedan tomahawk navede![]()
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
moram ih preobratit ili barem pokusat radi ciste savjesti jer ako nastave s time, ja kao porzeni obveznik cu morat financirat njihovo lijecenje kad dobiju dijabetes, kolesterol, visoki tlak, zacepljenje zila, i ostalo sto slijedi.....
Ima li ikakve razlike između domaće napravljene pizze i kupovne?
to pitaj mamu, ili tko ti vec radi picu doma. ovisi. sta stavlja, jel koristi koncentrat il sto. jel stavlja onu sunku za picu iz crijeva, ili? jel sama radi tijesto ili uzme gotovo u pekari? ne znam ja kak vi radite picu. al znam da su ove kupovne viose manje radjene s paradajzovim koncentratima i inim instant pizdarijama. podgrijanima u mikrovalnoj. nda. temelj zdrave prehrane
Radi ovako:
Sama zamjesi tijesto, ispeče sama, kečap ide prvi na tijesto, kupovna šunka za pizzu, sir isjeckani gouda, i onda na kraju origami. Nekad bude i pizza s šampinjonima... Joj kak mi se sad jede pizza....
pica je sama po sebi zbog kombinacije namirnica vrlo kaloricna i nezdrava hrana. stvar dodatno pogorsavju koncenrati, kecapi, sunke iz crijeva..
tko zeli izbjeci to, mora dakle staviti umak od svjeze rajcice, po mogucosti doma napravljene a ne pasirane iz tetrapaka. i sunka da nije ona iz crijeva. ali i dalje je to visokokaloricna hrana i nije ju bas preporucljivo cesto konzumirati.
Mah, ne bojim se previše možebitnog lošeg utjecaja pizze.
Zadnji uredio Moby : 14-09-2008 u 09:02
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Tijesto od bijelog brašna - kalorično, visok GI - nezdravo i deblja.
Sir za picu - U pravilu sadrži preko 30% zasićenih masnoća, termičkom obradom, te masnoće dodatno postaju kancerogene.
Šunka - na ovo ne treba trošiti riječi.
stomiljonapetstoosamdesetitritisućeosamstodvadese tpet
![]()
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
a onda se uzme crno brasno stavi se na icu svjezih poma malo tikvice malo kukuruza i malo kojekakvog povrca i sojinog sira i fitu pršuta samo da da aromu i eto zdrave neprevise masne pice
crno brasno? valjd mislis integralno
he, al to sto si ti naveo vise nije picanemos ti nase ljude prevarit'. kad sam ja doma pocela nakuhavat inegralnu tjesteninu, nitko je nije htio jesti.. kao, fuj to. svi moji pokusaji da ih navedem na maslinovo ulje bili su uzaludni.. jbg, koronarna zacepljenja su mi ocito u horoskopu
![]()
@smuch: lol, nisam ni skužio, al je feler prve klase definitivno![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Pa ne mogu vjerovati da se netko oko toga brine...
Ja obožavam pizzu i picu![]()
i baš me briga kolko ima kalorija...
![]()
e zato treba mrknuti po 20-30 tableta ribljeg ulja prije spavanje i ne bude nikakvih problema![]()
Ma pizza je najbolja hrana koja postoji
Koga boli briga za kolesterol![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Bookmarks