5 .... neupotrebljiv???? nebih bas rekao....... garmin stavi i vidit ces........
Evo kako stoji u naslovu. Posjedujem mobitel već 10-ak dana pa mogu donijeti jedan sud o (ne)radu mobitela.
Bugovi koje sam primjetio do sada:
1.Tijekom razgovora se u zvučniku čuje sugovornika kao da priča preko stare analogne mreže. Dakle, ponekad se javi taj "ispucketani" zvuk. Pretpostavljam da to nije moguće riješiti jer je isti postojao i kod N95 original, i izgleda da je jedino rješenje nekoliko puta jako puhnuti u zvučnik (bar tako kažu na stranim forumima, ja još nisam isprobao).
2.Kad je memorija Poruka postavljena na Mass memory, jeste li primjetili da mobitelu treba 5 sekundi da otvori poruku, a isto toliko da se na poruku odgovori. Grozota s obzirom da ga pokreće novi procesor i da ima sve one akceleratore u softveru. Isto tako poruku šalje dosta duugo.
3.Traka koja se javlja u Stand-by modu je uvijek u Landscapeu i nije ju moguće namjestiti u portrait. Koji god program da se stavi, uvijek ćete morati "okrenuti" mobitel za pogledati vrijeme/datum/novi SMS i sl.
4.Sada, ne spada baš u bugove, ali vijek trajanja 1200mAh baterije je jadan. U vrh glave nekih 1.5 dana uz umjereno korištenje (do pola sata razgovora, par SMS poruka, slanje i primanje via BT, 10 min WLAN-a).
5.GPS koji je gotovo neupotrebljiv. Imao sam N82 koja je u roku, ne duljem od 3 minute pronalazila GPS poziciju. Kod ove Nokije to traje "danima". Isto tako velika packa Nokiji što se moraju downloadati i platiti licence kako bi se Maps uopće mogao koristiti. Inače je niškoristi.
6.Jako slab signal za WLAN. N82 je mogla hvatati signale u krugu do 200m zračne linije, dok N95 8GB ne može niti u krugu od 50m.
Imam inačicu softa 20.nešto, uglavnom ovu trenutačno zadnju.
Nadopunite me ili demantirajte bugove ako vi nemate sličnih iskustava, ali pretpostavljam da ovaj put nisam naletio na feleričnu, odn. da su manje-više sve N95 8GB ovakve.![]()
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
5 .... neupotrebljiv???? nebih bas rekao....... garmin stavi i vidit ces........
2. zasto bi netko koristio mass memory za poruke uz 100 MB intrene?
3. slazem se, iritantno, mozda su htjeli da bude drugacije nego na obicnoj n95
4. sto reci, symbian
je li ti na nekim drugim symbianima baterija osjetno duze trajala uz isto koristenje?
5. kaj ne dodje sa telefonom licenca za nokia maps za koritenje godinu dana?
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Don't kill the messenger!
Naveo sam bugove, nije ovo moje osobno razmišljanje.
BTW-vezano uz Masovnu memoriju, kužim da se mob ponaša kao i svaki "normalni" koji ima 8GB memo karticu. Ali ja jedva da imam 40 poruka u Inboxu.
Do sada sam na svim mobitelima za spremanje poruka koristio memorijsku karticu, kasnije sam ih mogao prebaciti u drugi mob.
Ha, ovdje mi dođe pod isto što koristio pošto kartica ne postoji.
Ipak ne znam dal da opteretim memoriju telefona... Gdje vi spremate svoje poruke?
U Mobisu!
Ja imam verziju 10.0.021, kupio sam mobitel u ožujku.
Kod mene je situacija sljedeća:
1. Sugovornika čujem u potpunosti normalno, nisam još čuo "pucketanja".
2. Što se tiče brzine otvaranja i odgovaranja na poruku, zadovoljan sam, nije to baš tako dugo, sasvim u redu s obzirom da je riječ o symbianu. Naravno, govorim u svoje ime, ali kod mene nije 5 sekunda vrijeme otvaranja.
3. OK, ali meni je to u potpunosti svejedno.
4. Baterija mi traje uvijek 3 dana, bez problema, a pošaljem preko 1000 poruka mjesečno, često telefoniram. OK, ne koristim se baš WLAN-om, ali fotkam tu i tamo.
5. Imam GARMIN i super je.
6. Ne bih komentirao jer nikada nisam isprobavao udaljenost, uvijek su to bili uređaji u neposrednoj blizini.
Ja svoje poruke spremam u masivnu memoriju. Zašto? Ne znam
Nemam uopće potrebu za nadogradnjom softvera jer sam trenutno baš zadovoljan mobitelom.
1.Promijeni sljedece postavke:Alati-postavke-telefon-mreza-rad s mrezom-tu promijeni sa rada na dvije frekvencije na GSM
2.Stvarno nisam primjetio...al u zadnje vrijeme vecinu poruka brisrm...
3.Nema pomoci
4.Meni dva dana izdrzi uz isto takvo koristenje...i svaki put kad hocu nesto rec protiv baterije sjetim se N95 koja je imala trajanje baterije uz takvo koristenje jedva jedan dan i zahvalan sam ovoj bateriji....
5.Po stoti put GPS chip u sva tri mobitela je identican,jednako los ili jednako dobar,kak vam pase...realnost je da je to prva generacija GPS chipova u mobitelima i da ne treba od njih ocekivati cuda i usporedivat s pravim GPSom,ali po meni dobro sluzi,jednom kad se spoji,nakon (2-5min),sa ukljucenim Garminom navigacija je jako dobra
6.Za N82 neznam ali kad stavim N95(V21) i N95 8GB(V20) jednu kraj druge i trazim wlan otprilike nadu sito,neki put jedna malo bolje druga losije ali otprilike je to tu negdje...
![]()
Ovo pod 1. sam već napravio. Isto. Naišao sam na nekoliko sličnih situacija (možda istih) kad sam u Google upisao "noise on N95 8GB during call". Ljudi imaju šumove tijekom razgovora i to na sasvim pristojno signalom pokrivenim mjestima.
Pod 5., naprosto ne mogu onda vjerovati da je GPS kod N82 isti onom na N95 (8GB). Ne znam kako objasniti inertnost N95 8GB i "posebno držanje u ruci" dok ne pronađe Sattelite fix, dok N82 to radi bez ikakvih "trikova". Možeš je držati nagnutu, uspravnu, u ruci, u hlačama... Nađe GPS signal.
U Mobisu!
ne znam gdje je gps antena na n82, ali ovo sa n95 i antenom ispod tipkovnice je totalna katastrofa
nema do bt prijemnika sa sifstarIII chipom, to je pava stvar
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Mislim da je na N82 negdje oko ekrana, zato je signal tako "čist".
Evo, baš sam sada pokušao 10-ak minuta u stanu uhvatiti signal s N95 8GB, ali ništa.
U Mobisu!
5.GPS koji je gotovo neupotrebljiv. Imao sam N82 koja je u roku, ne duljem od 3 minute pronalazila GPS poziciju. Kod ove Nokije to traje "danima". Isto tako velika packa Nokiji što se moraju downloadati i platiti licence kako bi se Maps uopće mogao koristiti. Inače je niškoristi.
nebi se bas slozio sa tim,na mojem mobitelu istom stavio sam garmin i nasao je prvi put satelit za 40 sek tako da neznam sta je stvar kod tebe ali navigacija izvrsno radi jer sam je probao po zagrebu i nije bilo nikakvih problema
Mali off.Vi svi koji ste instalirali taj Garming- mozete li mi dati neki link gdje su uputstva za instalaciju i linkovi za skidanje Garminga, mapa...Hvala (koristio sam pretraživanje ali ne mogu nac)
onda očito nisi dovoljno dobro pretražio forum
tema je na prvoj stranici ovof dijela foruma, samo si trebao pogledati malo
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=53737
pročitaj cijelu temu, naći ćeš sve linkove i sve što ti treba.
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Najnoviji bug:
U Music playeru, kada preko USB-a prebacite određeni broj pjesama (dovoljno je i jednu), pa kliknete na Osvježi, mobitel će se zblokirati, nećete ništa moći nekih 10-ak minuta.
U Mobisu!
Imam trenutno 120 pjesama.
U Mobisu!
Nevjerojatno, SMS šalje ravno 40 sekundi.
Morao sam prebaciti na Memoriju telefona jer onda SMS šalje 5 sec.
Izgleda da se telefon N95 8GB ponaša prema svojoj Mass memory kao prema neoriginalnoj memo kartici pa dosta sporo čita podatke s nje.
Na Symbian freak forumu sam čak pročitao da je jednome forumašu otkazala mass memory, slično kada pregori memorijska kartica... Svašta!!!
U Mobisu!
Ne bi se složio sa gore navedenim o GPS. Ovo mi je druga N958gb na kojoj imam Garmin i radi na cijelom podr. Hrvatske. Stalno mi je uključena kada sam u auto i radi mi bez problema. Vrlo se brzo spoji sa satelitom, ponekad izgubi signal ali to kratko traje. Možda zato što živim na moru. Kada sam u Zagrebu radi bez problema. Kupio sam iste u Mobisu.
No evo jedno pitanje za znalce a možda je i to bug, ne znam.
Za spajanje na mrežu stavio sam koris. ime i šifru. I kada se želim spojit on to automatski ubaci u polja. A ja želim da onemog. pristup internetu dok se nema šifra zbog sina, odnosno računa.
Ne znam, ja nemam Garmin, jedino Nokijinu kartu naše zemlje.
Izgleda da je možda u tome "kvaka".
E, da, do sada je nisam isprobao na otvorenom prostoru. Vjerojatno hvata signal bez greške. Za mene je to do sada bug.
U Mobisu!
Ako govorimo o zujanju kao da je distorzija ili puknuta membrana zvučnika - riješeje se nalazi u ovoj temi: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=34828&page=22
Meni nakon ovoga više ne zuji.
Telit / Siemens M35 / Nokia 3510i / Sony Ericsson T630 / Siemens SX1 / Nokia N70 / Nokia N80 / Nokia N95 / Nokia 5610 XM / Nokia 6300 / Nokia 6301 / Nokia N97 mini / HTC Desire / iPhone 4 / HTC Sensation
Ala...
Sada sam je ljubio nekih 5 minuta... Vidim da sam lani imao identičan problem s N95-1, samo što ova sada ne prekida razgovor.
Rješenje je opisano tek na predposljednjoj stranici (33) ako netko bude čitao. Ja izgubio 40 minuta da dođem do.
U Mobisu!
@ Moby
Imam isti "problem" kao ti s GPS-om...Imam i Garmin,al skoro nikad ne uhvati satelit :S..Bas jadno :S
a evo da ne ureknem,posljednja 2 dana mi savrseno radi GPS...i nadje satelit u roku minute.....A ono je valjd bilo jer je novi mob..
![]()
Bookmarks