Fino svaki kvartal časte sa minimalno 50 milja svoje mušterije. Very nice!
Danas je Tele2 objavio financijske rezultate za drugi kvartal 2008 (4.,5.,6. mjesec 2008).
Nikakvih posebnih iznenađenja:
Novih korisnika: 37,000
Sada je to ukupno: 553,000
Ukupan prihod oko 150 mil. kn., gubici (EBITDA) 63 mil. kn, i to je manje više to. Više u cjelokupnom izvješću na njihovim stranicama:
http://www.tele2.com/upload/files/Tele2_Q2_eng.pdf
Fino svaki kvartal časte sa minimalno 50 milja svoje mušterije. Very nice!
e sad ako gube svaki kvartal 50 milja....gdje je tu isplativost??tko ulaze u to?koliko duge bi netko ulagao u to ako je dugorocno??
Broj korisnika u odnosu na isto razdoblje prošle godine porastao je za 36% a prihod za 50%, i pitanje je vremena kad će poslovanje doć na nulu ili u plus, takav je to posao i tu se očekuju gubici prvih nekoliko godina. Je li normalna stvar da sad posluju sa gubitkom, neznam jer se ne razumijem u to nimalo. Ali meni se čini normalno jer se mreža izgrađuje a reklamiraju se posvuda i to sigurno odnosi puno love, no za godinu ili dvije ne vjerujem da će više bit u gubitku...
![]()
![]()
![]()
Još se nije dogodilo da prestanu pružati mobilne usluge u državi u kojoj imaju koncesiju za gradnju vlastite mreže.
Jednostavno Hrvatska je premala zemlja za tri operatera, a Tele još iznajmljuje infrakstraturu.![]()
Vidim da bi neki htjeli da nas vip i t-mobile deru do smrti...
"infrakstraturu"?![]()
Zadnji uredio ojpi : 23-07-2008 u 22:53
Nije ti neka logika. Koji je onda razlog zašto su do sada bili na VIP-u?
Na Vipu su vjerojatno bili zbog toga što je baba Manda gatala u grah i vidjela da im je bolje tako![]()
[QUOTE=ojpi;793888]
Još se nije dogodilo da prestanu pružati mobilne usluge u državi u kojoj imaju koncesiju za gradnju vlastite mreže.QUOTE]
http://www.poslovni.hr/84353.aspx
Koliko sam shvatio izvješće Tele2 Hrvatska 2. je po rastu broja korisnika unutar Tele2 grupe pa mislim da ga se još neće odreći.
Ma mi Hrvati smo dobre krave muzare.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
1. T-Mobile ne može kupiti podružnicu Tele2 u Hrvatskoj jer bi to spriječila Agencija za nadzor tržišnog natjecanja. Svojedobno je bio zainteresiran Telenor, no Tele2 zasad ništa ne prodaje, štoviše, u izvješću Tele2 stoji:
"Croatia once again had good traction in the consumer segment adding 37,000 new mobile users. The migration to the new roaming agreement went smoothly and Tele2 Croatia continues to focus on improvement of its own network."
2. To što su ovaj put odabrali T-Mobile za partnera je stvar boljih uvjeta ugovora negoli prvi put, a nikakvog prodavanja T-Mobileu. Podsjetimo, koncesija ih obvezuje da pokriju sve kao ostala dva operatera.
3. Niotkud se nisu povukli, gdje imaju vlastitu infrastrukutru, a to je, ako pogledaš njihov site, postala njihova nova globalna strategija, fokusiranje na poslove s vlastitom infrastrukturom. Prodali su samo neke virtualne licence i ponešto u fiksnoj mreži, ali su i kupovali...
Možda je "glupost"..., ali ne zbog "Što će im?!" - jer se taj argument lako pobije:
T-mobile je nadavno kupio Orange u Nizozemskoj, pa onda prije par godina tele.ring u Austriji...
"Što će im?!"
Znaš li zašto su te transakcije napravljene?
Svako vidi svoju priliku negdje, firme se ne kupuju zato što imaju ili nemaju infrastrukturu, ili gube ili dobivaju lovu itd.
Svaka transakcija je po sebi specifična i ima puno zašto i zato.
Poanta je da treba uživati u ovakvim cijenama T2 dok ih još ima... Dugoročno su neodržive...
Definiraj dugoročno, jer Tele2 je sa ovakvim cijenama na tržištu već preko dvije i pol godine.
Previše je faktora u igri da bi se precizno moglo reći. Od infrastrukture, zakonodavstva i tržišnih uvjeta. No teško je zamisliti da će Tele2, matična kompanija dozvoliti gubitak više od pola milijarde kuna sveukupno. Još godina dana dakle...
Daj mi pokaži gdje to stoji da imaju gubitke od pola milijarde kuna sveukupno, jer ja to nigdje ne vidim.
Na konferenciji za novinare vele da još uvijek izgradnja mreže ide sporo, ali da sad ne ovise toliko o tome jer kad imaju seamless handover to više nije toliki problem, iako bi naravno profit bio veći kad bi imali samo svoju mrežu, ali nije kritično kao što je bilo prije. Vele da je rezultat u skladu s njihovim planovima i očekivanjima...
Ko hoće može pogledat od 48:45.
http://webcast.zoomvision.se/clients/tele2/080723/
Bookmarks