Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 4 PrvaPrva 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 51 do 75 od 83
    Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Istina, razlike postoje, ali se veoma lako (i jeftino) uđe u svijet digitalne fotografije! Ovo "jeftino" se odnosi na činjenicu da možeš slikati puno slika i isprobavati mogučnosti, a kada prebaciš na komp vidiš jesu li uspjele ili ne-ako nisu izbrišeš ih i nikome niša, a ako su uspjele-bravo za tebe jer imaš lijepu uspomenu! Jednostavno i jeftino!
    UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Huawei P10
    Operater
    Iskon mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    11.255
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.255, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vec neko vrijeme planiram kupnju novog fotoaparata, za oko mi je zapeo olympus E510 DZ kit koji mi i financijski najbolje odgovara, citao sam brdo recenzija i komentara po netu i uvjek svi stavljaju SLR aparate ispred kompakta ...
    moj najveci problem je sto nisam nikad koristio SLR aparat i boim se da se ne najdem u situaciji da ga necu znati pravilno podesiti i da necu uspjeti izvuci njegov maksimum ... zanima me kako se ti SLR apatari ponasaju kod slikanja po mraku, u zamracenim prostorima, diskotekama gdje bljesti light show, slikanja ljudi u pokretu u takvim zamracenim prostorima, dali je dovoljno da npr. doma podesim aparat za slikanje u takvim uvjetima i da nemoram kod fotkanja dodatno mjenjati postavke, koristio bi ga i za obiteljske fotografije, fotografije ljubimaca, znaci teba mi aparat za neku "univerzalnu" namjenu, znam da mi ne ginu sati proucavanja, isprobavanja i citanja kojekakvih uputa ako kupim SLR ali to je kompromis na koji sam spreman, mislim da bi ovaj DZ kit trebao pokriti sve moje potrebe barem u narednih godinu dana
    na kraju dali da uopce kupujem SLR aparat ili neki kompakt, ovo bi za mene bila dugorocna investicija i kad vec kupujem zelio bi kupiti sto kvalitetniji aparat (naravno koliko to financijska situacija dopusta)

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znači Klikeru,nije tako strašno.Praviti mnogo fotografija nije teško,treba samo imati dobrih ideja.
    Čini mi se Tommy da si zalutao na ovu stranicu sa E510 UZ.

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    @Tommy dio za SLR je posebno, ali samo jedno pitanje. Kakvo je tvoje iskustvo u fotografiji? Ako nemaš iskustvo sa analognim SLR aparatima nije preporučljivo ići na DSLR. Bez iskustva mogao bi doživiti razočarenje. Na kraju krajeva kompakt kakav je SP570UZ pokriva 90% amaterskih potreba za fotografijom. Već par godina koristim starijeg brata C760UZ i jedino što mi ponekad nedostaje je priključak za vanjsku bljeskalicu. Bez svih drugih dodataka i raznih opcija može se "preživiti", a prešao sam sa analogne opreme. Samo za usporedbu analogna oprema sa istim područjem fotografiranja (od makrofotografije do teleobjektiva zauzima jedan kofer srednje veličine) a kompakt koji to sve (na amaterskoj razini, da se razumijemo) zamjenjuje stane u ruku.
    Razmisli da li ti je uistinu potreban DSLR ili svoje zahtjeve možeš zadovoljiti i s manjim. Evo ti još jedan primjer, moj fotoaparat ima za današnje pojmove smiješnih 3,2 MPixela, a nemam ga namjeru mijenjati jer sa tom rezolucijom možeš bez problema raditi fotografije formata 20x30. U nekih 30-tak godina fotografiranja napravio sam svega par takvih fotografija, sve ostale su bile 9x13, 10x15 i sl. I kakve onda imam potrebe za 5, 6, 7, 10 i više MPixela? Nikakve.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Huawei P10
    Operater
    Iskon mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    11.255
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    znam da ima poseban dio foruma za SLR, nisam htio bezveze otvarati novu temu kad sam vidio da se ovje vodila rasprava izmedju kompakta i SLR-a, a mene zapravo najvise muci dilema dali kupiti kompakt ili SLR ... Sljaka hvala na savjetima

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Točno COBERu! Ako voliš fotografirati, onda će ti se definitivno svidjeti digitalni svijet, jer se određen postotak grešaka lako kasnije ispravi na kompjuteru! To ti otvara novo poglavlje u slikanju, jer se da nevjerovatan broj kreacija raditi na istu temu (ili detalj)!

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Volim fotografirati Klikeru,eto za vikend sam bio u prirodi,našao sam nekoliko divnih motiva,sve makro,ali nisam imao čime snimiti.Slažem se s Zbozicem da bi trebao pokretni displej na 570-ci za makro,kao što Sony ima na 50-ci.Za Oly je kvaliteta više što ima VIVID i NATURAL što si mi već objasnio.I opet kad saberem,mislim da neću pogriješiti sa 570,ali ako ikad budem u mogučnosti,kupiću SLR.

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teoretski, bilo koji aparat da uzmeš (Sony, Olympus, Nikon, Kodak, Samsung...) nečeš pogriješiti! Današnja tehnologija je stvarno na zavidnom nivou!
    Osobno mi je teško suditi o Sony-u H50 jer ga nisam imao prilike probati, ali Oly 570 pruža daleko više nego što stane na ovaj forum! Npr, VIVID se da kontrolirati, RGB zasićenost (boje) ide od -5 pa sve do +5, isto kao i oštrina i kao kontrast! Za odabir željene razine (bilo čega) ne treba više od nekoliko sekundi, ali samo u slučaju da savladate gdje se šta nalazi na menu-u! Treba nekoliko dana privikavanja, ali kada se priviknete-sve ide "k`o po loju"!
    Uistinu se da ispuniti gotovo svaka želja fotografa!
    Ono što je zanimljivo, ali ja definitivno ne koristim, jeste opcija "smile shoter"! To je u stvari igračka za foliranje i ponekad korisna stvar (ovo je moje osobno mišljenje). To dobro dođe nekom aparatu "pocket" dimenzija, ali ne i aparatu klase SP-a 570! Pa tko će kupiti aparat od 3,500kn i koristiti "smile shuter" (pored takvog zoom-a, makro objektiva i cijelog niza drugih mogućnosti)!
    Tako vjerovatno razmišljaju i stručnjaci u Olympusu, jer ako niste primjetili, oni ama baš nigdje ne navode da SP570 ima "smile shuter" opciju (mada se nekome i to sviđa)!
    Ovako bi ja to rekao (napisao):
    Sony kupuje onaj tko želi aparat da slika i gleda (da ništa ne mora dorađivati), a Olympus uzimaju napredni kreativci koji ipak žele nešto više od običnog škljocanja! Oly je za one koji žele snimljenoj slici dati dio svoje osobnosti!
    Zadnji uredio kliker : 29-04-2008 u 23:04

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja Klikeru,zaista želim više od običnog škljocanja.Nisam nikad ni pomislio na one automatske,koji su u svakoj prodavnici kod nas,ne trebaš razmišljati,sve je auto,samo okidaš.Kad sve legne na svoje,onda počinjemo.Ovih dana je praznik,a odmah poslije idem ga naručiti.Čeka se 10-tak dana,onda malo upoznavanja,i to je to.Preko praznika ću čitati tvoje upute o 570-ci i malo o digitalnoj fotografiji.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Thommy Pregledaj post
    moj najveci problem je sto nisam nikad koristio SLR aparat i boim se da se ne najdem u situaciji da ga necu znati pravilno podesiti i da necu uspjeti izvuci njegov maksimum ...
    Thommy bilo koji entry level dSLR možeš koristiti kao idiot fotoaparat. Svi imaju scenske postavke slične onima na kompaktnim fotoaparatima(noć, portret, pejzaži, etc.) ali uz takvo korištenje nećeš prići ni blizu izvlačenju maksimuma iz aparata. Rezultati bi te mogli čak i razočarati pošto za dSLR-i za razliku od kompakta nešto manje obrađuju sliku u aparatu ostavljajući obradu korisniku.

zanima me kako se ti SLR apatari ponasaju kod slikanja po mraku, u zamracenim prostorima, diskotekama gdje bljesti light show, slikanja ljudi u pokretu u takvim zamracenim prostorima, dali je dovoljno da npr. doma podesim aparat za slikanje u takvim uvjetima i da nemoram kod fotkanja dodatno mjenjati postavke
    Svaki aparat će imati problema s navedenim uvjetima. Ukoliko ne misliš koristiti blic ugrađen u fotoaparat(gubi se atmosfera u klubu) treba ti ili svjetlosno jak objektiv(f1.8 fiksni ili f2.8zoom su idealni) ili eksterni blic za kvalitetno osvjetljavanje subjekta… S druge strane i osnovni kit je kudikamo bolji od bilo kojeg kompakta u tim uvjetima zahvaljujući upotrebljivim višim ISO vrijednostima.

Ovisno o situaciji promjene postavki ponekad nećeš moči izbjeći, ali bi uz osnovno znanje o ISO vrijednostima i otvoru objektiva često mogao postići vrlo zadovoljavajuće rezultate korištenjem postavke prioriteta blende gdje ti određuješ otvor objektiva i ISO a fotoaparat određuje brzinu zatvarača... Opet s druge strane ponavljam da svaki entry level dSLR ima mogućnost korištenja automatskih postavki korištenjem kojih se ponaša isto kao i bilo koji kompakt.

koristio bi ga i za obiteljske fotografije, fotografije ljubimaca, znaci teba mi aparat za neku "univerzalnu" namjenu, znam da mi ne ginu sati proucavanja, isprobavanja i citanja kojekakvih uputa ako kupim SLR ali to je kompromis na koji sam spreman, mislim da bi ovaj DZ kit trebao pokriti sve moje potrebe barem u narednih godinu dana
    na kraju dali da uopce kupujem SLR aparat ili neki kompakt, ovo bi za mene bila dugorocna investicija i kad vec kupujem zelio bi kupiti sto kvalitetniji aparat (naravno koliko to financijska situacija dopusta)
    Ukoliko imš volje i želje za učenjem osnova dSLR je vrlo preporučljiva kupnja ali ako ne mislitš trošiti vrijeme i novac na nadogradnju, učenje, proučavanje, eksperimentiranje, naknadno uređivanje fotografija, itd. puno bolji izbor je nabavka nekog kvalitetnijeg kompaktnog ili UZ fotoaparata.
    Zadnji uredio stas : 30-04-2008 u 16:28
    Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...

Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Huawei P10
    Operater
    Iskon mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    11.255
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stas puno hvala na odgovorima

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pogodili ste me s ovom temom u žicu, već sam odlučio uzeti G9 kad sam primjetio da je izašao 570 i dobio bolje prve ocjene nego 550 i 560 koji su razočarali kvalitetom slike. Na dpreview forumu čovjek koji je imao i G9 tvrdi da je 570 uz bolji i to me uništilo. Prevrćem se noćima u krevetu bludim po internetu. Upomoć jauk i kukuk.
    Osobno sam dosada koristio nikon fm2/n s ostalim djidjama, i to mi je bilo dosta. Na poslu koristim olympus c8080 , sony dsc-r1, i SLR nikon (tijelo D200 i zoom 2.8 17-55mm) 12 000 kn i zoom isto toliko tako da sam vidio i buržujsku stranu slike, naravno ne pada mi na pamet za po doma potrošiti toliko novca, a i tada sve pada na veličini jer iako nikon leži savršeno u ruci ipak ima svoju težinu i nije za svaki dan.
    Sad bih za sebe htio uzeti nešto što stalno mogu nositi sa sobom znači dovoljno malen, bez da se bojim da ću ga oštetiti, da će mi ga netko ukrasti i sl. Na kraju iz istih razloga i fm2/n je iako malen više manje bio doma jer kad bih ponio cijelu torbu rame bi mi otpalo samo od težine objektiva, da ne kažem koliko sve te dodatne sitnice i objektivi koštaju, a na kraju nemaš dovoljno novca ni za film, a s vremenom ni vremena.
    Blažena digitalija snimi i briši i evo nemogu više izdržati.

Dakle mene muči isključivo kvaliteta slike, a zatim veličina aparata. Ne želim ništa veće od 570UZ, mada i on ima svoju masu još uvijek nije tako velik da bi to bio problem. S druge strane hoću maksimalnu kvalitetu slike, a pri tome mislim na količinu detalja (crtanje leće) i oštrinu. Boju i ostalo riješim lako u photoshopu to nije problem. Ispis maksimalno A4 (iako naravno što veće to bolje).Isto tako neću ništa značajno skuplje, voljan sam još uložiti jedino u polarizacioni filter.
    Kao što kaže pokretač teme ovaj aparat je sad i tko zna kada opet jer jednostavno nemam opravdanja za neku veću investiciju zbog manjka vremena koje tome mogu posvetiti.

Dosada sam držao G9 najbolim izborom zbog portabilnosti i veličine senzora jer canon ima 1/1.8 senzor, a olympus 1/2.33, a prethodni olympusovi modeli su bili razapeti zbog soft slikica odnosno nedovoljne oštrine.
    Znači sudeći po senzoru canon bi trebao dati oštriju sliku s više detalja i manje šuma, no ljudi kažu da novi oly ima bolju leću i novi senzor pa time nadoknađuje manji senzor (koji je ipak mrvu veći od 560 UZ koji je imao senzor 1/2.66) ?

Prestao sam se nadati da će itko upakirati veći senzor, u ovu klasu aparata, razmažen sam onim što vidim na ovim aparatima koje koristim na poslu , a recimo svjestan sam mana malog senzora koje vidim već na slikama iz c8080. No kako nema druge odlučio sam uz pomoć malo vazelina sve pustiti kvragu i predati se ali sam sad zapeo na ovome; dali doista veći senzor na G9 znači i oštriju sliku s manje šuma i više detalja?
    Molim vas dakle za mišljenje s te točke gledišta, na stranu mogućnosti, raspon zuma i svjetlosna jakost.

Pozdrav i hvala vaši postovi do sada bili su mi jako korisni.

Btw možete li mi reći iz ovoga što sam napisao (bacite grah) dali ću biti jako razočaran fotografijama sudeći po ovome što sam vam rekao da sam koristio?Na samu ugodu korištenja ne mislim već baš na kvalitetu fotografija, mislite li da je to kvalitativno toliko lošije da mi nema druge do da ganjam kakav manji SLR, 410 je malen no objektivi 2,8 koštaju pravo bogatstvo?Ovako s interneta nikako da dobijem pravi dojam što mogu ovakve kamere, a imam iskustva jedino ili s totalnim igračkama ili s poluprofi ili profi klasom. Nebih htio plakati nad neoštrom slikom na kraju, jer onda kvragu mogu slikati i s mobitelom. Ova klasa džepnih modela do 1400 kn za mene je jeza, ovo ipak mora biti bolje?Za kraj recimo u odnosu na oly c8080 (koji ima svojih mana zbog malog senzora pogotovo u usporedbi sa sonyem i nikonom koje koristim) mogu li se G9 i 570 UZ mjeriti bar s njime kvalitetom slike, vjerojatno teško?

Hvala
    Zadnji uredio fukmondo : 05-05-2008 u 10:12

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na 570tki ćeš iz RAW-a dobiti bitno bolju sliku od G9. Ukoliko, naravno imaš želje i volje to raditi u PS-u. Slika iz Olyja je i na 1600ISO dovoljno dobra da ju možeš povećavati na A4. Slika će ti biti usporediva sa R1. Kolika je razlika između Nikona i Sonyja, može ti dati predođbu gdje je Oly. Ako nisi pročital, imaš ovdje test H50/570UZ.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da pročital, njega sam prvoga prožderao i to dvaput .Još sam davnih dana visio na starome sajtu , izvrsni članci btw.

Dakle tko bi rekao, znači veliki čip u G9 nije mu donio prednost. RAW je opcija s kojom sam i mislio raditi jer kad mi bude bitno njega i mislim koristiti, spreman sam se igrati u photoshopu.U mene je malo akcije ovih dana.Znači nije sve ni u veličini čipa. Koliko je G9 lošiji, s čime bi se on dao usporediti?

Nevjerojatno toliki zoom i slika usporediva s r1 mislim da je za te novce to onda izvrsno. Naime s r1 sam bio prilično zadovoljan kada se radilo o kvaliteti slike i oštrini (osim s bojama, olympus c8080 je uvijek imao boje odmah iz aparata spremne za neku reviju).

Zaista vrijedna informacija ako je oštrinom i količinom detalja 570 usporediv s r1 tada nemam više što razmišljati. Hvala još jednom.

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fukmondo majstore...
    Ja sam danas izradio dvije slike veličine 28x35cm i ostao sam šokiran!
    Vjerovatno si (iz prijašnjih javljanja) pročitao da imam SP570.
    Do sada sam radio slike veličine 13x18, a danas sam morao napraviti dvije malo veće!
    Detalja koliko hoćeš! Na jednoj (c/b) se vidi svaka crtica, pora lica, svaka dlačica, list na 5m iza slikanog predmeta ima sve detalje!
    Na color fotografiji (portret jedne jako lijepe djevojke) bi valjda mogao predvidjeti mjesec dana unaprijed gdje će joj bubuljica izaći!!! Strava kako je sve precizno!
    Ja sam navijao da si uzmem D-SLR, ali zbog kroničnog nedostatka vremena sam ipak odlučio uzeti prosumer klasu! Pazi sad ovo: Idem po SP570 u Zagreb (iz Slavonije) i još se predomišljam! Kupim Oly-a i idem kući-I JOŠ SE UVIJEK PREMIŠLJAM JESAM LI SE ZAJE...?!
    Tek nakon nekoliko dana sam shvatio da sam učinio pravu stvar (Zato sam morao i kolegi jedan kupiti kada sam išao drugi put u Zg)!

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @kliker

Pozdrav,

da naravno da sam čitao tvoje oduševljene postove. No mene je mučilo to što su i 550 i 560 dobili vrlo loše recenzije iako na papiru izgledaju savršeno.Pogotovo je problem bila soft neoštra slika. U kombinaciji s time G9 je i manji stane u džep.

Tako da ovakvo oduševljenje s 570 naravno ne ostavlja me hladnim, ali opet čovjek je sumnjičav, tim prije što dosada gledano više manje uvijek je veći čip značio i bolju sliku, tako da kad usporediš 1:1,8 (G9) i 1:2,33 olympus normalno je zaključiti da je slika oštrija i kvalitetnija na G9. No evo na moje iznenađenje zbozic kaže da je 570 uvjerljivo bolji i čak što me posebno raspamećuje da su slike usporedive s r1 što je onda vrlo dobro.
    Dakle još uvijek mi to ne ide u glavu jer uvijek mogu reći da si ti zadovoljan jer nemaš iskustva s puno aparata ali ako on to kaže onda taj mali vrag stvarno vrijedi svake lipe.No kako su uspjeli ovoga puta iz tako maloga čipa izvući da to bude bolje od G9 nije mi jasno. Naravno nije mi uopće krivo ako je to tako .Volio bih samo da je ta slika toliko bolja da se mogu odreći ove pogodnosti s veličinom samog aparata kod canona jer ipak mi je kao što ti kažeš svaka bubuljica važna.
    BTW kad slikaš komade kloni se oštrih portreta i neka (samo) svjetlo bude mekano i difuzno, isključivo odbijeni fleš, ili ćeš ostati bez mušterija ili te čeka punoo fotošopiranja. Inače ovakav spjev o oštrini crtanja, glazba je za moje uši što se mene tiče samo ga hvali ne srami se .

Hvala

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se tiće veličine aparata, istina, malo je velik, ali ipak je daleko manji (i lakši) nego neki D-SLRovi! Osobno sam promjenio nekoliko vlastitih digitalaca, ali kada uključim u neko vlastito iskustvo s kojima sam slikao i bratove aparate (on voli Sony-e), kumove i prijateljeve aparate, dobiješ rezultat: 30-tak aparata! To je opet, usporedim li se s DBOZICEM dječija igra, jer on toliko testira u mjesec-dva, ali ja sam to radio na duge staze!
    Kada se pojavio SP560, probao sam ga i nije me oduševio! Dalje sam u životu slikao svojim starim aparatom, ali kad sam probao SP570, to je bio vidljiv (i opipljiv) napredak! No, tek kada sam ga uzeo, KLIKERI su mi zaključili kako za ono što ja želim i očekujem od ove klase aparata, dobivam apsolutno sve (usuđujem se reći, čak i malo više od toga)!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Paaa, ne bih tu količinu nazvao baš testiranjem. Prave testove smatram one koje sam sam napravio, a nisu samo prijevodi. Istina je da sam u prilici barem primiti u ruku ili probati na par dana veću količinu aparata od ostalih, a onda koji mi se čini zanimljiv, ili se s nečim ističe, toga uzmem na detaljniji test. Test kompakta nema smisla u puno detalja, a kod DSLR-a slažem konfiguracije za određene namjene. Tako je D300 bio koncipiran jer me zanimala kombinacija koja odgovara onome što i sam koristim. Body, 18-200, blic.

Ali mi je još uvijek žao što sam prodal Minoltu A2. Još uvijek nema kompakta koji bi se kvalitetom slike mogao mjeriti. S nje sam sliku u RAW-u povećao na A2 format (inkjet) bez problema i vidljivih anomalija. Tek na A1 formatu su se vidjeli pixeli i artefakti i izgubila se oštrina.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jučer sam naručio 570-cu,rekli su da ću čekati dan-dva (a možda i tri),kod nas ništa nije sigurno.A onda u foto digitalni svijet.Pozdrav svima.

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Coberu...
    Sve čestitke!
    Ako nešto budeš trebao, samo se javi, jer ja svaki dan imam aparat u rukama!
    (To je ...ebena zaraza!!!)

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo hvale ga i u digitalfoto časopisu, dakle izgleda ovaj put pun pogodak za olympus bar po prvim dojmovima.Skuhali ste me potpuno u svakom slučaju hvala.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala Klikeru,javim se kad dobijem,i ako što ne bude jasno.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao cober Pregledaj post
    Jučer sam naručio 570-cu,rekli su da ću čekati dan-dva (a možda i tri),kod nas ništa nije sigurno.A onda u foto digitalni svijet.Pozdrav svima.
    Konacno je pala odluka.

Cestitke na kupnji...nadam se da ce aparat skoro biti u rukama.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala Bimbi na čestitkama,danas ću otići da vidim kad stiže, mada su rekli da će me zvati čim stigne.

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao kliker Pregledaj post
    Ako želiš, mogu ti poslati e-mailom upute za SP570 na hrvatskom jeziku (i ja sam se dobro raspitao šta kupujem prije nego što sam izbrojao 3350kn-a!)

:-)

Nadam se da sam bio od kakve pomoći...
    Ako možeš pošalji i meni upute za SP 570 UZ (i informaciju gdje si ga kupio za 3350 kn??). Jako me interesira taj model, a i sve što sam pročitao o njemu mi odgovara. Još samo da zatvorim financijsku konstrukciju (najteži dio) i to je to.....
    Hvala unaprijed.

+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 4 PrvaPrva 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Nikon D80 vs Nikon D200 vs Canon EOS 30D
    By rommel in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 04-04-2008, 10:42
  2. Olympus X-775/FE-210 ili Nikon Coolpix L10
    By bubbaloo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 28-11-2007, 22:38