- Što se tiće litium-ionskih baterija, imaju svoje prednosti i mane! Olympus se odlučio za AA baterije vjerovatno iz ekonomskih razloga! Jeftinije su (dobre 4xAA baterije nabaviš za 100-tinjak kuna i to ENLOOP akumulatorske kojima je samopražnjenje svedeno na minimum, a za jednu litium-ionsku moraš izdvojiti 300-350kn!), jeftiniji je punjač za AA baterije (npr, ja sam uzeo dobar PHILIPS-ov punjač sa 4 AA punjive baterije za 80 kn!) nego za li-ionski koji mora biti specifican za taj tip baterije (mada se punjač dobije s aparatom)!
- Osobno sam uzeo karticu od 2GB jer kada snimaš (video) u max. rezoluciji, problem je manja kartica! Ograničava već i onako ograničeno vrijeme snimanja, a bedasto je "zaustaviti svijet" da bi ti zamijenio karticu u aparatu!
Na 2GB pri maksimalnoj rezoluciji stane 410 slika (10 MP-a i mala kompresija), a pri rezoluciji od 10 MP-a i velikoj kompresiji stane 800 slika! Pri 5 MP stane 1560 slika! S tim da toliko pokazuje aparat, a u praksi (iz vlastitog iskustva znam) da kada slikaš do kraja kartice, stane gotovo još 10% više slika!
- Interval slikanja (brzina okidanja slike za slikom) je različit! Pri punoj rezoluciji je oko sekundu između dvije slike, a pri veličini od 3 MP možeš slikati čak 13,5 slika u jednoj sedundi, što je fantastična stvar! Slika je dobre razlučivosti, a možeš uhvatiti odlične scene (ja sam slikao pticu kako poliječe s grane i strašno mi se svidjela mogućnost (a vrabac s grane poprilično brzo uzliće-vjeruj mi)!
- VIVID colors su tvorničke postavke za malo jači intenzitet boja na fotografiji (kao što daje npr. SONY), pa slike izgledaju življe, a Natural colors su ti više pastelne boje (kao što ima npr. OLYMPUS-ova gama aparata).

Ako želiš, mogu ti poslati e-mailom upute za SP570 na hrvatskom jeziku (i ja sam se dobro raspitao šta kupujem prije nego što sam izbrojao 3350kn-a!)

:-)

Nadam se da sam bio od kakve pomoći...