@Tommy dio za SLR je posebno, ali samo jedno pitanje. Kakvo je tvoje iskustvo u fotografiji? Ako nemaš iskustvo sa analognim SLR aparatima nije preporučljivo ići na DSLR. Bez iskustva mogao bi doživiti razočarenje. Na kraju krajeva kompakt kakav je SP570UZ pokriva 90% amaterskih potreba za fotografijom. Već par godina koristim starijeg brata C760UZ i jedino što mi ponekad nedostaje je priključak za vanjsku bljeskalicu. Bez svih drugih dodataka i raznih opcija može se "preživiti", a prešao sam sa analogne opreme. Samo za usporedbu analogna oprema sa istim područjem fotografiranja (od makrofotografije do teleobjektiva zauzima jedan kofer srednje veličine) a kompakt koji to sve (na amaterskoj razini, da se razumijemo) zamjenjuje stane u ruku.
Razmisli da li ti je uistinu potreban DSLR ili svoje zahtjeve možeš zadovoljiti i s manjim. Evo ti još jedan primjer, moj fotoaparat ima za današnje pojmove smiješnih 3,2 MPixela, a nemam ga namjeru mijenjati jer sa tom rezolucijom možeš bez problema raditi fotografije formata 20x30. U nekih 30-tak godina fotografiranja napravio sam svega par takvih fotografija, sve ostale su bile 9x13, 10x15 i sl. I kakve onda imam potrebe za 5, 6, 7, 10 i više MPixela? Nikakve.

Odgovori uz citat

Bookmarks