Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 83

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Huawei P10
    Operater
    Iskon mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    11.255
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.255, Nivo: 25
    Bodovi: 11.255, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vec neko vrijeme planiram kupnju novog fotoaparata, za oko mi je zapeo olympus E510 DZ kit koji mi i financijski najbolje odgovara, citao sam brdo recenzija i komentara po netu i uvjek svi stavljaju SLR aparate ispred kompakta ...
    moj najveci problem je sto nisam nikad koristio SLR aparat i boim se da se ne najdem u situaciji da ga necu znati pravilno podesiti i da necu uspjeti izvuci njegov maksimum ... zanima me kako se ti SLR apatari ponasaju kod slikanja po mraku, u zamracenim prostorima, diskotekama gdje bljesti light show, slikanja ljudi u pokretu u takvim zamracenim prostorima, dali je dovoljno da npr. doma podesim aparat za slikanje u takvim uvjetima i da nemoram kod fotkanja dodatno mjenjati postavke, koristio bi ga i za obiteljske fotografije, fotografije ljubimaca, znaci teba mi aparat za neku "univerzalnu" namjenu, znam da mi ne ginu sati proucavanja, isprobavanja i citanja kojekakvih uputa ako kupim SLR ali to je kompromis na koji sam spreman, mislim da bi ovaj DZ kit trebao pokriti sve moje potrebe barem u narednih godinu dana
    na kraju dali da uopce kupujem SLR aparat ili neki kompakt, ovo bi za mene bila dugorocna investicija i kad vec kupujem zelio bi kupiti sto kvalitetniji aparat (naravno koliko to financijska situacija dopusta)

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Thommy Pregledaj post
    moj najveci problem je sto nisam nikad koristio SLR aparat i boim se da se ne najdem u situaciji da ga necu znati pravilno podesiti i da necu uspjeti izvuci njegov maksimum ...
    Thommy bilo koji entry level dSLR možeš koristiti kao idiot fotoaparat. Svi imaju scenske postavke slične onima na kompaktnim fotoaparatima(noć, portret, pejzaži, etc.) ali uz takvo korištenje nećeš prići ni blizu izvlačenju maksimuma iz aparata. Rezultati bi te mogli čak i razočarati pošto za dSLR-i za razliku od kompakta nešto manje obrađuju sliku u aparatu ostavljajući obradu korisniku.

zanima me kako se ti SLR apatari ponasaju kod slikanja po mraku, u zamracenim prostorima, diskotekama gdje bljesti light show, slikanja ljudi u pokretu u takvim zamracenim prostorima, dali je dovoljno da npr. doma podesim aparat za slikanje u takvim uvjetima i da nemoram kod fotkanja dodatno mjenjati postavke
    Svaki aparat će imati problema s navedenim uvjetima. Ukoliko ne misliš koristiti blic ugrađen u fotoaparat(gubi se atmosfera u klubu) treba ti ili svjetlosno jak objektiv(f1.8 fiksni ili f2.8zoom su idealni) ili eksterni blic za kvalitetno osvjetljavanje subjekta… S druge strane i osnovni kit je kudikamo bolji od bilo kojeg kompakta u tim uvjetima zahvaljujući upotrebljivim višim ISO vrijednostima.

Ovisno o situaciji promjene postavki ponekad nećeš moči izbjeći, ali bi uz osnovno znanje o ISO vrijednostima i otvoru objektiva često mogao postići vrlo zadovoljavajuće rezultate korištenjem postavke prioriteta blende gdje ti određuješ otvor objektiva i ISO a fotoaparat određuje brzinu zatvarača... Opet s druge strane ponavljam da svaki entry level dSLR ima mogućnost korištenja automatskih postavki korištenjem kojih se ponaša isto kao i bilo koji kompakt.

koristio bi ga i za obiteljske fotografije, fotografije ljubimaca, znaci teba mi aparat za neku "univerzalnu" namjenu, znam da mi ne ginu sati proucavanja, isprobavanja i citanja kojekakvih uputa ako kupim SLR ali to je kompromis na koji sam spreman, mislim da bi ovaj DZ kit trebao pokriti sve moje potrebe barem u narednih godinu dana
    na kraju dali da uopce kupujem SLR aparat ili neki kompakt, ovo bi za mene bila dugorocna investicija i kad vec kupujem zelio bi kupiti sto kvalitetniji aparat (naravno koliko to financijska situacija dopusta)
    Ukoliko imš volje i želje za učenjem osnova dSLR je vrlo preporučljiva kupnja ali ako ne mislitš trošiti vrijeme i novac na nadogradnju, učenje, proučavanje, eksperimentiranje, naknadno uređivanje fotografija, itd. puno bolji izbor je nabavka nekog kvalitetnijeg kompaktnog ili UZ fotoaparata.
    Zadnji uredio stas : 30-04-2008 u 16:28
    Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Nikon D80 vs Nikon D200 vs Canon EOS 30D
    By rommel in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 04-04-2008, 10:42
  2. Olympus X-775/FE-210 ili Nikon Coolpix L10
    By bubbaloo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 28-11-2007, 22:38
  3. Canon 40D vs. Canon 400D vs Nikon D80
    By Nino_SA in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema