hvala puno...javim rezultate kad riješim...
pa ako su ti potrebni samo brojevi, onda ih kopiraš na SIM karticu...
odeš u imenik -> označiš sve kontakte -> opcije -> kopiranje -> u SIM karticu
i to je to...
svi kontakti se nalaze u sim kartici...
Ako hoćeš napraviti backup imenika, poruka, bilješki... , onda to napraviš pomoću kompa i PCSuite-a
Na kompu moraš imati instaliran PCSuite
Spojiš mobitel i komp pomoću USB kabela
Kad si spojio komp i mob, na mobitelu izabereše "PC Suite" način rada i na kompu pokreneše Nokia PC Suite.
Kada si otvorio taj program, u njemu ćeš nekih 12 ikona, tebi za backup treba 1 ikona (gore lijevo) ispod koje piše "Backup"
Stisneš na Backup i otvorit će ti se novi prozor. pri vrhu tog prozora bi ti trebalo pisati koji mobitel imaš a ispod toga ti piše:
"Back up the desired phone contents to a backup file....." i ikona je pored toga
"Restore the desired phone contents from a backup file..." i ikona je pored
Nakon što si stinusno ikonu, otvorit će ti se popis što možeš staviti u backup.
galerija, kontakti,kalendar,bilješke,poruke,podešenja,book marks
ti tu izabereš što želiš i stisneš na zelenu strelicu (next)
u idućem koraku te pita di da spremi backup al to možeš slobodno stisnut samo next i onda će ti komp početi raditi backup.
Za vraćanje backupa nazad na mobitel, opet odeš u PCSuite (nakon što povežeš mob i komp) -> backup -> i tamo izabreše ikonu pored koje piše:
"Restore the desired phone contents from a backup file..."
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
hvala puno...javim rezultate kad riješim...
evo riješeno...puno hvala..radi puno bolje..![]()
Baš sam jutros mjerio vrijeme koliko treba mojoj N73ME da pošalje SMS/MMS.
SMS šalje 20 sec, a MMS točno 1 min (60 sec).
Sada, do čega bi to moglo biti? Ne vjerujem da je do procesora jer 3310 pošalje brže poruku, a procesor od 30 mHz.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
to je previse .meni posalje SMS za nekoliko sekundi,a MMS nisam dugo slao,tako da ne znam.
Pa dobro što ima tu sporo biti?
Razmisli dobro, kada se šalje poruka neki modeli mobitela po slanju poruke čekaju u tome djelu i potvrdu primitka od središta da je poruka stigla u centar
( pri tome ne mislim na izvještaj o primitku poruke kod drugoga primatelja) ali neki modeli daju obavjest o poslanoj poruci bez potvrde centrale po samom završetku kodiranja tj. slanja poruke!
Da je to tri do pet minuta to bi već smetalo ali deset ili dvadeset sekundi
smiješno IMHO
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
i jos me zanima kako da aktiviram MASS STORAGE; ukljucio sam mass storage u data cable meniju, skopcao telefon, pitao me jesam li siguran da zelim da aktiviram mass storage jer ce telefon otici u offline mod, kliknuo sam yes, ali se nakon toga nista ne desava, nije mi se pojavio nijedan novi drive u my computeru, a kada otvorim phone browser sve je prazno...
Zadnji uredio Ico : 19-04-2008 u 18:21 Razlog: maknut dio na koji je odgovoreno u sticky temi!
George Eliot
evo skinio sam i instalirao divx player i neće da mi reproducira .avi datoteke...
pomagajteeeee
hvala
koja je zadnja verzija softwera moja je 4.0735.3.0.2 a ovdje ( http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/en/model:N73 ) piše da je 4.0808.4.3.1 zadnja
a NSU kaže da imam zadnju verziju. Dali ovaj zadnji nije za balkan. produkt kod mi je 0529794
znam da je off ali opet ne znam kamo da ovo postam
kupio sam za n73 mini sd i nikako ju ne mogu stavit u mob, nekak je premalo, sad sam ju stavio unutra i nejde van, samo ide lijevo desno i ne mogu ju više izvadit, što da radim i koji je problem
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
ma sad je problem da nejde van, probao sam ju unutra malo pritisnut al nejde, kak da ju sad van izvadim????
evo izvadio sam ju van, izčupao sam ju s zubima, kartica se zove Take Ms Mini SD
Zadnji uredio Alienware : 03-05-2008 u 00:25 Razlog: "EDIT" ti je stran pojam ??Spojeni uzastopni postovi
oprostite, znam da je ovo već negdje bilo ali ne mogu više nać, koji je standardni code za formatiranje telefona
ne piše; piše samo da je ovo za format *#7370#, ali ja ne znam koji mi je kod telefona, kužiš????
onda daj 12345
HVALA puno
Jeli možda neko zna kako je najbolje namjestit ekvilizator da bi se dobio najjači zvuk, meni se čini da je najjače kad stavim rock opciju ali možde ima nekto bolje riješenje.
Zadnji uredio VuKi : 03-05-2008 u 22:59
George Eliot
tako sam si i ja naštimao eq i dobro se čuje
Po mom sudu, bolje je isključiti Glasnoću, a Stereo proširenje ostaviti, iako kad su obje postavke isključene, zvuk je jači i bez krckanja, pogotovo kad slušate preko zvučnika.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Bookmarks