da je opasno po mob nebi bilo u opcijama toliko jako, a ako puno tipkas po mobu u mraku, stavi si osvjetljenje najmanje, jer ako je full jako smeta ocima,pogotov ako duze gledas.pozz
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
Koja je veličina wallpapera na N73?
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
http://www.zedge.net/themes/921/nokia-n73-themes/
ovdje možen naći jako puno tema pa ti slika bude preko cijelog ekrana
Who dares wins!
To su dimenzije središnjeg wallpapera, ne pozadine u temi! Nisam tolko lud da ne razlikujem to dvojeAjd sprobaj u npr. irfanu napraviti blank image 238*232, pa onda 239*233, pa 240*234, pa 240*235, pa ih postavljaj redom za wallpaper. Vidiš rubove oko njih? Na svima osim na 240*234. Isprobao sam i na jednoj vanserijskoj temi, iste su dimenzije.
240x320 pixela je rezolucija (cijelog) displeya na N73
Ako koristiš neku "neutralnu" temu, recimo skroz crnu ili bijelu, i hoćeš staviti neku sliku da ti bude kao pozadina, da bi slika bila od ruba do ruba, rezolucija slike treba biti 240x240 pixela (prolazi i 240x235, ali nisam baš siguran da će slika biti od ruba do ruba). Ja sam stavljao slike 240x240 i slika bi bila od ruba do ruba, kod rezolucije 240x235 bile bi male bijele linije sa svake strane...
Evo i slika, da se zna na koji dio displeya mislim, tj na kojem dijelu displeya bude slika kao wallpaper
(na slici, unutar ovih crvenih rubova)
![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ja imam jedan wallpaper koji je namijenjen PC pozadini. Također slika nije od ruba do ruba već se vide rubovi debljine 1mm sa svake strane.
E, ljudi, čitajući ovo počinje mi to sve više smetati, a mob imam nekih 15 dana i nisam obraćao pozornost za to.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Koliko mi je poznato na Symbian modelima pa tako i ovom N73, wallpaper ne zauzima cijelu površinu ekrana, za to postoje theme koje se stavljaju, gdije slika theme zauzme cijelu površinu ekrana.
ja sam imao taj problem na 6630, sta god uradio imao sam te rubove debljine 1mm sa strana. rjesenje sam nasao u programu resco photo viewer; preko njega sam sliku postavio kao wallpaper. vjerovatno taj program postoji i za symbian s60v3.
Ja koristim za takve stvari Theme DIY prog za Symbian koji kreira theme na samom mobitelu, ubiti samo preko njega stavljam wallpapere, ali to rijetko radim jer sam se već zasitio takvih stvari.
najbolje su originalne teme, najbrze su i nema zajebancije kada ustekavas usb.
a ako vec oces temu , onda je instaliraj na mob a ne na karticu bolje ce ti radit mob, tj brzi ce biti.
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
Evo, ja isprobao i Resco Photo Viewer i Theme DIY, ali slika mi i dalje stoji 1mm od kraja rubova (doduše, s Theme DIY je ona preko cijeloga ekrana što mi se nije svidilo pa sam se vratio na default temu).
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
instalirao sam nekoliko aplikacija na memoriju telefona. sa xplore sam pokusao da nadjem instalacije ovih aplikacija kako bih ih izbrisao, ali ne mogu nigdje da ih nadjem. folder installs je prazan(??).
pa to znaci da ako instaliram nesto na memoriju telefona, on sam izbrise instalaciju, jel?
Ja mislim da ako to radiš preko PC Suite da program sam automatski odmah instalita aplikaciju u mobitel, bez onog instalacijskog dijela u obliku nekog foldera, ekstenzije .sis ili .jar
I nije ti bitno dali to instaliravaš u mem. telefona ili memo. karticu. Ionako te mobitel/program pita gdije želiš izvršiti instalaciju paketa/programa.
ok, hvala puno.![]()
pike8, jednostavnije ti je da kursorom stanes na instaliranu aplikaciju, pritisnes "C" i obrises.
mozda se nisam najbolje izrazio; ne zelim da deinstaliram aplikaciju, vec da izbrisem njenu instalaciju.
Bookmarks