11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Ma o ovakvim temama se može raspravljati koliko god želimo ali jedna stvar je jasna a to je sve pa tako i zakon ima prednosti i mana, ako mi normalno se odnosimo u prometu ne vidim razloga zašto ne voziti jaci auto, iza 23h i sl a ako se glumata i presera** zakon je na pravome mjestu da te opali po đepu...hehehe![]()
Eto recimo po frenda sam morao ici prošli petak jer se je u 2h vrtio pod rucnom pa je ostao bez vozacke i s kaznom u đepu...eto upravo zbog takvih je zakon "rigorozniji" i to s pravom.
Ovaj zakon, kao i sve dosadasnje je radila hrpa debila koji nemaju veze s nicim. Ovo nije zakon o sigurnosti na cestama nego metoda punjenja drzavnog proracuna. Sto mislite, zasto je ova fora da ako se kazna plati odmah da se to nigdje ne pise? I onda cemo citati kako je netko zgazio pjesaka na zebri a prije toga nije kaznjavan.![]()
Suosjecam sa svim friskim vozacima. Jasno mi je da medju vama ima bahatih, najjacih i najpametnijih, ali takvih ima u svakoj dobnoj skupini i svi bi se trebali tretirati jednako.
Svaki auto je dovoljno jak da se s njime napravi sranje. Samo sto je kod nas veci krivac onaj koji je vozio 70 umjesto 50 od debila koji je prosao na crveno pa ga je ovaj udario.
Najveci problem je u potpunoj vozackoj nekulturi i nekaznjavanju iste. Ne trebaju nam presretaci radi jedne nerece mjsecno na autoputu, ne trebaju nam patrole koje zaustavljaju u 3 ujutro zato jer netko vozi 80 na praznoj cesti. Treba policija koja ce raditi za rijeme najvecih guzvi i kaznjavati slalomase, kretene koji se voze po zutoj ili cak po suprotnom smjeru jer im se ne da cekati u koloni, panjeve koju ulaze u krizanja a da nisu sigurni da ce kroz njih proci prije nego se semafor zatvori i time stvaraju guzve................
Ovo nije istina, u pravilniku za mlade vozače ne postoji takav zakon...
Ja sam vozio auto od 286 konja i još sam dobro i prešao, reko je policajac, a imao sam stariju osobu kraj sebe sa 30-godinšnjim iskustvom..
kao dokaz prilažem...
Članak 221.
(1) Osoba koja je položila vozački ispit i dobila vozačku dozvolu za M, A1, A, B, ili C1 kategoriju vozila ne smije dvije godine od dana izdavanja vozačke dozvole upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat, niti tim vozilom smije vući priključno vozilo, a niti organizirano prevoziti djecu.
(2) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga, alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti.
(3) Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za B kategoriju vozila ne smije upravljati vozilom čija snaga motora prelazi 75 kW. Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za A kategoriju vozila ne smije upravljati vozilom čija snaga motora prelazi 25 kW.
(4) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati vozilom u prometu na cesti u vremenu od 23.00 sati do 5.00 sati osim ako je s njim u vozilu osoba starija od 25 godina kojoj nije izricana zaštitna mjera ili mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom.
A o zakonu, šta da velim, ja to sve zovem porez na budale..
Taj zakon je malo ljudima utjerao strah u kosti, ali znam po sebi, rijetko kad se petkom, subotom vraćam poslije 5 doma, tako da... sve ovisi o policajcu, ako on mora odraditi normu, odraditi će ju baš na tebi i to je to...ne pijem nikad, neželim se dovoditi da budem odgovoran za nešto zbog pukog preseravanja koje nastupi kad si pijan, jer se opustiš skroz i te stvari...
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Uz ovakva nebulozne zakone stvarno nemam volje obaviti taj vozacki... A da ne spominjem cijene, guzve, cijenu vlasnistva auta i jos milijun stvari. Imam tramvaj, bus i bicikl i tako cu se kretati dok me situacija ne pritisne.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Tako sam i ja razmišljao u tvojim godinama. Nakon što sam dobio vozačku, sjeo u auto više nisam vidio ni bicikl ni zetov tramvaj
Više ni po kruh ne idem bez auta. Ja podržavam ovaj zakon o snazi auta, a ako imaš auto sa previše konja voziš njega i paziš. Murija te sigurno neće bez razloga zaustaviti, a i taj zakon baš i ne provode tako rigorozno ako im se lijepo objasni situacija. Po meni jedina debilna stavka tog zakona je zabrana vožnje od 11-05. Ja sam to na svu sreću prošao ali to mi nema nikakvog smisla. Ali dobra vijest je da se to ukida![]()
Auto bi mi trebao najvise za izlaske na kojima bi se mogao kontrolirati i ne piti, no sumnjam da bi do 11 isao doma. A starci imaju auto od 170 konja koji ne bi mogao voziti nekoliko godina, dok za svoj auto nemam love.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
ali ček...evo ti članak zakona u kojem nigdje ne piše to!
ovo je očita rupa u zakonu...pročešljao sam sve, i nigdje ne piše da moraš imati 5god iskustva...(4) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati vozilom u prometu na cesti u vremenu od 23.00 sati do 5.00 sati osim ako je s njim u vozilu osoba starija od 25 godina kojoj nije izricana zaštitna mjera ili mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom.
sjećam se da je mup najavljivao to, ali nigdje toga nema napisano crno na bijelo, tako da je to, nešto što oni samovoljno provode..
a ja se recimo jaaaako dobro sjecam tog vrazjeg 20. kolovoza 2004. kad je zakon stupao na snagu.. sjecam se i neke knjizice o novom zakonu koja je izisla uz Vecernjak..
sjecam se jako dobro da se tada govorilo kako suvozac MORA imati 5 godina vozackog iskustva!
nazalost, nisam tada isla iscitavati zakon.. no nigdje se tada nije spominjalo ovih 25. godina zivota..
i tako ja sve do pred nekih goidnu dana nisam uopce pojma imala za tih 25. godina.. otkrila tek kad je decko polagao, jer smo racunali s time da ce moci voziti (jer ja imam preko 5 god vozacku..) skuzili smo da nis od toga tek u onoj HAKovoj knjizici koju daju svim novim vozacima![]()
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
e pa to si i ja brijem, jer maltene bih ruku u vatru dala za tih 5 god vozackog iskustva..
bilo mi zao k'o psu sto nisam mogla vise naci tu knjizicu iz Vecernjaka (a kao, spremio je caca..) skoro sam sto posto sigurnua da je tamo pisalo za tih 5. godina.. a nisam se zabunila sto posto, jer za ovo o 25 godina zivota prvi put sam cula tek prije godinu dana..
neznam neznam, sjećam se i ja da je bilo nešto takvog, ali našli smo bar jednu od 100 ostalih rupa u zakonu...
evo, npr, ja sam gledam o negativnim bodovima, dam se kladiti da je bilo govora ako skupiš i 1 negativan bod da će se produžiti probna vozačka, međutim, ja taj zakon nigdje nemogu naći... nema uopće ničega vezanog za to
nista momci, u 9. mjesecu punim dvaestipet, vozacku cu imat preko sest godina..
kolko mi placate da vam budem suvozac? otvaram biznis
on topik: sutra bih trebala do frendice ciji caca je prometni policajac, priupitat cu ga za njegovo tumacenje zakona ako ga ulovim..
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Jutarnji list došao je do prezentacije o Nacrtu prijedloga Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, koja je prošloga tjedna izložena u Ministarstvu unutarnjih poslova.Iako se u medijima stalno špekulira...
kako će se u novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama uvesti strože odredbe za teške prekršitelje u prometu, od trajnog oduzimanja vozačke dozvole do oduzimanja vozila i slično, za sada o tome u prezentaciji izrađenog nacrta nadležnog povjerenstva uopće nema spomena. Treba naglasiti da je predstavljeni nacrt ipak samo nacrt i da je itekako podložan promjenama. Jedino se za najteže prekršaje uvodi mogućnost kažnjavanja zatvorom do 60 dana.
U svakom slučaju, prema prezentiranim podacima, praktično sve bitne promjene za sada se svode na usklađivanje toga zakona s Prekršajnim zakonom i propisima EU, pri čemu se imalo u vidu i koalicijski sporazum, dakle ukidanje odredbe o 0,0 promila. Vožnja pod utjecajem alkohola do 0,5 promila više ne bi bila sankcionirana.
Ukidanje odredbe o 0,0 promila ne odnosi se na mlade vozače, u dobi od 16 do 24 godine, profesionalce te u slučaju da vozač s manje od 0,5 promila počini još neki teži prekršaj. Alkohol bi ga u tom slučaju stajao 700 kuna. Što se tiče većega stupnja pijanstva za volanom, u predstavljenom je nacrtu predviđeno da se vozači s više od 1,5 promila mogu kazniti, osim novčanom kaznom od tri do sedam tisuća kuna, i kaznom zatvora do 60 dana.
Ista kazna u nacrtu je predviđena i za vozače koji sudjeluju u prometu bez vozačke dozvole, bilo da nisu položili vozački ispit ili da im je izrečena zabrana. Izmjenama je predviđeno i da se vozačima bez vozačkog ispita izrekne zabrana upravljanja svim vozilima, koja bi se izvršila u trenutku kada kršitelj stekne pravo na upravljanje vozilima.
Do 60 dana zatvora mogao bi “zaraditi” i vozač koji odbije alkotestiranje ili testiranje na droge, ili koji u naseljenom mjestu prekorači brzinu za 50 i više kilometara na sat. Veći dio izmjena odnosi se na kategoriju mladih vozača, posebice u vezi sa stjecanjem prava upravljanja motociklima te ograničenja brzine kretanja, snage vozila i slično. No, previđeno je ukidanje zabrane vožnje između 23 i 5 sati ujutro bez pratitelja.
Povjerenstvo je zaključilo da je ta zabrana bila kontraproduktivna jer su mladi vozači mahom zbog toga ostajali do jutra u kafićima i klubovima. Također je predviđeno ukidanje obveze svladavanja programa sigurne vožnje jer u Hrvatskoj postoji samo jedan odgovarajući Centar, umjesto potrebnih pet.
Ukinula bi se i odredba o zabrani vožnje osoba pod utjecajem alkohola na suvozačkom sjedalu. Povjerenstvo je shvatilo da vozač bez alkotestiranja ne može znati je li njegov suvozač popio čašu, dvije vina. Zbog vozača iz zemalja EU, prestala bi i obveza uključivanja svjetala u vožnji tijekom dana u razdoblju ljetnoga računanja vremena.
Više ne bi bilo ni zabrane vožnje djece do dvije godine na prednjem sjedalu u odgovarajućoj sigurnosnoj sjedalici, ako vozilo nema zračni jastuk za suvozača ili ako se može isključiti.
Pijani opet mogu na mjesto suvozača
• do 0,5 promila alkohola u krvi kažnjava se sa 700 kuna samo ako je vozač počinio još neki teži prekršaj
• djeca do dvije godine smjela bi se voziti na prednjem sjedalu, gdje na njih roditelj može bolje paziti, ali u odgovarajućoj sigurnosnoj sjedalici i bez zračnoga jastuka.
• suvozač smije biti pod utjecajem alkohola
• u razdoblju ljetnog računanja vremena nema obveze uključivanja svjetala tijekom dana
• mladi vozači (od 18 do 24 godine) moraju stjecati iskustvo prije polaganja ispita za snažnije motocikle
• noću opet smiju voziti bez pratnje
• bez obveze programa sigurne vožnje
• vozačka se više ne bi izdavala do 80., već do 70. godine života. Mijenjala bi se svakih deset gdina, ali bez obveznoga liječničkog pregleda
Jutarnji list (26.02.2008.)
c/p
...: kao da sam znao...koji smo onda klinac ja i još tisuće mladih vozili po tim hebenim regulativama
...tko mi može nadoknadit naživcirane dane kada sam trebao vozit poslije 11 a nisam smio...jooooj
![]()
![]()
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
osim da se pije više, to dovodi do više toga, đto je samo gore a poicajcel inače ja sam zq ograničenja...
|\/|0T0r0La
bemti, ko će dočekati 24.godinu života...
Al mene više brinu ove kazne za prebrzu vožnju... više od 50km preko (u naselju) = zatvor ...
samo se nadam da isto neće biti i po autoputu...
Tipa da ako vozim 180km/h da napišu enormnu kaznu...
Znam da ako se po autoputu vozite više od 155 (160 km/h), "kobre" vas zaustavljajuj i naplaćuju kaznu...
Ma svi ti zakoni su u qurcu...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Bookmarks