Imam sljedeci problem. LCD na k750 mi je pobijelio i takav je kada se upali mob. ali unatoc svemu mob radi i moze primit poziv i javiti se i sve.
Naime, dobio sam taj K750 cid 49 i flashao na njega firmware od w800, onaj iz tutoriala tu s foruma. Napravio sve potrebno, stavio karticu i vidio da i dalje ima SIM lock sto mi je bilo cudno jer sam na jednom drugom K750 isto cid49 napravio isto flashanje s istim firmwareom i poslije toga je SIM lock bio maknut.
Nasao sam na netu kako se mice SIM lock pomocu setoollite i onog *.vpk fajla sto se samo applaya. Napravio sam to i SIM lock je bio stvarno maknut. Malo sam probrljao po mobu i sve je bilo kako treba. Dao ga frendu ciji je to mobitel i nakon dva dana me nazove i kaze da je pobijelio ekran.
Poslije toga sam ga jos 100 puta flashao, cak i s drugim FW od K750 i uvijek ista stvar. Flash normalno prodje, nikakve anomalije i mob se pali , cuje se zvuk i sve radi ali ekran je bijel. Nasao sam na netu da bi moglo biti da je istekan konektor od LCD-a s maticne ploce i ovorio pazljivo, odstekao konektor, vrati nazad i nije nista pomoglo.
Jel ima neko pametan savjet i zanima me da li je moguce da je to softwerski problem zbog flashanja sto mi je cudno jer je 2 dana radio normalno i sve sam odradio po tutorialu, a na kraju krajeva mob radi u pozadini samo sto je ekran bijel. Kad ga stpojim na XS++ i pogledam info, ime identican info kao i moj K750 flashan s istim FW.
Nije se otpojio jer sam otvorio mob i otstekao i ponovno ustekao. Bio mu je pao mob taj dan. I rekao je da je prije nego sto je riknuo poceo mijenjati boje ekran sto mi se cini da ne moze biti softverski kvar, a koliko citam na netu najcesci kvar od udarca na tom mobu je ili da se gasi ili bijeli ekran. Bit ce onda da je tako...
Probaj >*<<*<* - Servisni testovi - Glavni zaslon
Meni se cini da je tu hardverski otisao display. U prilog tome ide i spomenuto cudno mijenjanje boja prije bijelog ekrana.
Ako imas neki drugi K750, za probu mozes staviti display iz njega, ako nemas, morat ce u servis.
nije display... nego je stvarno konektor za display... morat ces to zamijeniti... da li ti se isplati ne znam...
###1410989180026
To ti sigurno nema veze sa softom. Flashaj ga na k750i i odnesi u servis, oni će ustanoviti šta je displayu i vjerojatno će ti to pokriti garancija (ako ju imaš).
Dođeš u servis kažeš da ti je mobitel prije par dana poceo mjenjat boje, i nakon toga mi je ekran pobijelio.
Oni će ti to složit!!!
nema nikakve veze sa softom a uzrok je bar meni bio kap rose usla... i pokvario se konektor za display!!!
###1410989180026
meni se na k750 razbio diplay i nabavio sam drugi i isto je bio bijeli display(ponekad je proradio) a na drugom k750 mi radi vec godinu dana.99% ti je hardverski problem,ali probaj promijeniti display driver(mozda proradi)
"Neznaš ti kaj je to rock'n'roll mužika
To nije sad vu trendu"
gle vjerovatno tie otiso samo flat kabel , otvori mob i pogle koji kabel ide iz ekrana na maticnu (trebo bi bit zute boje) ak je samo malo ostecen ... nasao si kvar a ak ne nadjs nikakvo ostecenje odneses u servis pa da oni vide iako ... ak otiso samo flat kabel oni ce ti vjerovatno naplatit ekran i flat .... pa prvo sam vidi ... ugl to je to ako si 100% da nije do softa
p.s. ja sam 100% siguran da nije ekran ni soft nego samo flat ....
Evo update.
Izvadio sam ekran iz svog i stavio u taj drugi K750 i isto ne radi tj. bijel je.
Njegov ekran u mojem radi. Znaci nije ni ekran ni flat od ekrana niti konektor na flatu. Sada jedino moze biti konektor na maticnoj, sto mi nije vjerojatno ili neki chip/vod/resistor da se ostetio na maticnoj a da je u direktnoj funkciji prikaza na ekran.
Uglavnom mob je stariji i nema garanciju tako da nema smisla vracati na K750 FW. Ako vam ista padne na pamet ista sto bi se moglo probati rijesiti s flashanjem - recite. To me nista ne kosta, a htio bi mu probati to srediti.
Makar sve cinjenice navode da je HW problem. Radio 2 dana poslije mojeg flasha , a dan prije nego pobijelio je pao na pod. Jer nevjerojatno mi je da bi radio 2 dana i onda pobjelio zbog flasha...
hoce reci da ti ne valja ekran da kupis novi. ako je tvoj ekran i u jednom i drugom mobu bijel, ne valja ti ekran
iPhone 5s 16 GB
da, i jel sad sve u redu. zakljucak je da tvoj ekran ne radi ni u jednom telefonu jel je pokvaren. ako "njegov" radi u tvom mobitelu, znaci da je s mobom sve u redu, i da je ekran iz prve recenice pokvaren i da trebas novijel tako?
iPhone 5s 16 GB
Hm, ako sam ja dobro raspetljao ovu diskusiju, zakljucak je da na tom drugom (ne tvojem) mobu nijedan ekran ne radi, a kod tebe svaki ekran radi. Tocno?
Ako da, onda je problem vjerojatno ili konektor ili ploca na tom drugom.
Slazem se da bi to najbolje bilo odnijeti u servis.
Ovo mi vec postaje presmjesno
Ne kolega imatic :-)
Moj ekran normalno radi u mojem mobu a u njegovom ne radi dok njegov ne radi u njegovom mobu a u mojem radi. Kao sto sam napisao nekoliko puta do sada.
Znaci NIJE ekran pokvaren. Eto hvala svima na odgovorima i pomoci i sto se mene tice moze lock na ovu temi. Pozdrav svima
da, skuzio sam i prije da sam pogrijesio![]()
![]()
iPhone 5s 16 GB
Pozzzzzzzzz........Imam problem.Naime prije 2 dana ja i Xulos clan foruma smo mjenjali k750 u w800.Sve je radilo uredno prije negoli samo odnjeo na popravak zvucnik.Kaze meni onaj u servisu sto je radio da sam ja zeznio.Dodjem doma full flash vracam u k750 opeti isti vrag.Bjeli ekran ali mobitel radi,muziku pustit mogu.Sta sad u cemu je problem.Xulos predpostavlja da je erom ili gdfs.Ja sad vise nemam para za popravak na pizdariju od moba jel sam vec 500kn stuko u njega....Dajte neko rjesenje,kako samo odjednom bjeli ekran a sve je radilo UREDNO!Ravilov nemas potrebe da mi kljucas temu jel nisam nasao nijedan problem sa gdfs itd.........................TAKO DA OCU POMOC.FALA
Bookmarks