Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 29
    Forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

K750, bijeli ekran, ali mobitel radi!

Imam sljedeci problem. LCD na k750 mi je pobijelio i takav je kada se upali mob. ali unatoc svemu mob radi i moze primit poziv i javiti se i sve.
    Naime, dobio sam taj K750 cid 49 i flashao na njega firmware od w800, onaj iz tutoriala tu s foruma. Napravio sve potrebno, stavio karticu i vidio da i dalje ima SIM lock sto mi je bilo cudno jer sam na jednom drugom K750 isto cid49 napravio isto flashanje s istim firmwareom i poslije toga je SIM lock bio maknut.
    Nasao sam na netu kako se mice SIM lock pomocu setoollite i onog *.vpk fajla sto se samo applaya. Napravio sam to i SIM lock je bio stvarno maknut. Malo sam probrljao po mobu i sve je bilo kako treba. Dao ga frendu ciji je to mobitel i nakon dva dana me nazove i kaze da je pobijelio ekran.
    Poslije toga sam ga jos 100 puta flashao, cak i s drugim FW od K750 i uvijek ista stvar. Flash normalno prodje, nikakve anomalije i mob se pali , cuje se zvuk i sve radi ali ekran je bijel. Nasao sam na netu da bi moglo biti da je istekan konektor od LCD-a s maticne ploce i ovorio pazljivo, odstekao konektor, vrati nazad i nije nista pomoglo.
    Jel ima neko pametan savjet i zanima me da li je moguce da je to softwerski problem zbog flashanja sto mi je cudno jer je 2 dana radio normalno i sve sam odradio po tutorialu, a na kraju krajeva mob radi u pozadini samo sto je ekran bijel. Kad ga stpojim na XS++ i pogledam info, ime identican info kao i moj K750 flashan s istim FW.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    K770; Z240; W800(Sjeban)
    Operater
    ¤V)°(P¤;T-mobile
    Bodovi
    5.901
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.901, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao trex13 Pregledaj post
    Imam sljedeci problem. LCD na k750 mi je pobijelio i takav je kada se upali mob. ali unatoc svemu mob radi i moze primit poziv i javiti se i sve.
    Naime, dobio sam taj K750 cid 49 i flashao na njega firmware od w800, onaj iz tutoriala tu s foruma. Napravio sve potrebno, stavio karticu i vidio da i dalje ima SIM lock sto mi je bilo cudno jer sam na jednom drugom K750 isto cid49 napravio isto flashanje s istim firmwareom i poslije toga je SIM lock bio maknut.
    Nasao sam na netu kako se mice SIM lock pomocu setoollite i onog *.vpk fajla sto se samo applaya. Napravio sam to i SIM lock je bio stvarno maknut. Malo sam probrljao po mobu i sve je bilo kako treba. Dao ga frendu ciji je to mobitel i nakon dva dana me nazove i kaze da je pobijelio ekran.
    Poslije toga sam ga jos 100 puta flashao, cak i s drugim FW od K750 i uvijek ista stvar. Flash normalno prodje, nikakve anomalije i mob se pali , cuje se zvuk i sve radi ali ekran je bijel. Nasao sam na netu da bi moglo biti da je istekan konektor od LCD-a s maticne ploce i ovorio pazljivo, odstekao konektor, vrati nazad i nije nista pomoglo.
    Jel ima neko pametan savjet i zanima me da li je moguce da je to softwerski problem zbog flashanja sto mi je cudno jer je 2 dana radio normalno i sve sam odradio po tutorialu, a na kraju krajeva mob radi u pozadini samo sto je ekran bijel. Kad ga stpojim na XS++ i pogledam info, ime identican info kao i moj K750 flashan s istim FW.
    Pa ak sve radi moze biti da se otpojio konektor, a moze biti i da je izgorio taj konektor...? Jbg nije ja mislim nis do softa, vjerojatno je ngdje lupnio s njim i moze bit da je nes izgorilio! Odnesi nekom da ga rastavi i vidi!

Forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao darac_os Pregledaj post
    Pa ak sve radi moze biti da se otpojio konektor, a moze biti i da je izgorio taj konektor...? Jbg nije ja mislim nis do softa, vjerojatno je ngdje lupnio s njim i moze bit da je nes izgorilio! Odnesi nekom da ga rastavi i vidi!
    Nije se otpojio jer sam otvorio mob i otstekao i ponovno ustekao. Bio mu je pao mob taj dan. I rekao je da je prije nego sto je riknuo poceo mijenjati boje ekran sto mi se cini da ne moze biti softverski kvar, a koliko citam na netu najcesci kvar od udarca na tom mobu je ili da se gasi ili bijeli ekran. Bit ce onda da je tako...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    K850
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probaj >*<<*<* - Servisni testovi - Glavni zaslon

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    K770; Z240; W800(Sjeban)
    Operater
    ¤V)°(P¤;T-mobile
    Bodovi
    5.901
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije se otpojio jer sam otvorio mob i otstekao i ponovno ustekao. Bio mu je pao mob taj dan. I rekao je da je prije nego sto je riknuo poceo mijenjati boje ekran sto mi se cini da ne moze biti softverski kvar, a koliko citam na netu najcesci kvar od udarca na tom mobu je ili da se gasi ili bijeli ekran. Bit ce onda da je tako...
    Do softwera nije jer bi radio nakon flesha, znači mijenjaj display!

Forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao anthony_c Pregledaj post
    Probaj >*<<*<* - Servisni testovi - Glavni zaslon
    Da telepatijom procitam podatke koji se salju na LCD?

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni se cini da je tu hardverski otisao display. U prilog tome ide i spomenuto cudno mijenjanje boja prije bijelog ekrana.
    Ako imas neki drugi K750, za probu mozes staviti display iz njega, ako nemas, morat ce u servis.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    BH Telecom & m:tel
    Godina
    36
    Bodovi
    24.138
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.138, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 52,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nije display... nego je stvarno konektor za display... morat ces to zamijeniti... da li ti se isplati ne znam...
    ###1410989180026

Banned Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To ti sigurno nema veze sa softom. Flashaj ga na k750i i odnesi u servis, oni će ustanoviti šta je displayu i vjerojatno će ti to pokriti garancija (ako ju imaš).
    Dođeš u servis kažeš da ti je mobitel prije par dana poceo mjenjat boje, i nakon toga mi je ekran pobijelio.

Oni će ti to složit!!!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    K770; Z240; W800(Sjeban)
    Operater
    ¤V)°(P¤;T-mobile
    Bodovi
    5.901
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao SEriksonaš Pregledaj post
    To ti sigurno nema veze sa softom. Flashaj ga na k750i i odnesi u servis, oni će ustanoviti šta je displayu i vjerojatno će ti to pokriti garancija (ako ju imaš).
    Dođeš u servis kažeš da ti je mobitel prije par dana poceo mjenjat boje, i nakon toga mi je ekran pobijelio.

Oni će ti to složit!!!
    Da to msam ti i ja rekao u postu dolje, samo nemoj ga zaboravit vratiti u k750!

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    BH Telecom & m:tel
    Godina
    36
    Bodovi
    24.138
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nema nikakve veze sa softom a uzrok je bar meni bio kap rose usla... i pokvario se konektor za display!!!
    ###1410989180026

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2008
    Mobitel
    SE K770,K800,C905
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    35
    Bodovi
    6.489
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.489, Nivo: 19
    Bodovi: 6.489, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meni se na k750 razbio diplay i nabavio sam drugi i isto je bio bijeli display(ponekad je proradio) a na drugom k750 mi radi vec godinu dana.99% ti je hardverski problem,ali probaj promijeniti display driver(mozda proradi)
    "Neznaš ti kaj je to rock'n'roll mužika
    To nije sad vu trendu"

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    K770; Z240; W800(Sjeban)
    Operater
    ¤V)°(P¤;T-mobile
    Bodovi
    5.901
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao geco Pregledaj post
    meni se na k750 razbio diplay i nabavio sam drugi i isto je bio bijeli display(ponekad je proradio) a na drugom k750 mi radi vec godinu dana.99% ti je hardverski problem,ali probaj promijeniti display driver(mozda proradi)
    M ja vam kažem da to nema veze s driverima! Onda bi svima bio bijeli ekran kad bi stavili taj driver!

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Trenutno X1 5130xm
    Operater
    BonBon Vip
    Godina
    34
    Bodovi
    9.429
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.429, Nivo: 23
    Bodovi: 9.429, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gle vjerovatno tie otiso samo flat kabel , otvori mob i pogle koji kabel ide iz ekrana na maticnu (trebo bi bit zute boje) ak je samo malo ostecen ... nasao si kvar a ak ne nadjs nikakvo ostecenje odneses u servis pa da oni vide iako ... ak otiso samo flat kabel oni ce ti vjerovatno naplatit ekran i flat .... pa prvo sam vidi ... ugl to je to ako si 100% da nije do softa

p.s. ja sam 100% siguran da nije ekran ni soft nego samo flat ....

Forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo update.

Izvadio sam ekran iz svog i stavio u taj drugi K750 i isto ne radi tj. bijel je.
    Njegov ekran u mojem radi. Znaci nije ni ekran ni flat od ekrana niti konektor na flatu. Sada jedino moze biti konektor na maticnoj, sto mi nije vjerojatno ili neki chip/vod/resistor da se ostetio na maticnoj a da je u direktnoj funkciji prikaza na ekran.
    Uglavnom mob je stariji i nema garanciju tako da nema smisla vracati na K750 FW. Ako vam ista padne na pamet ista sto bi se moglo probati rijesiti s flashanjem - recite. To me nista ne kosta, a htio bi mu probati to srediti.
    Makar sve cinjenice navode da je HW problem. Radio 2 dana poslije mojeg flasha , a dan prije nego pobijelio je pao na pod. Jer nevjerojatno mi je da bi radio 2 dana i onda pobjelio zbog flasha...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    K770; Z240; W800(Sjeban)
    Operater
    ¤V)°(P¤;T-mobile
    Bodovi
    5.901
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo update.

Izvadio sam ekran iz svog i stavio u taj drugi K750 i isto ne radi tj. bijel je.
    Njegov ekran u mojem radi. Znaci nije ni ekran ni flat od ekrana niti konektor na flatu. Sada jedino moze biti konektor na maticnoj, sto mi nije vjerojatno ili neki chip/vod/resistor da se ostetio na maticnoj a da je u direktnoj funkciji prikaza na ekran.
    Uglavnom mob je stariji i nema garanciju tako da nema smisla vracati na K750 FW. Ako vam ista padne na pamet ista sto bi se moglo probati rijesiti s flashanjem - recite. To me nista ne kosta, a htio bi mu probati to srediti.
    Makar sve cinjenice navode da je HW problem. Radio 2 dana poslije mojeg flasha , a dan prije nego pobijelio je pao na pod. Jer nevjerojatno mi je da bi radio 2 dana i onda pobjelio zbog flasha...
    Pa njegov ekran u tvome radi, a tvoj ekran u njegovom je isto bijel, pa onda kupi novi ekran! Nisam siguran kolke su cijene!

Forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao darac_os Pregledaj post
    Pa njegov ekran u tvome radi, a tvoj ekran u njegovom je isto bijel, pa onda kupi novi ekran!
    Sto je pjesnik htio reci?? Koliko god puta sam ovo procitao moram priznati da ne razumijem...

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Bodovi: 109.480, Nivo: 80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hoce reci da ti ne valja ekran da kupis novi. ako je tvoj ekran i u jednom i drugom mobu bijel, ne valja ti ekran
    iPhone 5s 16 GB

Forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao imatic Pregledaj post
    hoce reci da ti ne valja ekran da kupis novi. ako je tvoj ekran i u jednom i drugom mobu bijel, ne valja ti ekran
    Ispricavam se ako nisam dovoljno precizan bio. Evo jos jednom sto sam napisao:

"Izvadio sam ekran iz svog(ispravnog) i stavio u taj drugi K750(neispravni) i isto ne radi tj. bijel je(ekran).
    Njegov("bijeli") ekran u mojem radi."

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da, i jel sad sve u redu. zakljucak je da tvoj ekran ne radi ni u jednom telefonu jel je pokvaren. ako "njegov" radi u tvom mobitelu, znaci da je s mobom sve u redu, i da je ekran iz prve recenice pokvaren i da trebas novi jel tako?
    iPhone 5s 16 GB

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    K770; Z240; W800(Sjeban)
    Operater
    ¤V)°(P¤;T-mobile
    Bodovi
    5.901
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ispricavam se ako nisam dovoljno precizan bio. Evo jos jednom sto sam napisao:

"Izvadio sam ekran iz svog(ispravnog) i stavio u taj drugi K750(neispravni) i isto ne radi tj. bijel je(ekran).
    Njegov("bijeli") ekran u mojem radi."
    Aha pa onda bi mogao biti konektor! Najbolje ti odnesi to u neki servis!

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hm, ako sam ja dobro raspetljao ovu diskusiju, zakljucak je da na tom drugom (ne tvojem) mobu nijedan ekran ne radi, a kod tebe svaki ekran radi. Tocno?
    Ako da, onda je problem vjerojatno ili konektor ili ploca na tom drugom.
    Slazem se da bi to najbolje bilo odnijeti u servis.

Forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao imatic Pregledaj post
    da, i jel sad sve u redu. zakljucak je da tvoj ekran ne radi ni u jednom telefonu jel je pokvaren. ako "njegov" radi u tvom mobitelu, znaci da je s mobom sve u redu, i da je ekran iz prve recenice pokvaren i da trebas novi jel tako?
    Ovo mi vec postaje presmjesno
    Ne kolega imatic :-)
    Moj ekran normalno radi u mojem mobu a u njegovom ne radi dok njegov ne radi u njegovom mobu a u mojem radi. Kao sto sam napisao nekoliko puta do sada.
    Znaci NIJE ekran pokvaren. Eto hvala svima na odgovorima i pomoci i sto se mene tice moze lock na ovu temi. Pozdrav svima

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da, skuzio sam i prije da sam pogrijesio
    iPhone 5s 16 GB

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

K750 Nakon popravka ne radi(BJELI EKRAN)

Pozzzzzzzzz........Imam problem.Naime prije 2 dana ja i Xulos clan foruma smo mjenjali k750 u w800.Sve je radilo uredno prije negoli samo odnjeo na popravak zvucnik.Kaze meni onaj u servisu sto je radio da sam ja zeznio.Dodjem doma full flash vracam u k750 opeti isti vrag.Bjeli ekran ali mobitel radi,muziku pustit mogu.Sta sad u cemu je problem.Xulos predpostavlja da je erom ili gdfs.Ja sad vise nemam para za popravak na pizdariju od moba jel sam vec 500kn stuko u njega....Dajte neko rjesenje,kako samo odjednom bjeli ekran a sve je radilo UREDNO!Ravilov nemas potrebe da mi kljucas temu jel nisam nasao nijedan problem sa gdfs itd.........................TAKO DA OCU POMOC.FALA

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. w610 bijeli ekran
    By Kac in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 01-02-2008, 07:45
  2. K750 - ne radi ekran nakon malog kupanja vodom
    By //Wild-Boy\\ in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 07-08-2007, 23:38
  3. [N70] bijeli ekran