Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 5 PrvaPrva 1 2 3 4 5 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 51 do 75 od 113
    Super-forumaš Postignuća:
    VeteranVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Bodovi: 35.149, Nivo: 45
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao fukmondo Pregledaj post
    Ne kužim zakaj flasahat v640i u k630?
    pa zato da izbacis vodafone soft (tebe ne zivciraju demo igrice i one pomalo smjesne ikone? nisu pre ruzne ali original su meni puno ljepse)......to su isti mobiteli samo sto v640 ima vodafone soft.....
    ----------Sony Ericsson----------

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam imao prilike vidjeti , a ko nezna za bolje , no kako sve to stići toliko igrački , a tako malo vremena. Znaš li majke ti gdje se mogu povećati slova kad čitaš poruku ili je to nemoguće, gdje se može podesiti trajanje osvjetljenosti displaya moba i zašto se svjetlo gasi i kad je pokrenuta igra i aplikacija (na samsungu je sve to lijepo postojalo).Kuku lele

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam imao prilike vidjeti , a ko nezna za bolje , no kako sve to stići toliko igrački , a tako malo vremena. Znaš li majke ti gdje se mogu povećati slova kad čitaš poruku ili je to nemoguće, gdje se može podesiti trajanje osvjetljenosti displaya moba i zašto se svjetlo gasi i kad je pokrenuta igra i aplikacija (na samsungu je sve to lijepo postojalo).Kuku lele
    usporedi si v640 i k630 isti su izgledom i spec....

povecanje slova kod sony ericsson nema.......
    trajanje osvjetljenosti isto nema..... meni je dobro sto toga nema jer bi to trosilo bateriju...(to imas kod kliznih mobitela ali nisam ni u to siguran kod samsunga znam da ima)........onda bi ti cijelo vrijeme ekran svjetlio dok nebi zakljuco mobitel...
    Zadnji uredio pero1985 : 07-01-2008 u 13:24

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dankešen!

Mada sunce mu žarko ruku u vatru bih stavio da sam vidio neku postavku powersave onaj dan kad sam ga donio, nemrem to više nać da se na trepavice postavim il sam sanjo.

btw radi li tebi zagreb.jar (kod frenda na k800 radi) i docviewer jer to definitivno ne radi na se, a neki ga trpaju tu pod omiljene aplikacije za se isto i dictaphone.jar

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dankešen!

Mada sunce mu žarko ruku u vatru bih stavio da sam vidio neku postavku powersave onaj dan kad sam ga donio, nemrem to više nać da se na trepavice postavim
    imas u podesavanju zaslona samo svjetlinu....i to mozes stavit na 50%-100%.. i nema nista drugo...(ja to drzim na 50% da malo manje trosi bateriju )

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    ajFon triGeEs
    Operater
    Tmobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neka me netko ispravi ako grijesim ali slova bi se moga povecati promjenom fonta telefona...

Na k750 se mogao ubaciti drugi font i to je popravilo stvar jer velicina fonta ostaje ista ali fizicki na ekranu izgleda drugacije (npr comic sans je veci od times new...)

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rise000 Pregledaj post
    Neka me netko ispravi ako grijesim ali slova bi se moga povecati promjenom fonta telefona...

Na k750 se mogao ubaciti drugi font i to je popravilo stvar jer velicina fonta ostaje ista ali fizicki na ekranu izgleda drugacije (npr comic sans je veci od times new...)
    sve to stoji ali fukmondo je pito jel ima gdje u postavkam da se poveca font....

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vidim ja rise000 da ćeš ti mene uvaliti mic po mic, ko da nisam i ovako dovoljno lud , uhvatim li se toga ode još jedan ispit niz slivnik ,

Hvala dječaci

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    ajFon triGeEs
    Operater
    Tmobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije nauka zec da bu pobjegla

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Sony Ericsson V640i + 2GB
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.975, Nivo: 19
    Bodovi: 6.975, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo da kažem par riječi nakon isprobavanja uz vezi konvertiranja videa programom >>>Alive 3GP Video Converter<<< za njega treba serial, ak neko treba nek me pita na privatnu poštu nije nikakav bed uz vezi toga

isprobavao sam video .flv sa youtube direkno konvertirati sa programom Alive 3GP Video Converter na MP4/3GP (MPEG-4 Video), raznim bitrateom za video 190, 400, 1000, 1200 kbps, rezolucija 320x240, i za zvuk, stereo, audio (AAC) bitrate 48, 64, 128 kbps sample rate 16000 i 48000 Hz i tada sam zaključio slijedeće...

Za youtube filmiće, razlike nema pošto se radi o video filovima formata .flv sa youtube znači nema smisla nabrijavati video na 1000 kbps, 25 FPS, i zvuk iznad 128 kbps na 48000 Hz, iz jednostavnog razloga jer inače video filovi sa youtube imaju slijedeće bitrate karakteristike npr. video obično nije veći nikako od 400 kbps, onda audio varira do 64 kbps i tak, nakoncu kad pretjerate sa bitrateom imate viška MB. Npr. kad konvertirate sa npr. sa 10MB .flv na 40MB MP4/3GP, što znači kvaliteta videa ostaje ista, no više mjesta zauzima na memorijskoj kartici što se tiće u MB, a to je naravno loše jer nemožeš iz originala stvoriti još bolju kvalitetu koju trenutno ima original.

znači preporuka je slijedeća... što se tiće youtube video filova preporuka za video staviti 320x240, 25 FPS, bitrate do 400 može i 512 kbps iznad toga se neisplati, nećete skužiti razliku, a puno će vam izaći MB i zvuk do 64kbps dok za Hz staviti do 24000 Hz, jer original ima otprilike do nekih 22500Hz da se neizgubi kvaliteta...

a što se tiće dvix video filova stavite MP4, bitrate za video možete staviti do 1000kbps na rezoluciji od 320x240 sa 25FPS zvuk 128kbps sa 48000 Hz ta postavka radi posve normalno na mobu SE V640i isprobano gledajući filmić bez titlova u vremenu od nekih 56minuta, a kak radi sa titlovima neznam jer baš taj filmić nema titlova jednostavno nepostoji za njega, znači zvuk i slika odgovaraju vremenu

i za kraj upozorenje kad prebacite video na mob (memorijska kartica) tada pričekajte da se učita memorijska kartica piše u postocima kako učitava i kad učita sve i onda možete nesmetano pokrenuti filmić koji ste prebacili na mobać i uživati uz kokice
    Zadnji uredio deadfall : 08-01-2008 u 00:29

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ubit ću te taman sam se probudio i mislio nastaviti spavati, moram to tvoje čudo probati, da nemam klip kodiran na 4000 kbps koji se vrti bez problema rekao bih ti da si lud, no nešto je tu čudno i ja to ne razumijem. Nekim klipovima jednostavno možeš raditi što god hoćeš s drugima koliko god spustio bitrate i framerate zapinju i putuju svojim putem. Mada totalno je bezveze za svaki klip isprobavati koliko ga možeš nabrijati , a da ne počne zajebavati, a i nema razlike u kvaliteti slike poslije nekog vremena jedino ako želite tak konvertirani film zavrtiti na telki ako se nađete kod nekoga, što ako je u 320x240 i ima dovoljno visoki bitrate i framerate još uvijek izgleda kao vhs ili čak i bolje, pa onda tu ima logike napucati bitrate.

Ja i dalje jezdim po m3 v.0898, sad sam stavio jedan prolaz i brži je sve gotovo za oko pola sata za film od 90 min, i dalje ne kužim kako povećati titl inače najbolja slika i evo interesantan link gdje se priča o najboljem koderu.

http://www.esato.com/archive/t.php/t-119861,1.html

uglavnom i drugi ga hvale i vele da je posebno pravljen za se mobitele, vrlo zanimljiv program, jednostavan, a opet s brdom opcija i zasad definitivno definitivno najkvalitetnija slika osim možda u winaviju, trokiranje i sinkronizacija i dalje ostaju problem na nekim filmovima.Očito je što se toga tiče i da sam konverter ima ulogu u tome, inače na računalu filmovi iz svih kodera izgledaju dobro i slika je značano bolja nego na mobu , a u većem screenu.
    Navalimo sad na deadfalollovog favorita nema podršku za titlove i croping ali i to mu oprostim (mada uska trakica na ovako malom displayu definitivno izgleda gore i nevidljivije od kropanog filma na full display. Možda zato finalni film i ne trza?

Zasada zadnji uradak na m3 zgleda izvanredno , e ludilo, još nije došlo do sranja (osim tog nesretnog suba koji se vidi čitati ali ne tak fino ko u media coderu.)Čitamo se.

Pozdrav

EDIT:
    Evo napravio sam film u Alive 3gp konverter 320x240 400 kbps, 25 fps i audio kako si napisao i štanga zapinje slika ton ode svojim putem, za tako visoki bit rate slika nije baš nešto dobra je, rastegnuta je uredno.

Definitivno igra ulazni video u čemu je kvaka nemam pojma.Sutra ću probati taj film dodatno smanjiti i bit rate i rezu ostaviću samo frameove jer ipak na 25 ljepše to izgleda, baš da vidim može li uopće taj film ispasti kako treba , na kompu je naravno sve ok vrti se i izgleda lijepo. Znači m3 još uvijek favorit za mene.Probaj njega zanima me što misliš.
    Zadnji uredio ravilov : 08-01-2008 u 09:56

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vijesti iz nesvjesti: film kodiran jučer izgleda luđački dobro nisam ga do kraja pogledao jer sam zaspao, danas sam ponovno napao s onim problematičnim filmom ovaj put s manjom rezolucijom i štanga, sve je ok dok ne počne akcija, tu sve ode vrit.

1. Dakle definitivno nisu svi filmovi isti i ne pašu im iste postavke

2. M3 je definitivno dosada najbolji bolji čak i od super convertera (njega nisam ni probao ali tako tvrdi većina postova koje sam čitao, a i nema podršku za titlove, no navodno je m3 izrađen na super converteru i posebno prilagođen se telefonima), problem je što je titl mali ne kužim kako ga povećati možda bi ta opcija radila s instaliranim ffdshowom, bed je i što je developer obustavio rad na programu, s druge strane meni radi izvrsno ova zadnja verzija,

link na priču o dotičnome

http://www.esato.com/board/viewtopic...6929&start=390

link za download i svega potrebnog da bi isti radio (frewaree)

http://rapidshare.com/files/24228455/M3.rar.html

Postavke za m3 koje bi trebale raditi u većini slučajeva glatko i lijepo sa sinkronim zvukom i titlom za v640i:

Basic -High quality (možete izabrati i high framerate ili smallfiles što vam paše kod mene je high q), AAC

Video 220x176, 25 fps, 325kbps, xvid mp4 simple, video passes 1-pass audio codec: LC-AAC, 96 kbps, stereo, crop video sides 16:9 to 4:3 (ovo da dobijete full screen bolje je mada se žrtvuje dio slike),izaberite subtitl (onaj gumb propertis meni ne radi javite ako vama šljaka),

pod advanced čekirano use dx9 GPU noise filter on source files, tu možete i uređivati profile i napraviti svoje po volji, jednom kad otvorite profil imate i postavke za xvid smoother pa možete birati kvalitetnije detalje ili glatkiji prikaz pa se možete i time poigrati kod mene je na high details.

Malo je sporiji od ostalih konvertera (oko pola sata na amd 64 3,2+Ghz, dok ostali trebaju oko 20 min, a drastično sporiji u dva prolaza 2x50 min. ali je slika značajno kvalitetnija pri manjem bitrateu tak da se isplati (opet upitno na tak malom displayu no koga veseli ).Na ovim postavkama film od 90 min ispao mi je luđački dobro zapravo tri filma, dok me ovaj jedan zajebava i gotovo, evo spustio sam postavke na 220x176, 250 kbs (zanimljivo slika još uvijek pristojno izgleda, svakako drastično drastično bolje od spotova koje vodafone prodaje) i opet ode zvuk u matrinu i to gotovo na istom mjestu, malo prije nego počne akcija, naravno na računalu je sve ok dok je drugi film na jačim postavkama upravo izvanredan, misterij. Ostaje još virtual dub kako sam lud još ću se i toga uhvatit, mada ako radi s mp4 nije ništa kompliciraniji.

3.Iza toga mediacoder mi je najbolji i preporučam vam i njega pogotovo ako vam je bitan čitak subtitl, naprijed sam vam pisao o media coderu pa potražite.

4.Kažu ljudi da ovo što se zbiva s filmovima da jednom šljakaju drugi puta ne, asinhroni zvuk i sl., da je zapravo problem u koderu i da ti koderi jednostavno imaju problem s vbr, progressive xvid i sličnim filmovima i da je jedini način osigurati se od toga i dobiti najbolju kvalitetu raditi sa starim dobrim virtual dubom i to tako da se prvo nalijepi titl (kako bi ostao sinkroniziran), a zatim prekodira s virtualom.To je jedini način za dobiti kvalitetu bez trzanja i bježanja tona stranputicom, što reć valja i to probat, nisam ovoliko kodirao od samih početaka divxa dok sam manijakalno pokušavao nagurati dvd na jedan cd u nezamislivoj kvaliteti , a sad to može svatko s autogordianknotom i sličnim djidjama.

I neznam dali sam vam prenio i teoriju o malom bufferu moba pa je to kao uzrok trzanju dužih klipova.

Ovoliko što se tiče videa sad mi je stvarno dosta eventualno još probam virtual dub nabrzinu. I još postam koji soft šljaka s mobom i odajem se znanstvenoj karijeri Laku noć ko će šljakat sutra
    Zadnji uredio fukmondo : 09-01-2008 u 01:48

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo konačno sam uspio odgledati film do kraja, izgleda izvrsno zvuk je sinkroniziran, nema trzanja i štucanja slka glatko teče, prema onim postavkama koje sam vam gore dao za m3, dakle moguće je i funkcionira. Mogu vam reći da se film pogleda sasvim solidno i s guštom, dakle za putovanja ili kakvu čekaonicu ko bog.Filati rezoluciju više od 220x176 koliko je i rezolucija displaya ne vidim zašto budući je video razvučen na cijeli display(stavili smo crop ) pa ga ne treba zumirati, tak da je to točno tako kako treba biti.

Isto tako je očito da ima filmova koji će vas zajebavati ma koliko niski bitrate stavili dakle kad vam se to dogodi što je tu je, taj jedan film kako god i u čemu god ga ja iskodirao jednostavno bi u jednom trenutku zvuk otišao na svoju stranu i počeo zapinjati.Nisam probao taj film samo na 15 frameova vjerojatno bi to konačno riješilo stvar no stvarno poslije toliko puta mi se zgadio.

Ostaje još da vam javim što je bilo sa softwareom.

EDIT:
    Kodirao drugi film prošli je trajao 1h.24 min i ispao je izvrsno i izvrsno gledljiv, ovaj 1h.38min bio je super ali negdje pred kraj je počeo štucati i ode zvuk.Neznam stvarno što da mislim ostaje još virtual dub.

Kako je kod vas?
    Zadnji uredio ravilov : 13-01-2008 u 15:05

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da kazem nesto sto mi se ne svida na mobitelu.... kad sam kupio mob nije mu valjo ekran pa sam dobio novi..........a u meduvremenu sam "testiro" onaj gumirani dio.... probo sam ga noktom zagrebat, neide bas najlakse, znaci potreban je malo veca sila ali kad se zapocne onda postaje gadno...kasnije je dovoljan samo malo jaci prelaz prstom preko toga da se nastavi guliti...
    pa sam malo i plastiku sa strane pritisnio (posto sam vraco mob), i nakon sto sam ga jednom pritisnio poceo je skripit stalno... pritisnio san na lijevom dijelu, iznad utora za karticu (tamo di je na drugim mobitelina inace tipka play(pokreni zadnje (radio, player, walkman))....tamo skripi jer ima mjesta praznog koda je predvideno za tu tipku play.....
    smeta me to gumirano na mobitelu zasad..(mogli su ostaviti normalnu plastiku bez te gume).....i plastika sa strane (ona crvena) jer ona pocne skripit....

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 6500s,samsung B2100
    Operater
    vip,T-mobile,tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    9.427
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.427, Nivo: 23
    Bodovi: 9.427, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jel ga netko kupio nedavno..? jos ide bez usb kabla? mislim ga uzet uz produzenje pretplate,best buy je za tu lovu..
    gidi jap!

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ide bez kabla......da za 391kn na god dana je najbolji....

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok ostao sam dužan veliko finale, na kraju priče za kodiranje videa najbolji su mi M3 i mediacoder zbog podrške za titlove i kvalitete slike, sada gledano svi ostali programi su gubitak vremena. M3 sam napustio jer iako daje najkvalitetniju sliku i to drastično kvalitetniju titlovi su mali , a ja ne kužim kako ih povećati na njemu i najgore od svega spor je (to je cijena kvalitete).

Media coder mi je zakon stavim cijeli folder s filmovima u njega i ostavim ga da vrti u pozadini, film odradi za 20 tak minuta seriju za desetak.Iskodiram brdo filmova natrpam ih na 4gb karticu i miran sam danima. Zapinjanje je vrlo vrlo rijetko (uvijek ima filmova koje kako god iskodirate moraju štucnuti) , a asinkroni ton nisam već vidio stoljećima, dakle zadovoljan sam ko svinja u blatu i stvar funkcionira perfektno.

Postavke:
    Audio
    source - autoselect
    encoder-nero encoder
    resample - 32000 hz
    channell- stereo
    Postavke nero encodera: - profile-auto ili lc-aac, target bitrate 64 kbps
    video:
    mode-bitrate based, 325 kbps,
    format-xvid
    container-mp4
    source-autoselect(mencoder)
    encoder-autoselect(mencoder)
    Xvid-simple profile 1
    High quality mode

Muxer
    enabled
    multiplexer-mp4box

Picture

Resize 220x176
    Crop to fit
    Frame rate original (isključeno)

subtitle
    enabled
    font-times new roman true type (ako vam je premali stavite bold)
    scale -movie diagonal
    generic
    ovdje odredite radni i izlazni folder možete i direktno na telefon tako ja radim)

Nema da fali

Od softwarea radi više manje sve, osim karata i to onih koje se pokreću joystickom (i naravno najbolje su), moby explorer, moby today, tequila cat book reader meni najbolji za izradu knjiga i čitanje txt. fileova mada i read maniac ima svojih čari.Smrdljivi mobil edit mi ne radi na xp mašinama, ali radi na visti na lapu koji mu je nikako ne uspijevam otkrit.Čini mi se dobrim my phone explorer pa idem to probati.Debilno je i dalje što gasi svjetlo kad mu se svidi i usred igre, mala slova kod čitanja poruka i nikako nemogu naći kako da ih povećam, svjetlo svijetli dok gledate film tada se naravno nezna isključiti.

Navodno je izašao novi soft za telefon, dali ga je tko stavio ima li poboljšanja i gubimo li garu ako ga stavimo gore?Zna li tko što o tome?

EDIT:
    Evo saznao sam odgovore na svoja pitanja i prije nego sam mislio. Dakle sinoć ja tako upucavam knjige preko mobiledita (odnosno pokušavam) i ne ide, malo kasnije skužim da me odjebala java potpuno.Nemogu uopće ući u folder igre i aplikacije, informacije vele da je unutra točno nula podataka.
    Na sonyevom forumu za developere kažu da je to normalna pojava odnosno bug kod verzije softa R1CA029, jednostavno se sjebe file system, a rješava se nadogradnjom preko sony update servicea na verziju R1CA037 i nijednu drugu, navodno niže verzije to ne rješavaju. (evo pa ko voli nek čita: http://developer.sonyericsson.com/me...110017#110017).
    Naravno master reset nula bodova i tako budući nisam našao nijedan alat koji bi prepoznao v640i (phone not suported), nemajući druge opalim po suse-u iako to nevalja i apage satana jer digne cid telefona s 52 na 53 i onda više nema nazad (tako kažu). Sve ja to napravim ali dočepam se samo verzije 1200-4926 R1EA030 080205, usput pojede mi onu lijepu crnu temu i naravno problem ostane isti dakle ćorav poso i mogu lijepo put servisa i to zbog najobičnije pizdarije.Novi soft osim što je ukro temu ne vidim razlike osim da mi se čini da nešto brže radi ali ko zna možda mi je to samo u glavi .Inače to sranje s gubljenjem jave događa se relativno često i ljudima koji nisu telefon ni takli.

Tražio sam sinoć i danas i nisam našao jer sam vjerojatno tražio po krivim mjestima, ima li ikoji jebeni alat da s njime mogu napraviti flash na v640i jer imam tu s foruma original soft 29.Jer što će mi soft kad ga nemam čime nabit u dupe tog telefona. Uglavnom oduševljenje splasnulo, budući je koštao jednu kunu lako bi mogao preko livadu pa u potoče.

Ima li dakle načina da se taj skot od telefona pofleša?x++ kaže not supported, setool lite isto što preostaje?
    I gdje je uopće servis za te vipove telefone?

EDIT2:
    Evo pod review spadaju i zgode iz života sa telefonom, dakle odem ja na servis iz garantnog lista kad tamo gospoda iz agramm nešto servisa odselila, nigdje ničega i nikoga , posve slučajno u očaju pitam na porti u simensu i lik mi uvali nekakav letak s kartom. Karta u pičku te ***** ko da cijeli svijet ima gprs uglavnom ne pronađem ih i nabodem ove iz electromagica na volovčici. Tamo naravno znanstvena atmosfera i vele da dođem po njega za tjedan dana jer nije im tu servis????Softwer će mi stavit koji se njima stavlja, posebne želje i teme koje su mi nestale, a bile su uključene u staru verziju softa nek zaboravim, nemere ni za pare.Ma divota za jednu kunu prošeta se ja lijepo, nauživa svježeg zraka izjeba po internetu. Imao sam dosada 8110, eno je još radi neuništiva je neznam koliko puta je pala, samsung najjeftiniji na svijetu sgh-x450 radi i danas nikada nikakvih problema. Ovo je prvi i zadnji sony amen. Nije radio ni 4 puna mjeseca.Al mora da valja kad se fleša cijeli tjedan.
    Zadnji uredio ravilov : 29-04-2008 u 23:08

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @fukmondo,
    Otvaranje novih postova jedan za drugim se inace smatra spamanjem.
    Umjesto toga koristi gumb EDIT.

Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    May 2008
    Mobitel
    SE V640i, SE G502
    Operater
    Vip, Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    4.225
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.225, Nivo: 15
    Bodovi: 4.225, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ima V640 već par mjeseci (kupio ga za Božić) i mogu reći da sam izuzetno zadovoljan.

Nisam neki napredni korisnik i mobitel mi služi savršeno. Jedini mu je minus šta nema blic za kameru, ali preživio sam. Od ponude Vipovih paketa, to je vjerojatno najbolja ponuda prema omjeru uloženog i dobivenog.

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vraćen sa servisa, predan u utorak vraćen u srijedu idući tjedan, ponovno upucavanje softwarea i "kalibracija matične ploče"???. Dakle čeka se ohoho za upucavanje softa koliko bi se čekalo za teži kvar?, pozitivno bio je gotov točno kad su rekli. Nikakav input vi kao mušterija nemate predate ga pa kako vam ga vrate.

Verzija softa R1EA030 i sad ponovno ima onu temu (tunell vision) koja mi se svidjala i kukao sam da mi ju je upgrade preko seus-a pojeo, svemir je ponovno na svojem mjestu. Od noviteta zanimljivo je da sad rade java karte one što su trebale raditi s joystickom i nisu radile sa starom verzijom softa i čini mi se da je malo brži. S druge strane izgleda mi kao da je media player nekako drugačiji jednostavniji kao da je nekako manje kićen pitaj boga sad jel to stvarno tako il je u pitanju paranoja pogledati ću kod frenda, ostalo mi se čini jednako ako što primjetim javljam. Kad će ponovno napasti taj java bug ostaje da se vidi.

@ravilov
    da sam sad koristio edit kako bi ljudi znali da sam nešto novo napisao u ovoj temi?NIje mi to baš bistro? I problem broj dva i ovako su mi postovi kilometarski?Ponese me.

mod_se Postignuća:
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad ne trebas koristiti EDIT, samo kad imas vise uzastopnih vlastitih postova, pogotovo kad se nadopunjuju.
    Ali to je ovdje off-topic, pa nemojmo dalje o tome.

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo opet novost. Ja sam inače što se tehnike tiče nježan tip nisam siledžija i stvari mi obično traju godinama ali eto ovaj mali đavo već me gnjavi ispadaju mi kabeli jednostavno ne uhvati dovoljno čvrsto onu nožicu od kabela. Dakle to se već razlohalo i sad mi kabel za spajanje s pc-jem ispada. Problem je što mi ispadaju i slušalice i handsfree. I opet put u servis predstoji, gledao sam može li se doprijeti do toga ali neki zvjezdasti inbus bi trebao.

Dakle nekvalitetno izvedeni kontakti odnosno utičnica za kabel. A bome i škripi ko vrag i poklopac baterije pleše odkad je došao sa servisa.

Inače mi je mali seronja baš drag pogotovo za tu cijenu.Nema ljubavi bez problema.
    Zadnji uredio fukmondo : 16-05-2008 u 11:51

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dankešen!

Mada sunce mu žarko ruku u vatru bih stavio da sam vidio neku postavku powersave onaj dan kad sam ga donio, nemrem to više nać da se na trepavice postavim il sam sanjo.

btw radi li tebi zagreb.jar (kod frenda na k800 radi) i docviewer jer to definitivno ne radi na se, a neki ga trpaju tu pod omiljene aplikacije za se isto i dictaphone.jar
    imas powersave, ali to je za blutut
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala da to je bilo to, to sam našao, i dalje nema postavke za povećati slova kad čitaš sms, i postavki za reguliranje osvjetljenja tipkovnice, šteta.

Kad već pišem imam za prijaviti slijedeće; ja koristim mob za slikanje tekstova skripti, knjiga i sl., onda tekst provučem kroz ocr (prepoznavanje teksta) abby fine reader, prebacim ga u word iz worda u text i onda od njega napravim jar knjigicu ili ga mogu čitati direktno iz txt filea preko book readera. Kom treba idealno za šaliće, ljetovanja i sl. jer su vaše knjige uvijek s vama imate i tražilicu samo ukucate pojam i evo već definicije koju tražite.

Jedan od problema kod toga je bio što je točnost prepoznavanja vrlo mala zbog male rezolucije i neoštre kamerice (kod mene baš u centru oštrina je najmanja). Onako više iz zeke stavio sam naočale ispred leće računajući da ću samo uvećati sliku no ugodno iznenađenje i oštrina se značajno popravila. Dalje poboljšanje sam dobio i u photoshopu jer sam podigao rezoluciju fotki na 5 mp. Iako nemožete dodati informaciju koje nema povećavanjem rezolucije fotki (ovdje je jako bitno da izaberete baš odgovarajući algoritam od onih koje vam photoshop nudi), točnost prepoznavanja je značajno povećana na taj način jer ocr aplikacija sama diže rezoluciju s 2 na 5 mp radi boljeg prepoznavanja, pri tome izgubi na oštrini zbog lošijeg algoritma ( jasno vam je da photoshop to radi bolje ) i ovako lošu sliku učini još gorom.Ako to sami napravite u photoshopu program utvrdi da imate dovoljnu rezoluciju i ne dira fotku već ju pusti u prepoznavanje slova bez dorade i tako dobijete bolju točnost prepoznavanja. Uglavnom završni rezultat je bio jedna greška (krivo prepoznato slovo ) na dvije stranice knjige što je vrlo dobro. Dakle s predlećom možete stvar znatno poboljšati.

Ugodno iznenađenje tim više što se nisam nadao da ću moći mob koristiti kao prijenosnu fotokopirku, mada jest kupljen da bude knjižnica i multimedija player. Playeri koje sam gledao su svi kratkog trajanja baterije nemaju nikakvih opcija za podešavanje čitanja texta to je usputni feature ako ga uopće imaju i svi su koštali oko 500 kn s 2gb.Telefon sam dobio za 1 kn i kupio za ostatak 4 gb karticu znači 501 kn sve skupa (kartice su sad pale čini mi se na 400 kn za 4 gb). Ovako imam vrlo dobar audio video player, čitač knjiga, usb stick na kojem furam portablni software (internet browser, mail, office 2007, mediacoder, antiviruse i sl, gom player) spreman za akciju gdje god dođem).

Dakle naočale za mobitel nisu loša stvar.

mod_se Postignuća:
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...gledao sam može li se doprijeti do toga ali neki zvjezdasti inbus bi trebao.

"Zvjezdasti inbus" se inace zove TORX, tocnije TORX-6, i vec se puno puta spominjao ovdje.
    Moze se kupiti u svakom ducanu elektronikom (npr. Chipoteka).

...i dalje nema postavke za povećati slova kad čitaš sms, i postavki za reguliranje osvjetljenja tipkovnice, šteta.
    Ovo za tipkovnicu ne znam (mozda neki lighteffects mod?), a sto se tice fonta, istina nema izravno podesavanje, ali mozes moddati layout, tamo se definira velicina fonta. Za vise detalja pogledaj teme o moddanju.

+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 5 PrvaPrva 1 2 3 4 5 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Sony Ericsson V640
    By pero1985 in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 36
    Posljednji post: 24-10-2009, 12:51
  2. Sony Ericsson P1 review
    By Vepar in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 141
    Posljednji post: 22-11-2008, 10:10
  3. Sony Ericsson V640i - VIP webshop akcija za nove korisnike