Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 4 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 113

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Sony Ericsson V640i + 2GB
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.975, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony Ericsson V640i review

Evo da s Vama podijelim iskustvo sa trenutnim mobom Sony Ericsson V640i kojeg sam kupio od VIP-a u kompletu po cijeni 901kn odnosno 3% popusta pa me je došlo onda 875kn, nije loše jer već odmah sam u startu dobio neke novce na mobu znači 30kn u prva dva mjeseca i ostatak će mi ići 40kn tijekom slijedećih 21 mjeseca pa sam na dobitku što se tiće kupnje ovog moba.
    Uz istu SIMS karticu koju sam dosada imao od prethodnog moba Sony Ericsson T630 kojeg sam isto tako nabavio u kompletu prije 2.5god.

Bacimo se na posao, imamo dvije verzije moba što se tiće izgleda Quick Black i Havana Gold, dok su karakteristike iste, započetak pogledajmo karakteristike ovog uređaja na službenoj web stranici Sony Ericsson-a.

http://www.sonyericsson.com/cws/prod...0i?cc=hr&lc=hr

evo slike dvaju moba Havana Gold i Quick Black

Havana Gold

Quick Black

Na slijedećoj stranici možete vidjeti kako je jedna osoba u video izdanju dala review bar da vidite kak to funkcionira.

http://www.youtube.com/watch?v=aNxf2NeZKA8

Moj osobni dojam uz vezi ovog moba jest, da je, ovaj mob relativno ga lako koristiti ima HR meni. Opcije su toliko jednostavne, da jednostavnije nisu mogle biti, tak da se, da za pola sata skoro sve skužiti i zapamtiti di šta kaj ima i kako šta funcionira i za šta je koja opcija namijenjena. Meni je relativno brz znači nema onog kašnjenja, da kad stisneš neku tipku pa da moraš čekati neko vrijeme, da počne reagirati.

Ima radio kojeg moram posebno napomenuti da je odličan jer hvata sve stanice koje hvataju i bolji skupljiji radio/linije.

Slušalice su isto tako na nivou kvalitete i na MAX glasnoći se razumije sve što govori voditelj na radiju. To sam provjerio na više radio stanice tipa Sljeme, Cibona, Samobor, Rijeka... dok je voditelj vodio vijesti, sport i prognozu.

Tipke su meni, ok, jer sam se vrlo brzo naviknuo, navigacijske tipke su bolje nego na onaj jostik kojeg sam imo na T630 jer sam imo negativna iskustva snjime svako malo bi zakazao baš kad bi mi najviše zatrebao, a možda je u tome bio i uzrok to što mu je ipak već 2.5god aktivnog prčkanja po njemu. No ukratko što se tipke tiće, nemogu puno reći jer sve ovisi od osobe do osobe, jer svakome drugačije odgovaraju tj. teško da će svima odgovarati iste veličine i raspored tipke jer možda ljudi sa većim čevapima nebudu mogli koristiti kak bi htijeli, no unatoč tome predlažem da se isproba na licu mjesta, jer nema boljeg prijedloga od toga, ipak ćeš ti znati dal ti odgovaraju ili ne i zatim se odlučiti za kupnju.

Ekran je 176x220 pixel, TFT s 262,144 boja, što moje potrebe zadovoljava znači netreba mi veći ekran od toga niti bolji, i stvarno je dobra slika na njemu nemam nikakve zamjerke, iako sam osobno vidio u živo na Nokijinim modelima moba koji imaju ekran sa 16.7milijuna boja uživo nije baš tak u oku drastična velika razlika između 262,144 boja od tog kvalitenijeg ekrana od 16.7milijuna boja bar meni.

Kvaliteta izrade je posve ok, nečuje se škripanje plastike kad ga malo jače stisneš u ruke. Dizanj nije baš toliko klasičan ima malo razlike tj. na rubovima je malo jače zaobiljen u odnosu na klasične Sony Ericsson modele koji su više manje pod pravim kutem ili lagano zaobiljeni kao kod nekoliko tipova modela T, K, W...

Kamera je 2 megapixels što daje max rezoluciju od 1600x1200 nema lampice za osvijetljavanje/led diodu, no nažalost nisam sad u mogućnosti slikat i staviti Vam da vidite kakve su slike jer nemam još memorijsku karticu i USB/Bluetooth uređaj skojim bi povezao računalom pa da Vam postam jer probo sam poslat u obliku MMS-a na e-mail no automatski mi ga resiza na rezu 640x480.

Inače Bluetooth brzina slanja podataka između dvaju moba testirano Sony Ericsson T630 i Sony Ericsson V640i je zadovoljavajuća nije onak sporo ko kad veliš „da mu treba tri dana da pošalje“.

+
    Ekran TFT s 262,144 boja
    Kamera 2mp (nije profi al zadovoljava prosiječne korisnike)
    FM radio sa RDS-om
    Slušalice
    Vrijeme razgovora čak do 9sati i vrijeme čekanja do 300 sati odnosno 12.5 dana
    Memorija: Memory Stick Micro™ (M2™) podrška (čak do 4GB)
    Prijenos podataka: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA 3.6

-
    Tipke su malo preblizu jedna drugoj (no preporuka je isprobati na licu mjesta u trgovini, pa se onda odlučiti uz vezi kupnje)
    Nema lampicu/led diodu za osvijetljavanje kod kamere
    Digitalni zoom samo 2.5x

Evo toliko od mene zasad, ak još nađem koju manu ili prednost koju sam predvidio budem naknadno objavio u ovome review.

EDIT:

Evo kao što sam obećao da ću malo nadopuniti ovaj review i to sad činim nakon tijedan dana korištenja, nabavio sam si i kabel za nekih 130kn u importane centru kod želježničkog kolodvora ZG, plus memory stick M2 2GB za 275kn u Linksu

bez podešavanja što se tiće osvijeljenja +/- i bez noćnog rada, već normal, reza 2MP (REMIZA slikano kroz prozor pa se vide na slici čak i sejlotepi )

bez podešavanje što se tiće osvijeljenja +/- i bez noćnog rada, već normal, reza 640x480

stavljeno u noćni rad, bez podešavanje +/- osvijetljenje

znači još se da slika kalibrirati da bude što "realnija" u odnosu na stvarnost dotatno sa +/- osvijetljenjem i zaista vidi se razlika kad se stavi bilo npr. +1... ili -1... u odnosu na 0 početni normal, nisam baš nešto sad išo ekperimentirati jer nemam baš nekog iskustva, a niti se bavim sa slikanjem jer trenutno nemam kaj slikat, ukratko nisam profić na tom području pa mi nemojte zamjeriti

prijenos podataka USB kabla sa PC na mob i obrnuto je ok bar meni 25MB za nešto manje od 30sek, čak sam za probu pokrenuo flim sa moba da vidim na kompu i nije niš trzala slika niti zvuk mogao sam normalno prešaltati scene koje sam želio flimić od 600MB tak da nemam zamjerke na tom području

pitali su me neki ljudi dal čita wma datoteke da čita wma, mp3, mpg4, AAC, trenuto imam video spotove na mobu, konvertirano u MPG4 i radi super

evo koji sam prvi spot stavio, malo da napasam oči

http://www.youtube.com/watch?v=5nl27fh8omI

Java programi tipa karte ZG, ENG-HR i HR-ENG riječnici radi perfektno na tom mobu...

Da... sad ovaj review privedemo kraju, evo moram priznati da je za mene dosta dobar, na tipke sam se posve naviknuo, radio je odličan, i sluške koje dolaze uz njega. Zasad nisam našo neke zamjerke koje bi me odvojile od ovoga moba, nakon tijedan dana korištenja...

Ocijena: 9/10

Mana je jedino možda da je bar ekran malo veći kako bi što bolje vidio pice na ekranu, i to što nema blic za kameru, no to nije baš zamene neki izgovor pa ostaje u upotrebi do danjega.
    Zadnji uredio deadfall : 23-12-2007 u 00:58

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jul 2007
    Mobitel
    w750+1 GB & n95 8g
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako nisi primjetio,a vidim da jesi, ova tema vec postoji, pa cemu ovo??
    Zadnji uredio imaticx : 22-02-2009 u 15:32
    ZubøCяew

Super-forumaš Postignuća:
    VeteranVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Bodovi: 35.149, Nivo: 45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok je review.... dodaj par slika mobitela i par slika slikanih mobitelom.....
    de mi reci jel se dobije usb kabell ili ne...jer si gore napiso da ga nemas....
    ----------Sony Ericsson----------

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jul 2007
    Mobitel
    w750+1 GB & n95 8g
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mogle bi se onda teme spojit, malo je bezveze da se u dvije teme raspravlja o istome
    ZubøCяew

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao karatekid Pregledaj post
    mogle bi se onda teme spojit, malo je bezveze da se u dvije teme raspravlja o istome
    Jedno je najava, a drugo je review to su dvije različite stvari. Zato sam i stavio temu di je baš review.

= Citat = Izvorno postao pero1985 Pregledaj post
    ok je review.... dodaj par slika mobitela i par slika slikanih mobitelom.....
    de mi reci jel se dobije usb kabell ili ne...jer si gore napiso da ga nemas....
    slike ću sutra postati, moram u gradu neš poslikati, jer doma baš nemam niš takvoga za poslikati, no kažem moći ću samo do rezolucije 640x480 zbog toga što mi automatski smanji sa 1 ili 2mp na 640x480 kad šaljem MMS-om na e-mail....

nisam bio dobio USB data kabel za prek PC, samo slušalice i punjač

nego, dajte mi recite, ak netko zna gdje bi mogo nabaviti posebno taj USB kabel za taj mob u ZG i po kojoj cijeni ???

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

nemogu vjerovat da to nisu stavili... pa to je smjesno... uz najsmjesnije mobitele ide usb a uz ovaj se ne dobije....

pogledaj ovaj video... tu ima usb kabel...
    http://www.youtube.com/watch?v=znWYm...eature=related
    Zadnji uredio pero1985 : 16-12-2007 u 16:53

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pero1985 Pregledaj post

nemogu vjerovat da to nisu stavili... pa to je smjesno... uz najsmjesnije mobitele ide usb a uz ovaj se ne dobije....

pogledaj ovaj video... tu ima usb kabel...
    http://www.youtube.com/watch?v=znWYm...eature=related
    da sad sam vidio taj video no čudno mi je malo nije bilo niti CD-a, a niti kabla u kutiji bio je lik u trgovini izvadio mob i te dodatke koji idu uz njega, pa kad sam došo doma mislio sam da je možda lik zaboravio staviti natrag baš taj kabel no kad sam vidio da nema niti CD-a mislim da ipak nije zaboravio nego je to najvjerojatnije verzija bez tog kabla i CD-a, no sad sam malo prije našo na netu di bi ga mogo kupiti

to je ovaj kabel predviđen za više modela mobitela USB kabel DCU-60 za povezivanje PC
    http://www.sonyericsson.com/cws/prod...60?cc=hr&lc=hr

trgovina
    http://www.sancta-domenica.hr/mpcSony.htm

nije baš jeftin košta 149kn

no kao sam mob uopće nije loš posebno za poslovne korisnike jako dobro dođe onaj naključniji dio, a to je vrijeme razgovora čak 9h, možda se pitate ko razgovara toliko, no bio sam išo na praksu u TIMES-u tam sam tada morao nešto sa ekipom sređivati u jednoj prostoriji, di je bilo hrpu uredskih stolova, računala i ljudi koji su bili tamo, svako malo su se javljali na mobitele, tak da bi njima jako dobro došlo takav mob kao što je ovaj koji ima veoma izdržljivu bateriju

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dosad su najava i review isli svako u svoju posebnu temu, pa ne treba nista spajati.
    Zadnji uredio ravilov : 16-12-2007 u 16:11

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    wp
    Operater
    t-mobile
    Godina
    35
    Bodovi
    27.294
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.294, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa sta jednostavno ne kupis bluetooth koji dode oko 50 kn mozda i manje...

a sto se tice teme svaka cast na reviewu...meni mob super izgleda nekak dosta elegantno mozda cak i luksuznije nego sto kosta...

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sonyck Pregledaj post
    Pa sta jednostavno ne kupis bluetooth koji dode oko 50 kn mozda i manje...

a sto se tice teme svaka cast na reviewu...meni mob super izgleda nekak dosta elegantno mozda cak i luksuznije nego sto kosta...
    hm možda imaš pravo sad sam našo Bluetooth baš Sony Ericsson V2.0, 100m u links-u po cijeni od 82kn

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=053.509.133

nego možete li mi reči dal je svejedno jel imaš USB kabel ili Bluetooth mislio sam dal možda Bluetooth ima neka ograničenja u odnosu na USB kabel ???

mislio sam osim slanja pjesama i video sadržaja dal je USB Bluetooth ograničen od nadogradnje softwera moba, instaliravanje nekih programa i te sheme ???

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao deadfall Pregledaj post
    nego možete li mi reči dal je svejedno jel imaš USB kabel ili Bluetooth mislio sam dal možda Bluetooth ima neka ograničenja u odnosu na USB kabel ???

mislio sam osim slanja pjesama i video sadržaja dal je USB Bluetooth ograničen od nadogradnje softwera moba, instaliravanje nekih programa i te sheme ???
    Pa i jest ogranicen. Preko BT-a ne mozes uopce dirati firmware.

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    Operater
    TELE2
    Godina
    39
    Bodovi
    6.975
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ravilov Pregledaj post
    Pa i jest ogranicen. Preko BT-a ne mozes uopce dirati firmware.
    da to mi je malo bed, možda budem trebo nadograditi ili staviti novi firmware, a kabla nebu imo, kaj inače osim slanja videa i slika, se da stavljati novi/druge programe, obaviti preko Bluetooth-a ???

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    wp
    Operater
    t-mobile
    Godina
    35
    Bodovi
    27.294
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao deadfall Pregledaj post
    da to mi je malo bed, možda budem trebo nadograditi ili staviti novi firmware, a kabla nebu imo, kaj inače osim slanja videa i slika, se da stavljati novi/druge programe, obaviti preko Bluetooth-a ???
    Mozes stavljati i igre i programe..posaljes ih na mob i onda instaliras tak nekak to ide...

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung i8700 Omnia 7
    Operater
    vip
    Godina
    34
    Bodovi
    10.278
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.278, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    memne zanima koliko kkošta unlock i di ga obavit,i odg bi mi trebao čim prije

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo razvaljivao sam se cijelu večer sutra postam kad malo odmorim.
    Izgleda da ne hoda u mass storage modu ili bar ne hoda bez kartice, removable drive se pojavio tek nakon instalacije drivera, ima li tko drugo
    iskustvo?

Unlock je obično koštao 50 kn, dali trenutno postoji soft za to neznam relativno je nov, a kod standardnih kvartovskih unlockera.

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung i8700 Omnia 7
    Operater
    vip
    Godina
    34
    Bodovi
    10.278
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma kak dugo nisam upućen u unlock koliko sam čuo nije pfrobijen i košta 120 kod lika nekog al kao nije za ziher hoće li sve bit u redu tak da...ne znam koliko se isplati koliko ne

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    ajFon triGeEs
    Operater
    Tmobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ^^sw od w660 ce ti rijesiti sve osim bolje kamere i naravno tipki

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rise000 Pregledaj post

Hoćeš reći da soft od w660 paše na v640i?I ja sam naletio na sličnu tvrdnju.

Pitanje: paše li idealno ili onako polovično kao što to zna biti slučaj i gdje ga nabaviti kako upucati i kako posejvati stari software kako bi ga mogli vratiti ako nam se ne svidi novi. Može samo ukratko dalje ću naći sam da sad ne prebirem nadugačko po forumu.
    Nadam se da ću za vikend stići dovršiti priču s videom i onda kanim napisati što mi je od softa s foruma proradilo s njime , a što nije.
    Koliko vidim Docviewer i Pdfviewer ne rade s njime invalid application, mape s jtrusted isto pokrene se otvori izbornik i što god pritisneš zatvori se.

Pozdrav

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rise000 Pregledaj post
    znam...cim sam ga kupovo odma sam se odlucio da cu ga flashat nakon nekog vremena.... ali sad kad sam pogledo mob nemam bas preveliku zelju flashat ga jer ima dobar player.... neznam jel w660 ima isto onaj podmeni multimedija...

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    ajFon triGeEs
    Operater
    Tmobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2fukmondo&pero: ja sam ga (k530) flashao prvenstveno da maknem one mutave tMobile ikone i linkove, a znam da je vodafone sw jos nekoliko puta gori...

S obzirom da su ta tri telefona (k530,w660 i v640) na identicnoj hardverskoj podlozi ne bi trebalo biti problema s flashom... Jedino treba obratiti paznju kakav raspored tipki ima v640 tj da li se razlikuje od ova dva i onda s nekakvom customizacijom prilagodit...

Preporucam da bacite oko na dvije teme ovdje na forumu (tu cete naci sve linkove na potreban sw i tutoriale):
    http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=204
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...highlight=k530
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...highlight=k530

Btw ne obazitrite kaj su linkovi za neke druge modele jer je postupak full flasha isti i za nase telefone...

Prije nego se uopce dohvatite moddanja obavezno procitajte detaljno uputsva kako se radi s kojim programom i jos bitnije kako napraviti backup telefona ako nesto krene krivo..to imate ovdje (prosearchajte malo):
    http://forums.se-nse.net/index.php?s...=13115&hl=k530
    http://forums.se-nse.net/index.php?s...=13115&hl=k530
    http://forums.se-nse.net/index.php?showforum=18
    http://forums.se-nse.net/index.php?showforum=84

SW od w660 s kojim sam ja flashao imate ovdje za download:
    http://sek750.extra.hu/letoltes/?pat.../W660/R6BC002/

I za kraj da vas malo ohrabrim Ja sam se dohvatio k750 s vodafone sw-om prije par mjeseci i uz pomoc ovog foruma napravio apsolutno sve sto se moglo bez ikakvih problema... Prekjucer sa k530 prebacio na w660 isto tako uz pomoc ljudi i tutoriala ovdje i nema nikakve greske..

Samo dobro procitajte sve vezano uz temu flashanja vasih telefona i nema razloga da ne napravite kak treba

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @rise000

sve to stoji... imo sam ja k550 i flasho ga u w610 i dobio flash teme, walkman i sta ja znam sta jos... ali k550 ima dosta losiji music player od v640 i zato sam to napravio...
    mislio sam i ja da cu ovaj v640 odma flashat u w660 ali kad sam vidio kakav je player(skoro ko walkman 2.0 samo sto ne mogu skinove promjenioti ali to mi ni ne treba) i jos par detalja (taj program za gledanje slika(mozes pustit da ti bude ko prezentacija), i program za gledanje videa...)......neznam da mi se puno isplati flashat ga u W.....
    ja imam "problem" da me ne zamaraju vodafone ikone...i to se da rjesiti ubacivanjem novih slicica (neznam ja kako se to radi ali zna buraz )
    i 3 tipke bi mi se promjenile....
    ali ne kazem da ga necu flashat ako nadem nesto sto ce mi zasmetati.....

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    ajFon triGeEs
    Operater
    Tmobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma ako si zadovoljan s mobom onda nema smisla mjenjat

Ali meni se pokazalo da je svaki telefon nakon moddanja jos bolji i funkcionalniji...pogotovo ako se radi o brandiranim telefonima na koje se ubacuje cisti sw...

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @rise000

Svaka čast sve si nam postavio hvala, pogledao sam, a i mene muči isto što i peru zapravo sve mi se čini ok, da imam vremena poflešao bih ga samo da vidim kako to izgleda no ovak mislim da ću preskočiti.

Dali ijedan se mob može snimati s radija (osim naravno ovog track id), tuga i žalost što nemože ovaj naš.

Videa što se tiče od konvertera zanimljivi su mi ovi:
    Podržavaju subtitlove:
    MediaCoder freware odnosno džabe
    WinAvi MP4 Converter plaća se
    Total Video Converter plaća se
    M3 konverter freware podržava titlove

Predzadnja dva imaju problema sa sub titlovima ako mijenjate framerate jer su bazirani na fps-u, winavi treba vobsub da bi stvar hodala i ne konta ac3 zvuk u aviju, total izgubi sinkronizaciju nisu dovoljno veliki titlovi, mediacoder tu je car kuži svaki format titl je velik i ima hrvatske znakove.

Direktna konverzija s dvd-a ide sa super konverterom koji je vrlo zanimljiv i freeware je nisam ni probao zbog titlova svidjelo mi se imati titl mada meni netreba (ostatak svijeta se uvijek divi čitljivom titlu pa ga nemrem propustiti.

Kodiraju direktno s dvd-a
    1.Total video converter s titlom
    2.M3 s titlom freware
    3.Super converter bez titla

Bez podrške za titlove:
    1.Alive 3gp video converter plaća se
    2.super converter djabe
    3.Sony ericsson media studio (po mom mišljenju pljuga ali je zato vrlo jednostavan za selake) plaća se

Za konverziju snimki s kamere telefona na dvd pa da je gledate na vašem divx ili dvd playeru

Allok.QuickTime.to.AVI.MPEG.DVD.Converter.v1.2.4.W inAll.Regged-EiTheL o laćanju sve rečeno

Uglavnom zaključno kod mene je u igri ostao mediacoder jednostavan je sa seljačkim sučeljem za mobilne telefone ili mp4 playere, ako želite više kontrole otvorite advanced sučelje, dalje nema problema s ac3 zvukom u filmovima, nema problema s veličinom titla ni hrvatskim znakovima, automatski kropa film na format mobitela tak da je 16.9 film preko cijelog ekrana na tak sitnom displaju na 16:9 filmu bez kropanja niš ne vidiš, ako pak neželite kropati možete ostaviti original film a titl će vam nalijepiti na crne trake ispod filma tak da će i dalje ostati velik i čitljiv, a neće skrivati sliku.Brz je oko 20 minuta za film na amd 64 3,2, ima job listu, možete i pojačati boju smanjiti kontrast svjetlinu i ostale djidje. Možete spajati i razdvajati filmiće. Apsolutni favorit.

WinAvi mi je drugi favorit manja kontrola ali dovoljna, spajanje filmova, podrška za titlove preko vobsub-a, preview i kropanje, mana ne radi s ac3 i smeta ga sub format titla.

da stvar bude gora moram reći da mi se slika najbolja čini u winAvi-ju.
    Isto tako definitivno kao container treba izabrati mp4 sve ostalo je sranje i razlika u slici je očita, dakle mp4, xvid.3gp zaboravite to je za ove sa slabijim mobačima i manjim ekranima.
    Postavke za kodiranje u mediacoderu krop ostaviti na crop to fit ako oćete original 16:9 s titlom ispod expand to fit , titl font times new roman bold,
    rezolucija od 220x176 do 320x240 (ide i 320x288 ali ne vidim svrhe),
    frame rate d 15 do 25 (za dalje ne vidim svrhe ili ako je manji ostaviti kako je u originalu)
    bit rate od 250-400
    zvuk po volji ali 3200hz 64kbs mi je sasvim ok pa do 44100 128 kbs

neka je fora u trajanju klipa sve do 5 minuta možete nabrijati i raditi će sve duže trokira ako nije u granicam koje mali može gurati, tak da za film 220x176, 25 fps mi se čini kao najsigurnija oklada ili 320x240 15 fps, očito se radi o odnosu fps-a i bitratea nemožete imati jedno i drugo.
    Bez obzira na sve s vremena na vrijeme on će štucnuti.
    Kako istovremeno mogu imati klip koji radi besprijekorno na 320x240 25fps 384 kbps, a traje 13 minuta ostaje mi tajnom.
    Evo ja za više nemam vremena stvarno sam pretjerao, ako tko smisli što bolje nek javlja uzbunjuje i obavještava. Idem se još malo igrati s winavijem s onim što on može progurati da rak raka slika je bolja u njemu, (i total konverter možda može dati kvalitetniju sliku jer ima neke postavke u tom smislu) file je manji u media coderu.

Ako sam što usro to je zato jer sam se žuri ko to može sve stić i još radit tri posla niko osim mene

Ima li tko sony multimedia manager pro da i to čudo vidimo, nigdje naći cracka.
    Pozdrav

EDIT:
    I kao posebno pitanje:

1.dali je itko našao gdje se regulira trajanje osvijetljenosti ekrana ne količina sjetlosti?Dao bi ruku u vatru da sam vidio neku powersave opciju ali sad je nikako više naći?

2.kako povećati font za čitanje poruka (ne za pisanje ) i kako da font za pisanje uvijek po defaultu budu velika slova? Am I stupid or what, ja to nemrem nać pa da ga *****

3.može li ijedan se mob snimati s radia i kako?

4.meni ne rade docviewer, pdfviewer (dali zato što su za simensa?)rade li vama, rade li vam mape zagreb.jar npr. one s jtrusta što se otvori bijeli meni pa ima map, zoom in zoom out reset exit što god stisnem kod mene nakon tog menia ništa samo se vrati u meni aplikacije.

5.Ima li tko crack za moby today

Uglavnom za 1 kunu jeben mob

EDIT 2:
    Više nemam živaca, uglavnom media coder najbolje radi i pokriva većinu situacija za drpanje direktno s dvd-a treba uzet nešto drugo. Postavki kodiranja što se tiče očito se radi o programu kojim kodirate npr. win avi na istim postavkama zapinje iako je slika bolja, media coder ne zapinje ali to ovisi i o materijalu koji konvertirate, ima nekih filmova koji trokiraju bar malo na mobu i gotovo, na računalu naravno ne.S nekim filmovima konverzija je upravo fantastična pa sad ti budi pametan.Nisam probao još jedino onaj xilisoft kako li se već zove.
    Uglavnom evo postavki koje u većini slučajeva funkcioniraju mediacoder: video xvid, mp4, 208x176, 384kbps, 25fps (definitivno mi je ljepši video na 25 frameova iako i 15 izgleda u redu), crop to fit, audio 32000khz, 64kbs, LC-AAC, stereo, subtitl movie diagonal, times new roman bold.

Kad stignem postam koji soft sam napucao gore i što radi.

EDIT 3:
    M3 subtitl je sitan ne vidim kako ga povećati doduše ima neki izbornik properties ali je zasivljen da se čitati ali je malen manji nego u media coderu, po predefiniranim postavkama za k800 postavio je 320x240, 25 fps, 325 kbs ima automatsko kropanje na 4:3 i ovaj zajebani film je s njime ispao vrlo glatko, iako je veća rezolucija i postavke tona sad dali razlika od 384 i 325 kbps čini svoje ili je sam program bolji, postavio sam xvid na dva prolaza svaki je uzeo oko 50 min, sporo ko vrag.Slika je ipak malo lošija zbog bitratea (čega li već) ali ide vrlo glatko naravno štucne i tu mrvičak, skoro neprimjetno, e sad može se opet eksperimentirati dok jaja ne otpadnu, no ako je subtitl prioritet opet mediacoder ostaje jedini izbor, ako se radi o kvaliteti slike čini mi se da bi se i m3 trebalo isprobati.

Primjetio sam još jednu stvar kad uključite mobitel i idete u multimedia player kad dođete na music ili video vidjet čete da ispod piše učitavanje i postotak se polako puni to traje prilično dugo dakl e prije bilo kakvog testiranja zapinje li film trebalo bi pričekati da ovaj sve učita i oslobodi resurse.
    Odo spavat.
    Zadnji uredio ravilov : 07-01-2008 u 17:03

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    ..:: Sony ::..
    Bodovi
    11.510
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.510, Nivo: 25
    Bodovi: 11.510, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Frend ga je neki dan uzeo u vipu pa sam se malo poigrao s fonom, izrada mi je ok, dapace iznendila me, metal+gumirano, ljepo leži u ruci. Iznendailo me da u paketu nije dobio ni usb kabel ni nikakvu memorijsku karticu uz njega(za CD nisam siguran), samo sluške što je skroz glupo jer u istoj akciji u vip-u uz k320 daju soft na cd-u i usb kabel, dalje iznendailo me da podržava flash teme.

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao DJ X2 Pregledaj post
    Frend ga je neki dan uzeo u vipu pa sam se malo poigrao s fonom, izrada mi je ok, dapace iznendila me, metal+gumirano, ljepo leži u ruci. Iznendailo me da u paketu nije dobio ni usb kabel ni nikakvu memorijsku karticu uz njega(za CD nisam siguran), samo sluške što je skroz glupo jer u istoj akciji u vip-u uz k320 daju soft na cd-u i usb kabel, dalje iznendailo me da podržava flash teme.
    ja mislim da ovaj gornji dio nije metalan iako na prvi pogled izgleda tako... ispravite me ako grijesim...
    pa da pre dobar mobitel za te pare....ja bi svoj mogo flashat u k630 jer ako ga flasham u w660 izgubit cu onaj podmeni "multimedija" koji pre dobro izgleda....za one koji neznaju o cem pricam nek pogledaju ovaj video...obratite pozornost od 3:20 na dalje...http://www.youtube.com/watch?v=aNxf2NeZKA8

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 4 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Sony Ericsson V640
    By pero1985 in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 36
    Posljednji post: 24-10-2009, 12:51
  2. Sony Ericsson P1 review
    By Vepar in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 141
    Posljednji post: 22-11-2008, 10:10