ak nisi puno "dirao" hard nakon toga, može se večina izvući. Izvučene fajlove obavezno spremati na drugu particiju.
Restoration
jutros mi windows prijavio da je e disk full.
i ja pokrenem ono njegovo kao za čišćenje, izaberem sve tri stavke da počisti
i legnem da spavam.
kad sam se probudio, komp ne reaguje, ne može da se loguje.
ja ga restartujem
i otad mi gomila programa sa E diska uopšte ne radi (ne rade prečice)
Na kraju ustanovim da je to sve windows obrisao
kako je to moguće?
imao sam i neki folder sa pjesmama, i one su sve izbrisane
samo su folderi ostali prazni
Šta da radim? Ima li neki jednostavan recovery program koji bih mogao na brzinu da skinem i probam to da riješim s njim?
Thx![]()
Україна
ak nisi puno "dirao" hard nakon toga, može se večina izvući. Izvučene fajlove obavezno spremati na drugu particiju.
Restoration
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Ne kužim zašto pitaš kako je to moguće kada si stavio da ti sami windowsi brišu stvari, a da nisi provjerio što da obriše. Između cachea i temp fileova vjerovatno je kompresirao stare fajlove, a da li ih je obrisao, to ne bih znao.
Points...,nikad nemoj slušat savjete operacijskog sustava
Bolje sam pobrisi što ti netreba...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Symbeq, sad je i meni jasno
vert, hvala za link, pokušaću s tim programom.
Україна
Windowsi ne mogu sami brisati datoteke, kako ti kazes.
Ako si pokrenuo Disk Cleanup, on ti brise samo ono sto si ti vec obrisao i na taj nacin ti oslobada prostor na disku.
Opcija Disk Defragmenter slaze satoteke, ali ni ona nsta ne brise....
Moj Prijedlog: napravi System Restore da vratis sistem unazad i rucno pobrisi ono sto ti ne treba i tek onda napravi Disk Cleanup i Disk Defragmenter...
Radio sam system restore i nije uspio.
Ovaj program što mi je vert preporučio, srećom, vrlo je brz. Ali pazi, našao mi je 27000 obrisanih fajlova
I ja odustanem, ionako mi nije mnogo stalo do svega toga. One programe koje najčešće koristim, već sam poskidao i instalirao nove verzije. A nekih 20ak pjesama sam ručno vratio tim programom.
Ne znam samo šta će moj brat reći kad sazna - vjerujem da je bilo puno njegovih 'važnih' stvari
Sad imam još jedno pitanjce.
Imam nekih fajlova koji su sad pobrisani, no nisu mi bitni. Kako da učinim da budu zauvijek izbrisani, i da ih ovaj recovery program uopšte ne može naći? Ima li način?
Україна
Ostavi se toga. Ako si vratio fajlove budi sretan i nemoj previse prckat po windowsima da nesto ne zeznes pa da moras formatirati disk
Ali da ne bude nestao cijeli HDD!![]()
@melody: hej, pa i format je za ljude
Primjećujem da mi 'Restoration' danas nalazi manje fajlova nego juče
Nema veze, prebolio sam to već![]()
A probaću s tim TuneUp utility-Security Delete, thx.
Edit: Puno hvala, Security delete je savršeno odradio posao! Tačnije, ime mu je Tune-up shredder.
Zadnji uredio points : 29-12-2007 u 15:42
Україна
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
I Windowsi su fenomenalna stvar, pa ih nisam kupio... :/
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks