temperatura ti je mozda visoka radi kakvog servisa koji muci procesor (citaj virus ili nekakvo smece sneta) upotrebljavas li kakvu zastitu? (ne mislim na kondom)
skeniraj komp od virusa i spijuna
Imam komp vec dvije godine i sad prije dva mjeseca me poceo zekat. Prvo mi je poceo se pregrijavat cak do 63 je bila temp procesora, a u kucistu oko 50, i onda je nest pocelo smrdit, kao trafo od elek.uredjaja.
Odni sam ga na servis i tip mi je zamjenio kuler sa procesora i sljakalo je sve do danas. sad nakon dva tjedna kaj je doma sad je opet otisao na temperaturu 55 procesora a kuciste je 44. i opet se javlja miris struje .nest cudno je. jel se kome to desilo?? ima ko kakav savjet??
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
temperatura ti je mozda visoka radi kakvog servisa koji muci procesor (citaj virus ili nekakvo smece sneta) upotrebljavas li kakvu zastitu? (ne mislim na kondom)
skeniraj komp od virusa i spijuna
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Na kompu od zastite imam AntiVir Xp,microsoft antispyware,ad-ware 6.0,SpywareGuard , T-com anti-dialer ja mislim da je ovo dovoljna zastita koja je obnavljana svaka 2 tjedna. sad dok sam na ovom forumu u task manageru cpu usage ne prelazi 20 posto, i komp radi na 236 mb.
no nije mi jasno kako da je tako velika temperatura kad imam kuler za athlon 3200+ . a procesor je amd atlhon 2500+ , nije overclokiran.kod rupe za ventilator ima mjesta i na prozracnom,nezatvorenom je mjestu.i zasto se javlja taj miris.
Pogledaj si količinu termalne paste između procesora i ventilatora, možda nije dobro stavljena, idto tako obrati si pažnju na napajanje, možda ti je nekaj otišlo u vei napajajna pa ti radi slabijom snagom, ili imaš preslabo napajanje. Meni se to bilo dogodilo.
Usporedbe radi: 7% cpu usage i 361 mb memorije a rade mi opera i winamp svira...
pretpostavljam da si instalirao neki novi program.
A miris neznam, jesi siguran da je iz komp? To mi je malo cudno...
- too risky to do drunk...to precious to be drugged -
Provjeri koliko je termalne paste serviser stavio jer se znalo dogoditi da iscijede pola pakovanja termalne paste pa se ona cijedi oko socketa. Ako nije to, mijenjaj napajanje.
jesam siguran sam. imam i pojacalo ali ono ne smrdi. nego se tocno osjeti iz ventilatora od napajanja. a ovo kaj se tice socketa i termalne paste ja necu dirat jer mi je taj na servisu dao garanciju na to.Izvorno postao VandaL
Ako ti smrdi iz napajanja onda hitno promijeni napajanje das ti se ne zapali....
Narodna poslovica: Nikad ne vjeruj struji i ženi![]()
Definitivno je napajanje ako smrdi iz njega. Obrati pažnju na broj okretaja coolera. Ako napajanje zeza možda je pao broj okretaja pa se zbog toga procesor grije.
meni je 7-5%, pogledaj u task manageru koji ti program zdere najvise resursa pa ga ugasi. ako ne otvori kuciste s jedne strane i ventilator prema njemu da puse![]()
Bilo bi zgodno kada bi dao barem u grubo popis komponenata koje imas u kucistu i napajanje koje sve to pogoni. Ako se konfiguracija slozi tako da napona ima taman dovoljno, radni vijek i napajanja i komponenti se skracuje (citaj: kad tad nesto crkne, pogotovo ako malo pritisnes komp i natjeras ga da se potrudi oko nekih procesa)! Dakle uvijek bi trebalo biti malo rezerve napona. Ako je to u pitanju, tada je najrazboritije promijeniti napajanje (uzeti nesto jace i pouzdanije napajanje). Gotovo da bih se kladio da je ovo problem. Proc se grije jer cooler nema dovoljno struje.
Da je samo problem u cooleru, odnosno u pregrijavanju proca, ne bi bilo nikakvoga mirisa (vjeruj mi probao sam ovo cesto)!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Moja konfa: imam maticnu epox 8rda+ , graficku nvidiu geforce ti4200 agp8x,jedan dvd drive i obicnu przilicu, winfastovu tv karticu, floppy, hard disk maxtor 120 gb, procesor je atlhon 2500+,i imam 2x256 mb ddr ram i napajanje je codegenovo 300 wata.
Ovaj TV-card je, dam se kladit, vruć ko da je na vatri pečen. To ih većina radi, griju se za pop*dit.
Probaj TV-karticu pipnut rukom, vidjet koliko je vruća. Možda taj "miris" od njke dolazi, ali ga osjetiš kod napajanja jer je tamo vent koji baca zrak van.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Blue Davil je covjek sa iskustvom, slusaj njega,. Dakle, broj jedan TV kartica. Pustiti komp da radi i kad se smrad pocne osjecati, otvoriti kuciste i lagano opipati i "pomirisati"
TV karticu. Ako je ova vruća i sprdi, znas sto je u pitanju. Ako ja ona hladna i ne otpusta mirise, onda je napajanje u pitanju. Komponente koje si naveo su prilicno na knap za Codegena 300W, jos da danas sutra uvalis unutra neku zescu graficku, to ne bi islo.
Zato bi najbolja bilo kada bi od nekoga imao za posuditi nako malo jace ili renomiranije napajanje pa da probas sa njime da ti komp radi dan dva, hoce li se miris ponavljati, u slucaju da nije TV kartica. Vjerujem da je to, ali uvijek bolje oprobati, pa onda kupiti!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
E ako sprdi, onda nikako nebu dobroIzvorno postao Bimbi
![]()
![]()
Definitvno probati!Izvorno postao Bimbi
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Ja imam athlon 64 3000+ pa mi je prodavač preporučio veće napajanje zato što athlon vuče više struje.![]()
socket 939 ili 7xx? AFAIK 939 trosi dosta manje struje...
jos nisam obracao pozornost na tv karticu ali znam da mi je graficka jako zagrijana.Izvorno postao BlueDevil
evo sad prije 10 minuta upalio sam komp i pustio jednu pjesmu na winampu i spojio se na ovaj porta, u temp. je vec narasla na 50 C. sadcim dobim neku lovu idem kupit novo napajanje, i jos jedan ventilator za kuciste.
pa meni je stalno 65 c pa nis ne sere.jso imam otvoreno kuciste napol.
...pa i meni je Athlon 2500 stalno oko 60-65 ˙C...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
e sad sam upravo otvorio kuciste i gledao po nutra. ovakvo je stanje. smrad dolazi iz blizine grafulje i ona je vruca kao da ju netko podgrijava sa plamenikom. ja sam mislio promjenit hladnjak na njoj . pa da vidim sta ce se dogadjat.i termalna pasta nekak cudno zgleda. savjeti????
Mijenjaj hladnjak graficke i provjeri koliko ima termalne paste. Ako ima previse oko socketa i na procu, obrisi i zatim stavi novi, tanki sloj (tek toliko da prekrije procesor).
ona je i inace vruca, ali isto provjeri ventilator i pastu.Izvorno postao danijel_13
Nego tek si sad otvorio kuciste?
EDIT: Nakon dva tjedna sto smrdi
ma otvarao sam ja puno puta ali nisam znao sto je razlog smrada.
ponjusio sam graficku i tocno ona ima taj neki miris kao da se nest pali.
pasta na grafickoj mi je nekak cudna , ima je malo i suha je.
a kaj se tice kulera on se opce nece pokrenut ako ga ja ne pipnem sa prstom onda se zavrti.
Bookmarks