japanci su niski
Ekipa zbilja svašta ovdje piše..neki vele da mercedes/VW nije kao što je nekad bio..pa normalno da nije kad su proizvođači shvatili da su očito napravili jebene mašine( primjerice golf II ) koji još i danas idu bez problema( čak i na ložu ) premda na sebi imaju milju + kilometara..pa kazu zasto ne bi napravili motor/ostale komponente jednog auta koji će izdržati 150 000 km i pokvariti se, pa da naši vjerni kupci mogu dati dodatnu lovicu za našu firmu... pa gdje bi došle auto industrije da rade aute koji se neće pokvariti? zaključale bi svoje pogone i svi skupa ostali bez posla..
E sad, priča o mercedesu i volkswagenu...
Osobno vozim samo kombi vozila i to mercedes sprinter 312D, 1999 godina sa 120 KS koji na sebi trenutno ima oko 495000 km, stari to redovito održava( pritom ovdje mislim na redovite servise, a ne pranje prozora i glancanje kokpita), i niti jedan veći kvar se na njemu nije dogodio, neki dan mi je otišao motor od ventilatora u kabini i to je sve... ali za jedno teretno vozilo koje svaki dan prolazi od 300 - 400 km ( osim subote i nedjelje) za koje se očekuje da bude pouzdfano, ono i jest... konkurenciju poput citroena, iveca, fiata i peugeota u toj klasi neću spiominjati jer su svakako smeće i ne zavrijeđuju da ih se spomene..osim volkswagena o kojem ću malo kasnije..
Dalje, sprinter 313CDI, 2002 g, sa 130 KS koji ide kao gluha svinja i pola osobnih auta me nema na cesti( i ovaj gore sa 120 konja ide yebeno ali ovdje se ipak radi o novijoj generaciji motora, odnosno common rail direct injected ), ima na sebi nekakvih 125000 km i zasad nikakvih kvarova..
Zadnje vozilo, VW transporter T4, 2.4 D iz 1996 g koji nema turbinu ali ide sasvim solidno i potrošnja mu je od 8-9 po gradu, dok je na otvorenom to negdje oko 6.5 L.. ima 400 000 km, mana su mu kugle i prekidač za svjetla dok je ovo ostalo bez greške.. ovaj model vozila je nepoderiv i imam feeling da bi mogao do milju doći uz neku polu-generalku tamo na 600,700k km..
Na kraju tu je i astra iz 1998, 1.6i koji je dobar za po gradu i zato ga i koristimo, ali samo po gradu dok ga za neke dulje relacije valja izbjegavati, u protivnom javlja se paranoja da nešto ne vrisne..
Toliko o jednom mercedesu, VW-u i opelu..
OT, da li japanci rade dobre aute? ne znam jer osobno nikad nisam vozio japanca pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi.. ali mogu za švabe..![]()
Zadnji uredio wildbabe : 11-11-2007 u 13:08
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
japanci su niski
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
a švabi visoki,plavi i dižu svi od reda 140kg u benču![]()
ma naravno pogledajte samo svarcnegera (iako je on austrijanac)
Znam da je KIA Koreanac, zato sam i bio naglasio:
Pod haubom je motor iz Mazde 323. 1300ccm i 73KS (cisto informativno)
Dakle,htio sam naglasit koji je motor pod haubom,a zna se odakle je Mazda...
O limariji i kvaliteti izrade necu uopce govorit,jer je ta moja kia ko pašteta sto se lima tice,a unutra brdo jeftine plastike tako da... Nisi mogo nista bolje dobit onda za te pare, a da ti pravo kazem,stari se nije zaj*** sto ju je kupio,auto je naprosto nepoderivo...
Japanskim autima su skupi djelovi...pogotovo za Mazdu i za Hondu...ali se ne može reći da ne nude dobru kvalitetu....
Stara i ja vozimo isti takav auto
Sa autom nikakvih problema,samo toci i vozi.Najveci plus kod tog auta je potrosnja i kvaliteta.Jedini je problem sto ima pretvrd ovjes i sjedala i buci pri velikim brzinama.Za 82KS jako dobro ide,za taj cas naberem 170-180km/h po cajgeru![]()
Nije im bas isla prodaja tih modela jer su bili preskupi,a nudili slabe motore i opremu.
http://www.youtube.com/watch?v=VqowtKFpZ_Q&e![]()
hahahha a must svi , svi vi istocnoljupci
kakve drle od auta .
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
Potrošnja je 5 litara na otvorenom, a u gradu 6.5 litara. Jest da je ovijes pretvrd, ali dobro drži u zavoju. Pred 5 dana smo bili na servisu s njim, promjenjene su samo zadnje disk kočnice i potršna roba ( filter ulja i zraka itd.) Servis je malo skuplji nego što sam očekivao za taj auto, 1900 kn (za Mercedesa je to 1600 kn)ali znam da auto ne bu crkel na cesti.
i upravo ono sto zelim dokazat :
http://www.youtube.com/watch?v=mltm0sN4OOA&NR=1
prvih 4 minute pogotovo.
pogledajte review za getza.
a ono poslje za srpdnju kakvu zasluzuju ti autijadno
@Stamp
joj britanci pljuju po svim autima, jer oni sami nemogu napraviti posteni auto
heobte, ko jos vjeruje ludjakima koji voze po lijevoj strani
Dodatak;
Lista najgorjih automobila svih vremena
Obratiti pozornost da nema niti jednog japanca![]()
http://www.time.com/time/specials/20...658545,00.html
Zadnji uredio Smrt : 08-11-2007 u 13:57
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
smrt jesi se vozio kad u nekom jaguaru?
+slažem se sa onim šta kažu,auto bez duše,emocija--totalno to,baš su sivi svi nekak...![]()
stamp1...kakav si ti genijalac,ovo su sve koreanci,i nijedan od ovih auti ne vrjedi preko 8000eura,ajd mi reci kojeg ces uopce svabu dobit za 8-9 000 eura, a da ima klimu?????ajmo dalje,kad smo kod ismijavanja japanaca,za otprilike 40t eura dobis mitsubishi lancer evo 9 ili imprezu wrx sti,a recimo od njemackih auti dobis bmw e90 325 sa 0 opreme,sa ratkapama,klimom na frkanje,...dobis c klasu s jos manje opreme ...sta se mene tice tu se nema sta za razmisljat....isto vrjedi za bilo koju klasu auti...japanci su pokopali svabe i po cjeni i po kvaliteti.....da japanci ne valjaju nebi se u par godina od same nule popeli na vrh u svim pogledima....to je moje misljenje kad se govori o novim autima......
nisam nigdje ni napiso da su japanci .
pogledaj si moj prvi i drugi post u ovoj temi . da japaneros ce napravit jako dobar mjer ulozeno/dobiceno , jel to znaci da je zato najbolji ? 325i ima tehnoloski state of the art motor , isto tako nagraden kao engine of the year 2-3 litre zapremnine. to kaj ce evo bit brzi sekundu na neko jstazi me apsolutno ne zanima .kakav si ti genijalac,ovo su sve koreanci,i nijedan od ovih auti ne vrjedi preko 8000eura,ajd mi reci kojeg ces uopce svabu dobit za 8-9 000 eura, a da ima klimu?????ajmo dalje,kad smo kod ismijavanja japanaca,za otprilike 40t eura dobis mitsubishi lancer evo 9 ili imprezu wrx sti,a recimo od njemackih auti dobis bmw e90 325 sa 0 opreme,sa ratkapama,klimom na frkanje,...dobis c klasu s jos manje opreme ...sta se mene tice tu se nema sta za razmisljat....isto vrjedi za bilo koju klasu auti...japanci su pokopali svabe i po cjeni i po kvaliteti.....da japanci ne valjaju nebi se u par godina od same nule popeli na vrh u svim pogledima....to je moje misljenje kad se govori o novim autima......
a daj mi onda reci po cemu je bmw bolji od mitsua?????
kak da ti ja sad to kazem .. meni je kompletniji kao automobilska marka bmw.Svjetlosnim miljama atraktivniji dizajnom, modernih motora , i opcenito raznoranih tehničkih fičra.
dopustam da netko ima drugacije misljenje , al nemres mi ond rec " da japanci prave kvalitetnije aute" . jefinije , s boljim omjerom dobivenog za odredenu sumu , često da.
a u zandje vrijeme je i to "jeftinije" relativno. kolko dodje jednako opremljeni golf vs auris.soma eura vise?to je onih soma eura koje dobis vise kod prodaje poslje.
evo dao sam si truda bas ,
GOLF 1.9 TDI Comfortline / Diesel / 1.9l / 77 kW/105 PS / Ručni mjenjač
Bild
Kn 156.521,25
vs
auris cjenik - 2.0 d4d srednji paket opreme -(luna se zove)
21 320 € (155 xxx kn)
![]()
Zadnji uredio stamp1 : 08-11-2007 u 15:13
De ajd ak to radis napravi do kraja i kak spada.
Za primjer Golf
GOLF 2.0 TDI Trendline DSG
Diesel / 2.0l / 103 kW/140 PS / Aut. DSG Tiptronic
Kosta 173.111,46Kn
Od opreme u verziji Trendline valja istaknuti:
Zračni jastuci za glavu (zavjesa)
Zračni jastuk za vozača i suvozača,
suvozački s mogućnošću deaktiviranja
Bočni zračni jastuci
3 sigurnosna pojasa učvršćena u 3 točke,
otraga
ABS - sustav protiv blokiranja kotača
ASR - sustav protiv proklizavanja
pogonskih kotača
Automatski DSG mjenjač s 6 stupnjeva
prijenosa i Tiptronic funkcijom
Elektromehanički servo upravljač, ovisan
o brzini kretanja (servotronic)
Radio s CD playerom 'RCD 300 Mp3'
- 4 zvučnika, 2 x 20 W
Poluatomatski klima uređaj Climatic
Opremu tipa drzac casa, pepeljaru i upaljac je uopce smjesno spominjat...
Toyota Auris
Auris 2,0 D-4D Sol 1998 126/93
Cijena: 169.964 kn
Od opreme valja istaknuti:
Zračni jastuci za vozača i suvozača s dvostupanjskim djelovanjem
Bočni zračni jastuci
Bočne zračne zavjese sprijeda i straga
Zračni jastuk za koljena vozača
Pirotehnički zatezač sigurnosnih pojaseva sprijeda
Tri tritočkovna sigurnosna pojasa straga
Tritočkovni sigurnosni pojasevi sprijeda podesivi po visini
WIL sustav za zaštitu vrata od trzaja pri sudaru
Uvlačenje upravljača pri sudaru
ABS (Anti-lock Braking System) sustav protiv blokiranja kotača
BA (Brake assistance) Sustav pomoći pri naglom kočenju
EBD (Electronic Brakeforce Distribution)
Radio CD MP3 s Šest zvučnika
"Kartica" ključ
Pokretanje motora pritiskom na tipku
Sustav za samostalno otključavanje vozila
VSC (Vehicle Stability Control) nadzor stabilnosti vozila
Automatski klima-uređaj s dvopodručnim djelovanjem
TRC (Traction Control) kontrola proklizavanja pogonskih kotača
Za jos samo 7.399 kn doplate imas automatski mjenjac, isto ko i kod Golfa, znaci u totalu:
177 363kn
Boldano je oznaceno ono sto toyota ima, a golf nema....
Sto nedvojbeno se vidi da Toyota ima puuuno bogatiju i bolju opremu od Golfa, a de ne pricamo o sigurnost i zastiti pri sudaru....
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
Btw, dotakli ste se britanaca, cjelu godinu sam imao sluzbeni Jaguar model XJ, bio je vise na popravcima nego na cesti, musice su se non stop javljale. Eto sto reci, vratili ga nazad i cekamo Lexus.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
smrt-ako ti je do opreme,kažem pogledaj hyundai,kiu itd...i još ćeš jeftinije proći...
favorizirati i brujiti nije isto...
......
lexus ls-auto bez mane![]()
Smrt je napravio odlicnu usporedbu i po ovome se bez ikakvog favoriziranja vise isplati uzeti Auris uz kojeg ide i trogodisnja garancija.jednostavno bolja kupnja.
ha gle,kako kome,ja recimo ne bi to ni u ludilu auris pored golfa odbrao..ali ima nas svakakvih...![]()
to si u pravu.ima nas svakakvih![]()
Bookmarks