Dobije se i u VIP-u, 2 frenda uzeli P1 i oba su u kompletu dobila i taj GPS BT modul.
AFAIK taj modul je standardna oprema uz P1.
Mislim da u Tmobile ponudi se dobije i BT eksterna navigacija.
Pogledajte Tmobile specifikacije i piše "Posebnosti Wayfinder Bluetooth modul".
http://www.arm.com/markets/mobile_so...rmpp/7587.html
Izgleda da je ovaj P1 totalni Nokia N95 killer ako ima i navigaciju u paketu.![]()
Dobije se i u VIP-u, 2 frenda uzeli P1 i oba su u kompletu dobila i taj GPS BT modul.
AFAIK taj modul je standardna oprema uz P1.
zanima me koliko traje baterija na p1 ?
meni 3-5 dana bez gašenja po noči. Da si stvarno uporan potrošio bi je za 2 dana. kad sam navečer probao isprazniti bateriju do kraja sa 20% joj je trebalo oko 3 sata surfanja na wlan-u da dođe na 5%. Na kraju je ispalo da bi mi tih 20% bilo dosta za cijeli sljedeči dan.
Puno bolje nego na P990 jer on mi je znao istu količinu potrošiti za pola dana bez korištenja wlan-a.
baterija je stvarno 1120mAh, nije stari model 950mAh kako je bilo na prvim testovima. Inače u njega paše ta slabija baterija iz K800/K810, ali obratno neide.
brzina puno bolje nego na P990, najviše zbog toga jer sve stane u ram i nema potrebe gasiti aplikacije. Samo je prvo paljenje aplikacije samo malo sporije.
sa stabilnosti nisam imao problema i za sad u prva 2 tjedna se nije smrzao niti jednom.
kameru nisam za sad previše isprobavao, ali imao sam K810 koji ima istu kameru tak da je bez sumnje odlična što mi je vrlo bitan faktor. Makro mod sam isprobao i radi savršeno (slikanje dokumenata)
kamera je super samo sta ima dosta suma.. tako je bilo i na k750 ali onda san stavia modane drivere kamere i sad je super, nadan se da ce tako nesto izac i za P1i. inace uredjaj je super, jos kad bi se neko udostojia sredit EAP-TTLS protokol i portat skype, bia bi idealan![]()
najvise mi je izdrzala 3d i 17h...
ali nisam ga taknuo...
ako ga normalno koristis, oko: 2 dana, sa ukljucenom navigacijom i BT-om, malo vise od pola dana...
Proba sam ja sa iskootom sjebat protokol pa su me zvali iz vipa da ce mi raskinut ugovor...i stvarno u ugovoru pise tako, ali ugovor ne cita nitko!
Ne pokusavajte isto jer nisu ovi iz vipa blesavi pa da nam puste da pricamo voip-om...mozes samo chatat...mamicu im lopovsku!!!
inace stavio sam i tomtom na njega i aplikacija radi savrseno....
externi modul gps-a je puno bolji on internog na n95 i to stoga jer je noviji chip u njemu koji radi daleko bolje nego na n95!
wayfinder ne preporucam jer smece ucitava sve preko gprs-a koji je pakleno skup! tomtom je bolja solucija!
Zadnji uredio imaticx : 29-10-2007 u 19:08
Ja sam danas išao malo po dućanima vidjeti ima li gdje K850 (naravno,kao što sam i očekivao,nisam našao) i u oko mi je upao P1... Mobitel mi je puno ljepši uživo nego na slikama,čak sam došao u napast da ga odmah kupim...
Pa sad imam nekoliko pitanja za vlasnike ovog modela:
1. Kakva je izrada? Meni se čini u isto vrijeme i lijep i robustan,čvrst... Kakav je ovako,iz prve ruke?
2. Kakav je wlan na njemu? Koliko mu dugo treba da učita,recimo, cafe.mobil.hr? Nisam nikad imao mob s wlanom pa pitam...
3. Touchscreen? Može li se po ekranu tipkati i prstima,a ne samo onom olovčicom? I općenito,kakav je touchscreen za svakodnevno uporabu? Također nisam nikad imao mob s touchscreenom pa pitam
Još me je par stvari zanimalo,ali sam zaboravio... Hvala na odgovorima
EDIT: Sjetih se: ima li kakav program da se ide na msn preko P1, je li ga tko probao i kako funkcionira?
Zadnji uredio Sniper : 29-10-2007 u 22:15
Ubio bih sve u ovoj prostoriji za kap piva! - Homer Simpson
Dobre stvari meni, u odnosu na 910 koji sam imao:
Prvo i meni najzapanjujuce od svega: ne smrzava se!!! (koristim ga vec oko 2 mjeseca i niti jednom se nije "zablesirao")
Nadasve profi izgled, uiq (touch screen) radi puno bolje od predhodnika, velika interna memorija u odnosu na prosle modele, qwerty je prednost, led na dnu moba upucuje na propusten poziv/poruku, wlan radi super, sam ulaz u menije je bolje napravljen nego na 910!
Jaci procesor daje videoplayeru pogon bez "strecanja" slike! brze prebacivanje podataka preko usb-a! puno vise funkcija i opcija u alatima! Sve sto se na njemu radi, ostaje i nakon uspostave poziva sto kod 910 nije bilo moguce (pises poruku, netko te nazove ili primis poruku; ne prebacuje u "draft" vec sa prekidom toga vraca na staro stanje)
Kod sms-a ne treba vise "ukopcavati" svaki put "delivery report", vec ima opciju on/off za sve!
Kamera 100x bolja nego na 910, podrzava karticu do 4Gb, baterija traje do 3 dana...
Lose stvari:
Pretanak te dosta kompliciran za tipkanje sa jednom rukom.
Jog wheel samo 3 funkcije
Prilikom auto poziva biranja (redial) nema dobro rijesen upozoravajuci zvuk da je uspostavio vezu (pre tih)
Slabo rijesena ikonica za network connection (ista za sve mreze, npr. ako si spojen na wlan (imas ikonicu) nakon nje (za operu) pali se dodatna (globus) koja pokazuje spajanje na net, ali ako je kojim slucajem wlan spojen, a preko njega promet ne prolazi, automatski ide na drugu mrezu, u mojem slucaju na gprs koji je skup do jaja!) a ti si u neznanju na sto si ustvari spojen!
Mislim mos pogledat u network status, ali nije to to!!
I to je sve negativno na njemu!
p.s. program ti se zove implus, koji ima sve messengere u jednom (osim skype-a), a za skype imas prog koji se zove: iskoot, naravno radi samo chatanje, a pozive zaboravi radi protokola koje nase mobilne mreze ne zele dopustit...pa da pricamo preko lan-a badave...lopine!!!
Zar se na P1 nemože pričati preko skypea? Ja na Tytn-u preko skypea normalno pričam.
PREDATOR
quote:mrsho
pa jel moguce iskljuciti GPRS,tako da onemogucis spajanje ukoliko se nisi spojio WLAN-om?automatski ide na drugu mrezu, u mojem slucaju na gprs koji je skup do jaja!) a ti si u neznanju na sto si ustvari spojen!
openito imas grupu i internet accounts koja ima listu connectiona!
Sastavis u preffered da ti pocinje od wlana pa na dalje npr:
1.wlan
2.usb broadband (ako ti komp ima bilo koju vezu sa internetom i ako je mob na bazi)
3.cda (wap)
4.gprs
Kad zelis na net, krece od prve...ako trenutno nemas wireless u tvom podrucju primanja, prelazi na usb broadband, ako nema njega ide dalje sve dok se ne uspije spojiti na net!
Posto gprs radi uvijek, spaja se na njega, a 100 Kb je 6 kuna!!!!a sto ti je napraviti 100 Kb?!
Sad sam ja njega skinuo kao account, ali kadkad mi treba za apdejtanja programa i sl...
U tome je kvaka, pa sad pazim sto radim dok mi nesto treba...
pa vjerojatno mozes potpuno iskljuciti GPRS i tako onemoguciti spajanje!
Ne znam jeste li vidjeli da ima nagradna igra na SE stranicama od P1, kao neko pitanje “Kako bi iskoristili 1h više slobodnog vremena svakog dana?”, djeli se 10 nagrada za najkreativnije odgovore.
Nagrade su:
- Mobilni telefon P1i
- Bluetooth Car Speakerphone HCB-120
- Bluetooth slušalicu HBH-PV710
- Prijenosne zvucnike MPS-70
Vrijedi pokušati![]()
Siemens C35-->Sony CMD J70-->Sony Ericsson T610 + Sony Ericsson W810i
ja sam izbriso acc od tmobila.I radi uredno s wlanom i nespaja se na tmobile
koji gps najbolje radi na njemu?
A ima koja tema o njemu kako instalirati programe,di ih ima skintu i to?
koristi gumb EDIT umjesto otvaranja novih postova!
Zadnji uredio ravilov : 07-11-2007 u 17:42
e a meni se samo nesvida sto je qwerty tipkovnica..zas nije qwertz...bilo bi bolje..ja se na qwertz naviknuo...
ma nije niti ova loša....skroz je ok,nakon dan-dva kad se navikneš...
ja sam kupio P1
zanima me sljedece kako da se spoim sa Wayfinder Bluetooth GPS Modulom?
i dali ima gdje za skinuti kakva karta za mob ili neki program tako da se netreba spajati na gprs.
@nevidljivi,
https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=46957
Drugi put koristi search.![]()
mobitel je prva liga, zamisli si mobitel sa 3.2 fotichem i 128 mb ram, tolko su prije 5 godina imala racunala koja su bila malo bolja
ima gps koji se doije u paketu, iam ga od prvog dana kada je stigo u t-com, tipkovnica je zakon, a i fora je pisati poruke po ekranu, jedino kaj sam kupio bluetooth tipkovnicu koja nema podrsku za UIQ3, ima tko drivere?
Konacno je i u UIQ moguce ubaciti srpski jezik(naravno,kome treba).Vise informacija na-http://www.sonyericsson.com/cws/support/products/software/p1i/p1languagefilescxc162108r6f41zip?cc=cs&lc=sr
hrv nema ?![]()
Bookmarks