Izvorno postao
Moby
Evo sam i ja kupio N95, čisto iz znatiželje - što je to i kako funkcionira.
Imam je prekratko da bih napisao čitav review, ali prenijet ću početne dojmove.
Više minusa nego pluseva ukratko.
Sam izgled, prosječan. Dobio sam je u tzv. "deep plum" boji. Radi se o nekakvoj mješavini smeđe i tamnoljubičaste boje. Nešto nedorečeno i, bar meni neviđeno. Prema izgledu kučišta napravljena je i glavna tema za N95. Vjerujem da znate kako izgleda.
Ekran odn. gornji dio slajda se ne drma, odn. malo ima lufta ali ne kao na Youtubeu, da se klacka, nego jedan lagani pomak gore-dolje (nekih pola milimetra, ali picajzli poput mene - osjetno vidljivo).
Slide za sada nema onaj "faktor klackalice". Ne znam javlja li se to s vremenom. Nisam naišao na informaciju po netu.
OK, mob uključite i početna melodija je stvarno jaka. Moguće ju je usporediti s N90 (koju za sada smatram mobom s najjačim zvučnikom).
Nakon unosa PIN-a, dočeka vas glavni ekran. Ekran jest velik (2,6"), ali pošto sam imao E70, mogu kazati da veličina ekrana ne znači i njegovu kvalitetu. 240 x 320 možda pali kod manjih mobitela, kod N95, bar po mom sudu je pretjerano velik i to se jasno vidi.
Da, vezano za stavljanje svoje slike na glavni ekran - slika je užasno blijeda i ne proteže se od kraja do kraja ekrana već je stvar kao kod 6680, vidi se pri rubovima ostatak default teme. Totalno bezveze!
Ikone u glavnom izborniku mogu od sada biti i animirane (osobno-ikona se samo malo poveća i zakrene za nekih 10-ak stupnjeva kad na nju stavim kursor. Uglavnom nije previše impresivno.).
Kamera-za sada baš nemam nekakvu zamjerku, ali me nerviraju sve one postavke kao kod digitalca. Na dosadašnjim mobitelima nisam imao nikakvih ekstra postavki osim Night mode-a, pa me ovo dodatno zbunjuje.
Baterija-pa ne mogu kazati da je baš alarmantno opasno jadna. Moguće ju je s nekim umjerenim korištenjem produljiti do dan i pol.
Još masu stvari nisam isprobao jer sam dosta filmova pogledao na Youtubeu, pa sam stekao dojam kao da sam sve vidio.
Eto, toliko za sada, napisat ću valjda još nešto iako se već premišljam što raditi s mobom.
Bookmarks