Imao sam ga u rukama i znam o čemu pričam.
Imao sam ga u rukama i znam o čemu pričam.
Živi dok možeš.
ne radi. vecina pravih digitalaca je opremljena CCD cipom.
koliko znam,samo je Canon uspjesno eksperimentirao na svojim aparatima sa CMOS cipom.
I dalje smatram kako nije najbitnija kvaliteta mobitela njegova kamera ali ajde kad vec pricamo i Nikon i Pentax imaju CCD, mobitele spasava jedino ako ima auto-fokus, a N95 nema
Zamolio bih sve korisnike da se drže teme! jer nije prvi put da u ovoj temi idete u daleki off. daljnji off se briše, a po potrebi i sankcionira.Hvala
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
N95, još nekoliko stvari:
EKRAN: kao što rekoh, ekran je odličan, iako kao što je netko rekao, jedino N80 ima bolji, što se slažem, iako N95 imam 16 miliona boja, onaj od N80 izgleda življe i ljepše, ali ekran u N95 moram pohvaliti, jako je dobar, žive boje, i jako dobro se vidi i na suncu.
SLIDE: Najlošiji koji sam ikad probao, nakon "sam svoj majstor" popravka, slide se može mjeriti sa najboljim slidovima na tržištu. Sada je jako čvrst, ne pomiće se ne milimetar, čak se i ne otvara u đepu. Ali šta je - je - fali mu opruga.
BATERIJA: ovo je jedini minus koji sam našao na N95, doslove jedini. Probao sam ne razgovarati (što manje), ne slati SMS (što manje) i nema šanse, max jedan dan i pol. Znaći sa jako malim korištenjem (samo pozivi), traje jedan dan.
Možda kupim onu bateriju od 1000MaH, pa ću vidjeti koliko ta traje.
Netko me je tražio slike po mraku - tu su, samo moram reći da ih nisam slikao kako sam trebao, na nekim slikama nisam čekao autofokus, tako da i nisu dobre slike, odmah ću vam reći da su mutne, samo sam jednu slikao kako treba, a to je ona najtamnija, vidjet ćete gdje je batana i gdje su svjetla... ali u biti procijenite sami:
http://www.piranhastudio.com/stuff/N95_mrak.zip
Uradio je OVO![]()
Meni slike izgledaju čisto OK, s obzirom da su slikane po mraku...ne znam koji mob bi po mraku napravio ovakve slike (osim K800/K810 i N93)...
ni N73 ne briljira po mraku kao ni N95,zbog one smijesne LED diode koja (neuspjesno) osvjetljava po mraku.![]()
Po mraku je bolje slikati bez LED diode, pogotovo ako postoji već neki izvor svijetla...LED dioda služi svrsi na udaljenosti do nekih metar-dva...
meni slike sa bljeskalicom jedino dobro ispadaju kada je potpuni mrak i sa udaljenosti od 1 metar.
Danas sam malo prćkao po N95 u t-mob centru.
Što se tiče slide, bar na onom primjerku u T-centru nije bilo nimalo lufta...
A mob mi se čini sasvim OK, sviđa mi se veliki displey... jedino je malo bed što nije touchscreen... al dobro, da je, onda bi još brže bateriju trošio...
Jedino što mi se na mobu ne sviđaju one male "soft"-tipke i male tipke za primanje/odbacivanje poziva...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Nakon nekoliko godina sa P900, P910i i P990i, touch screena mi je preko glave. To i je jedan od razloga što sam uzeo N95. Neda mi se više nabadati onom čačkalicom po ekranu.
Dobro ajde, P990i ima tipkovnicu, pa je donekle bilo lako pisati poruke ili mailove, ali svejedno sam se morao koristiti čačkalicom za neke druge zahvate.
Meni je drago da nema touchscreen.
Ume, da li stvarno snima izuzetno kvalitetne video isjecke, posto u Nokiji vele da snima u "DVD" kvaliteti u sto ne vjerujem?
Ma ja sam još od početka znao da je to patka, aa i tako se i pokazalo, jer po meni, moje osobno mišljenje je da je to još jako teško za npravit na jednom mobitelu, u biti ne toliko nemoguće, koliko bi to bilo skupo, a i takve stvari se čuvaju za neke druge trenutke.
Za sada mi potrošači, zadovoljni smo i sa 3,2 Mpix na mobitelima, sa snimkama kakve jesu, pa rpoizvođaći nemaju potebe za izbacivanjem nešto bolje, osim kao što je to bilo za N95, jer Nokia nije postigla, tj. nije dobila postotak tržišta koji je očekivala sa N serijom, (više sa serijom N93, nego drugim brojevima u toj seriji), pa su morali što prije izbaciti N95 sa 5Mpixela, video-out, dual slide, itd...
Snima jako dobro, ali to je DAAAALEEEKO od DVD kvalitete.
Sada, DVD kvaliteta se može smatrati pod puno toga, ja osobno to gledam da je slika kristalno čista, a naravno i zvuk.
Mnoge kamere danas na tržištu ne snimaju DVD kvalitetu, a moš' mislit jedna N95.
Najfascinantije od svega toga je bilo, da se u se u samom startu odmah pokopali, čim su objavili da će napraviti N95 (prošle godine u 9-om mjesecu), izbacili su i osobine mobitela (ne osboine poput koja je kamera i čije su leće, već koliko procesor što goni, a i Texas instruments je objavio svoj dio, tako da oni koji su malo više čitali po netu, tj. ušli dublje u unutrašnjost ovog telefona, znaju o ćemu pričam), gdje si odmah mogao vidjeti da to neće nikako snimati DVD kvalitetu, što su ubrzo i dokazale snimke ljudi, koji su dobili N95 na testiranje.
N95 je nekoliko puta updatean software, tako da danas znantno bolje snima nego prvih dana, ali iskreno, kada ti netko kaže da će snimati DVD kvalitetu, a ti ne dobiješ ni D od DVD-a, onda si razočaran.
Ja sam jako zadovoljan, jer ne tražim previše, ne snimam previše, tako da mi je ovo sasvim dovoljno.
http://images.google.hr/imgres?imgur...icial%26sa%3DN
Ala, ala. Ala je Eldar ocrnio što se zvuka i kvalitete tiče! Kaže da ima slabiji zvuk u zvučnicima od 6233, a sa slušalicama da je "tu negdje" s N80.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
...hm, ne znam što da kažem...kako možete mislit da jedan obični mobilni telefon može snimati video DVD kvalitete kad ni obični fotoaparati to ne mogu...
...zatim, čitajte specifikacije - snima video(VGA 30fps) - znači VGA rezolucije, iliti TV rezolucija 640x480, 30 sličica u sekundi...a da li znate kolika je rezolucija pri DVD kvaliteti - 720x576 ...et - nadam se da će prestati prepucavanje o tome da li je ili nije DVD kvaliteta...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Odlicnu kvalitetu zvuka ima ali bi zvucnici mogli bit malo jaci...samo malo jaci![]()
My mind on money,
Money on my mind.
Bookmarks