Pa vjerojatno mogu vidjeti i neto vise nego sto mozemo mi obicni smrtnici pomocu secret codova... Znaci, mislim da mozes malo muljati s datumom, ali ne bas mjesecima....
Ovako, uz E70 kad sam je kupovao dobio sam Mobisovo (VIPovo) jamstvo.
Na papiru je samo VIPnetov žig opaljen u onaj kvadratić, a nadnevak nije upisan.
Sad, ako mob šaljem da mi promijene masku, to ne podliježe jamstvu pa bi mi svejedno naplatili. Tako da bezveze ne stavljam još nekakav datum.
Samo me muči jedno pitanje-može li se ikako saznati da je mob radio prije datuma na jamstvu? Npr. hoću upgradeati soft i promijeniti mikrofon jer baš ne radi (bubam bezveze), ali tamo tek na jesen. I upišem datum npr. 10.10. 07.
Mogu li mi u Mobisu kazati da je mob radio prije 10 listopada ili ne mogu?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Pa vjerojatno mogu vidjeti i neto vise nego sto mozemo mi obicni smrtnici pomocu secret codova... Znaci, mislim da mozes malo muljati s datumom, ali ne bas mjesecima....
mislim da mogu preko sevisnog menija neke stvari provjeriti i tako utvrditi da je radio , bar sam cuo tako za neke Se mobitele da se moze sve tocno vidjeti i znati
ali uvijek se mozes praviti grbav i reci da nemas veze sa time i gotovo ...
...ne znam zašto su neki prodavači toliko aljkavi, da ne mogu napisati pišljivi datum kupnje... ja obvezno radim kod ovjere jamstva, bez toga kupca ne puštam i ako mu se žuri...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ja sam prije 4 god kupio u mobisu 6820 i isto nisam imao upisan datum nego samo onu naljepnicu u međuvremen se mob strgal i nisam znal kaj bi nego sam ih prvo sam nazvao da ih pitam dali vrijedi , oni rekli bez problema da garancija vrijedi i ja ljepo poslao mob i oni ga popravili i stavili novu masku i soft i sa svojom dostavom mi dostavili doma mob... ja zadovoljan
meni je bilo rečeno da mi nisu stavili datum zato kaj bi mi garancija važila više od godinu dana
Tip od kojeg sam kupio mi je kazao da je to jedan od x mobitela koji su kupljeni za privatnu tvrtku.
Ta mi priča drži vodu. Ako su uzimali 10 Nokija, logično mi je da neće na svaki jamstveni list upisati datum.
Dobro, mislim, za promjenu maske ionako ne treba garancijski list jer kvar izlazi izvan jamstva.
Nego sam pitao, za ubuduće, ako na jesen budem slao ili sl.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
kod mene nije uopce trebalo masku mijenjat jer je s njom bilo sve u redu, doduše vidli se tregovi korištenja, al nist strasno. I serviseri mi stavili novu
kad ce prvi put doci na popravak oni ce ti stavit neki datum..jer vjerovatno skeniraju garancije , tako da ce biti IMEI u bazi. Ako nemas datum stavi ga sam, ovisi koliko je mob pohaban
Bookmarks