sad ovisi na kojoj mreži tamo, mislim da na cingularu neće raditi, a na t-mobileu hoće sigurno jer tamo koristi 1900 MHz za voice
Idem na desetak dana u monarhiju Georga Busha II. pa me zanima kako funkcioniraju hrvatske mobilne mreže tamo i mobiteli.
Imam K800, Tele2 pretplatu i VipMe.
Budući da sam već iskusio probleme sa Telcom u Njemačkoj i Mađarskoj, malo sam skeptičan hoće li mi raditi tamo.
Je li netko probao Vip, Tele2 preko Atlantika i radi li K800 u USA?
Tnx
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
sad ovisi na kojoj mreži tamo, mislim da na cingularu neće raditi, a na t-mobileu hoće sigurno jer tamo koristi 1900 MHz za voice
Isto tako ovisi u koji dio "monarhije" G. B. II. ideš. Naime, to je velika zemlja i nije sva pokrivena. Pogledaj malo karte pokrivenosti na GSMworld i onda usporedi s kojim mrežama na tvom području gdje ćeš biti u SAD-u imaju roaming tvoje domicilne mreže i koja je frekvencija... I naravno pogledaj cijene i usluge koje ti nude, jer mislim da nemaju svim SMS.
Tnx, Vip ima sa dosta njih ugovor tako da bi trebalo raditi.
Išao sam pogledati na gsmworld s kim imaju roaming ugovor i ispao je jedino ovaj telekom
http://www.gsmworld.com/cgi-bin/ni_map.pl?cc=us&net=cb
Predobro, umro sam od smijeha. Istina piše da nije updateana, ali svejedno![]()
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
Ne znam kako si došao do te mreže, ali kada se pogledaju VIPnet roaming partneri sa frekvencijom 1900MHz (koliko K800i podržava), onda ti su rezultat ove dvije mreže:
http://www.gsmworld.com/cgi-bin/ni_map.pl?cc=us&net=be
http://www.gsmworld.com/cgi-bin/ni_map.pl?cc=us&net=we
edit: vidim da je ta mreža tele2 roaming partner
Provjeri da ti se ne isplati više kupiti njihovu SIM karticu, pogotovo ako ćeš više primati pozive od kuće.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Eh da, sorry. Nisam se dobro izrazio, mislio sam na Tele2 pošto mi je to sad glavni broj koji koristim
Predobri su, imaju ugovor sa operaterom koji pokriva 0.04% države
Bit ću u USA samo desetak dana, tako da će mi bon od 200 kn na VIPu bit dovoljan za poruke doma
Edit: Zapravo neće jer je vip roaming bezobrazno skup, duplo od Tele2, uf koje opcije: nepouzdanost ili skupoća![]()
Zadnji uredio Hamanu : 05-05-2007 u 23:48
Nemoj se niti truditi, vec na aerodromu ce ti uzeti k800 kao moguci materijal za bombu
Preporucam ti da si tamo kupis prepaid karticu za pozive unutar SAD-a i jednu od onih Voicecom ili kako se vec zovu za pozive u Hrvatsku.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Meni je frendica bila u SAD-u, Miami.
Imala je 6610i i Simpu. Sasvim normalno sam dobivao poruke, a Boga mi i slao. Izvješće bi mi stiglo kao da šaljem negdje u Hrvatsku.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Ja se isto dvoumim između T-Mobilea i Tele2. Vidjet ću do kolovoza kako će stvari stajati sa operaterima, ali jedan mob moram ponijeti, jer se bez njega osjećam kao bez glave.
AKo ti ista znaci, ja sam bio bas negdje u toj regiji... Nije Miami nego u Tampi i Tmobile je radio odlicno...
Bookmarks