Zato kaj su slovenci![]()
Čak 95 posto Slovenaca protiv Hrvatske u EU
Čak 95 posto gledatelja jedne od slovenskih komercijalnih televizija koji su sudjelovali u tele-glasovanju nakon posebne emisije o slovensko-hrvatskim odnosima u četvrtak navečer bilo je protiv uključivanja Hrvatske u Europsku uniju, a samo pet posto za
LJUBBLJANA - Telefonsko glasovanje odvijalo se tijekom dvosatne televizijske emisije 'Trenja' POP-TV televizije o odnosima Hrvatske i Slovenije pri čemu se isticalo da su oni poremećeni zbog neriješenih graničnih pitanja, da Hrvatska ne poštuje Sporazum o malograničnom prometu u njegovu dijelu o ribarstvu, te da sadašnja slovenska Vlada vodi previše blagonaklonu politiku prema Hrvatskoj i bezuvjetno je podržava u njenom nastojanju da uđe u Europsku uniju.
Na telefonske brojeve na kojima se odlučivalo tko je za ulazak Hrvatske u EU, a tko protiv stiglo je oko 9 tisuća poziva.
Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, koji nije sudjelovao u emisiji, ali je za POP-TV tim povodom dao intervju, rekao je da bi se zbog sadašnjih odnosa u Sloveniji mogli pojaviti zahtjevi da se o članstvu Hrvatske u EU održi referendum u Sloveniji na kojemu bi se Slovenci odlučivali jesu li za to ili protiv.
Rupel je rekao da to nije želja sadašnje vlade, ali da bi se zahtjevi za takvim referendumom mogli pojaviti među građanskim inicijativama ili nekim članovima u parlamentu. Ponovio je da to nije stajalište sadašnje Vlade koja podržava Hrvatsku.
Rupel je rekao da okvir slovensko-hrvatskih odnosa određuju velika povezanost dvaju naroda i država, visoka robna razmjena i turistički tokovi.
'Ako hrvatska politička scena, odnosno politika, bude išla putem kojim se čini da ide, a ja se nadam da to nije definitivna politika, napravit će mnogo problema svojim prijateljima. Najviše problema u sadašnjem trenutku hrvatska politika, kako mi izgleda, čini onima koji Hrvatsku kod nas brane.
I što će se dogoditi? Doći će do burnih emocija i negativnog raspoloženja koje bi moglo dovesti čak do toga da bi, ne vlada, nego zastupnici, državljani, civilne inicijative mogli zahtijevati referendum o članstvu Hrvatske u EU. Nastavi li se ovakva negativna politika Hrvatske, kakav će biti rezultat?', upitao se Rupel i ponovio da Vlada ne želi takav razvoj situacije.
Neformalno spominjanje mogućnosti da se u Sloveniji održi takav referendum prvi put se pojavilo prošle jeseni uoči parlamentarnih izbora u Sloveniji, a zastupali su ga tada neki članovi Slovenske pučke stranke (SLS) koja je u vezi graničnih pitanja s Hrvatskom imala 'najtvrđa' stajališta, osobito njeno populističko krilo oko Marjana Podobnika i Jožka Jorasa.
HRVATSKO-SLOVENSKE NESUGLASICE NA MORU
Izvor:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...9/0238006.html
Nije da jedva čekamo uniju ali zašto su oni protiv toga?Onda bi bili u rangu s njima?
Zato kaj su slovenci![]()
slovenija ce propast u uniji
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Koga briga što Janezi misle. Oni su tak i tak vrsta za sebe.
Zato kaj su alpski srbi..
dobro je Gog napisal "Zato kaj su Slovenci"
dobar grah daleko se čuje
ljudi, pa da sam ja na celu eu, nebi dao niti jednoj balkanskoj zemlji ni blizu eu...gledajuci realno
Navodno je provedena neka relevantna anketa nakon te TV emisije koja je pokazala da je 'samo' 45 % Slo protiv ulaska HR u EU...![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
JA neznam zasto svi imate nesto protiv tih slovenaca.
fakat ih dosat vidam po moru i bili smo an matruralcu s nekima ljudi su ok isto ko i mi , zapravo vecina ih je more friendly neg smo mi.Provjereno.
to kaj neki debili imaju komplexe tipa onaj Juras .. to je druga prica.
Evo vam malo teksta...
Gdje god da sam isao ovog ljeta... a obiso sam 5 drzava.... svugdje su ljudi bili neljubazni...
A ovo kad vi ocjenjujete slavence... mislm, to su politicari njihovi losi, ko sto su i nasi, ko sto su svagdje u svijetu...
A što se tiće onog Hrvatsko - Slovenskog nesporazuma na moru...
Iskreno da vam kažem, a mogli ste i sami saznati, tu uopće nije pitanje očuvanja nekog slovenskog parka prirode ili nekog rta...
Neko je taj prostor bogat energetskim izvorima... (mislim ugljen, ako ne i nafta)...
e to slovenci žele...
zapravo... ne žele slovenci... čoeče, da pitaš nekog slovenca na ulici, dal to oće, bilo bi mu svejedno...
ali da pitaš političare njihove... članove vlade... eee to je druga stvar... svi su pohlepni...
Uglavnom Life sucks...
Koliko je svijet ohol, ipak, rađe bi da Sanader i kompanija puni svoj đep nego neki slovenski političar... jer ovo bar ostaje u krugu države...
No najočajnije je kad je u bivšoj Jugoslaviji, HR HEP pomogao pri izgradnji NUK. elektrane Krško... te jedne hidroelektrane u Srbiji... a što sad naš narod ima od toga????
Lijepo su Slovenski političari sve smislili, Hrvati će pola pola sa Slovencima platiti troškove izgradnje, a onda će Slovenci nakon 4 god. Hrvatima naplaćivati...
ma prekrasno...
a hoće nam sad dio dati,jedino uz uvijet da odlažemo smeće kod nas... što je sporazumom bilo dog. da će se odlagati kod njih...
Inače, Slovenci, Srbi, Bosanci, Mađari... Njemci, Talijani... sve je to OK, ali njihovi i naši političari...
HEH, da su mi u GTA, sve bi ih motornom pilom pobio...
što je to slovenija? jel se tako zove granica između italije, austrije, mađarske i hrvatske, ona međa gdje rade srbi?
I'M SUPERMAN!
mali OT-> koja je najtanja knjiga na svijetu: SLOVENSKI ATLAS!
Zadnji uredio cime : 12-09-2005 u 14:43
ja ne bih želio da uđemo u eu
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
Pa ja mogu naglasiti da sam sretan što 95% Slovenaca nas ne želi u EU jer sada točno znaju šta znači biti u njoj i boje se ako hrvatska uđe u članstvo da če izgubiti sve one bespravne vikendice koje su sagradili no našoj ljepoj obali. A neznam i čemu se mi veselimo jer EU i nije ništa drugo nego ušečerena jabuka izvana superslatka a unutra ili kisela ili možda čak i trula a crveni karamel šečer je prodaje. Pa ljudi nemojmo biti muhe pa nasjesti na muholovku kako god ona izgledala i mirisala ipak je muholovka.
Ako smo se borili za Hrvatsku nemojmo je lakovjerno i servirati na pladnju.
Ljuti me to kada se bez mozga tako lakovjerno izriče "mi želimo u EU" a nemamo i najmanju ideju u šta se upuštamo.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
U ovom slučaju nema veze sa našim oćemo li ući ili nećemo...nego o mržnji slovenaca prema nama...što se to njih tiće što mi idemo u EU?I nema ih valjda 95% vikendice?Izvorno postao Vuki
Te idiotske ankete su upitne vjerodostojnosti. Ne može se tu govoriti o reprezentativnosti uzorka, kad je to TV anketa i logično je da će zvat (i trošit lovu) oni koji su nabrijani i napaljeni.
Slično je i kod nas s tim glupim anketama. Bilo je zanimljivo lani vidjeti "nedjeljom u 2" kad je bila tema o smanjivanju PDV-a na 20% bilo je nekih 7-8 tisuća poziva. A kad je tema bila Tito vs. Tuđman bilo je preko 70 tisuća poziva. To dovoljno govori.
ali ti imas dvanaest godina, ili???Izvorno postao sipe
- too risky to do drunk...to precious to be drugged -
ja... se stvarno nebi štel mešat kad je o politici rjec ali gledat kako djeca ovdje pricaju gluposti a niti neznaju sta je unija i sto nam donosi, smjesno.
gruntovcan tu se slazem stobom, takodjer imam neke prijatelje slovence a imao sam i curu slovenku, djed mi je slovenac a imam tamo i zemlje.
razbacivat se tako rjecima kao sada member je totalno glupo i izvan granica sale
Možda tebi. I ja znam neke slovence prema tome ne govorim bezveze.
Ma slovenci nas ne mrze nego su strašno ljubomorni jer mi imamo dosta toga što oni nemaju pa pored toga i mentalitet (recimo pitaj u sloveniji ako se zagubiš za put ako pitaš na hrvatskom - samo će promljati nešto na slovenskom i okrenuti leđa što brže; a iako 90% znaju hrvatski vrlo dobro,ako ste ih slušali na moru znaju tako sočno opsovati na čistom hrvatskom jeziku)Izvorno postao IggXy
A za vikendice, kampove i bungalov naselja bi se iznenadili koliko je slovenskih državljana vlasnici na našoj obali.
George Eliot
a sta to mi imamo a oni nemaju? (osim mora)
oni imaju planinarski i zimski turizam. imaju bolje zakone i neke stvari sredjene. pa nisu bezveze primljeni u uniju
Pa slovenci primljeni su u EU jer ostatak EU kada krene u biznis u hrvatsku nema problema oko trgovačkih puteva i eksploatacije jadranskoga turizma. Oni koji se sječaju šta je petoljetka vidjet će je opet na djelu čim hrvatska stupi u uniju.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
DOPUNA:znam ko je ocijenio moje mišljenje negativno(¤) da nezna još ništa o političko-trgovačkim malverzacijama ali bude i on ostario i pameti se dokučio. >>Stvarnost je sad<<
Zadnji uredio VuKi : 14-09-2005 u 18:36
George Eliot
Bookmarks