Ovo je ogoljeno, koliko god to moze biti.
Nema fast niti front panel funkcijskih tipaka za Quality, ISO, Flash...nema funkcijski display, korak natrag sa senzorom i jos malo unatrag sto se sustava fokusoranja tice. Lagano i neveliko dimenzijama...ovaj je model pravi "prototip" entry level aparata.
E sad, meni osobno je nezanimljiv. Cemu se nadam? Nadam se da ce Nikon sa ovim modelo ponuditi barem nesto extra...i to cijenu. Nadam se kad u okvirima RH govorimo prvi DSLR ispod 500 eura (dakle samo tijelo 3500 - 3700 kuna). Ne garantiram da ce biti tako, ali ovaj bi model bio izuzetno zanimljiv i mogao bi poluciti dobre prodajne razultate samo uz cijenu slicnu onoj koju sam naveo. Tada bi mnogi bili skloni i progledati korz prste proizvodjacu za neke nedostatke, koji se i nisu morali pojaviti na ovome modelu. U kitu sa 18-55 objektivom, dakle, konkurentan bi bio uz pretpostavku cijene do 4500 kuna.
Sve ostale kombinacije mislim da ce biti neuspjesne. Ovaj se Nikon model ipak po performansama ne moze usporedjivati sa Canon - ovim modelima 350D i recentnim 400D (uvelike im je inferioran), te ce ukoliko cijenom bude blizak navedenim modelima definitivno izgubiti trzisnu utrku.
Doista se nadam da je Nikon ovim modelom zelio spustiti iznos novca koji je potrebno izdvojiti sa DSLR aparat jos nize i da je zato izisao na trziste sa ovako ogoljelim modelom.
Ako bude tako vjerujem da ce ovaj model zadovoljiti mnoge korisnike koji zele samo kvalitetnu fotografiju i brz i pouzdan aparat bez mnogo dodatnih i "kompliciranih" opcija.

.jpg)
.jpg)

Odgovori uz citat
) bi mogli zaklanjati svjetlo assist lampice.

Bookmarks