ok,
što onda loše mogu očekivati od ove no name kartice - pokvariti će se , puno sporije će skidati slike na pc, sporije će aparat raditi(?!)...
ili da okrenem pitanje; što dobivam za 3 puta više novaca (300-ak kuna su ove sandisk kartice )?
ok,
što onda loše mogu očekivati od ove no name kartice - pokvariti će se , puno sporije će skidati slike na pc, sporije će aparat raditi(?!)...
ili da okrenem pitanje; što dobivam za 3 puta više novaca (300-ak kuna su ove sandisk kartice )?
Glavni problemi koji more ove no name mem. kartice vrlo povoljnih cijena, jesu cesti otkazi i neprolazak testiranja.
Brand mem. kartice se nakon proizodnoga procesa testiraju i to iz vise razloga. Ponajprije da bi se potvrdilo da kartice doista rade i da su potpuno funkcionalne bez gresaka nastalih u proizvodnome procesu, te radi utvrdjivanja brzina koje se deklariraju za doticnu kartice. One kartice koje ne zadovolje testove...bivaju ili unistene ili se distribuiraju bez branda tvrtke koja ih je proizvela.
Tako da te ova kartica koju si kupio uz manje brzine prijenosa podataka (jer sumjem da ce podrzavati brzinu ekvivalentnu drugoj generaciji SD kartica) moze sluziti dugo i pouzdano, a moze krepati i sutra!
Ja bi se odlucio na kartice navedene na linku, jer su mi fotografije prilicno bitne i ne bih zelio da izgubim sadrzaj kartice nakon fotografiranja, sto je vjerovatnije sa karticom kakvu si ti kupio, iako nije garancija da se ne moze desiti i sa nekom od SanDisk - ovih koje sam naveo kao preporuku!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
stigao d80 - 18-135 , moj prvi dSLR![]()
pitanja ima puno, dovoljno da otvorim novi topic (možda i budem nakon par dana testiranja;,) )
pitanje koje mislim da bi se moglo ticati mem. kartice:
u continuous modu mogu ispucati max. 1.9 fps( probao sam sa raznim formatima i veličinama) proizvođač kaže 3fps.
da li se to ispravlja sa skupljom karticom?
Kako si ti majstore naracunao da se bas radi o 1.9 fps? Nije 1.5, nije 2 nego bas 1.9.
Brzina uzastopnoga okidanja (continous mode) ovisi o vise faktora.
Kod SLR aparata ne ovisi o rezoluciji fotografije jer mehanika ogranicava maksimalan borj okidanja koji odredjeni model aparata moze postici. Kod D80 mehanika je ogranicena na 3 pfs i fotografirao ti u rezoluciji 800x600 ili maksimalnoj, on ce okidati max. 3 fps.
Brzina okidanja ovisiti ce o postavkama fotografiranja (da li su man. ili auto ponajprije a nadalje i o detaljnijim postavljanjima). Sto se brzine kartice tice ako ne okidas vise od 20 fotografije (23 tocnije) u max JPEG formafu, onda ona ne bi trebala igrati ulogu, jer aparat ima buffer u koji stane 23 jpeg u max rezoluciji ili 6 RAW fotografija iz kojega on onda sprema dalje na karticu.
Sto moze najvise usporiti continous mode je ukljuceni long exposure NR (noise reduction), stoga savjetujem da navedeni sustav podesis na OFF i pokusas ponovno!![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
jednostavnom matematikom majstore:
Kako si ti majstore naracunao da se bas radi o 1.9 fps? Nije 1.5, nije 2 nego bas 1.9.![]()
u 10 sekundi sam uspio okinuti maksimalno 19 slika. dakle, 19f / 10s=1.9fps
hvala, probati ću sa timeSto moze najvise usporiti continous mode je ukljuceni long exposure NR (noise reduction), stoga savjetujem da navedeni sustav podesis na OFF i pokusas ponovno!
to je bilo toSto moze najvise usporiti continous mode je ukljuceni long exposure NR (noise reduction), stoga savjetujem da navedeni sustav podesis na OFF i pokusas ponovno!![]()
Bookmarks