Join Today
Zatvorena tema
Stranica 5 od 6 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 101 do 125 od 137

Tema: Tko je kriv

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Bodovi: 51.213, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao wildbabe Pregledaj post
    Istina, ovu raspravu treba zatvoriti POD OBAVEZNO jer bi se samo mogle stvoriti negativne tenzije izmedu korisnika koji uopce nisu dio ovoga konflikta...
    To sam i rekao, neka modovi zatvore ovu temu, kaj se mene tiče...sad vidite koliko se ta tema rastegla i koliko bi bilo spamanja u oglasniku. Jednostavno, neke stvari moraju izaći na vidjelo.
    Bom Chicka WahWah

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    HTC One X
    Operater
    VIPNet
    Godina
    42
    Bodovi
    14.484
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.484, Nivo: 29
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ Nino i Wilbaba

FYI, ugovor o kuprodaji se sklada suglasnošću volja stranaka, što znači da ugovor o kupoprodaji sklapate i kad kupite kruh i mlijeko u 'Konzumu' ili novine na kiosku.

Dopustite da tu ipak nešto znam malo više od vas, jel tak?

(A da ste otišli na link koji sam vam stavio, vidjeli bi da je pisani oblik ugovora potreban sam kod nekretnina... Mislim, znam da je P990i cigla, al daleko je to od kuće trokatnice...)
    Testis unnus, testis nullus!

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao cavtat_racing Pregledaj post
    dA se molo uključim u raspravu
    ja i boss smo pred 3-4 dana trgovali
    ja njemu nokiu 3200 i n80 i 800 kn za p990 kao novi bez crtice
    ako je to taj isti što mu je el nino prodao onda stvarno palac dolje
    pa dal radi zvučnik??

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao marko6630 Pregledaj post
    Wilbaba

Jasna stvar...

I BTW, nije wildbaba vec wildbabe frende...
    Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ Nino i Wilbaba

FYI, ugovor o kuprodaji se sklada suglasnošću volja stranaka, što znači da ugovor o kupoprodaji sklapate i kad kupite kruh i mlijeko u 'Konzumu' ili novine na kiosku.

(A da ste otišli na link koji sam vam stavio, vidjeli bi da je pisani oblik ugovora potreban sam kod nekretnina... Mislim, znam da je P990i cigla, al daleko je to od kuće trokatnice...)
    Bas sam to ja pocela pisati.
    Postoje u zakonu pretpostavke za valjanost ugovora bez obzira jeli pismen ili usmeni, a oni su imali usmeni oblik ugovora.
    Samo sto nemate (pretpostavljam) svjedoke pa je tesko dokazati neke stvari.
    Caution: I can go from 0 to bitch in 6.8 seconds

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ipak mislim da je wildbaba namjerno napisao...

Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    iphone 3g+ipod video 30Gb
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marko666,nije da ovo ide tebi ili bilo kome..ali o kakvom kupoprodajnom ugovoru se tu radi??Pa ljudi kupuju i prodaju mob.a ne auto ili viksu.Kaj nam za sve treba kupoprodajni ugovor???
    O.k.idem po čunga lingu na kiosk, ali prije kupnje kod javnog bilježnika..dajte ljudi...

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ivstojic Pregledaj post
    Marko666,nije da ovo ide tebi ili bilo kome..ali o kakvom kupoprodajnom ugovoru se tu radi??Pa ljudi kupuju i prodaju mob.a ne auto ili viksu.Kaj nam za sve treba kupoprodajni ugovor???
    O.k.idem po čunga lingu na kiosk, ali prije kupnje kod javnog bilježnika..dajte ljudi...
    Potpisujem!
    Molim da se ova tema zatvori, stvarno će izbiti pokolj ovdje, pa nije mi to bila namjera
    Bom Chicka WahWah

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    May 2003
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao marko6630
    Skriveni nedostaci

Članak 404.

(1) Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio, a kod trgovačkog ugovora – bez odgađanja.

(2) Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari, a kod trgovačkog ugovora šest mjeseci.

(3) Kod prodaje rabljenih stvari ugovorne strane mogu ugovoriti rok od jedne godine, a kod trgovačkih ugovora i kraći rok.

(4) Ugovorom se mogu produljiti rokovi iz stavka 2. i 3. ovoga članka.
    Ako Bossu212 mobitel nije pao na pod i ako nije došlo do mehaničkog oštećenja za koje on odgovara, mislim da čak i da je detaljno pregedao mobitel da ne bi primjetio kvar, odnosno da ne bi tada ni postojao. Znači, ako su ispunjene prije navedene pretpostavke (a da li je to istina, može se utvrditi odnošenjem mobitela na servis i upitom da li je do kvara došlo mehaničkim oštećenjem), kvar očito spada po 'skrivene nedostatke' i El Nino je kriv, a Boss ima pravo tražiti:1)novi p990 ili 2)otklanjanje kvara ili 3)zahtjevati sniženje cijene ili 4)raskinuti ugovor, a povrh toga i naknadu štete.

Toliko sa pravnog stajališta, mislim da na forumu ima još nekoliko kolega, pa neka me isprave ako sam u krivu

Pa kolega, da se i ja uključim..
    Istina je da se i kupnjom kruha u trgovini sklapa kupoprodaja, putem usmenog, konsenzualnog ugovora gdje prodavač ima cijenu, a kupac na tu cijenu pristaje. No međutim; dogovor o "skrivenim manama stvari", odnosno bolje rečeno - bilo kakav oblik garancije u ovome slučaju spada u dispozitivnu pravnu normu konsenzualnog ugovora - što znači da prodavatelj odgovara za mane stvari ako izričito ne kaže suprotno, a kupac to prihvati. Boss je znao da nema garancije, to je i Nino izjavio, samim time je i pristao na rizik (a zbog manje cijene) - kako sam već naveo, tu vrijedi "Periculum est emptoris". Nekako je ustaljena, prešutna praksa (barem sam ja tako postupao, a i drugi s kojima sam trgovao) da se telefon testira barem 3 dana; u tom roku bi svatko (etički) trebao prihvatiti odgovornost za skrivene mane prodane stvari. No nakon 17 dana (kako Nino kaže), malo tko bi pristao na reklamaciju. Znači: radi manje cijene, Boss je pristao na uređaj bez garancije, a samim time je i sebi uskratio prava na žalbu za mane stvari. Barem što se usmenog dogovora tiče.

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Nokia 5800 XM
    Operater
    Tele2
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo moj SX se jednom počeo sam od sebe gasiti. Nije imao razloga. Bio je pod garancijom ali nisam ga nosio na popravak kod njih, samo novi FW stavio. I mislim da ste vidjeli milijun puta postove o problemima kada mob odjednom počme praviti zajeb. Kod mene je zvučnik isto perfektno radio i jednom kad sam upalio mp3 bez slušalica jednostavno se nije čuo zvuk.

Sad mislim da je elNino upravo iz ovog razloga rekao Bossu da pregleda mob. To što ga ovaj nije pregledao njegov je porb, ali je i El Nino mogao malo inzistirati da za svaki slučaj pogleda mob. Isto mislim da Boss nije pokvario mob, nego se jednostavno desila ta greška. Al opet kad je El Nino prodao Bossu mobitel bez garancije, od trenutka kad su razmjenili dobra (mob i nofce) Boss je odgovoran za mobitel.
    well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
    well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    HTC One X
    Operater
    VIPNet
    Godina
    42
    Bodovi
    14.484
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, samo stvar je u tome što ovdje nije ni riječ o garanciji kao takvoj, nego odgovornosti za nedostatke... blablabla

Uglavnom, glupo je ići u pravne tehnikalije (makar se sa kolegom koji još uz to što je izvrsno izabrao životni poziv ima i desprijekoran ukus što se mobitela tiče uglavnom slažem) koje očito ovdje nikoga ne zanimaju. Moj je cilj bio dovesti stvar do absurda i pokazati Ninu da, iako je pun pravedničkog gnjeva, nije u redu na ovakav način prozivati ljude.

Jer, na kraju, ne treba ti potvrda ekipe sa foruma da si u pravu ako znas da si u pravu, jel tak?
    Testis unnus, testis nullus!

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, samo stvar je u tome što ovdje nije ni riječ o garanciji kao takvoj, nego odgovornosti za nedostatke... blablabla

Uglavnom, glupo je ići u pravne tehnikalije (makar se sa kolegom koji još uz to što je izvrsno izabrao životni poziv ima i desprijekoran ukus što se mobitela tiče uglavnom slažem) koje očito ovdje nikoga ne zanimaju. Moj je cilj bio dovesti stvar do absurda i pokazati Ninu da, iako je pun pravedničkog gnjeva, nije u redu na ovakav način prozivati ljude.

Jer, na kraju, ne treba ti potvrda ekipe sa foruma da si u pravu ako znas da si u pravu, jel tak?
    To se slažem...ali ako postoji opcija u oglasniku da se komentira trgovina s ljudima (a time se određene ljude i proziva koji nešto zahebu), onda nema razloga da ne otvorim ovakvu temu...ova tema je bila namjenjena samo kao dokaz...jer Boss je takva osoba koja jednostavno ne može shvatiti kad sam mu to tupio da nije u pravu...da se javio u roku od 2-3 dana, sigurno bi se našli i to bi mu sredio, ali ovako, da mi sad to nabija na nos - neće ići...morao sam izabrati ovaj način...

Što se tiče toga kako je netko rekao da sam trebao jače inzistirati na tome da Boss pregleda mob...mislim da mu nisam ni trebao reći da ga pogleda, nego me je on to trebaon zamoliti, pogotovo kad kupuje tak nekaj skupo, a ne da ga ja još moram nagovarati...
    Bom Chicka WahWah

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    May 2003
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da se išao "pravno" zaštititi pred forumašima u slučaju da bude prozvan u temi "Zadovoljstvo trgovinom na forumu"; napad je najbolja obrana.

U ovom slučaju, mislim da nije trebalo doći do javne prozivke, nego rješavati to u hodu; da je napisao to iskustvo sa nekim nepoznatim, mi bismo svi bili na ElNinovoj strani i govorili o onom drugom tipu "Maaaajku mu j...m, zamisli ti frajera, sje--o telefon pa hoće pare!".. Nije sve crno bijelo, obje strane imaju neka prava, ali u manjem ili većem opsegu. Sve je već rečeno pa nema smisla dalje žvakati istu stvar; ako im je do dogovora, neka riješe to privatno, mada mislim da je stvar jasna sama po sebi.. Onome koji pristaje, ne vrši se nepravda..

P.S: great minds think alike.. lol..

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran250 Experience Points10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    S 8
    Operater
    ,E-plus,ortel.de
    Godina
    50
    Bodovi
    11.242
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.242, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 54,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Onda ne treba ni thread "ZADOVOLJSTVO TRGOVINOM NA FORUMU",jer i tamo su se prozivali ljudi radi sličnih stvari.Rekao si da Nino proziva čovjeka..Ok al vjerojatno radi toga šta mu ovaj prijeti radi toga.Uostalom ne znamo ni ti ni ja šta je on njemu rekao...
    Uostalom mrzim ljude koje prijete a nisu se uvjerili jel stvar ispravna.
    Meni su bili dužni 160.000 kuna 18 mjeseci.Po boss-ovom sistemu već sam trebao pretući cijeli kvart u kojem taj tip živi...
    Zadnji uredio ledeni : 05-02-2007 u 19:25
    I feel the need -the need for speed!!!!!

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ledeni Pregledaj post
    Onda ne treba ni thread "ZADOVOLJSTVO TRGOVINOM NA FORUMU",jer i tamo su se prozivali ljudi radi sličnih stvari.Rekao si da Nino proziva čovjeka..Ok al vjerojatno radi toga šta mu ovaj prijeti radi toga.Uostalom ne znamo ni ti ni ja šta je on njemu rekao...
    Meni su bili dužni 160.000 kuna 18 mjeseci.Po boss-ovom sistemu već sam trebao pretući ciji kvart u kojem taj tip živi...
    Točno takav pristup ti ima Boss. Prvi PM kaj mi je poslao bio je vezan uz to da mu ne radi zvučnik...kad sam mu na lijep način objasnio ovo kaj ovdje razglabamo, onda je poludio, počeo se prijetiti, da je alergičan kad ga netko za*ebe za tolike pare i sl. Onda mi je puko film i rekao sam da ne želim imati s njim posla, pogotovo da mu riješim taj problem...da je imao drugačiji pristup i da je bio fin, 99% nebi niti bilo ove teme...
    Bom Chicka WahWah

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    8800 sirocco gold
    Operater
    vip, tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i sta da ja sad svima vama kazem? lijepo sam rekao EL Ninu da se nebrine nista da cu ja sam platit servis jer se radi o mojoj greski i da nisam covjek koji ovisi o 200kn, a to sto se on ponasa tako kako se ponasa - govori cijelom forumu sta sam mu ja rekao na PM (pa neznam cemu sluzi onda taj PM) to je njegova stvar, da sam ja htio to rijesit sa njim drugacije nebi on imao priliku komentirat ovakve stvari uopce tu

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    S 8
    Operater
    ,E-plus,ortel.de
    Godina
    50
    Bodovi
    11.242
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Boss212 Pregledaj post
    da sam ja htio to rijesit sa njim drugacije nebi on imao priliku komentirat ovakve stvari uopce tu
    Vauuu pa ti si neki gadni fajter ha

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vauuu pa ti si neki gadni fajter ha
    Dobar prc!

To je ono kaj stalno govorim, glumi nekog opakog frajera ovdje, a zapravo sve skupa ispada vrlo djetinjasto. Ja sam se tak razgovarao u osnovnoj školi i mislim da to nije način razgovora na razini jednog 21-godišnjaka...sorry!
    Bom Chicka WahWah

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    bb pearl; nokia n93
    Operater
    T-mobile;Tele2
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao smogovac Pregledaj post
    pa dal radi zvučnik??
    nisam ga kupio jer nisam imao pare
    iPhone je tu....

Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koja sapunica
    Potrubi ak ti se sviđa moj avatar

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    8800 sirocco gold
    Operater
    vip, tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni su bili dužni 160.000 kuna 18 mjeseci.Po boss-ovom sistemu već sam trebao pretući cijeli kvart u kojem taj tip živi...
    Ledeni ti se neki jako pametan cini mi se, pogotovo kad meni solis pamet ovdje a sam kazes da su ti bili duzni 160000kn, sa 31god mi se nece dat uopce komentirat ovake stvari a ne pisat koliko mi je netko bio duzan i koliko dugo pred djecom na forumu

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    8800 sirocco gold
    Operater
    vip, tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i stvarno molim da se ova tema izbrise ili zatvori jer ovo ne vodi nigdje

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    S 8
    Operater
    ,E-plus,ortel.de
    Godina
    50
    Bodovi
    11.242
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Boss212 Pregledaj post
    djecom
    Misliš na sebe ili...
    Šta se para tiće ne zamaram se time,pošteno sam ju zaradio.A ta djeca ak nisi mislio na sebe su daleko ispred tvojih i vjerojatno mojih mozgovnih mogučnosti.Ja nikome nisam NIKADA prijetio,na taj naćin.Ak mi neš nije po volji dođem-napravim šta treba-bok..
    A i vjerujem u onu staru PAS KOJI LAJE NE GRIZE

I uostalom šta godine imaju sa time???

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    8800 sirocco gold
    Operater
    vip, tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Misliš na sebe ili...
    Šta se para tiće ne zamaram se time,pošteno sam ju zaradio.A ta djeca ak nisi mislio na sebe su daleko ispred tvojih i vjerojatno mojih mozgovnih mogučnosti.Ja nikome nisam NIKADA prijetio,na taj naćin.Ak mi neš nije po volji dođem-napravim šta treba-bok..
    A i vjerujem u onu staru PAS KOJI LAJE NE GRIZE

I uostalom šta godine imaju sa time???
    Mislis na EL Nina? neznam ja tko laje cijelo vrijeme i tko je zakuhao sve ovo

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    8800 sirocco gold
    Operater
    vip, tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kad jadanicek nemoze sam nesto rijesit pa zove sve ljude koji ga znaju sa foruma da mu pomognu popljuvat me, i kako bi ja trebao reagirat? ispricat mu se sto mi se mob pokvario?

Zatvorena tema
Stranica 5 od 6 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. 7650-sam sam si kriv
    By Ivica in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 04-03-2003, 23:59
  2. 7650-sam sam si kriv 2
    By Ivica in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 03-03-2003, 11:38
  3. 7650-sam sam si kriv