Nemam link za rom,već sam ga skinuo preko ovoga:
http://forum.xda-developers.com/gala...mware-t2988647
Nemam link za rom,već sam ga skinuo preko ovoga:
http://forum.xda-developers.com/gala...mware-t2988647
Meni se nisu,ali svejedno moras wipeati telefon,tako da ga on prepozna pod francuski (CSC) i povuce ti OTA update.......samo da te upozorim, prvi boot traje par minuta da se ne scimas...
I jos nesto,povratka na 5.1.1 nema
Zadnji uredio TomZG : 22-02-2016 u 23:30
Jel ti telefon brandiran (HT?) ako je,daj molim te vidim na xda jos jednom za svaki slucaj- provjeri jer ima neka fora sa hidden fileom za brandirane telefone koju bas ne kuzim...Moj je iz Tele2,cist pa nemam tih problema..
moj je mob iz tele2 i imao sam hiden.img FAIL u odinu (govorim o ovom engleskom 6.0.1) ali to se poprilično jednostavno riješi tako da ne treba dramu stvarati kao ovi sa XDA
---------- Post added at 00:58 ---------- Previous post was at 00:41 ----------
ako prilikom flešanja odin izbaci grešku hidden.img fail
treba samo već raspakirani ROM (tar.md5) otvoriti sa winrarom i fajl hidden.img (izvući recimo na desktop) i
preimenovati u hiden.img.tar ( pretvoriti će se u winrar fajl )
i onda samo u odinu flešati taj preimenovani hidenn
PS
pokušati flešati bez diskonekcije moba, ako ne ide, treba mob ponovno ugasiti i staviti ga u download mod i flešati spomenuti hidenn
to je to, nikakve druge filozofije nema, ekipa na xda ga je zakomplicirala :-)
Da, moj je iz T-mobilea i brandiran je...
Jucer sam skidao zadnji 5.1.1 za Francusko trziste (onaj koji si ti rekao), ali mi je na kraji bacilo gresku kad sam ga htio rapakirati iz RAR-a u tdk (ili koji vec oblik), tako da cu morati danas potraziti opet taj ROM i ponovno ga skinuti pa probati fleshati pomocu ODIN3
@drazen991 : hvala na pojasnjenju...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ja sam također skidao sa Sammobile-a francuski FW (XEF) i nisam mogao raspakirati arhivu, bila je corrupted pa sam skinuo sa Samfirm i sve prošlo OK.
Napravio sam istu proceduru kao TomZG...
Moze li netko malo pojasniti tu novu mogucnost kamere " slow shutter speed" odnosno kako se koristi
Zadnji uredio drazen991 : 23-02-2016 u 11:40
Ja sam preko Smart Switcha flashao MM, najbrže i najbezbolnije rješenje. Iako ću morati opet do fine i banke da aktiviram aplikacije nema veze
Uglavnom, iskreno, ne kužim razliku u brzini niti u količini, tj. nedostatku bugova. Komotno sam mogao ostati na updejtanom Androidu. Međutim, kopkalo me to da nije clean install![]()
Jel se meni cini ili su oni skresali RAM usage od system appova?
FB je na LP cuclao oko 200MBa, dok je sada oko 90..
I jel moguce "ugasiti" animaciju paljenja ekrana, odnosno nervira me kada ga upalim on se prvo upali na cca 10% brightnessa, pa onda skoci na zadani brightness..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Ja ne znam kaj su napravili ali sustav generalno troši 200-300 MB manje, više je RAM-a "free" dok aplikacije ostaju u memoriji i ne gase se, čak i browser nakon nekoliko sati nekorištenja/korištenja drugih aplikacija.
Skrolanje, iako mi se sviđala opcija brzog skrolanja, zbog drugačije mehanike izgleda uglađenije.
Kamera - 10 sekundi shutter speed je brutalan, igrao sam se jučer sa RAW-om i tolikom ekspozicijom i dobio sam fantastične slike u jako mračnim uvjetima.
Kaj se ekrana tiče - meni je to prije radio, sad mi više ne radi. Ne znam koji je razlog takvog slabog brightnessa na početku. Nije mi smetalo jer je bilo na sekundu-dvije ali mi je drago kaj je nestalo![]()
Sa brightnessom mi izgleda kao da se dogadja samo kada ga prvi put palim nakon dugog vremena nekoristenja.
Sa kamerom cu se sad ici zezati, sunce sija i kisa pada gdje ces vece divote
Da u multitaskingu je mobitel odlican, appovi se ne refreshaju stalno kada ih mijenjas, ma sve u svemu jako dobro.
Battery drain u idleu je jako, jako mali
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Meni su animacije i sučelje zakon, zer'cu sporije nego prije, a opet fluidno i lijepo radi...Stavio sam si grid ikona na 5x5 i sad su manje i ljepše (nisu više "debele i velike" ko prije bez obzira na postavljeni grid)...
Stvarno nemam zamjerke i da budem iskren nisam očekivao da će ga ovako dobro složiti...S kamerom se igram za vikend![]()
Sada kada imate MM vise od 24h, jesu dojmovi i dalje isti? Dobri? Dali je razlika u brzini, trajanju baterije i slicno osjetna ili mozda vise psiha?
Jos uvijek optimisticno cekam update za svoj iz tmobile, ali cini mi se da tako skoro nece stici.
A s obzirom da je sluzbeni neda mi se prckati sa raznoraznim romovima i slicno vec sam osuden na cekanje...
Evo dojmova nakon malo duljeg korištenja:
- Baterija je ostala ista prilikom korištenja. U standby-ju se čini da dulje traje, tj. da manje curi.
- FIngerprint radi puno brže. Dogodilo mi se nekoliko puta da ne vidim lockscreen kako spada kaj mi se nikad nije dogodilo Lollipopu
- Animacije su lijepše, stavio sam ih opet na 0,5x i rade glatko
- Google play store više ne trza! Ta aplikacija je najviše trzala u skrolanju, sad je puno bolje iako nije savršeno. Uglavnom, jako veliko poboljšanje.
- Uglavnom, jako sam zadovoljan, neočekivano zadovoljan jer su poboljšanja relativno sitna... ali ih ima puno. Super.
Potpis na Marija... Također,notification bar (quick settings je drukciji,ikona za wireless je manja,baterija se sada zacrveni kad je na 15%,sat na zakljucanom zaslonu je drukciji-na istom se sada mogu mijenjati aplikacije za brzo otvaranje,tipkovnica je blago izmijenjena...nova aplikacija za poruke,browser,mail...ima toga podosta...
Uglavnom,kad sam gledao previewe marshmallowa prije mjesec-dva,mislio sam da su samo izmijenili boju tog notifications bara i jos par sitnica,ali ipak ima toga puno vise...
Za bateriju bi se usudio rec da trosi dosta manje dok je u idleu. Evo prvi dan koristenja (atm 7:30h), 1:30hSoT i baterija je na 75%. Zaista me to odusevilo, probat cu ga preko noci napunit pa da vidim tocno koliko trosi.
Animacije su me na 5.1.1 nervirale jer nisu bile nekako fluidne, na 6.0.1 sam vratio brzinu sviih animacija na 1x i predivan je osjecaj kada sve funkcionira brzo i fluidno.
Nekako mi se cini da je Samsung ispeglao dosta svojih "featuresa" poput pop-up view koji mi je odlican i slicno.
Ne znam samo da li mi se cini ili se kamera znatno brze pali nakon 2xHome ?
Vizualno mi je 6.0.1 fenomenalan, ne znam da li je prije bila opcija da se maknu brojevi sa Samsung tastature jer sam ju tek sada otkrio i nekako mi je tipkanje kao na iPhoneu (nema lagga kada se pokazuju emojisi itd)
evo i ja mogu potvrditi gore navedeno....tako da svi koji imate dilemu dali flešati ili ne samo udrite :-)
stvarno ugodno sam se iznenadio sa MM
Takodjer probao skinutibsa SamMobile stranice ali baca gresku kad hocu raspakirati ROM
A strancu samfirm mi nece niti otvoriti...
Ako netko ima direktan link za dowload ove francuske verzije 6.1 za "obicni" S6, bio bi zahvalan
Ne znam za francusku, ali ovo je UK http://forum.xda-developers.com/gala...3dpb8-t3320219
Evo samo da javim da sam uspio skinuti ROM sa samfirm stranice i uspješno sam ga fleshao...
Da, mob mi je na t-mob, brandiran, ali sam bez problema pomoću ODIN 3 fleshao francuski MM ROM... sad samo čekam da se sve upogoni i da napravim reset pa sve ispočetka postavim...
Zasad, nakon reseta, mi se čini da su ove uvodne postavke malo sporije nego prije...
Ista iskustva kao i na finalnoj verziji.
Samo da prijavim bug na koji sam naletio... (6.1, francuski ROM)
Kalkulator ne radi ispravno. Kad racunam tipa: 100-50% rezultat je 99.5
![]()
Bookmarks