Evo upravo su i meni sjeli nakon 3 mjeseca.
Nisu zabrljali, to im je praksa..meni su nakon prigovora iduci dan bili novci na racunu
Evo upravo su i meni sjeli nakon 3 mjeseca.
Predala zahtijev za iskup novca i kazu da cu dobiti novce za mjesec dana. Ne u roku od mjesec dana, ZA mjesec dana. I nije mi se cinilo da je bio presiguran. Zar to nije jebeno dugo?
Ja sam dobio za 3 mjeseca u T mobileu.
Update sadasnjeg stanja
Danas u Vipu nisu culi za iskup neiskoristenih sredstava (i nisu se htjeli nagovoriti da pogledaju pravilnik- samo tupili da sigurno ne bi oni nesto (ne)radili sto se protivi zakonu). Takoder, nakon isplate nema koristenja m-usluga godinu dana. Pa sam otisao doma malo bolje procitati sve uvjete da ne ispadne da sam nesto krivo shvatio.
Dodem u drugoj smjeni- takoder nisu culi za nesto osim iskupa elektronickog novca, a nakon isplate ne mogu vise nikad koristiti m-usluge.
Nakon malo mog propitivanja i proucavanja uvjeta zakljucili su da se kod prijenosa broja sklapa novi okvirni ugovor odmah i m-usluge se mogu koristiti.
Tako da su mi isplatili u gotovini i podnijeli zahtjev za prijenos.
Sve u svemu, na kraju je ok- iako malo zabrinjavajuce da u Zagrebu rade isplatu na samo 2 mjesta vec nekoliko mjeseci, a ne znaju pod kojim uvjetima to rade.
I nadam se da nece ispasti da ipak ne mogu koristiti m-usluge![]()
Zadnji uredio georgy : 13-02-2015 u 17:06
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Westgate i Iblerov trg
tomato prepaid u Vip prepaid
Osjećam se kao da sam nešto jako krivo napravio kad me ti pitaš nešto o operaterima...![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Ja sam to radio 3 puta s tomato/VIP brojevima.
Nisam imao problema.
Zadnji put me niti nisu pitali da im poražem bonove koje trazim da mi unovče. Jesu li tebe pitali bonove?
Za iskup ni ne trebaju bonovi, vec samo za povrat neiskoristenih sredstava.
Koja je razlika izmedu iskupa i povrata neiskoristenih sredstava?
--
. [Lejzermaster]
Iskup dobiješ sve što imaš na računu (uvjet da su korištene platne usluge bar jednom), a povrat neiskorištenih sredstava dobiješ onoliko nazad koliko bonova priložiš uz zahtjev (npr. imaš 200kn na računu, priložiš bon od 50kn, dobiješ 50kn ostatak propadne). Normalno, svaki priloženi bon mora biti nadoplaćen na tom broju.
Ni za povrat nisu više potrebni bonovi, prema najnovijoj verziji pravilnika (koja je na snazi već dosta dugo).
Nisu jer nisu znali da postoji išta osim iskupa elektroničkog novca.
Valjda sam onda baš naletio na ove koji nisu toliko upućeni.
Pošto više ne trebaš bonove, kao što je Memphisto napisao, razlika je da se kod povrata neiskorištenih sredstava broj nije morao koristiti za m-usluge i da se tim načinom ne raskida okvirni ugovor (koji omogućava korištenje m-usluga).
Pretpostavljam da je to bolje ljudima koji ne prebacuju broj ili nemaju mogućnost sklapanja novog okvirnog ugovora.
No, kao što napisah- u poslovnici nisu znali da postoje dvije stvari.
Ili su to protumačili kao jedno i jednostavno rade iskup elektroničkog novca.
A sto u ovom slucaju?
Bonbon. Kune se prebacuju s racuna na racun. Tojest nisu nadoplacene sve kune na jednom broju.
Imam tri zgodna broja koja nadoplacujem svaje godine da ne propadnu sa bonom od 160 kuna da im produzim valjanost na godinu dana i onda sve kune s tih brojeva prebacim na kedan broj. I tu sad imam preko 1000 bonbon kuna.
Pitanje
Dali ja mogu iskupiti na tekuci racun 1000 bonbon kuna kli samo 160 kuna koliko sam zadnjih godinu dana uplatio na taj broj?
Hvala na odgovoru ako netko zna..
--
. [Lejzermaster]
14.2.2015.
16.2.2015.
moj upit HT-u:
molim vas da mi pošaljete meilom zahtjev za povrat neiskorištenih sredstava. Naime, kada sam to tražio u t-centru oni su mi nudili samo zahtjev za iskup koji kad ispunim i pošaljem vi odbijate izvršiti jer nikad nije izvršena platna transakcija.
2.3.2015.
odgovor HT-a:
Korisnik nema pravo na iskup elektroničkog novca ukoliko nije napravio niti jednu platnu transakciju, dakle, ukoliko nije nikada poslao poruku za SMS parking.
Provjerom je utvrđeno kako po korisničkom broju 098/... nije moguć povrat elektroničkog novca jer nije evidentirana niti jedna platna transakcija.
Napominjemo kako je moguće osobno predati zahtjev za povrat sredstava u T-Centru uz predočenje:
- kopiju osobne iskaznice/putovnicu
- SIM karticu
- Korisničku knjižicu (ili može samo komunicirati PUK broj)
- Zadnji nadoplaćeni ili nekoliko zadnje nadoplaćenih bonova, ovisno o stanju na računu za koje traži povrat novaca – bonovi/računi moraju „pokrivati“ iznos za koji korisnik traži povrat.
- račun za predmetni bon/ove
- informaciju o broju tekućeg računa korisnika – Banka i broj tekućeg računa (samo ukoliko korisnik želi povrat novca na tekući račun) ili korisnikovoj adresi (samo ukoliko korisnik želi povrat novca putem poštanske uplatnice). Navedene podatke dopisati na kopiju identifikacijskog dokumenta.
Ukoliko ne posjedujete račune za predmetne bonove te nekoliko zadnje nadoplaćenih bonova nismo u mogućnosti izvršiti povrat sredstava.
MOLBA ZA Mephista = pošalji mi najnoviju verziju pravilnika (koja je na snazi već dosta dugo) prema kojoj ni za povrat nisu više potrebni bonovi
MOLBA ZA yager = pošalji mi pravilnik u kojem piše da za povrat neiskorištenih sredstava dobiješ onoliko nazad...
p.s.
broj ne mogu nadoplatiti ni bonom od 25 kn jer bih prešao iznos od 2000 kn, a HT ne dopušta da se na prepaid broju ima više od 2000 kn. nikad nisam platio parking, a ne mogu ni sada dok ne nadoplatim broj
Zadnji uredio ispravljach : 02-03-2015 u 15:28
U samim HT-ovim uvjetima za elektronički novac ti piše isplata "neiskorištenog" novca. To ti je sav iznos.
https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...Id=805&rType=2
Dio "Odredbe za imatelje e-novca".
Također, za povrat neiskorištenih sredstava nisu potrebni bonovi. Isto u uvjetima HT-a piše što treba. Samo ovo možeš tražiti ako se radi prijenos broja.
Točka 48: "Uz navedeni zahtjev korisnik
bonova Hrvatskog Telekoma je obvezan dati na uvid: SIM karticu Hrvatskog Telekoma, identifikacijski dokument
i informaciju o tekućem računu ili adresi na koju se podnositelju zahtjeva poštanskom uputnicom može dostaviti
povrat ili naknada."
https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...d=1549&rType=2
Hakomove pravilnike ne stignem sada.
Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga (NN 149/13)
Članak 10.
Članak 36. stavak 4. mijenja se i glasi:
»(4) U slučaju prijenosa broja u pokretnoj elektroničkoj komunikacijskoj mreži, kada krajnji korisnik traži povrat ili naknadu neiskorištenog novčanog iznosa za javne komunikacijske usluge, krajnji korisnik je obvezan dati na uvid SIM karticu i identifikacijski dokument.«
A ako imaš onu opciju na Tuđi račun od Tomata dali ti vraćaju pare i sa bonus računa ili samo ono što si nadoplatio i imaš te pare na računu normalnom?
Bonus racuni ne ulaze nikad u ove kombiancije. Gdje bi to doslo onda.
članak 17. ukazuje koliko se može potrošiti kuna u jednoj platnoj transakciji i ne govori o iskupu novcaIzvorno postao b...
p.s.
nisam imao problema unovčiti veće iznose u vipu
Jel netko iskupljivao bonbon kune?
--
. [Lejzermaster]
Ja
Evo ispravljach i seha je citirao opet moje pitanje.. Hvala ako znas..
--
. [Lejzermaster]
Mozes sve iskupit.
I ako ides na povrat neiskoristenih sredstava sve ce ti dat.
Bookmarks