Evo nisam do kraja procitao, ali kolko ja znam, kad nekaj Kupis mlijeko, nebus ga vraćaozato se treba informirati prije kupnje mobitela, kak i kaj, pa odlučiti. Mozda se ipak i može, ali ja mislim da je ovak.
![]()
Pozdrav svima,
nadam se da sam na pravome mjestu da bi mi netko opisao svoja iskustva o tome da li mogu vratiti kupljeni mobilni uređaj ako nisam zadovoljan s njime. Kupio sam prije par dana Sony Ericsson Xperia Neo V u Tele2, ali samo mobilni uređaj bez ikakve obaveze. Prodavačica mi je rekla da mogu vratiti proizvod ukoliko nešto nije ok u roku od 8 dana, al mi je poprilično to nejasno rekla, pa i nakon drugog upita. Dakle, kupio sam ga 9.12 i evo sad ga koristim peti dan, mobitel je na prvi pogled ok, lijepo izgleda, nagodan je, moze se sa njim radit. Prvi dan kad sam ga kupio baterija je bila pola napunjena, malo sam tipkao po njemu i nakon par sati mi se ispraznila tako da sam ga priključio na punjač. Punio mi se cijelu noć i ujutro sam ga normalno počeo koristit. Nakon nekog vremena sam počeo pratiti stanje baterije i uočio da mu se status baterije drastično snižava. Nisam puno koristio mobitel niti stavljo ikakve aplikacije na njega, baterija i dalje se brzo prazni. Sa mojoj apstinencijom i par nužnih poziva koje sam obavio i nekoliko poruka koje sam poslao, baterija mi je izdržala 1 dan i 1 sat bez punjenja. Kažem, mobitel je ok, al baterija mu jee koma i s takvim mobitelom ne mogu baš nešto započeti, budem na faxu cijeli dan, baterija gotova i uz to ću vjerovatno morat nosit svoj stari mobitel sa sobom koji je u raspadnom stanju, al kojem baterija traje vise od 2 dana i to nakon 3 godine korištenja. Nisam imao do sada ovakvih situacija sa mobitelom, znam da sam kućnu antenu i dvd player te jos neke ostale uređaje bez problema i bez ikakvih objašnjenja mogao vratiti u trgovinu u određenom roku i dobiti svoj novac natrag. Ali kako je sa mobitelima? Dakle, ako imate iskustava vlastitih, od prijatelja, poznanika, nekakvih saznanja o tome molio bih da mi nešto kažete o tome.
Unaprijed hvala!
Evo nisam do kraja procitao, ali kolko ja znam, kad nekaj Kupis mlijeko, nebus ga vraćaozato se treba informirati prije kupnje mobitela, kak i kaj, pa odlučiti. Mozda se ipak i može, ali ja mislim da je ovak.
![]()
One day, sky went blue...
Hvala na mišljenjuma znam da kad kupiš mlijeko da ga nećeš vratit, al mlijeko košta 5 kn a ovo 2000kn, pa i nema neke veze ako ode 5 kn al 2000
Imam konkretno iskustvo kad sam živio u Njemačkoj, svaki uređaj, svaki proizvod koji se tiče elektronike možeš vratit u najmanjem zakonskom roku od 15 dana pa sve do mjesec dana. Htjeo da vidim da li ima tko kakva iskustva oko toga, jer ipak, nisam tip koji voli bacat novac, al izgleda da sam ga uspjeo bacit... Tražio sam po netu, po forumima i nisam uspjeo ništa nać o tome, pa bih volio da postoji i neki topic na kojem bi se podijelila iskustva o ovoj temi, popravcima, al konkretnije povrat novca, jer smatram da nisam izdvojen slučaj i da postoji još ljudi koji nisu zadovoljni svojim mobilnim uređajima. Mislim, ok je ako ti se mobitel isprazni ako ga intenzivnije koristiš, al da traje samo jedan dan iako ga ne koristiš stvarno nije ok. Ja sam prvo htjeo kupit onaj prvi Neo, ali ga nažalost nisu imali više u ponudi. Dakle, ako poznajete ikoga tko razmišlja o kupnji ovog mobitela, molim vas da ga odgovorite od kupnje jer se neće baš usrećit, a ako netko ima tko ga je vec kupio neka podijeli iskustva!
I da, informirao sam se o tom mobitelu duže vrijeme, ali sam ipak nasjeo...dakle, ako poznaješ nekoga tko želi kupit taj mob, upozori ga na ovaj problem koji ja imam!
Zadnji uredio ravilov : 15-12-2011 u 18:02 Razlog: postoji gumb Uredi Post
Pročitaj ovdje 7. i 11. točku![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
To trajanje baterije je za taj telefon normalno i samo je dobra volja trgovca uzeti ga natrag, s tim da on ima pravo ne vratiti ti puni iznos, jer taj telefon više nije novi. Da je riječ o neispravnosti uređaja, imao bi pravo na novi, naravno.
konzum ima tu uslugu da možeš vratiti proizvod ako si se predomislio....
naravno ovo ne vrijedi za tebe i tvoj slučaj.Probaj pitati o zamjeni uređaja ili povratu dok još nije prošlo puno vremena.
Ja mislim da bateriji treba neko vrijeme da postigne neki svoj optimalni kapacitet,tako sam bar čitao po raznoraznim forumima.
mislim da je previše buke oko ovoga... čovjek je vjerojatno imao 3310 prije ovoga pa ne može znati da noviji telefoni, pogotovo android i ios koriste puno nepotrebnih proces u pozadini koji žderu bateriju, a ne zna ni za task managere i ostale kerefeke... ne pravim se pametan ali mislim da se o novijoj tehnologiji treba informirati jer to više nisu oni telefoni koji su nekada bili... a ovi iz tele 2 naravno da neće zamjeniti telefon zbog baterije, jer ne možeš niti upaliti telefon da ga probaš prije kupnje, onda više nije novi, jedino ako nije ispravna, a mislim da je neispravna ako ju napuniš pa ti se isprazni za cca 2h... tako da ništa, moj savjet je da pročitaš malo android forume...
Da, samo što task manageri definitivno nisu nešto što bi trebao koristiti u svrhu produljenja trajanja baterije.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nemam nikakvu ideju jer ne poznajem tvoje niti autorove navike korištenja moba, ne znam što sve imate na mobu pokrenuto. Trajanje baterije je vrlo individualna stvar. Evo moj mob će još malo umrijeti nakon 7 sati korištenja i ne žalim se.
Dosta se pisalo o task managerima (ima i mojih postova) i još toliko bi se moglo pisati, ali ljudi opet ne bi promjenili mišljenje. Ukratko, za Android vrijedi izreka 'neiskorišten RAM je bačen RAM'. Da ne idem u offtopic prouči kako funkcionira memory management kod Androida. Ukratko, radi totalno suprotno nego na Symbianu ili Windowsima XP i tu stare navike padaju u vodu.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
hm ovaj zakon o potrosacima kaze i ovo (ovo se ne odnosi na autora teme, razmisljam na glas buduci da mislim uzet prek onog tele2 webshopa)
Ukoliko se radi o proizvodu koji je ispravan odnosno nema nedostatka, trgovac nije zakonski obvezan zamjeniti takav proizvod odnosno vratiti novac. Sukladno Posebnim uzancama u trgovini na malo (Narodne novine broj 16/95) propisano je ukoliko potrošač želi ispravnu i neupotrebljavanu robu već kupljenu u toj prodavaonici zamijeniti drugom, smatra se dobrim poslovnim običajem da trgovac udovolji želji potrošača. Najbolje je prije kupnje interesirati se kakva je poslovna praksa trgovca. Navedeno se ne odnosi na proizvode kupljene izvan poslovnih prostorija trgovca i na daljinu, na koje se odnose posebne zakonske odredbe.
--)
Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam radnih dana. Ugovor se raskida pisanom obaviješću poslanom trgovcu. Potrošač snosi jedino troškove povrata proizvoda trgovcu. Potrošač ne odgovara za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora, stoga trgovac ne može teretiti potrošača za bilo kakve dodatne troškove (osim troškova povrata proizvoda).
Zanima me dal je netko imao ovakve egzibicije..naime ja sam recimo dozivio da sam dobio full refund od metroa i linksa (kupljeno jel tam uzivo, ne prek neta) , kupljena memorijska kartica i tv antena , oboje potpuno ispravni, vraceni drugi dan radni.Ocito to sve ovisi od ducana.
A ovo kad se kupuje kataloski ili prek weshopa , primjenjuju se valdja ova pravila da moraju uzet natrag.
to je jedno , a drugo, bas me razocaralo to s baterijom, s obzirom d sam bas za taj mobitel zapeo..nevjerovatno, kad mi se nesto i svidi, i nije da je jeftin, onda ima takvu manu.Da baterija traje jedan dan je apsolutno nedopustivo i mogu bacit cijeli taj android sustav u savu ak nisu u stanju ga optimizirat da baterija traje dva dana.250€ za manje od 24sata baterije, ma daj ajde.
ako zelis imati pravo na povrat mobitela onda ga moras koupit preko neta jer vise manje svi shopovi imaju rrok povrata od 7 dana. stime da moras provjeriti uvijete koristenja jer svaki ima drugacije uvijete evo ti jedan link pa si provjeri.
http://www.i-mall.hr/elektronika/tel...teli-i-dodaci/
Da li je netko imao situaciju da nakon par mjeseci od kako je kupio mobitel moj slučaj 4 i nakon više puta mjenjanja novog mobitela svaki put se nađe tvornička greška da je zatražio povrat novaca ? I kolko ste dobili znam da vjerovatno nije puni iznos pa me zanima kolko se dobi dal mi se isplati tražit povrat novaca ili da rađe po 3x tražim opet novi uređaj. Agentica iz HTC-a mi kaže da neću dobit pun iznos ako mi i vrate novac jer je prošlo neko vrijeme 4x na servisu bio i ovo bi sad bio 3-i mobitel novi po kojeg idem ako bi zamjenu tražio umjesto povrata, svaki put naiđem na tvorničku grešku dok ga novog izvadim iz vrečice.
A na kakve to tvornicke greska naidjes na tolko mobova?
Bookmarks