Žalbe :
1. HT -u
2. HT -u
3. Hakomu, ali tek kada dobiješ dva odgovora HT-a
proslo je vise od 30 dana i jos mi nisu napravili iskup, moze li se to hakomu prigovor pisati i kako (treba li sto priloziti, ima li kakav obrazac)?
EDIT:nasao sam na njihovim stranicama obrazac za zalbu koja trazi 2 rjesenja prigovora od HTa prvo da bi oni postupali, ali ima li sto za prijavu jer nisu u roku odgovorili?
Žalbe :
1. HT -u
2. HT -u
3. Hakomu, ali tek kada dobiješ dva odgovora HT-a
pa sto cu pisat ht-u kad ne dobivam odgovore od njih, pitam za prijavu zbog neodgovaranja na upite u roku?
Pisi pozornice nakon mjesec dana čekanja i dobivat ćeš odgovore, kao ja, nakon 55 dana
kod mene je ovakva situacija tražio iskup i sve se nešto oduljilo bilo, pa sam poslao na prigovori@t.ht.hr i talo prošlo i 20dana od kad sam uputio prigovor odgovora od njih nisam dobio nikakvog, osim automtski genetirane poruke od HT-a nakon šta sam poslao mail koji je stigao u roku pola minute u kojem piše "Odgovor na vaš prigovor ćete zaprimiti najkasnije u roku od 15 dana, odnosno u roku od 30 dana za prigovor na usluge s posebnom tarifom."
i tako danas ja idem gledat stanje računa na kartici na kojoj sam podnio zahtjev za iskup i kad ono 0kn na računu... reko super napravili su to, kad ono gledam bankovni račun nema nikakve uplate sa strane HT-a, zovem szk i kaže meni lik da je napravljeno 27.7. uzeli mi novce, a sad kao da je rok da mi uplate 30dana.... jel to stvarno tako? jer nekako sam očekivao kad već čekam mjesec dana da moj zahjev dođe na red i uzmu novce s mog prepaid računa da će bit isti iznos i uplaćen na moj bankovni račun i to odmah, a ne mjesec dana opet čekati da uplate ?! imam osjećaj da me malo lažu, pa bi molio ispravljaču tebe ili nekog drugog kolegu sa foruma koji je imao iskustva sa iskupom kod ht-a da mi kaže jel to stvarno tako ide?
meni uzeli novce s simpa računa početkom travnja (ili krajem ožujka), a još mi ih nisu isplatili.
prigovori i požurnice su jedini jezik koji razumiju.
i, dakako, pozivanje na članke općih uvjeta poslovanja
Ja sam radio iskup novca u lipnju, isplatili mi na tekući račun novce 2-3 dana nakon što su uzeli lovu sa simpa računa.
podnio zahtjev za iskup 01.08., danas ih zvao da vidim o cemu se radi. kazu da je iskup moguc tek 270 dana nakon sto racun istekne. druga opcija je prenijeti broj u drugu mrezu i onda je rok za iskup 3 mjeseca. a prvo su rekli da treba iskup onda tek broj mogu prenositi. svaki djelatnik drugacije govori.
Iskup novca nema nikakve veze sa istekom računa ili prijenosom u drugu mrežu (ako u međuvremenu nisu nešto mijenjali).
Ja sam dobio iskup novca za broj koji je ostao u istoj mreži (HT-e) i još uvijek je aktivan. Jedino što sam nakon iskupa novca na 6 mjeseci izgubio mogućnost korištenja e-novca sa tog broja (plaćanje parkinga i sl.).
ja imam isto iskustvo kao anthony. u kolovozu zatražio iskup, u rujnu mi isplatili novac i to novac koji sam dobio u promocijama od ht-a (1700 kn), a tek je neznatan dio bio u bonovima (25 kn jednom godišnje nadoplaćivao).
mislim da vwgolf3 ima problema s neupućenim djelatnicima u slavonskom t-centru.
kada ja dođem u t-centar donesem već popunjen zahtjev za isplatu i presliku osobne.
oni ništa ne kažu već samo to faksiraju i ja dobijem novac na moj tekući račun.
Hoćeš reći da novac koji si dobio u promocijama je bio na glavnom računu?
Koje su to promocije bile da davaju na glavni račun novac.
pretpostavljam da si ponekad bacio oko na webshop ponudu mobitela za bonaše.
kada bi danas kupio mobitel za 598 kn dobio bi karticu na koju bi ti operater dao 598 kn.
doduše, zadnje dvije godine to se dobiva samo na bonus račun, a zadnjih 4-5 godina to se dobiva samo uz uvjet nadoplate bonom, bar jednom mjesečno.
pretpostavljam da si nekoć bar jednom kupio takav vipme/simpa komplet i da si dobivao kune na osnovni račun bez uvjeta nadoplate. prepostavljam da si ubrzo kupio još jedan takav komplet i da si na isti račun naložio da ti šalju kune, pa si dobivao kune po dvije osnove.
pretpostavljam da nisi, poput mene, kupio 100 i više takvih mobitela i iskoristio više od 100 takvih promocija pa dobio 100x 348 ili 598 ili 798 ili 1200 kn...
eto, te kune sada nemilosrdno unovčavam.
nekoć je u jugoslaviji država imala monopol u tiskanju novca. u hrvatskoj tiskaru novca ima svaki mobilni operater, a pitanje je samo jesi li to iskoristio ili ne
p.s.
puštam ti na maštu da zamisliš što sam učinio sa više od 100 kupljenih mobitela i koliko sam na njima zaradio
Zadnji uredio ispravljach : 10-09-2014 u 13:37
popunila mi je djelatnica u t-centru zahtjev jos 01.08., rucni zahtjev i kako do danas lova nije isplacena ja zvao szk gdje taj zahtjev uopce jos nevide (osijek valjda zaboravio faksirati). pa su oni zvali osijek i provjeravali te me natrag zvali sa 08009000 te mi rekli da mora isteci broj, pa jos 270 dana pa tek onda iskup ili da jednostavno odem u drugu mrezu i cim broj bude aktivan u drugoj mrezi zatrazim iskup.
računaj da si imao posla s djelatnikom iz student servisa koji se kuži baš u sve i vjerojatno uz posao u HT-u popodne spaja i odvaja atome.
postavi se iznad njihovog ne znanja.
zatraži da ponovno ispune zahtjev u t-centru.
zatraži da ti daju potvrdu slanja faxom.
u roku od 30 dana provjeri stanje na tekućem računu gdje će ti sjesti lova s prepaid računa.
nemoj broj prebaciti u drugu mrežu jer je to način koji najviše preferiraju. onda kažu da su dopis izgubili i da nema povrata novca.
Djelatnici na šalteru u poslovnicama nisu studenti već ljudi koji su u punom radnom odnosu.
yager, nisi se koncentrirao kada si čitao moje i golfovo dopisivanje.
inače, u t-centrima ima i stalno zaposlenih, i zaposlenih na određeno, a nađe se i poneki sa statusom studenta, ali takvi češće hodaju po t-centru i pitaju mogu li kako pomoći
Mislio sam da mislis na ono gdje je rekao da je djelatnica mu ispunjavala zahtjev.
Nego da te pitam ono za mobove, i nakon te dvije iki vise godina kad se slupio iznos, koliko ti je profit?
Trosak je 598 kn + 24x25 kn nadoplate = 1198 kn.
Mobitel prodas za recimo 250-300 kn i nakon dvije godine zatrazis otkup na kojemu imas cca. 1200 kn. U principu profit ti je samo svota za koliko uspijes prodat mobitel.
Isplativo je bilo jedino radit sa vecom kolicinom mobova kako si radio ti, no opet, za to je potreban veliki kapital i malo tko je spreman uloziti u takvo nesto.
Zanimljivo svakako.
No, sad sve ide na bonus. Ostalo je svega par caka u HT grupaciji kako se moze na prepaidu zaraditi.
mnoge sam koristio par dana, otključao ih i kao otključane prodao skuplje nego ih platio.
dobiješ na račun 598 kn, potrošiš 25 kn/svakih 9 mj da ne propadne broj.
HT isplati 598 + sve bonove od 25 kn.
i da, morao sam platiti sms parking što sam podmirio iz registracije
Zadnji uredio ispravljach : 11-09-2014 u 11:36
nebi mogo broj prebacit pa ako budu zaje.s isplatom pozvati se na telefonski razgovor gdje sam agenta dvaput pitao dali je sigurno da cu tako dobiti novac?
svao sam i s drugog simpa broja szk da pitam kako ide iskup el.novca i takoder su rekli da broj mora isteci ili se prebaciti. to je vjerovatno opet bila studentica neka, ali vec dva agenta su mi pricala isto, kao papige ponavljaju.
problem je sto mi sad broj vec istice 15.9.pa ga moram ponovno obnoviti. 300tinjak kn je sad na njemu pa mi steta da propadne.
ubacim onda jos jedan bon pa idem ponovno pokusati.
Pripremi se na dugo čekanje novca. Ja čekam več tri mjeseca i danas mi rekli da bi moglo iduči tjedan. Jučer su tek utvrdili kolko su mi dužni. Prebacio sam broj isti dan kad sam zatražio iskup.
zatrazio iskup i prebacio broj i opet toliko cekanje? krasno!![]()
Nakon 15 dana 1.prigovor
Nakon 30 dana 2.prigovor
HAKOM
Kako mozes cekat 3mj?
Meni hakom je ranije odgovarao u roku 4 mj, sada je taj rok mnogo duži. HT mi u pravilu odgovara nakon 50 dana (1.stupanj), odnosno nakon 40-45 dana (2.stupanj).
50+40+180=270 dana za svaki najmanji problem
Opći uvjeti HT-a:
48. U slučaju prijenosa broja u pokretnu elektroničku komunikacijsku mrežu drugog operatora, korisnik bonova Hrvatskog Telekoma ima pravo na povrat ili naknadu neiskorištenog novčanog iznosa za javne komunikacijske usluge. Zahtjev za povrat ili naknadu neiskorištenog novčanog iznosa korisnik bonova Hrvatskog Telekoma može podnijeti u T-Centru ili dostaviti korisničkoj podršci Hrvatskog Telekoma. Uz navedeni zahtjev korisnik bonova Hrvatskog Telekoma je obvezan dati na uvid: SIM karticu Hrvatskog Telekoma, identifikacijski dokument i informaciju o tekućem računu ili adresi na koju se podnositelju zahtjeva poštanskom uputnicom može dostaviti povrat ili naknada. U slučaju kada se radi o povratu ili naknadi neiskorištenog novčanog iznosa za javne komunikacijske usluge na kupljenom, a neaktiviranom bonu, korisnik bonova Hrvatskog Telekoma obvezan je dati na uvid: kupljeni bon i informaciju o tekućem računu ili adresi na koju se podnositelju zahtjeva poštanskom uputnicom može dostaviti povrat ili naknada. Pravo na povrat ne odnosi se na novčani iznos koji je posljedica uplate od strane Hrvatskog Telekoma u sklopu posebnih uvjeta.
Zadnji uredio ispravljach : 12-09-2014 u 10:04
Bookmarks