Release to Manufacturers: March
Release to Developers: April - dostupan od 14. travnja
Release to Customers: 31. svibnja za korisnike Developer Preview-a, od lipnja pa nadalje za ostale korisnike, Lumia 930 i 630/635 dolaze sa predinstaliranim WP8.1 i Lumia Cyan nadogradnjom.
Windows Phone 8.1 nadogradnja je na Windows Phone 8 i donosi nove mogućnosti koje su bile tražene od strane communityja.
SLUŽBENA WEB STRANICA:
http://www.windowsphone.com/en-us/features-8-1
STARA LISTA
Pošto MS još nije ništa službeno objavio uzmite listu sa zrnom soli.
SVI Windows Phone 8 uređaji trebali bi biti nadograđeni na Windows Phone 8.1!
Update ovisi o proizvođaču i operateru. Neke mogućnosti koje donosi WP8.1 neće biti dostupne nekim mobitelima zbog hardverskih limitacija.
Ja osobno jedva čekam 8.1, svi koji su u Developer Preview programu će vjerojatno 2. travnja imati priliku instalirati Windows Phone 8.1 Preview.
Zadnji uredio Mario92 : 02-05-2014 u 19:40
Ona stavka peta po redu mi najdraža
Sve u svemu napreduje ovaj OS. Jučer sam baš instalirao gameboy i super nintendo emulatore. Odlični rade i vizualno super su i gušt ih imati (dane mladosti) na WP8![]()
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
Lajkam sve.
Što više nadopunjujem listu to mi je više nevjerojatno da MS nije nazvao ovo Windows Phone 9
Međutim, brojka je ostala na 8.1 zato da bude sinkronizirana sa Windows 8.1 .
Vjerovatno bi trebalo izlaskom tog 8.1 biti i više novih uređaja sa tim 8.1 najavljeno? Već duže vrijeme samo ovo što već do sad izašlo i što smo svak po nešto ragrabili to je toFali još više modela raznih...
I bilo bi još dobro kad bi osim bijele i crne pozadine teme dodali još malo boja ili mogućnost nekih slika stavljat itd... pa čak i ikone da su dio tih slika.
Zadnji uredio maher22 : 12-02-2014 u 14:25
Nego, hoće li potvrda isporuke biti riješena s kvačicom kako je bilo i najavljeno ili?
Kaj se tiče novih WP8.1 uređaja - ništa prije lipnja.
Čeka se da izađe Lumia 929 (Lumia Icon) te eventualno 1320 na tržištima gdje nije još izašla.
Gdje je to bilo najavljeno? I koliko ja znam nema info o tome, bar u SDK-u nije moguće provjeriti jel je implementirano.
Bilo je potvrđeno na User voiceu, ali je sad maknuto.
Mozda ih je sramota da to uopce spominju kao novost
Mislite potvrda isporuke poruke sa kvačicom kao na androidu? Ako je to onda to nimalo nije sramota najaviti jer ovo potvrda isporuke sa slanjem povratne sms poruke zamara...
Takvu potvrdu sa kvacicim nije izmislio android, to je postojalo na symbianu prije 7-8 godina, hoce li to biti ukljuceno sa wp8.1 ??
Usporedba screenshotova između WP8 i WP8.1 .
Naravno, ovo je samo mali dio novosti ali čisto da steknete dojam![]()
Glede usporedbe, ljudi... di ja nađem na wp8 da imam EXPORT contacts to sim?? Imam samo import! Isto mi je bilo i u 7.8 gdje je kao ta opcija bila najavljena ali nigdje naći za uključiti.
Video - kako izgleda Action Center u Windows Phone 8.1
Odličan ovaj action centar! Popravljaju se stvari na bolje puno. OS dobiva svoju vrijednost.
BTW. zar nitko nezna gdje da uključim export contacts to sim? Kako je Vama, jel i Vi to imate ili?
Nema te opcije.
Možda bude na 8.1 ??
Imaš kontakte na hotmail-u (@live ), i tamo radi s njima što god želiš, editiraj, kopiraj na pc, ...
Ja svoje kontakte imam na Gmail-u pa ih sinkroniziram sa mobom.
Nego, tu smo offtopic, nitko od nas nema još 8.1 tako da šic u WP8 temu![]()
Pa ako nema te opcije zašto pisalo mi još na mobitelu kad sam update 7.8 radio da je jedna od nadogradnji export contacts to sim??? WTF!
I onda tamo screenshot što kolega @mario92 stavio gore isto se vidi na WP8 da ima ta opcija već??
Zar je moguće toliki feler 2 PUTA da su dozvolili sebi? To mora doći sa 8.1 onda...
Ja ne želim tlake preko editiranja sa PC, accounta, itd.... Hoću jednostavno dugi pritisak na kontakt iz imenika i da se pojavi opcija "export to sim". U čemu im treba toliko po tim nekim stvarima. Ovo se sad tiče rasprave za 8.1 temu!
Zadnji uredio maher22 : 22-02-2014 u 14:46
Ček, koji screenshot, sad prčkam po mobu i ne vidim nigdje :\
EDIT: Koliko kužim moraš imati sinkronizirane kontakte preko Outlooka da bi ih mogao exportat na SIM.
- Import or create your contacts into your outlook account.
- On the wp8 set the contacts to filter from outlook. Wait a bit, new contacts will show up under Phone or People
- There should now be the option to export to SIM
Današnji blog post vezan uz MS, Windows Phone 8 i Windows 8
- 9 novih Windows Phone partnera
- 245 000 aplikacija u Windows Phone Store-u
- službeno najavljen Facebook Messenger
- podrška za Snapdragon 200,400 i 400LTE čipsete
- Qualcomm Reference Design - svaki OEM može proizvoditi Windows Phone uređaje kroz QRD
Prilično velike novosti danas, možda čak i jedne od najvećih za Windows Phone ove godine.
Nadopunjen prvi post...
Za manje od mjesec dana će početi BUILD. 3.travnja će vjerojatno pola WP communityja imati WP8.1![]()
Cortana na videu + Do Not Disturb
ja još ne kužim šta ta Cortana točno radi... tu nešto utipkavaš ono nešto ispisuje... Što nebi to trebala biti neka virtualna osoba na ekranu s kojom komuniciraš govorom... ili možda griješim?
Da, govorna je komunikacija, samo što teta Cortana ne poznaje HR jezik. Engleski i još par svjetskih jezika.
Bookmarks