pozdrav, vec nekoliko mjeseci pratim rad walter66 na forumu i stvarno prijatelju svaka ti cest imas veliki pozz iz BosneNa svoj Huawei mediapad sam uspjesno instalirao igo primo i navigon. Vidio sam da ima i ova nova verzija navigona pa sam malo citao ovo za mape. Moja verzija navigona je 4.9.5 i uspio sam pomoću gore navedenog da ubacim nove mape rucnim putem. Svaka cast jos jednom
![]()
Pozdrav! Instalirao sam Navigon i ručno, prema uputstvu, ubacio nove mape. Odlično funkcioniše. Do sada sam koristio Igo primo, i prvo što uočavam je da Navigon puno brže pronađe GPS poziciju.
No zanima me kako da dobijem panorama view 3D te Urban Guidance.
Da li fajlove iz NFS foldera treba prebaciti u DATA folder? Ja sam to uradio no ne vidim nikakve razlike. Navigacija i dalje radi bez problema. Da, gledao sam u opcijama i dalje nemam mogućnost da aktiviram panorama view 3D, tj ta opcija se ne prikazuje.
Hvla unaprijed
Ok, hvala na odgovoru. Da li to podrazumijeva da ih je bilo moguće koristiti u nekoj od prethodnih verzija. I čemu služe nfs fajlovi u NFS folderu? Ja sam mislio da se Terrain_EU.nfs, obziron na veličinu fajla i ime, odnosi na 3D prikaz terena...![]()
NFS "fajlovi" se nalaze u folderu "data" kod Navigona za Android , a na klasičnim navigacijama u folderu "Map" zajedno s kartama ... Zamjene se svaki put kad se mjenjaju i karte (map) ...
Čemu služe NFS fajlovi ! ? - neznam , ali bez njih Navigon ne radi ! Znači da su dio sistema ...
Terrain_EU.nfs , radi na klasičnim Navigacijama , na Androidu neće ako se naknadno ubaci u folder "data" .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Bookmarks