Navigon Europe v4.8.0 Full - Android
With NAVIGON you can transform your Android smartphone into a fully functional mobile navigation system with on-board maps, which entails no data transfer or roaming charges for map display, route calculation, etc. Thanks to a faithful adaptation of the menu functions, the app fits in seamlessly with the Android operating concept.
*** Features and range of functions ***
+ Google Street View - destination preview (where available)
+ Lane assistant / Active Lane assistant (requires android 2.2 or higher)
+ Bluetooth support (requires android 2.2 or higher)
+ NAVION Latest Map Guarantee (new customers receive the most up-to-date map when purchasing the app)
+ Google Local Search
+ Safety Cameras (permanently installed cameras)
+ Reality View Pro
+ Speed Assistant
+ NAVIGON Reality Scanner
+ NAVIGON MyRoutes
+ Text-to-Speech and precise spoken announcements
+ Different English accents
+ Extended Pedestrian Navigation
+ Destination entry with coordinates
+ 2D and 3D map displays
+ Last Mile - can save automatically your car's position and switches to pedestrian- resp.public transport mode* for walking of the last mile. *Public transport mode is available only when in-app Urban guidance has been purchased
+ NAVTEQ map material for 44 countries of Europe
NEW: Enhance your system with in-app packages
+ Urban Guidance navigate in many European urban areas using public transport**
+ Panorama View 3D
+ NAVIGON FreshMaps XL
+ NAVIGON cockpit
+ TrafficLive
+ The Michelin restaurant and hotel guide
+ The Michelin green guide
+ ADAC camping guide (German language only)
+ POI all-in-one (extra POI package)
+ Mobile Alert Live - a new MOBILE danger zone service
+ NAVIGON LPG and Bio-Diesel filling stations
Note:
- Positioning your smartphone correctly in the vehicle is very important to ensure optimal GPS reception and for your own safety Ensure that this is always positioned outside of the range of the airbags
- NAVIGON is an on-board solution. This means that all map material, voice announcements and system files are saved on the telephone. Therefore no charges or waiting time for data transfer are incurred.
- The Europe version requires approx. 2GB of free memory. Please ensure you have sufficient available mass-storage space (SD card). The map material must be downloaded after installing the app via wireless Internet on the smartphone. Please ensure a reliable and safe connection is available.
Instalacija:
1. Deinstaliraj sve prethodne verzije Navigon-a (izbrisati sve tragove na (Int)SD i (Ext)SD
2. Instaliraj .APK (mora biti dozvoljena instalacija iz nepoznatog izvora , izvan "Marketa" )
3. Pokreni NAVIGON (WiFi - ON, GPS - ON)
4. Potvrdi "skidanje" instalacijske procedure preko WiFi-a
5. Nakon što krene postupak , treba čekati cca 20 minuta ...
6. Potvrdi sve što pita ...
7. Izaberi karte po želji
8. Nakon instalacije tražit će restart aplikacije
9. Izaći van iz prostorije i pokrenuti program (radi i u prostoriji , ako ima pristup internetu) ...
*** Karte nemojte dodavati ručno , prepustite to Aplikaciji (Obavezno preko WiFi_a) , inače ih Navigon neće prepoznati !
*** Probano na Tablet PC i SmartPhone ! Uređaj ne mora biti Rootan ... Ne treba Lucky Patcher ...Nema potrebe za podešavanjem rezolucije ***
...
Zadnji uredio walter66 : 18-04-2017 u 19:22
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Bas danas citam da si sebi instalirao 4.8.0 pa sam cekao linkove
Hvala!
Evo i ja sebi instalirao i radi bez greške. Šta mi još treba da bi imao prikaz panorama 3D?
PREDATOR
Dodavanje (izmjena) Map (karata) na Navigon za Android
S novom verzijom Navigona , uvjek se dobije stariju verziju karata , zašto neznam !?
(To je valjda za one koji kupuju karte - da čim prije kupe nove)
Može se ručno dodati karte , ali uz nekoliko sitnih "caka" koje treba napraviti na telefonu
ili Tablet PC_u . Navigon nezna koristiti externu memoriju , nego se instalira na memoriju
uređaja ../mnt/sdcard/Navigon , karte se stavlja ../mnt/sdcard/Navigon/map , a posebno
treba paziti na NFS datoteke koje se spremaju u ../mnt/sdcard/Navigon/data .
Skinuti karte iz ove Teme :
http://cafe.mobil.hr/threads/78246-N...e-Map-(Torrent)
Treba izbrisati sve *.nfs i *.map , i zatim ubaciti NFS i karte po želji . Ne startati Navigon
nakon toga , nego restartati telefon ili tablet , jer će aplikacija izbaciti poruku "Nije moguće
uspostaviti vezu s poslužiteljem" . Kod ponovnog ukopčavanja uređaja pokrenuti Navigon ,
dopunit će se samo još neke datoteke i poslije toga možete normalno koristiti aplikaciju s
najnovijim kartama ...
Zadnji uredio walter66 : 12-04-2013 u 18:16
jučer sam stavio ovu navigaciju i odmah sam primjetio da su stare karte jer primjerice u mom gradu nije ucrtan rotor na glavnoj cesti koji je izgrađen prije prošlog ljeta, ali nema veze to me toliko ne smeta važnije mi je da točno prikazuje bez zakašnjenja bar za sada,
ono što mene zanima, a vidio sam da je baš to walter napisao, novigon se instalira na internu memoriju, a pošto mi je na telefonu jako malo prostora ostalo nakon instalacije dali se smije program prebaciti na eksternu memoriju, aplikacija za micanje programa iz interne u eksternu mi kaže da se može maknuti, ali nisam htio ništa probati dok ne pitam jer znam da se neki programi zblese kad ih makneš na sd karticu,
eto toliko,
a nove karte ću ubaciti samo ako je ovo moguće
Možeš ga maknuti na eksternu memoriju. Ja to svaki puta napravim nakon što instaliram navigaciju i sve normalno radi...
PREDATOR
Odem na aplikacije -meni -ukloni aplikaciju -izaberem koju hoću i onda ti između ostalog ponudi mogučnost - premjesti na sd karticu. Kada to napraviš oslobodi se memorija u uređaju.
PREDATOR
Hvala na odgovoru !
To prebacivanje ne pali baš na svim uređajima , onako kako je napisano ! Imam HTC One V i HTC Flyer , pokušao sam nekim SD AppMgr III programčićem napraviti
kako si rekao , na telefonu to izgleda funkcionira , ali na Tablet PC_u ništa od toga , ostaje na (int)SD Card . Kod mene to nije problem jer imam 32 GB interne i
32 GB externe memorije . Dosad nisam uspio ništa pametno instalirati na tu (ext)SD Card osim iGO Primo , drugo sve se ide na internu memoriju ... Praktički ne treba
ova dodatna SD na Tabletu , jedino za filmove , muziku ili neke druge nepotrebne stvari .
Insatalirao sa Navigon na SD karticu i na internu memoriju i u oba slučaja sve radi korektno.
Međutim, problem nastaje kad hoću ubaciti/zamijeniti nove karte iz ovog posta: Navigon Europe Q1/2013+NFS + POI (Torrent).
Napravim sve kao je napisano, ali nula bodova. Dobivao sam ove poruke, jer nije prepoznavao karte koje sam ručno ubacio:
![]()
Napokon mi je uspjelo, ali na ovaj način:
Deinstalirao sam Navigon i pobrisao sve datoteke koje imaju bilo kakve veze s njim. Zatim sam ubacio NAVIGON Europe 4.8.0.apk na SD karticu i otkopčao HTC od komjutera te pokrenuo instalaciju i odabrao karte po želji.
Nakon toga sam restartao HTC i ponovo ga spojio sa kompjuterom. Sad sam kopirao određene karte koje sam skinuo sa torenta i jednostavno ih zalijepio u folder "maps" na SD kartici, bez predhodnog brisanja karata koje je Navigon instalirao preko WiFi-a.
Isto sam napravio i sa .nfs datotekama.
Sada sam ponovo otpojio HTC od komjutera i restartao ga, pokrenuo Navigon i sada sve radi bez problema sa novim kartama.
Zadnji uredio hrc50 : 14-04-2013 u 20:54
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
@ hrc50
Dobro si napravio !
Problem je u opertaivnom sistemu , bolje rečeno ovom "nezavršenom" Androidu , koji vuče korjene iz Linuxa , tako da nešto pametno nije moglo ni izaći ...
Sam sistem je dobar za telefone i poslove koje na njima odrađuje , pojavi se malo kompliciranija aplikacija poput Navigona , onda nastaju problemi . Probaj
ovako , pa onako i može Ti se posrećiti kao tebi ovaj put . Pokušaj istu stvar napraviti na drugom uređaju (telefonu) , ne mora "upaliti" ili neće raditi .
Problem su i prerade Androida , razne distribucije ili kako se to već sve ne zove , pa i sami proizvođači ugrađuju svoje "sređene" ili "brandirane" distribucije .
Sve u svemu je samo igrarija i nešto pametno nemožeš ni očekivati .
sve uradio kako piše i ništa,pa sve kako hrc50 pa ništa mape uvik stare ,a kad tek pokrenem prijavi da ih nema uopće a kopirao ih u folder mape..., di se vama nalazi instalacija na sd kartici ili phone memory?
Da ti skratim muke, provjeri prvo koje ti je veličine karta Hrvatske, pa usporedi s ovom mojom koju je skinuo Navigon preko wifi-a? Provjeravaj byte, a ne MB! Vidjet ćeš da nema razlike ili je veoma mala.
![]()
Naime, kad sam htio dodati neke druge karte, Navigon ih nije prepoznavao pa sam sve deinstalirao i ponovno instalirao "normalnim putem".
Da me sad pitaš kako sam uspio ovo iz gornjeg posta napraviti, ne bi ti znao odgovoriti jer što je uspjelo na HTC Desire, nije uspjelo na Huawei kod kolege.
Savjet:
Ubaci ...apk na memorijsku karticu, postupi prema postupku Instalacije iz prvog posta, a ostatak će odraditi Navigon.
Moraš bit spojen na WiFi i uključeni GPS!
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
Moja karta Hrvatske je 17,40 MB a ova tvoja je 18,70 MB. Kada idem aktualizirati kaže mi da imam najnoviji sadržaj... Jel može netko uplodat samo tu kartu Hrvatske?
PREDATOR
hrc50 sve uradio sto si rekao i apk jest na memoriji kartici ,instalaciju odradio ali kad izbrisem one nfs i map fajlove i sve kopiram kad pokrenem ponovo navigon on nesto skida i kasnije ni jedne mape osim gibraltara, ma nema veze sa starim cu mapama putovati
hvala
Ovu kartu je preuzeo Navigon prilikom instalacije. Nisam je ja naknadno ubacivao. Veličine je 19 606 475 bytes. Ne znam zašto tebi ne uzme tu kartu?
Deinstaliraj Navigon, pobriši sve podatke koji imaju veze sa njim, osim ...apk.
Napominjem:
Priključi se na WiFi i uključi GPS! Pokreni instalaciju i kad te pita koje zemlje hoćeš, onda stavi kvačice kod tih zemalja i Navigon će samo te zemlje instalirati! Kvačicu kod Gibraltara makni! Ništa nemoj brisati niti dodavati!!
I zaboravi post br. 4 "Dodavanje (izmjena) Map (karata) na Navigon za Android"!!
Evo i mog iskustva.
Išlo sve kroz WiFi.
Skinuo manje karte (starije?).
Skinute nove sa linka i jednostavno zamijenjene na kartici.
Nakon uključivanja fona radi normalno.
Pozz stavio sam ovaj Navigon(verziju 4.8.0) i kako da nastelam zvuk? Ne mogu nigdje naci u postavkama.... Mob: S2
Jesam sto puta i nemogu nigdje naci.....nisam tolko mutav da neznam otici u opcije![]()
Zanima me kako da postavim voice koji ce me navigirati musko/zensko i glasnocu navodjenja....
Na kojem jeziku imaš naštelan mob, na tom će ti jeziku progovorit navigacija! Na hrvatskom jeziku imaš samo jednu tetu i ne možeš birati! Možda na drugim jezicima ima više opcija.
Što se tiče glasnoće, ja na HTC Desire koristim tipku za glasnoću razgovora! A vjerojatno je i kod tebe tako.
Na hrvatskom.. .imam s2 i kad hocu pojacati ili smanjiti s fizickim tipkama na mobu sa strane, pojacavam zvuk mobitela, ali ne i navigacije....
Bookmarks