Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 8 od 9 PrvaPrva ... 4 5 6 7 8 9 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 176 do 200 od 204
    Najforumaš 2013. Postignuća:
    OverdriveVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Bodovi: 31.659, Nivo: 43
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
    Imam prijedlog - nek omoguće da oni koji žele doniraju novac taj sa bonus računa u dobrotvorne svrhe po želji...vjerujem da ima dobrotvornih akcija... Još bi jedino tako mogli osvjetlati obraz! Ne bih imao ništa protiv da znam da je mojih par tisuća kuna otišlo nekome kome je potrebno! - Vipu nisu potrebne dobrotvorne donacije!
    Ne donira vip nego mi!
    Kako ne razumjes da se novci s bonus računa ne mogu trošiti na to sto ti predlazes?
    Koliko ti forumasa treba to napisati da bi naučio?
    Zadnji uredio ispravljach : 01-04-2013 u 22:44

Pravi forumaš Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Jan 2012
    Operater
    Tele2 / T-Mobile
    Bodovi
    4.575
    Nivo
    16
    Bodovi: 4.575, Nivo: 16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Re: Na tuđi račun - nova Tomato tarifa

Ljudi moji, pa ova tarifa se zove "Na tudji racun" !!!! U samom nazivu se vidi da je namjera operatera bila zarada na interkonekciji u zamjenu za uvjete iz "ugovora". I mi smo aktiviranjem te tarife svjesno krenuli u taj "ugovor" koji se ovim drasticno mjenja. Evidentno je koja strana u "ugovoru" je naprasno zakinuta. Tko to moze osporiti?! Kakav crni Hakom?! Koje su nam pravne mogucnosti i u kojem roku moramo reagirati? Jebes ovakav Hakom! Ovo je klasicna pljacka moguca samo u reziji Vipneta u balkanskoj krcmi.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Re: Na tuđi račun - nova Tomato tarifa

= Citat = Izvorno postao ispravljach Pregledaj post
    Kako ne razumjes da se novci s bonus računa ne mogu trošiti na to sto ti predlazes?
    Koliko ti forumasa treba to napisati da bi naučio?
    Moglo se i zvati inozemstvo, sada više neće moći! Ne može se donirati u dobrotvorne svrhe - a možda uvedu sutra da se može... Očito da mijenjaju uvjete kako žele, tako je moj (uzaludni) prijedlog da malo za promjenu učine dobro djelo u ovoj za korisnike štetnoj promjeni! Cilj je osigurati stabilnost mreže, sigurnost korisnika bla bla..nije cilj pljačka, zar ne!? Evo, donirajmo kune s bonus računa! - da, znam da se to trenutno nemože, kako mi je ispravljach ljupko još jednom to ukazao! Hvala.

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2008
    Bodovi
    9.119
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.119, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U odnosu na Vaš upit o korištenju bonus kuna, ističemo da isti i dalje možete slobodno koristiti uz propisani izuzetak. Ukoliko se odlučite na povrat neiskorištenog novčanog iznosa zbog raskida korisničkog odnosa, sukladno spomenutom pravilniku nemate pravo na bonus kune, već ono što ste zaista potrošili kupnjom bonova, uz predočenje istih.
    BRAVOOOO HAKOM, SAMO NAPRIJED!

i ne...

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dobivena privatna poruka:
    = Citat = Izvorno postao Dar Pregledaj post
    Nije sve izgubljeno jer je tu Državni inspektorat koji se spreman uključiti u slučaj.

Jasno, Hakom je regulator, ali Državni inspektorat može posredovati, kako su mi objasnili, kada se radi o nepoštenoj poslovnoj praksi.

To je Zakon o zaštiti potrošača, članak 110, stavak 2, podstavak 4: "Poslovna praksa smatra se zavaravajućim ako je cjelokupno predstavljanje takvo da zavara prosječnoga potrošača!"

Dakle, treba pisati Državnom inspektoratu i žaliti se.

Javi to forumašima da se krene u akciju!
    = Citat = Izvorno postao m
    Ispravljach, Kao i lani kad su nam pokusali ukinuti kompletan bonus racun, namjeravam poslati prituzbu hakomu, a kako stoje stvari na forumu vidim da cemo i inspektorat morat na kraju kontaktirati. Ukoliko treba nesto zajednicki napraviti bit ce mi drago sudjelovati.
    prijave možete podnijeti tu:
    https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp
    Zadnji uredio ispravljach : 07-04-2013 u 07:43

6. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nova privatna poruka:
    = Citat = Izvorno postao Dar
    Važno!

Krajnji korisnik nema pravo na povrat neiskorištenog novčanog iznosa s računa ukoliko je taj iznos operator uplatio u sklopu posebnih promotivnih akcija.

Tako piše u Pravilniku o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga.

No ovdje se ne radi o promotivnoj akciji nego o tarifi, stoga Hakomu i Državnom inspektoratu treba pisati te zatražiti da se isplate i novci s bonus-računa.

Jasno, svaka minuta po cijeni interkonekcijskoga poziva.
    Zadnji uredio ispravljach : 07-04-2013 u 07:43

Tagger Second ClassVeteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2012
    Mobitel
    SGS3 - LG G2
    Operater
    VIP / T-Mobile
    Bodovi
    7.127
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.127, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ispravljach
    Bilo bi lijepo kada bi imali neku šprancu za tu prijavu... a pošto si ti jedan od onih sa najviše iskustva sa takvim stvarima, molio bih te da nam pomogneš pri tome. Sastavi jednu lijepu čitabu (ako već nisi) post-aj ju tu, tako da i ostali mogu stručno podnijeti prijavu.
    COPY/PASE.... Hvala unaprijed za tvoj trud i informacije!
    Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?

9. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    darda, pročitaj postove:
    #154, #156, #174, #180, #181

dobit ćeš ideju za dobar literarni rad.
    nema smisla da u hakomu i inspektoratu dobiju dopise istog sadržaja, iste žestine, iste dužine...
    različitost nas činim jačima i zanimljivijima, i u njihovim očima

Datum registracije
    Feb 2012
    Mobitel
    SGS3 - LG G2
    Operater
    VIP / T-Mobile
    Bodovi
    7.127
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...gle nisu svi tako riječiti kao mi, (tj. ja sam poslao već prijavu HAKOM-u i zaštiti potrošača) samo moja nije baš primjerena za javnost radi "žestine" kojom je napisana... ovo što navodiš kao različitost, dajem ti za pravo, ali ima ljudi koji i nisu baš riječiti, a vidim da tvoje savjete i prijedloge ovdje na forumu velika većina ljudi koristi u praksi, pa i da dobiju koju istu prijavu neće škoditi... bolje išta nego ništa...
    Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?

12. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nagovorio si me. evo:
    Tražim da spriječite VIPnet-Tomato (i Hakom koji je omogućio) da 28.4.2013. promjeni uvjete korištenja tarife Na tuđi račun. Time planiraju onemogućiti korisnicima trošenje kuna s bonus računa za odlazne pozive i poruke prema inozemstvu te na odlazne pozive u inozemstvu.

Ovo što je najavljeno je očita nepoštena i nekorektna poslovna praksa na štetu korisnika, a u korist telekom operatera. Hakom mi je odgovorio da sve što mogu zatražiti je isplata nepotrošenih kuna s osnovnog računa, uz potvrdu kupljenih bonova, ali ne i kuna s bonus računa. Upravo je na ovim bonus kunama VIPnet-Tomato najviše zaradio na korisnicima. Za 1000 minuta primljenih poziva na moj Tomato broj VIPnet-Tomato je prihodovao, od interkonekcije od ostalih operatera, od 300 do 330 kuna u 2012., odnosno 195 kuna u 2013. Sada, kada bih ja trebao trošiti akumulirane kune s bonus računa temeljem ostvarenih dolaznih poziva - VIPnet-Tomato to znatno ograničava, a Hakom veli da ne mogu tražiti nikakvu naknadu za prikupljene kune s bonus računa.

Smatram da ovim postupkom VIPnet-Tomato krši Zakon o zaštiti potrošača, odnosno zavarali su prosječnoga potrošača svojom poslovnom praksom najave izmjene uvjeta korištenja nakon što su sakupili silne milijune od interkonekcije, a sada žele ograničiti korisnicima trošenje prikupljenih bonus kuna. To znači da će VIPnet-Tomato imati manje troškove interkonekcije jer ih neće trebati plaćati inozemnim telekom operaterima. Bilo bi pošteno, ako nam već ograničavaju korištenje bonus kuna, da nam isplate ostvarenu zaradu po cijeniku iz interkonekcije, odnosno svaki kunu na bonus računu za 0,195 kuna.

prijave šaljite u Državni inspektorat i Hakom, istodobno!
    Zadnji uredio ispravljach : 04-04-2013 u 15:58

14. 'Hvala' kažu:

Datum registracije
    Feb 2012
    Mobitel
    SGS3 - LG G2
    Operater
    VIP / T-Mobile
    Bodovi
    7.127
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Izgleda da HAKOM već ima šprancu za prijavu:

Poštovani,

prema čl. 42. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08, 90/11, 133/12, u daljnjem tekstu: ZEK), operatori imaju pravo promijeniti svoje uvjete poslovanja, pri čemu korisnici imaju određena prava. Tako pretplatnici mogu raskinuti pretplatnički ugovor bez plaćanja ikakvih penala, ukoliko su izmjene za njih nepovoljnije. Pre-paid korisnici mogu zatražiti povrat neiskorištenog novčanog iznosa, pri čemu sukladno čl. 36., st. 4. Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga (154/2011), moraju predočiti kupljeni bon. Navedeno pravo sadržano je u općim uvjetima poslovanja svakog mobilnog operatora. Korisnici nemaju pravo na povrat neiskorištenog novčanog iznosa računa ukoliko je taj iznos posljedica uplate od strane operatora u sklopu posebnih promotivnih akcija operatora. HAKOM sukladno svojoj nadležnosti kontrolira uvjete pružanja usluga koje moraju biti u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima. Na taj način može utjecati na praksu operatora ako operator ostavi mogućnost izbjegavanja ili ograničavanja ispunjenja ugovornih obveza, na štetu korisnika bez utvrđene osnovanosti i opravdanog razloga za takvu izmjenu. Međutim u konkretnom slučaju je utvrđeno da je izmjena tarife „Na tuđi račun“ opravdana, obzirom da je zbog postojanja zlouporaba nužno zaštiti mrežu, ostale korisnike i poslovanje operatora, za što svaki operator ima pravo, a i obvezu temeljem čl. 99. st. 1. ZEK-a kojim je propisano da je obveza operatora javnih komunikacijskih mreža i usluga poduzimati potrebne mjere radi zaštite sigurnosti elektroničke komunikacijske mreže i usluga.
    S druge strane, svaki korisnik kojem postojeće izmjene tarife ne odgovaraju može podnijeti zahtjev za prijenos broja i odabrati operatora čiji mu uvjeti i cijene više odgovaraju.
    Ujedno naglašavamo kako konkretna dopuna uvjeta proizlazi iz čl.2., st. 2.11. Općih uvjeta poslovanja VIPnet-a, koji predstavljaju dio pretplatničkog/korisničkog ugovora, temeljem kojeg VIPnet ima pravo poduzeti sve potrebne mjere upravljanja mrežnim resursima u slučaju prekomjernog korištenja usluga i/ili ponuda, odnosno u slučaju zlouporaba mreže, a radi očuvanja sigurnosti i cjelovitosti elektroničke komunikacijske mreže i usluga te održavanja kvalitete i dostupnosti usluga svim krajnjim korisnicima.

S poštovanjem,
    HAKOM
    03.04.2013
    Zadnji uredio Darda : 04-04-2013 u 14:39

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    May 2011
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-mobile/Vip/Tomato
    Bodovi
    4.126
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.126, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Orki Pregledaj post
    A da sam napisao da se dobije 40 lipa po minuti bilo bi sve u redu.... Pa tih 5 lipa minimalno me izađu bankovni troškovi i troškovi prebacivanja valuta, tako da me nije sram.... A nakon ovakavih komentara, ipak mislim da neću ovdje ništa objaviti i dalje se nadati samo da hakom i inspektorat će ipak nešto poduzeti u vezi ovoga.
    Da mi kažeš da ćeš mi sve dati bez provizije ne bih ti slao minute jer mi ništa ne može garantirati da ćeš mi uplatiti novac. Ako ćeš objasniti kako će svatko napraviti svoj broj na koji će slati minute i prebacivati na paypal račun onda to napiši, a ako ne onda ništa.

17. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Nokia N8
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    10.840
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.840, Nivo: 24
    Bodovi: 10.840, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zasto jednostavno sami ne potrazite na internetu te brojeve koje zovete pa vam dolaze pare? Ako je mogao on naci, mozete i vi

Datum registracije
    Mar 2008
    Bodovi
    9.119
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam jučer tražio više od sat vremena, nisam ništa našao

Datum registracije
    May 2011
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-mobile/Vip/Tomato
    Bodovi
    4.126
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Hackerivs Pregledaj post
    ja sam jučer tražio više od sat vremena, nisam ništa našao
    +1

Datum registracije
    Jan 2012
    Operater
    Tele2 / T-Mobile
    Bodovi
    4.575
    Nivo
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa šta ste već svi digli ruke od tarife i bavimo se kako izvući parsto kuna? IMHO trebali bi pobijediti VIP njihovim oružjem. Vidim da oni ovu tarifu nazivaju "ugovor". U svaki ugovor dvije strane ulaze svjesno. Ako je nešto "ugovor" onda ne može istovremeno biti "promotivna akcija". S tim u svezi, pada u vodu onaj argument da u slučaju eventualnog raskida ne možemo lovu tražiti zbog toga jer je to kao bila "promo akcija".
    Isto tako, ako se nešto naziva "ugovor", onda postoji trenutak kad se ugovor toliko promjeni da se drastično mijenjaju početni uvjeti na koje smo mi kao ugovorna strana "pristali". Ako se ne varam, prvi uvjeti tarife su dopuštali i plaćanje parkinga i pozivanje 060 brojeva i SMS u roamingu. Ima li netko te uvjete? Sve tri stvari su im prošle, ovo je 4. restrikcija. Preostaju samo dvije stvari - SMS i pozivi u Hrvatskoj. Pretpostavimo da se na kraju odluče ukinuti i nacionalne pozive i ostave samo SMS. Zar zaista oni mogu napraviti OVCE od druge strane u UGOVORU, odnosno nas, njihovih korisnika?!
    Ovdje definitivno govorimo o DRASTIČNIM promjenama UGOVORA. UGOVORA, a ne promotivne akcije. Shodno tome, ja ću svoj prigovor temeljiti na tome. A ako ovdje ima neki pravnik, neka napiše kakve su nam šanse da se za nešto izborimo.
    I samo jedna digresija - 01.07. kako stvari stoje ulazimo u EU i cijena roaminga će znatno pasti, kakav je VIPov argument da 60 dana prije tog trenutka ukinu roaming?!

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kratak je put od kolege-korisnika do prodavaca magle, evo korispondencije:

privatna poruka od 1.4.2013.
    Hakomov je odgovor skandalozno smeće, bijedan pokušaj opravdavanja...
    privatna poruka 2.4.2013.
    Nije sve izgubljeno ... treba pisati Državnom inspektoratu i žaliti se. Javi to forumašima da se krene u akciju!
    privatna poruka 3.4.2013.
    Važno! Krajnji korisnik nema pravo ... stoga Hakomu i Državnom inspektoratu treba pisati te zatražiti da se isplate i novci s bonus-računa. Jasno, svaka minuta po cijeni interkonekcijskoga poziva.
    Privatna poruka od 6.4.2013.
    Našao sam način kako zaraditi 27 lipa po minuti. Nije 50, ali to zvuči nerealno. Bolje je zaraditi manje na sigurniji način. Ako si zainteresiran, treba mi bon vrijedan 100 kuna i jedna tvoja elektronička pošta. Zapravo, nju već imam Sva je zarada nakon toga tvoja!
    Ako netko želi probati razliku od Dar-a i Orki-a neka proba, pa ostalima javi rezultat toga

P.s.
    Primjecujem da je moderator izbrisao sve postove od Orki-a i sve odgovore upućene istom, osim jednog kojeg je pustio
    Zadnji uredio ispravljach : 07-04-2013 u 08:07

23. 'Hvala' kažu:

Datum registracije
    Mar 2008
    Bodovi
    9.119
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ispravljach Pregledaj post
    Kratak je put od kolege-korisnika do prodavaca magle, evo korispondencije:
    Našao sam način kako zaraditi 27 lipa po minuti. Nije 50, ali to zvuči nerealno. Bolje je zaraditi manje na sigurniji način. Ako si zainteresiran, treba mi bon vrijedan 100 kuna i jedna tvoja elektronička pošta. Zapravo, nju već imam Sva je zarada nakon toga tvoja!
    i ja sam dobio PP sa istom ponudom... međutim 100 kn je 10% od iznosa kojeg mogu zaraditi, tako da sam ponudio 50 kn al nisam dobio odgovor.

Datum registracije
    Mar 2008
    Bodovi
    9.119
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tomato je isključio moj broj! nakon što sam počeo intenzivnije trošiti odgovor tomata nisam trebao čekati, brzinom svjetlosti su suspendirali liniju!!!

Svježe registriran Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2008
    Bodovi
    7.546
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.546, Nivo: 20
    Bodovi: 7.546, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidim da su svi moji postovi obrisani iz nekog razloga... možda zato što je to bilo jedino rješenje a VIP čini se ima duge prste koji mogu doprijeti i do HAKOM-a a i do ovog "vlasnika" ovog furuma....
    vjerovatno će i ovo obrisati.... evo odgovor od inspektorata koji diže u startu ruke od svega. Neznam samo ako se HAKOM tako zalaže za borbu protiv zlouporaba, možda bi se trebali svi mi koji imamo kredite u švicarcima isto njima obratiti za pomoć pa će nas riješit nepovoljnih ugovora koji smo potpisali sa bankama.Ako im HAKOM stvarno dopusti da tek tako promjene uvjete korištenja, ja im odmah šaljem zahtjev da i meni pomognu.

A evo odgovor od inspektorata

Poštovani,

primili smo Vašu prijavu na čiji sadržaj Vam odgovaramo da sve prijave u svezi pružatelja javnih komunikacijskih usluga spadaju u nadležnost rješavanja sporova između pretplatnika i operatera u nadležnost HAKOM-a kao nadležnom tijelu za postupanje.

S poštovanjem,

VODITELJ ISPOSTAVE:
    Ivan Đurić, dipl.oec.

DRŽAVNI INSPEKTORAT
    PODRUČNA JEDINICA OSIJEK
    ISPOSTAVA – ODSJEK INSPEKCIJSKOG NADZORA U VINKOVCIMA
    TRG J. RUNJANINA 10
    32100 VINKOVCI

Datum registracije
    May 2012
    Mobitel
    RN7
    Operater
    HT
    Bodovi
    7.897
    Nivo
    21
    Bodovi: 7.897, Nivo: 21
    Bodovi: 7.897, Nivo: 21
    Ukupna aktivnost: 62,0%
    Ukupna aktivnost: 62,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

28. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bravo za Đuru Luburu

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Predlažem promjenu naziva ove teme u "Kobajage na tuđi račun - stara Tomato tarifa". Nije to više ta tarifa koja je bila kada je puštena prvi puta - previše je bilo promjena uvjeta korištenja...pa se tako može i zvati "Zafrkni korisnika" ili "Na vlastiti račun"...

A najisplativije vidim prestati koristiti druge operatere i tarife - i koristiti tomato ovaj dok se ne potroši - 5000kn je 5000min unutar hrvatske...potrajat će bar par mjeseci. I naravno, ne pretjerati - jer ako zapravo trošiš te minute koje si skupio na tuđi račun, onda to Vipu smeta i jeftinije im je isključiti korisnika! Od kuda korisniku pravo da priča na tuđi račun (u tarifi na tuđi račun)!!! To se samo tako zove, teorija je jedno a praksa sasvim drugo!

Dal isključuju korisnike koji imaju previše dolaznih poziva - jer kako ugrožavaju stabilnost mreže odlazni pozivi tako i dolazni! Zar nije tako? Jel su isključili koga jer ima previše minuta na bonus računu?

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jer ako zapravo trošiš te minute koje si skupio na tuđi račun, onda to Vipu smeta i jeftinije im je isključiti korisnika!
    meni su isključili par brojeva jer sam prekršio članak 7.2.3. Uvjeta korištenja Tomato usluga. Odnosno, moja potrošnja bonus kuna bila je veća od korištenja prosječnog korisnika. Tražio da mi navedu prosječno korištenje za tu tarifu. Čekam odgovor

novi odgovor Hakoma:
    Poštovani,
    VIPnet je od HAKOM-a zatražio stručno mišljenje u svezi izmjena uvjeta korištenja bonusa s računa za Tomato tarifu „Na tuđi račun“ zbog zlouporabe tarife i bojazni da se radi o pranju novca na međunarodnoj razini. Zlouporabu je potkrijepio analizom međunarodnog prometa i prijavama inozemnih operatora. Vipnet je naveo kako bi se izmjene odnosile samo na ostvareni bonus za međunarodne pozive i roaming, a ne na uvjete korištenja iznosa koji korisnici imaju na računu kupnjom bona.
    S obzirom na to da je VIPnet u čl.2. st 11. Općih uvjeta poslovanja, koji su sastavni dio ugovora između korisnika i operatora, jasno naveo da ima pravo poduzeti sve potrebne mjere upravljanja mrežnim resursima u slučaju prekomjernog korištenja usluga i/ili ponuda, odnosno u slučaju zlouporaba mreže, HAKOM smatra da VIPnet samostalno može dopunjavati uvjete. Jedini uvjeti HAKOM-a, a koji proizlaze iz propisa, jesu da se izmjene dostave HAKOM-u najmanje 8 dana prije objave, da se izmjene javno objave, a korisnici tarife obavijeste o izmjenama zajedno s pravom na raskid ugovora.
    Također, temeljem članka 36. st. 6. pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, korisnicima koji zatraže povrat neiskorištenog novčanog iznosa, potrebno je omogućiti povrat onog iznosa kojeg su sami uplatili kupnjom bonova.
    Temeljem navedenoga, HAKOM je utvrdio da je izmjena tarife „Na tuđi račun“ opravdana kao što smo naveli u odgovoru na Vaš prvi upit. Još jednom napominjemo da iznos na bonus računu možete u cijelosti iskoristiti za usluge koje nisu isključene iz tarife.
    S poštovanjem,
    HAKOM
    11.04.2013
    Zadnji uredio ispravljach : 11-04-2013 u 15:21

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zašto onda ne ugase te kriminalne brojeve gdje se pere novac - a nije to razlog da svima ugase mogućnost međunarodnih poziva, pa i npr. meni koji tu i tamo nazovem nekoga od rodbine, ili jednom godišnje kada ja odem u inozemstvo... Tako da to nije onda tarifa na tuđi račun ako mogu samo potrošiti na nešto a ne na sve uobičajene radnje prosječnog korisnika - pozivi i sms u zemlji i inozemstvu! Naravno, u razumnim količinama prosječnog korisnika!

+ Odgovori na temu
Stranica 8 od 9 PrvaPrva ... 4 5 6 7 8 9 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Tomato plus tarifa
    By 10aLEX in forum Tomato
    Odgovora: 201
    Posljednji post: 23-03-2010, 18:19
  2. Nova tarifa: 45 lp/min
    By kezimir in forum Tomato
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 27-05-2009, 07:15
  3. TELE2 vruća tarifa VS. tomato