Izvorno postao
!
Hakomov je odgovor skandalozno smeće, bijedan pokušaj opravdavanja Viopnetove manipulacije. Već na početku Hakomov pravnik pokazuje da nema pojma jer ne zna da se neiskorišteni novac na računu može vratiti i bez predočenja kupljenih bonova.
A ovo o zloupotrebi bijedan je pokušaj opravdavanja Vipneta. Ne postoji mogućnost da puniš račun u inozemstvu jer se to može, a to znam jer sam to radio, samo preko posebnih brojeva koji se iz Republike Hrvatske ne mogu nazvati. Tako otpada objašnjenje da je netko zloupotrebljavao pozive prema inozemnim brojevima. No bit je u drugomu. Vip je davno prije za minutu poziva dobio 50 lipa i korisnik mu je za pozive prema Estoniji, primjerice, plaćao 2 kune. Minuta je 4 kune, trebaju ti četiri minute primljenoga poziva, a to znači da ti je Tomato razgovor s Estonijom naplatio 2 kn (4 minute x 0.50 kn interkonekcije). No sada je interkonekcija 0.195, a to znači da ti Tomato minutu s Estonijom naplati 98 lipa, a to više ne donosi zaradu.
I uopće ti nisu odgovorili, a to se meni više puta događalo s blesavim i prekomotnim hakomovcima, na glavni upit. Što s novcem na bonus-računu koji je Vipnetu donio veliku zaradu zbog interkonekcije? Ljudi su, recimo, uzimali mrežu i skupljali minute radi zvanja inozemstva, a sada im je to onemogućeno. Zašto Tomato ne bi minute isplatio po "tečaju" jednakom važećoj interkonekcijskoj naknadi?
Inače, ja sam često postavljao škakljive upite, a hakomovci, kada nisu znali što reći, napisali da nezadovoljni korisnik može promijeniti mrežu. No zašto bismo mijenjali mrežu kada smo mi zadovoljni uvjetima koje smo zatekli. No mi smo kao na streljani jer operator može, a on ima sve pokazatelje, preko noći promijeniti uvjete. Ovdje je to napravio, prvi put u povijesti hrvatskoga telekom. tržitša, u tarifi koja nije više dostupna. I u koju da mrežu pređemo, pitao sam ja uvijek hakomovce, ako nijedna ne nudi zadovoljavajuću opciju i ako je ova u Tomatu kakva-takva tarifa? Iako je i ona srednja žalost jer ima dosta rupa. Jasno, odgovora nema, ali se svaki put ponavlja priča o prelasku u drugu mrežu.
Da nije bijedno, bilo bi smiješno!
Bookmarks