Na zalost Tomato je uspio u svom cilju (a zbog toga je i napravljen) da onemogucava Tele2!
Sada su korisnici ljuti na Tele2, a glavni problem je "Na tudji racun" od Tomata, ali nitko ne razumije to i sav bijes ide tamo gdje VIP i htio.
doći će i tome kraj
Čestitam VIP-u i dosjetljivim korisnicima, zahvaljujući vama razvaljena je prva flat rate tarifa u HR. Dabogda se sad Tele2 povuko ća pa da opet imamo pozive po 3 kune pa da vidim kako bi onda punili tomato račune.
Balkan![]()
Mogao je Tele2 ostaviti 5000 minuta, a prema tomatu napraviti ograničenje tipa prekidanje poziva nakon 55 sekundi. U tom slučaju se Tomato nikako ne bi punio. Kome ne paše ne koristi i gotovo. Mislim da bi većini pasalo.
Jel mi moze netko pojasnit jednu stvar koja meni u cijeloj prici nije jasna... zasto teletu smeta ako ljudi pune tomato racune?
Tele2 dobije svojih 150 kn. Netko za tih 150 kn zove tomato i dobije 5000 kn na tomatu. Onda tih 5000 kn trosi kako god hoce. I tu koristi vipovu uslugu, ali vipu nista ne placa (odnosno nesto sitno, 50 kn za bon ili tako nesto), ali vecinu te love, ovih 5000 kn je dobio besplatno i vip nema nikakve zarade od tih 5000 kn. A tele2 nema nikakv trosak. Pa ne kuzim gdje je problem... ili sam ja nesto propustio?
Propustio si trošak interkonekcije....
Kad tele2 korisnik zove tomato korisnika tarife na "Na tuđi račun", tele2 plaća Vipu 30ak lipa...
T.mobile i VIp plaćaju nešto više 40ak lipa, ispravite me, tko zna točno...
a čak i fiksni operateri dobiju 7-8lipa kad ih se zove...
Jeli sad jasno?
Čim korisnik Revolucije napravi 500 min prema drugim mrežama, Tele2 od tog korisnika nema ništa (500*0,30kn=150kn), osim od poziva iz drugih mreža prema tom korisniku...
Sa 1000 minuta je u startu 150kn u minusu...
A Vip se sjetio kako pokopat prvu flat tarifu...
Mada osobno smatram da je koncept flat tarife bezvezan (jer na kraju to nikad nije), osim unutar mreže gdje nema troška interkonecije....
Da je Tele 2 od starta rekao, imate:
2000 min prema drugim mrežama
od toga 200 minuta prema Tomatu (mada se ovdje diskriminiraju korisnici koji nemamju tarifu "Na tuđi račun") ILI PREMA prema brojevima u mrežama drugih operatora, a koji se nalaze na tarifama koje omogućavaju primatelju poziva dobivanje bonus iznosa na temelju dolaznih poziva
onda ne bi bilo zloupoteba u tolikoj mjeri, da se isključuju i korisnici kojima to nije bila namjera...
A vidis, to nisam znao... tnx, sad mi je jasno. Iako moram priznat da mi nije jasno koja je poanta tog placanja interkonekcije... sad ja s bonbona zovem nekog na tele2, zasto t-mobile mora placati teletu tih 30-ak lipa? To ne kuzim, al dobro, kako je tako je
Ali sad mi nije jasno zasto je vip htio pokopat revoluciju, kad se i njima bas ne isplati to... ako netko nabije 5000 kn na tomato racunu, ako ih sve potrosi, vip mora ostalima isplatiti oko 2000 kn za interkonekciju. Ne kuzim zasto bi oni radili toliki trosak sebi samo zato da srede tele2. Ok, mozda ce netko dio od tih 5000 kn potrositi na poruke, internet ili roaming (ne znam kako tu stoji s interkonekcijom), pa nece morat platit 2000 kn, ali i dalje ce vjerojatno morat platit oko 1000-1500 kn...
A slušaj osoba O1 zove iz mreže M1 zove osobu O2 umrežu M2, M1 mora plati M2 korištenje infrastrukture
Ajmo gledati na razini 500min
Da, Vip dobije 150 kn od tele2, a korisniku tarife "Na tudji račun" neće biti stavljeno na BONUS račun svih 500 min (tj kuna), jer dobije kune samo za pune minute, npr 3:37min dolazni poziv će dobiti 3 kn, a kad zove poziv iste duzine će koštati 4 kn.
Na taj način će recimo tih 3/4 od 500min tj 375kn za koje će VIP platiti 375*40lp=150kn, tj VIP je na nuli.
Još kad uzmeš da će korisnik poslati i nešto poruka (i interneta koji je skup na tarifi, kao i parking), Vip je s tim korisnikom u blagoj zaradii, ili u krajnjem slučaju zaradi barem 50kn u 75 dana koliko traje bon (koji je i UVJET da bi se te kune na BONUS računu mogle koristiti)
Znači gledajući s strane VIPa, na tom korisniku ne gube (a korisnik profitira)
A gledajući sa strane Tele2, oni već sa 500min koje moraju platiti po 30lipa, su na nuli, svih 150kn od pretplate ode na interkonekcije...
Uzmi još faktor da je Tele2 po broju korisnika tek treći, pa češće plaća trošak interkonekcije...
Srećom, tog tele2 korisnika Revolucije moraju i zvati, pa Tele 2 dobije nešto od njega na račun interkonekcija što mu plaćaju VIP i T-mobile
Zato su i postrožili "Načela pravednosti", tj do 200min prema Tomato brojevima...
Pa će u najgorem slučaju spriječiti DRASTIČNO punjenje Tomato tarife "Na tuđi račun" i sličnih ako se pojave na tržištu...
Još ću jednom pitati svekoliko pučanstvo, da li Tele2 može znati da li se korisnik Tomata nalazi na tarifi "Na tuđi račun".
Naime, vrlo lako se može desiti da su dvije osobe u vezi, pa se vrlo često i dugo čuju, a tomato osoba nije na tarifi "Na tuđi račun", pa nema zloupotrebe, ali se krše načela pravednosti, ova NOVA, jer je osoba koja je uzela Revoluciju možda potpisala ugovor s mobitelom na kredit, kad su "Načela pravednosti" bila manje stroža...
Kakve veze ima ako korisnici pune račun!?! Zašto netko ne bi koristio pogodnost koju su mu pružili operateri? Zašto ne bi jedan član obitelji ostalima napunio račun ako želi i s tisućama kuna - pa da su mirni onda praktički godinama!? Kao bolje da nismo balkanci pa da plaćamo 600kn po osobi za korištenje mobitela? Pa ako sam balkanac nisam glup! Evo danas sam zvao sa tomato na tuđi račun u Irsku, Paypal szk...skinulo mi nekih 13-ak kn s toga bonus računa... To je pošto sam balkanac pa koristim i tomato na tuđi račun, a da sam zvao s bonbona skinulo bi mi 25kn jer je minuta 6kn (tomato 3,05kn) i osim toga, to bi bilo 25kn iz mog siromašnog džepa!!! Ovako me nije koštalo ništa - jer taj novac na bonus računu ne gledam kao novac, nego kao besplatne minute!
Već je bio red da korisnici profitiraju. Dosta smo mi plaćali masno operaterima a dobivali mrvice! Npr. uvođenje fiksnog telefona 1000 DEM, minuta od 3kn i sl.
Tako da Tele2 Revoluciju i tomato na tuđi račun kao i ostale tarife i mreže vidim sasvim dobrodošle - samo neka ratuju...i red je da ratuju za nas korisnike!
Tarifa nije razvaljena - tele2 ima svoju ponudu i valjda znaju zašto je daju i dali mogu to dati...na nama je da koristimo njih ili konkurenciju. Šta zar je tele2 mislio da će korisnici uzeti FLAT tarifu i onda pričati 100min/mj. Pa valjda ako netko uzme FLAT to je zato što mu treba NEOGRANIČENO pričanje! Znači kada ljudi zbilja koriste ono što plate - onda su razvalili tarifu!? Tomato na tuđi račun je također tu godinama...trebali su prvo skočiti pa onda reći hop!
A od tele2 je licemjerno to smanjivanje minuta a kao neograničeno je! SERIOUSLY? Onda nek lijepo navedu koliko minuta prema kojoj mreži i to je to - a najbolje da blokiraju odlazne pozive u druge mreže (osim tele2)...
Ne mogu se načuditi - s bonbon bi mi uzelo 25kn za 4 min poziva u Irsku, a ovako me koštalo 13kn (duplo manje)! A kad uzmemo da tih 13 kn mi nije izašlo iz džepa...to je zvanje Irske džaba! Zar nije dobro biti na balkanu! Ako zapad znači da ću 4 min platiti 25kn iz džepa - ja bih radije ostao balkanac!
Konačno, ovom FLAT i NEOGRANIČENOM tarifom svejdno ljudi moraju gledati tko je koja mreža - pa ljudi uzimaju flat da upravo to ne moraju misliti...znači neograničeno ipak NIJE neograničeno!
Patka!
Pogodnosti razne sam se uvijek nude u životu. Ti ćeš nazvat irsku, netko drugi će opiturat tunel na autocesti ili vozit službeni auto od 60k€![]()
Isto ti je s porezima. Da bogati i kreativni ne pospreme svoje milijune i bilijune po raznm off-shore računima, država ne bi morala izmišljati porezne smicalice da iscijedi razliku iz običnog naroda.
Tako i s telefonima. Da nema "kreativaca" koji su se zlogugko smijali i trljali ruke što će to kruha bez motike preko "tuđeg računa" imali bi normalne tarife.
VIP zna da je čovjek u naravi lopina i da će ukrast ako ga niko ne vidi (sjetite se "Kosovo za patike") ili ako misli da se može izvući i, primjerice ne plaćati račune za struju a istovremeno glumiti nevinašce (stan u Splitu koji je zadnjih dana u svim novinama) medijima), pa je kreirao tarifu koja je, doduše legalna, ali u stvari pokvarena.
I sad se našli ovdje svi lopine ili oni koji su planirali a nisu stigli se obogatiti na račun Tele2 kukati o pravdi i poštenju ili glumiti đavolje odvjetnike pa ispisivati eseje o tumačenju riječi flet.
A tako ste lako zaboravili na one 3 kune po minuti? Kako je Machiavelli rekao: "Vladaru je bolje da ga se boje nego da ga vole jer se ljubav brzo zaboravlja."
Nijemci su odavno imali "fair flat" pa su, recimo, 5GB flat net ograničili na 2 vremenska razdoblja, a ako treći put prekoračiš ti odrežu račun i opet su kukali oni koji su htjeli mobilne torente pilat.
2000 min je više nego dosta bilo kojem prosječnom korisniku, a prema Tomatu su, iskreno, i predarežljivi. Jedino mi je u cijeloj priči žao onih koji stvarno pričaju preko 2000 minuta (iako bih se zabrinuo za njihovo fizičko zdravlje) a ni krivi ni dužni su popušili zbog par nasljednika hajduka i uskoka koji su se u ime kršćanastva (općih uvjeta poslovanja) i domovine (HAKOM-a) mislili obogatiti na račun Turaka (Tele2).
Plače mi se naprosto od njihove tužne sudbine... tolike tisuće kuna izgubljene dobiti... penzija već riješena poput Kajinove, a sve prodajom Tomato brojeva preko oglasa.
Ajd kad ste već takvi neradnici, dajte bar živite malo "on the edge". Ako već nemate muda dilat drogu onda dilajte piratske CDe. Adrenalin i zarada uz relativno mali rizik.
I odjebite više od te kuknjave. NEMA ŽIVOTA "na tuđi račun" ni u bajkama!
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
Logika "ako sam ja lopov mora da su svi" ne drži vodu! Muda možemo koliko hoćemo zvati bubrezima ali ona to nikada neće postati - tako i 2000min možemo zvati FLAT-om, ali on to nije! Jeste dosta, meni je i 1000min nedostižno - ali nije FLAT! Takav marketing mi se gadi. Ok je da su u startu rekli količinu minuta prema mrežama i to je to!
Prosječan čovjek nije lopina, ne krade kad nitko ne gleda, ne preprodaje kartice sa tisućama po oglasnicima i ne voli da se itko bogati na njegov račun - pogotovo ne operateri koji to već godinama čine! 3kn/min. 50kn/1MB. Ulaganja u infrastrukturu su toliko mala da čak i vlada (koja je inertna) ih cima da počnu ulagat...
Operateri su mogli spriječiti te preprodaje kartica tako da se osoba mora registrirati, da na jednu osobu može samo jedan broj biti na toj tarifi, provjeravati dal zbilja ta osoba koristi taj broj, u kolikom periodu je zvan neki broj i koliko dugo traju razgovori - pa isključiti takve brojeve! Znači bolja regulacija i razlikovanje prosječnog čovjeka od lopine! Ja imam 500kn na svom tomato računu, koristim ga za zvati inozemstvo uglavnom (što je rijetko). Minute sam napunio sa t-mobile, bonbon-a, i tek na trećem mjestu tele2. Imaju i drugi dobrih tarifa (istina ne zovu ih neograničenima ali eto). Čak sam i minute koje mi preostanu na mom bonbon broju prebacio na tomato da ne propadnu. I sad sam ja neradnik i lopina kada nisam dopustio da mi propadne nešto što sam platio!?! Neradnik sam jer se ne razbacujem novcem kada zovem inozemstvo!? Napomena: to je ona ista infrastruktura kao i prije 5-10 godina kada je cijena minute bila 3-5kn. I bio je red da minuta pojeftini - kaj ne!?
"CDe" je OUT? "Kazete" su IN ili još bolje dilat "ploče"...
@aurellie - zbilja tunele s ovim uspoređuješ!? Šta tunele, ubit čovjeka - čak je i to lakši prekršaj od zvanja Irske jeftino...![]()
Zadnji uredio mlesic : 25-07-2012 u 13:42
@mlesic
Oprosti ali i ti si nekad bio korisnik Tele2. Zasto? Zato sto kad su dosli srusili cijene drasticno u odnosu na duopol t-mobile i VIP! I sam znas da je Tomato nastao par mjeseci nakon dolaska Tele2 da bi nudio nize cijene ali da ne ugrozi VIP brand. Sada si ti sam proceo braniti Tomato pa se zato Hamanu i obratio tebi. Ti samo iskoristavas ono sto Tomato nudi i to na posteniji nacin od onih koji su uzeli Revoluciju da pune "Na tudji racun" kartice i prodaju ih.
Ne mogu vjerovati da nisi svjestan zasto su ljudi frustrirani "Na tudji racun" jer Tomato/VIP tom tarifom blokira trziste da ponudi postene flat tarife (u ovom slucaju od 5000 min.). Mozda bi dogodine vec bilo 10.000 min. da nije VIPa koji svojom igrom zeli sprijeciti pad cijena i odlijev korisnika prema povoljnijijm mrezama.
Stvarno nema smisla vise nista napisati ako netko jos ne zna o cemu se ovdje radi. A tuneli su samo simbol firme koja se obogatila na njima a ti zato danas placa cestarinu prema Splitu puno skuplje nego sto bi mozda placao da nisu toliki troskovi (citaj: stavljanje u vlastiti dzep) njegove izgradnje.
Uvjek je bilo tog stavljanja u džep- što veći pojekt i skuplji, to veća prilika za stavit puno u džep! Jel zagovara tko ovih da velike projekte iako su suludi? ;-)
Ontopic-meni svejedno kako se operater zove dok je povoljan i kvalitetan... A tele2 može dati zasebno prema tomatu, tj. Vipu kao što i jesu sada napravili zasebno 200min. Nek ne zovu to flat i sve 5. A za pravi flat prema svima - blokiranje punjača tomata! Ponaosob upozoriti pa blokirati. Sve što odskače od uobičajenih navika tog korisnika. Nazvati jedan tomato broj pa na čekanje, pa opet nazvati taj isti broj-konferencija! Duple kune! Zar to ne odskače? I tako satima, danima...
Kontrola!
A tomato također potiče konkurenciju da ne zaspe.. A flat tarife vjerujem trebaju rijetkima... Unutar mreže bar postoje opcije..a za izvan mreže ponuda od par stotina mi se čini ok za većinu.
Ja doista ne razumijem kako netko može navijati za operatore i zamjerati ljudima što u ovoj nestašici iskorištavaju sve legalne mogućnosti da smanje troškove?
Tko brani Tele2 da i sam uvede tarifu Na tuđi račun?
Nitko, ovo je slobodno tržište i Vipnet je odlučio maksimalno iskoristiti tu činjenicu.
Žalosno je da uspoređuju hrvatske mobitelne pretplatnike i porezne lopine koji se lažno prijavljuju u Monte Carlu jer ne žele plaćati porez u domovini i iskorištavaju činjenicu što naši poreznici nisu ni blizu zapadnoeuropskim koji su mnogo stroži kod takvih stvari.
Ja uopće ne zamjeram onima koji pune račun i prodaju kartice preko interneta.
Tako pomažu ljudima, osobito onima koji se slabo snalaze u toj šumi tarifa, da uštede na telefonskim računima.
Rade dobro djelo, a ovdje im to pojedinci nikako ne mogu oprostiti.
Sramota!
Inače, Tele2 pozitivno posluje i u zadnjemu je tromjesečju povećao broj korisnika.
Dakle, Tomato mu nije previše naštetio.
Pa, tele2 i tmobile bi trebali zajedno uvesti tarifu zgodnog imena - Na Vipov račun. ;-) pa onda nakon nekog vremena sjest i dogovoriti se da svi ukinu te tarife...
A tko kaže da oni već ne sjede godinama i dogovaraju se štošta!?
Štaje najgore tele2 tmobile i vip se dogovaraju skupa a mi glupi narod mislimo da se oni bore u cjenama jedan protiv drugog . A ovo je njima svima bilo sve isplanirano unaprjed
Slučajno svi uveli naknadu za uspostavu, a sada slučajno ukinuli j naknadu za uspostavu. A nekako istovremeno svi uveli flat tarife - količina ograničenog sadržaja u neograničenoj tarifi je tema za sebe...
Kad smo već kod flat tarifa, a obzirom su sve 3 više nedostupne za aktivaciju (kod T-Mobilea je taj period trajao čitavih 15dana), što mislite kada će ih ponovno ponuditi?
Nekako mi se čini da će ih oni dogovorno periodički nuditi za aktivaciju, npr. oko Božića,
pa opet ugasiti? Te koji je komentar T-Mobilea na taj neobično kratak rok dok je opcija "Flat" bila dostupna?
Te koji je komentar T-Mobilea na taj neobično kratak rok dok je opcija "Flat" bila dostupna?
Meni je jedini logican odgovor da su primjetili veliki odljev/prebacivanje brojeva u Tele2 i da bi to sprijecili uveli vlastitu flat tarifu. Kad je Tele2 prestao nuditi Revoluciju onda ju je i t-mobile ukinuo. Naravno ovo objasnjenje nikada neces cuti (moci potvrditi) od t-mobilea predstavnika!![]()
Nije istina!
Tele2 nudio je revoluciju do 7. 7., a T-mobile ukinuo svoju 1. 7.
Do sada je Tele 2 uspješno kopirao ono što je dobro od ostalih operatera.Ne vidim zašto nebi i sada.
Za svaku minutu koju korisnik zaprimi na tarifi Revolucija a dolazi iz Vip ili Tomato mreže dati korisniku 1 mb internet prometa!Vjerujem da bi im se isplatilo....To bi onda bio pravi rat.
Tek onda bi Vip vidio što to znači.
Samo je pitanje da li Tele 2 ima tehničke kapacitete i da li to može izvesti a da ne zezne korisnike.Možda zato i nisu stavljali tu opciju.
Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.
Bookmarks