Ako si kupio mob prije 12 ili vise mjeseci posalji im mail sa slikanim racunom. Nakon tjedan dana ces dobiti kod koji ukucas i gotovo![]()
Dakle, može li se u bonbonu otključati mobitel po onom novom zakonu koji vrijedi negdje od početka ove godine ako se ne varam?
Nešto da nakon 12 mj. korištenja operater treba na zahtjev korisnika besplatno dekodirati mobitel (ukoliko je na bonove)...
Kakva je procedura kod bonbona što se tiče toga? Uvjeti? Što je potrebno poslati za otključavanje mobitela na sve mreže!? Gdje se može obaviti (možda t-centar)?
Ako si kupio mob prije 12 ili vise mjeseci posalji im mail sa slikanim racunom. Nakon tjedan dana ces dobiti kod koji ukucas i gotovo![]()
Kupio sam 26.4.2011. Znači 26.4.2012. ću moć poslat da otključaju. Ok, hvala!
Zahtjev za otključavanje uređaja mora sadržavati:
Naziv uređaja
Model
IMEI
MSISDN
Kontakt broj
Ime i prezime
Uz Zahtjev za otključavanje uređaja potrbno je priložiti i presliku računa ili jamstvenog lista.
znam da nije do bonbona,nego do naseg zakona...ali prilagati racun star godinu dana je glupost. imaju imei, i po njemu se vidi kada je uredjaj kupljen i to bi trebalo biti dosta.
upravo tako sam prije nekoliko dana otkodirao svoju nokiu, putem norveskog telenora, i to prateci upute na web stranici.
ne kontam, zasto kod nas uvijek i sve vole zakomplicirati!?
Moje mišljenje je da su Pravilnik i njegove odredbe (uključujući ovu) vrlo precizno i kvalitetno sročeni, te ne ostavljaju operaterima niti malo prostora za eventualno eskiviranje svojih obveza prema nama korisnicima.
Što se prilaganja računa tiče, ne smatram to nekakvom velikom komplikacijom. Iako je istina to što jer Raky napisao, mudar korisnik će ionako sačuvati račune, jamstveni list i kutiju uređaja nakon kupnje sve dok taj uređaj koristi.
A recimo ako si kupio mobitel u nekom shoping centru i garancija ti važi samo u tom dučanu,
da li ga onda oni isto moraju otključati nakon 1 godine?
Ako je kupljen u legalnom bonbon paketu onda ne vidim razlog zašto nebi otključavanje vrijedilo i za kupljenog u shopping centru.
Offtopic:
Zapravo garancija je ostvariva za sve kupljene uređaje u bonbonu preko njihove korisničke podrške. (ili ih nazoveš ili mail, ili....) pošalješ im opis kvara, oni naprave zapisnik, a kurirska služba ti dođe pokupiti uređaj. Nemaš nikakve obaveze ići preko trgovine gdje si kupio.
A možeš i sam direktno u servis ako si blizu, pa izbjegneš i bonbonovce.
Dakle - moraju ga![]()
Every man is a genius until he opens his mouth.
u svakoj trgovini se uredjaji vode pod IMEI-om, tako da ti garantni rok vrijedi od dana prodaje, tj kupnj, nikako od dana kada je uredjaj upaljen 1. put. a to da li si ti taj uredjaj upalio jos u trgovini ili nisi nikako kroz godinu ili cak 2, to je vasa osobna stvar.... uredjaj se pod imei-em vodi,kao prodan ili ne.
iako je i meni savim razumno,da cuvas racun dokle god vrijedi garancija, ipak postoje iznimni slucajevi....npr, uredjaji dobiveni na poklon, jer uz poklonjeni uredjaj rijetko se "polanja" i racun
penzic, nevezano za mjesto kupnje, mreza na koju je uredjaj zakljucan, mora ra obaviti i "otkljucavanje" istog. nije ga ni zakljucavala trgovina u kojoj si uredjaj kupio.
cuj, ti u svojoj trgovini mozes nabaviti uredjaje gdije hoces.pa ih prodavati kako hoces....ali,ako zelis prodavati brendirane uredjaje, tada operaterima moras slati informacije o prodanim uredjajima. pisem iz iskustva.
Ima li bonbon kakvu službenu informaciju po ovome pitanju?
@mlesic, naše službeno je: šalje se mail s računom i IMEI-om uređaja. Pa onda to hendlamo dalje. Ne čeka se više od tjedan dana.
Pohvale Bonbonu.
Maloprije mi je stigao unlock kod za uređaj kupljen u Tisku 11.11.2010 Znači gotovo 2 mjeseca više od onog što su zakonski primorani. (samo unatrag godinu dana od donošenja pravilnika) Vidi ovdje.
Poslao sam samo scan računa i jamstvenog lista sa IMEI brojem. Nisam pisao ime, prezime... jer se baš nisam ni nadao pozitivnom ishodu.
Edit:
Koliko znamenki kod za unlock x8 ima?
Edit2:
Evo i otključan mob, Petra Č sa Bonbon chata je brža nego sam mislio. Pohvale i za nju.
Zadnji uredio 84737 : 21-02-2012 u 23:36
Every man is a genius until he opens his mouth.
Za x8 je kod za otključavanje 16-znamenkasti
Bookmarks