Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 54

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao .El Nino. Pregledaj post
    Ako ništa drugo, EU će nam omogućiti da puno lakše pobjegnemo iz ove zemlje. S obzirom da jako puno radim sa EU i njenim članicama, mogu reći da se iz razgovora sa ljudima koji tamo žive može zaključiti kako je njihov standard i kavliteta života bolja nego kod nas. Uvijek ima primjera, skupina ljudi kojima je lošije, no ako želiš raditi, ako si pametan i sposoban posla ima i to puno više nego kod nas. A što je najvažnije, ako radiš vani u većini slučajeva će se tvoj raditi cijeniti i platiti, a kod nas si najobičniji rob od kojeg se jako puno očekuje za nikakve uvjete.
    Oni samo Hrvate cekaju da im dodju, kako da ne.Kao prvo u stranoj zemlji ces uvijek biti gradjanin drugog reda, isto tako nemoj misliti da ako znas engleski da ces sa njim naci posao u Njemackoj, Italiji, Francuskoj,Svedskoj ili nekoj drugoj zemlji ( znaci ako ne pricas jezik zemlje u kojoj trazis posao nista od posla ).Inace o tome da ces brze otici iz RH u neku zemlju EU gadno se varas, jer ce nam druge zemlje lupiti zabranu.I sto je najgore u cijeloj toj prici oko posla, mi smo previse skupa radna snaga.Siguran sam da ne bis isao vani raditi za 800 eura za koliko rade Rumunji i Bugari koji su odavno u EU-u.
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Bodovi: 51.213, Nivo: 55
    Bodovi: 51.213, Nivo: 55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao RAUL Pregledaj post
    Oni samo Hrvate cekaju da im dodju, kako da ne.Kao prvo u stranoj zemlji ces uvijek biti gradjanin drugog reda, isto tako nemoj misliti da ako znas engleski da ces sa njim naci posao u Njemackoj, Italiji, Francuskoj,Svedskoj ili nekoj drugoj zemlji ( znaci ako ne pricas jezik zemlje u kojoj trazis posao nista od posla ).Inace o tome da ces brze otici iz RH u neku zemlju EU gadno se varas, jer ce nam druge zemlje lupiti zabranu.I sto je najgore u cijeloj toj prici oko posla, mi smo previse skupa radna snaga.Siguran sam da ne bis isao vani raditi za 800 eura za koliko rade Rumunji i Bugari koji su odavno u EU-u.
    Kao prvo, ne bih se složio da si u drugoj državi građanin drugog reda, odnosno složio bi se djelomično. Ako ideš u zemlje poput Austrije ili Njemačke i uzmeš u obzir njihove velike gradove, tamo ima svega samo ne domaćeg stanovništva. Domaće stanovništvo živi van grada ili na selima. I znam dosta ljudi koji su tako otišli i puno bolje se osjećaju u jednom Beču ili Münchenu nego u Zagrebu. A to što je naš mentalitet takav da podredimo svakog tko dođe u Hrvatsku ne znači da je tako i vani. Zapadne zemlje su odavno ispred nas što se tiče rušenja kulturoloških, nacionalnih i ostalih barijera.

A što se tiče cijene radne snage, to je relativan pojam. Plaća od 800€ u Hrvatskoj i Njemačkoj nije isto, već gledaš odnos plaće i troškova života, odnosno standard koji imaš s nekom plaćom. Mogu potvrditi da ljudi koji rade isti posao kao ja u Nizozemskoj, Njemačkoj, Poljskoj i Mađarskoj (s tim državama radim) imaju bolje uvjete nego ja u Hrvatskoj.

Europa ili Azija - moje mišljenje je da EU ima svoju ulogu. Naime, činjenica je da se Azija jako razvija, odnosno imaju izuzetno jeftinu radnu snagu čime europski proizvodi ne mogu konkurirati istočnim zemljama. No, kineski proizvod uništava hrvatsko i europsko tržište. Mislim da je pitanje vremena kada će EU počet uvoditi velika carinska davanja i ostale troškove kako bi zaštitila europsku proizvodnju i konkurentnost njenih proizvoda. Mislim da je model kineske proizvodnje i takvog definiranja tržišta na duži period neodrživ.
    Bom Chicka WahWah

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 11
    Posljednji post: 20-10-2007, 16:59
  2. Anketa!!!!
    By ivan in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 32
    Posljednji post: 22-04-2007, 18:25
  3. Anketa: N73 vs. N93
    By (s)misao in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 12