Jesi li napravio ono što ti sam rom govori?
mislim da browser nema .odex
jer kad sam brisao, obrisao sam samo .apk
edit: ipak ima
pokusat cu stavit i .odex
Zadnji uredio kekovz : 22-11-2011 u 17:48
Jesi li napravio ono što ti sam rom govori?
Jedno pitanjce. Da li je ikako moguće modificirati build.prop file u direktoriju system ako je mob S-on?
molim pomoć
mob je rootan, s-off, hboot 6.93.1002, clockwork 2.5, do sad je vrtio cyanogen mod 7
danas sam mislio stavit neki sense 3 rom, dignuo sam na njega Bravo CM7 r2, napravio particije na sd kartici, updateao radio i kad hoću flashat rom počne ga raspakiravat i instalirat no nakon minutu izbaci error (status 7) installation aborted.
Probao sam još par romova no za sve isto izbaci.
Kako riješit ovo?
Hvala
Prvi put flešaš romove ili ti se ovo prije nije događalo?
Da li je u pitanju PVT-4 model? Ako je, flešaj noviji recovery kao što piše u tutorialu jer ćeš sa CWM 2.5 imati ovakve probleme.
Ako mene pitaš, napravi ponovno S-OFF i potvrdi neka ti fleša Alpharev recovery. Dobit ćeš recovery koji podržava Amend i Edify skripte i kompatibilan je s PVT1/3/4 modelima. Nažalost nemam .img ovog recoveryja pa...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
dogodilo se prvi put jučer nakon što sam na njega stavio bravo cm 7 sa alphareva.
bio sam glup pa sam sjebo što nisam updatea na najnoviji CWM dok je još gore bio cyanogen mod iz rom managera, ovako sam se jučer cijelu večer zajebavao i danas vjerovatno cijeli dan da to riješim.
Da, pvt-4 je u pitanju.
Jel mogu to preko unrevokeda napravit? Ko kad sam rootao mobitel i skidao mu s-off prvi puta?
Ne budi lud nego se riješi tog rom managera što prije, uštedjet ćeš si živce![]()
Da, možeš i preko unrevokeda flešati drugi img recovery:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944034
Pročitaj si malo taj post, bit će ti jasnije gdje je greška.
ima li kakvih informacija hoce li biti ice cream sandwich za htc desire?
Neće![]()
S obzirom da nije dobio službeni Gingerbread (osim onog dev izdanja), logično je da neće ni ICS
Ali pošto pitaš u temi o custom romovima, vjerojatno te zanima alternativa. Da, biti će custom ICS romova, ali njihova stabilnost će u početku biti upitna s obzirom da Nexus One ne dobiva službeni update... Ako pratiš Oxygen rom, onda vjerojatno znaš da ljudi već sad rade na romu, najprije za SGS2, a nakon toga na red dolazi Desire.
Radio brick nakon flešanja RUU roma ili? Zbog čega misliš da je radio brick u pitanju, pojasni malo što si radio i gdje je točno zapelo.
Radio brick nakon pokušaja flešanja RUU roma.
kako nisam mogo podgnut nijedan rom na mobitelu niti ga upalit išo sam ga unrootat i stavit mu RUU rom kako bi ga vratio na tvorničke postavke i onda ispočetka stavljao novi CWM, rom i ostalo..
Krenuo sam unrootat po ovom postupku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=880268
zapelo je već prvi puta jer mi je izbacio Fail na radiu i systemu. Nakon guglanja skužio sam da Fail baca zbog toga što nemam stock Hboot već CM 7 r2. Flashao sam alpharevov downgrade, pa alpharev stock hboot, popušio tu negdje recovery ( (pretpostavljam!) i probao opet flashat RUU rom. Više ne baca system fail nego samo radio.
više neznam kaj da radim, postavio sam i pitanje na xda ( http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1365335 ) i netko mi je napisao da je to radio brick.
Kako je mobitel kupljen iz druge ruke bez grancije mogu se jebat. Jel se ovo rješava promjenom matične na servisu ili kak, koliko uopće košta nova matična, bilokakvo iskustvo išta?!
Hvala
Uh uh, gadno zvuči.
Prije RUU roma trebaš flešati samo alpharev downgrade, ne i stock hboot. U suprotnom se downgrade "zastavica" opet deaktivira i bootloader je "zaključan".
Recovery si izgubio prilikom prvog loadiranja RUU roma. Vjerojatno si imao ovakvu listu:
1. Bootloader
2. Radio V2
3. Radio_Cust
4. Boot
5. Recovery
6. System
7. Userdata
8. Splash1
9. Splash2
i recovery je vjerojatno prošao.
Čitao sam malo da prilikom radio bricka ekipa ne može uopće upaliti mob (niti u bootloaderu). Koliko vidim tebi još uvijek ulazi u bootloader pa možda nije gotovo s njim.
Ako nisi izgubio S-OFF možda bi mogao probati flešati radio putem fastboota. Također preko fastboota možeš flešati tuđi ispravni hboot.img, system.img, recovery.img itd... Poslao bi ti ja svoj system.img, ali imam PVT-1 model. Nisam siguran jesu li kompatibilni po tom pitanju. Kažem, ako još uvijek možeš ući u bootloader, možda nije gotovo jer imaš još opcija za ispucati.
Nisam izgubio S-Off.
Zapravo bi mi trebao nečiji ispravni radio.img, samo na tome baca fail, i recovery.img da ga vratim nazad.
Neznam sad stvarno više što mi je činiti, ostaviti ovako i nositi na servis il ić dalje kopat po njemu i (vjerovatno) ga sjebat do kraja.
Ima netko preporuku servisa di će htjet popravit mob i neće me previše oderat?
Frend ima iskustvo sa agramservisom (http://www.agramservis.hr/) (navodno su službeni servis htca?) da mu nisu htjeli popravljat hd2 (isto bez garancije) zato što se "prčkalo" po softwareu. Idiotizam na n-tu.
Lp
A gle, u servisu će vjerojatno napraviti isto to što ti možeš napraviti. Neće ti mjenjati ploču ako je kvar softverski.
Imaš moj tutorial na forumu, tamo su ti linkovi za recovery.img (post 6) i provjereni izvor za radio romove (post 8):
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...flash-nandroid...
Radio moraš flešati kroz fastboot jer imaš cm7 hboot i premalu cache particiju, to valjda znaš... Iz radio.zipa izvuci radio.img i njega flešaš. Uglavnom, ako ti nešto nije jasno, radije pričekaj i pitaj da ne bude svega.
I obavezno čekiraj MD5 hashove. Čisto za svaki slučajhttp://www.slavasoft.com/hashcalc/
Zadnji uredio xlr : 28-11-2011 u 21:35
Pitanje za ove malo iskusnije.
U pitanju je Desire. Treba mi potvrda da li je sigurno s PVT1 modela putem fastboota flešati nandroid na PVT4 model (system/boot/data.img).
Znam da PVT4 ima razliku u filesizeu naspram PVT1 (neke razlike u adresiranju), ali kod flešanja zipova to se rješava kompatibilnom recovery konzolom. Ne znam što se točno događa kod flešanja img fajlova i da li se lokacija u tom slučaju sprema u img-u ili adresiranje odrađuje bootloader.
Neznam kako je na default rom-ovima ali na zadnja 2 koja sam koristio veza sa internetom se prekine sama od sebe dok ne koristim telefon.
Čim unlockam ekran u roku 5 sec uspostavi se veza bilo putem wifi ili 3G-a i počnu stizat mailovi.
Zašto mi telefon ide offline nakon cca 10min nekorištenja? Trenutno koristim oxygen 2.3.2
Wifi settings - menu - advanced - sleep policy - never?
mala pomoc ako moze...
rootao sam mob revolutionary metodom,bravo pvt3 ship s-off
hboot 6.93.1002
radio 5.11.05.27
revolutionary cwm v4.0.1.4
stavio bi gore miui rom. sad me zanima da li moram prije toga sredjivat karticu tj formatirat je nekako i stavljat particije, a2sd+ ili sta vec... moze neko ukratko samo objasnit ili me preusmjerit? i ako sam nesto krivo napravio da kaze. bolje puhat na hladno
Moras napraviti ext particiju.
Sve je opisano ovdje:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=957291
Sve pazljivo procitaj, a preporucam da izaberes verziju roma D2EXT -PART, tada ti i programi i podaci idu na ext particiju.
Inace imam ovaj rom par mjeseci, do sada mi je najstabilniji, iako se isto ponekad srusi ali mnogo rjedje nego neki drugi koje sam probao.
evo uspio napravit sve, s time da sam karticu formatirao preko cwm-a posto sam ogranicen sa internetom... a2sd sam instalirao jer sam je vec imao downloadiranu. sve radi ok jedino nemam opcije sync sa facebookom.
rijeseno i tonisam imao instaliran facebook
![]()
Bookmarks