Otpalo mi slovo h sa poledjine samo od sebe. Imam garanciju. Hoce mi dati novi poklopac u ag. servisu?
Rootani rom neće moći staviti bez prethodnog s-offa, ali mu froyo ruu rom možda prođe. Kažem možda jer:
a) gingerbread mjenja hboot kojeg nije moguće "unazaditi" na ovaj način,
b) pitanje je može li se pokrenuti froyo ruu update, a da ostane taj novi hboot. Mislim da sam pročitao kako to nije moguće.
Neka me netko ispravi...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Otpalo mi slovo h sa poledjine samo od sebe. Imam garanciju. Hoce mi dati novi poklopac u ag. servisu?
pozdrav ljudi!
ispričavam se što ovako upadam, al nisan uspija nać ništa što bi mi moglo nekako pomoć... evo ovako, imam HTC Desire, kupljen 31.12.2010. sve radilo super, bez problema... ukljućena je šifra, pattern, za otključavanje tipkovnice, i susjed se ode igrat malo, i promaši šifru, potez više puta, te mi mob izbaci prozor za otključavanje na način da upišem korisničko ime i lozinku google accounta.. a ja hvala bogu lozinku zaboravija.. i ne mogu ga otključat.. postoji li način da ga otključam, i kako? :S
Zatraži recovery google passworda preko gmail-a. Možda čak imaš i zapamćeno u browseru pa možeš tamo pogledati.
u browseru na g mailu ili? nisan baš od tehnike nešto, pa... :S
Da u browseru otvoriš www.gmail.com i probaj se ulogirati. Meni se čini da si ti kreirao gmail s mobitela, jel?Možda je google bio dovoljno big brother i povezao broj telefona sa google accountom. Ako je možeš zatražiti recovery preko tel. broja. Nisam to nikad radio, pretpostavljam da će ti poslati sms. Naravno stavi privremeno karticu u drugi mobitel.
Ako je ovaj zalockani mobitel rootan, možeš otići u recovery (power+volume down) i napraviti factory reset. No to ne rješava problem passworda za google account![]()
mislim da je kreiran s mobitela, al po mom mišljenju nekom, inaće se ne razumijem baš u ovakve stvari, al ćini mi se kad ukucavam mail i lozinku na mobitelu, on nije spojen na internet, ne prikazuje ikonu niti wi-fi mreže niti network-a.. tako da mislim da mi svejedno ako i dobijem novu lozinku za gmail, nebi ta ista pomogla da ga otkljućam.. ??
ja mob nisam rootao, jednostavno, kakav je došao u paketu, takvog ga koristim, jedino sa marketa skinem koju aplikaciju i to je to... dal factory reset, riješava problem otključavanja da se mob može koristiti, jer ovako ga mogu upaliti, upisati pin, i javiti se na pozive, i to je to
@marin00,
Dobrodosao na forum, no ubuduce pazi u koju temu postas, ovo nema veze sa rootanjem i custom ROM-ovima.
Sto se tice tvog problema... Iskreno, nemam pojma kako napraviti factory reset na zakljucanom mobitelu koji cak nije ni rootan. Probaj ipak sto ti kazu gore, mozda imas srece pa imas instaliran neki upotrebljivi recovery. Ali da, kad napravis factory reset, pri prvom paljenju ce te naravno pitati da se ulogiras u svoj google account, pa si opet skoro na pocetku. Iskreno, ja osobno ovakav pristup bas i ne shvacam, cim te telefon odmah na samom pocetku trazio da se ulogiras u nekakav google, ocigledno je to bitna stavka za funkcioniranje telefona, pa ako bas nisi mogao zapamtiti password, mogao si ga bar zapisati negdje...
traži da se ulogiram sa svojim google accountom zbog provjere vlasništva, jer je fulana šifra, tj potez, i sad treba potvrdit da je mob moje vlasništvo, zato traži šifru.. što je najbolje, svi podtci koji mi trbaju bili su zapisani, al nema im traga, a u samom mob u bilješkama također je zapisano.. :3
Koliko je meni poznato, kad fulaš pattern nekoliko puta, dovoljno je sačekati minutu i onda možeš opet pokušati. Google account se koristi samo ako se nikako ne možeš sjetiti poteza. A ima i treća opcija, ali se ne sjećam koja je.![]()
da, inaće kad bi fulao par puta, onda bi prikazalo da mogu pokušat nakon 30 sekundi.. al moj susjed je pokušavao to malo duže, i stalno se smijao, al odjedanput se uozbilji i samo vrati mob na stol..![]()
Ne znam, ocigledno ti telefon i nije bas bitna stavka u zivotu kad ga tako dajes ljudima da se igraju s njim.
Isto sorry na offtopic, ali ovo postaje malo smijesno...
Reci susjedu da ti je s*ebo sve podatke i da ti sad mora kupit novi mobitel.
Jesi li uopce probao uci u recovery?
Ako neće milom, uvijek može silom. Kao što ti je Željko rekao odi u recovery prateći postupak:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944031
Kada si u bootloaderu, s tipkama vol+/- dođi do opcije recovery i potvrdi power tipkom. Pričekaj 10 sek i biti ćeš u recovery konzoli. Tipkama vol+/- odi na opciju wipe data/factory reset i potvrdi. Ovime mob vraćaš na početne postavke, gubiš sve aplikacije, sve poruke, bookmarkse, postavke, kontakte (ukoliko nisu spremljeni na gmail accountu) i tko zna što sve ne, ali ti ostaje sve na sd kartici.
Pattern lock je u cijeloj priči napravio ono što se od njega očekivalo - spriječio je tuđinca da dođe do tvojih podataka![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Pattern, tj. Android mobitel je ispao jedini pametan u cijeloj priči
btw, uređaj mu nije rootan. Imali recovery onda wipe opciju?
trenutno mi je bitno da vratin mob da ga mogu koristit, ako je moguće, što se tiće kontakata i svih ostalih podataka, programa poruka, nisu bitne, kontakti su mi na sim kartici, iman ih na drugom mobu, a programe mogu skinut sa marketa.. samo da ga vratin da ga mogu koristit normalno.. :/
otvara mi sve, i dolazim do factory reset opcije.. s ovime garanciju gubim ili ne?
Zadnji uredio marin00 : 30-09-2011 u 11:52
Zasto bi izgubio garanciju?
Ima pitanje u vezi CM7 r2 HBoota,odnosno totalno istu situaciju kao ovaj tip http://androidforums.com/desire-all-...-r2-hboot.html
Znači sa instaliranjem CM7 r2 Hboota i CM7 r2 verzije roma sam imao isto memorije kao i sa stock verzijom istom roma.Pomaknuo sam dalvik cache na SD-ext sa "Dalvik.Cache To SD-EXT" i sad imam 224mb free.
Znači cijela poanta sa CM7 r2 je micanje dalvick cache-a na SD-ext?Jer sam probao i na stock romu prebacit dalvik i nije mi se oslobodilo toliko mjesta nego par MB-a.
opa, moze, bas prije par dana primjetih da je "h" isceznuo
nego imam drugi problem, nisam siguran jel ovo pravo mjesto, ali en znam gdje drugdje pitati.
uzeo sam na ebayu dva data/charge kabla, konkretno ove:
http://www.ebay.com/itm/390347254533...84.m1439.l2649
mobitel se preko tih kablova ne zeli puniti, niti preko usb-a, niti kada kabel ukopcam u strujni punjac (situacija je ista s oba kabla).
U data modu se racunalo vidi, mogu prebacivati podatke i sve je ok, ali ne zeli puniti.
ledica svjetli narandjasto, ikona baterije je animirana i pokazuje da se puni, ali baterija stoji i lagano pada...
znam da pricam o kinezima i znam da se nemam cemu cuditi, ali to je komad zice, koliko retardiran trebas biti da to ne napravis kako spada (ili sam mozda ja retardiran i nesto ne razumijem).
Nevjerojatno ali su uspjeli napraviti neispravan kabel iako je to kao što kažeš komad žice. Imam i ja par komada. Ni jednom ne radi data a punjenje je očajno sporo. Jedino objašnjenje je da imaju preveliki otpor, odnosno da nisu kvalitetno zalemljeni konektori.
u biti me zanimalo jel netko naletio na slican problem, znaci nista novo.
kod mene data radi, a za punjenje nemam rijeci, odnosno u 40 min se punjenje pomaklo za 1% nagore (i to u strujnom punjacu)
koliko para, toliko muzike![]()
Bok, evo imam problem sa Desire-om..
da krenem izpočetka, mobitel sam jučer kupio, sve je radilo normalno, neko prije mene je napravio factory reset, napunim bateriju, spojim se na wi-fi i mobitel se restarta. Ne želi se više upaliti, tj samo stoji htc logo. Probao sam ulazit u meni sa power + volume - brisao sve, i brisao cashe, mobitel se upali, opet stoji logo. Pokušavam i dalje petljati po meniju, i kad se iz 15 pokušaja upali, riješim one postavke, nakon nekog vremena od minutu dvije mobitel se ugasi i samo svijetli logo.
Čitam po forumima, al ne shvačam šta mu je. Očito je neko prije mene radio root ili nešto i ja bi sad htio to vratiti sve na stock pa bi zamolio ako mi neko može detaljnije reci kako,. ili da mi da link šta točno moram napraviti. Mobitel je bio očito bio brendiran na orange mrežu jer ima znak odiza na maski.
Hvala na pomoći
EDIT: mobitel je trenutno bio deset min u funkciji, sam od sebe, sve pet i onda se sam od sebe restarta i samo svijetli htc logo..
Zadnji uredio ekoraca : 08-10-2011 u 20:18
Po ovom i meni izgleda na neki polovični/neuspjeli root i custom rom?
imaš Sticky linkove pa probaj sam iz početka:
[DESIRE] Root/unroot, ROM/radio flash, nandroid...
HTC Desire custom ROM-ovi
HC4L
pozz drustvo!
imam nekoliko pitanja.. ovako.. kad pricam sa nekim imam osjecaj da brzina prenosenja glasa nije trenutna nekako... tesko mi je malo za objasnit.. imam osjecaj da si uvijek upadamo u rijec jedan drugome.. jel to do verzije radia ili? trenutno imam gore novi MIUI AU i radio 5.09.05.30. ovo sa upadanjem u rijec se događalo i na proslim romovima pa nekako mislim da je do radia.. sta vi mislite?
i jos nesto; citao sam onaj post o rootanju i to ponovo.. nije mi previse jasan onaj dio sa MOZETE ubiti svoj mobitel. nema poratka ako se nesto zezne ili sta?
hvala
Bookmarks