Prvo napiši konfu koja matična,procesor.. te nemamo mi vidovnjačkih sposobnosti
pozdrav,komp se iznenada ugasio i sad ne reagira na dugme za paljenje ali kad probam na prekidac iza upali se ali gori samo crvena lampica ispod reseta i ne dize windowse,otvorio sam ga i vidim da se ventilator od procesora vrti,znaci da radi procesor,radi i dvd ,ladica se otvara pa je onda valjda i napajanje u redu,ne znam jel mozda memorija ili graficka,molim pomoc
Prvo napiši konfu koja matična,procesor.. te nemamo mi vidovnjačkih sposobnosti
stariji je komp,procesor je amd athlon 3000,1gb rama,maticna je nforce3-a,graficka je ati radeon 9550 128 mb
Ma napajanje ti je riknulo. Imao sam isti slučaj prije godinu dana.
na monitoru se pojavi signal cable is not conected,a ventilator od napajanja radi
koja je točno matična (proizvođać i model)?
dal se čuje zvuk i kakav, iz zvučnika u kučištu?
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
ne cuje se zvuk nikakav a maticna je k8ht1600 nforce3 250
ukoliko nemas signal prema monitoru moguce je da je graficka...
a jel postoji kakav nacin da to provjerim osim da ubacim drugu graficku
Ili ju mijenjaj ili ju spoji na neko drugo računalo. Alternativnih nacina ispitivanja graficke kartice nema.
ne znam nisam strucnjak ali ja stalno mislim da je nesto sa napajanjem,ne znam kako se ponasa komp kad rikne napajanje ali prije par godina mi je riknula graficka i mogao sam upalit komp na dugme power i zvuk je bio normalan kao kad pokrece windowse samo nije bilo slike na monitoru a sad ne reagira na power dugme nego samo na prekidac,ne znam ni kako reagira komp kad ode maticna ili memorija,probat cu ovo sa grafickom ako nadjem nekog sa starijim kompom kao moj
a jesi probo resetirati CMOS
Zadnji uredio Smuchac : 31-01-2010 u 22:26 Razlog: nije coms nego cmos
graficka 100%
grun novu
ne postoji link trazi za ukras =)
http://pozeski-forum.netai.net
Ne znam kako se resetira cmos
S tim simptomima provjeri je li ispravna matična ploča, uzrok može biti i procesor, a kod AMD-a vrlo moguće oboje u kompletu. Probaj jedno po jedno, posudi od nekog napojnu, ako nije to provjeri grafiku, to je lakše nego mijenjati ploču. Ako ne upali, znaš šta ti je činiti...
graficka je u redu,probao sam na drugom kompu,ventilator od procesora radi,znaci vjerovatno je maticna
Bookmarks