neznam u čemu je problem ali kod mene na informatici isto se to događalo i profa je rekla da ima veze s grafičkom
E ovako kad uprem tipku za uključit comp cujem zvuk ventilatatora grafe i proca ali se ne čuju beepovi niti se išta pojavljuje na ekranu rastavio sam i sastavio komp ali ne pomaže. Neznam zašto ali mislim da je do grafičke ili HD(samo ne hd) hitno
neznam u čemu je problem ali kod mene na informatici isto se to događalo i profa je rekla da ima veze s grafičkom
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
upalio se došao do start upa windowsa i ugasio se i opet isto
jesi li poledao temp. proca. Išćupaj grafulju pa probaj kako će se onda ponašat.
...ram ne bi trebao biti, jedino možda grafa... ali kažeš
tako da ni to ne bi trebalo bit... možda matična shere...upalio se došao do start upa windowsa i ugasio se i opet isto
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Meni nedavno je bilo tako . stisnes on a komp mrtav . i kaj mu je bilo nista - NISTA . uzeo spajalicu , provrtio napajanje i spojio nazad na plocu i sve radi ko novo .
Jesi probao ne radi Clocking komponentama?????
Puno ti pomaze ako to ne radis, a ne znas kako vratiti
FIno kad palis komp lupi DEL i vrati na BIOS default postavke.
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
evo ga radi ali se gasi a temperatura je 35˙C
pogledaj u biosu da nije podeseno da ga gasi na niskoj temperaturi nepotrebno
to ti je do matične 99%. nije do grafičke jer ti se upalilo do tu i stalo. onaj 1% je napajanje možda!
t10>c45>t65>3510>7650>sl55>p800>mpx200>sx1>p900>66 30>mpx220>6260>cv65&6600>p900@p910i>MDA II>t630>MDA Compact>6680+1gb&v3x>Nokia N80+2gb&6280>htc tytn & nokia 5800>htc desire&nokia5230
Hajs amo reci jel bilo clockanja, ako jest onda vracaj sve na staro, pa gledaj sta slabije radi
sličan problem sam ja imao... matična gecrken.......
nema vece face od Isusa
ma sad sve radi: rješenje je bilo udrit comp nogom i to je to
a blazzer kako ću sve vratiti na normalno kad mi se može ni upalit ali noga sve sređuje
...ma sad sve radi: rješenje je bilo udrit comp nogom i to je to... svaka čast...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
šta je lol-asto ljudi moji najbolje rješenje je to- nogom-šakom prvo probajte tako a onda se bacite na rastavljanje i kad rastavite i sastavite ako ne radi opet noga-šaka
Provjerena metoda, radi u 70% slucajeva, udaranje iz raznih smjerova s raznim tehnikama po raznim djelovima
...
pošto ti je proradilo kad si ga tek udario moguće je da ti nešto u kompu nije spojeno dobro pa kad si ga zveknuo onda je uspostavilo kontakt i proradilo. kad ti se opet desi malo pritisni sve kontakte i bit će bolje možda. a što se tiče lupanja po kućištu, i ja to prakticiram.![]()
t10>c45>t65>3510>7650>sl55>p800>mpx200>sx1>p900>66 30>mpx220>6260>cv65&6600>p900@p910i>MDA II>t630>MDA Compact>6680+1gb&v3x>Nokia N80+2gb&6280>htc tytn & nokia 5800>htc desire&nokia5230
tzv. Ruska metoda otklanjanja kvarova
Imaš pored baterije na matičnoj jumper...
trenutno su kratko spojene iglice 1 i 2.
Ti skines sa 1 i 2 i spoji na 2 i 3
ostavi 5 sekundi, vrati, lupni f1 i save kad se upali komp i ako tad imas problema, posjeti obliznjeg servisera...
Mogučnosti zašto ti nebi radio komp:
1- memorija je na višem taktu ili na manjoj latenciji od dozvoljene pa pri velikoj brzini prijenosa gubi podatke i ruši se
2- harddisk ima očetećene boot sektore
Sumnjanj da je do harda, trebao bi dijeti POST sekvencu bez obzira na hard disk...
@Hacker, lupanje stroja koji radi u kojem se nalazi hard disk, a svi znamo da se unutra nalazi nekoliko ploća koje se vrte na 7200 okretaja u minuti (2 -2.8 tisuće gore,dolje) sa glavama za čitanje koje su na manje od milimetra od površine, a njihovim grebanje po glavi disk možeš baciti u smeće - nije baš najpametniji potez. Ako su uz sve to nisi sam kupio računalo već su ga starci iskeširali/iskreditirali onda pokazuješ i nepoštovanje prema svojim roditeljima.
LOL GOG...
btw, ka j nije rekao da mu dođe do bootanja? i onda skršne...
definitivno boot sektori...
probaj uključiti S.M.A.R.T. pa vidi dal ti izbaci grešku pri uključenju kompa...
ma sve radi sad
@ gog komp sm ja da 3500 kn i roditelji 3500 a za to nisam znao tj znao sam za ploče jer sam rastavio jedan hard
ali sad radi
i ako se opet pokvari onda krompirkova metoda ne ruska po gogovom zakonikom
Tko nikad nije udario kompjutr neka prvi baci ....... nije kamen pogodan.... ovaj..... nek baci.... miš
Ja mislim da svi ponekad mlatimo kompjuter, ja malo cesce, a za avs ne znam
A to se svakako ne preporuca, ima puno stvari koje mogu crknutim, tj. poceti odbijati poslusnost![]()
Znate onu staru izreku?
-Što je to Hardware?
-Dio računala koji trpi udarce kad zataji software...
Bookmarks