kakav zvuk? odkud je došel?Izvorno postao matija456
E jel možda netko od vas zna šta mi je s kompom.Ja sam ga neki dan otvarao jel mi je lupao ventilator na ladici od hdd. Pošto ga rijetko čistim skinuo sam procesor i njega očistio i vratio kako je bio.Kad sam upalio komp čuo se neki čudan zvuk i od onda mu treba sto godina da se upali.Restarta se jedno 20 puta i onda se tek upali.A k tomu mi još ne radi ni pržilica ni dvdJel mi može ko pomoć.
Hvala unaprijed.
kakav zvuk? odkud je došel?Izvorno postao matija456
jesi stavio pastu između hladnjaka i procesora? ono, kad si već skinuo, da bi vratio, moraš sve fino očistit, stavit pastu, tanak sloj, vratit cooler na procesor, a da se pasta ne razjebe/ne razmaže. ak to nisi napravio, napravi što hitnije, može ti ckknut procesor, vjerojatno se sad *****ki/jako grije, pa se zato restarta.Izvorno postao matija456
ako si ištekivao kablove sa dotičnih uređaja, vjerojatno si nešto krivo uštekao IDE kablove. e sad pitanje.; dal BIOS prepoznaje uređaje? dal si vadio one jumpere iz prže i dvd-a?Izvorno postao matija456
Siguran da si sve isto spojio kako je i bilo?
I nisi skidao i vračao nikakve plastikice sa pozadine harda!!![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Mislim da nije stvar do hdd-a već kako je već ZEROBRAVO rekao vjerojatno je stvar u proc-u.
Provjeri još jednom za svaki slučaj konektore sve koje si dirao, ali mislim da ti se proc. previše grije pa proradi zaštita vjerojatno.
Neznam....morao bi nam dati više info.
Edit: to je vjerojatno razlog restartanja.
A što se tiče DVD-a vjerojatno neki od kontakata na samom konektoru ili možda pukla žica unutar kabla....hmm...puno opcija za sada (need more info)
P.S. kako si to čistio proc.?
Zadnji uredio Wisher : 16-07-2006 u 22:40
ovako, konkretno što ja mislim da je napravio, očistio je komponente, ne znam s čim, nadam se samo da nije nitro razređivačem, spojio bez nanošenja novog sloja paste, i sad se procesor grije a u BIOS-u mu je namještena kritična temperatura koju kad dosegne se restarta.Izvorno postao observer
a ovo sa DVD, prža, ako je skidao IDE kablove, gotovo sam siguran da nije dirao jumpere i obrnuo je ponovo spajanje, i tako mu se poremetio primary/secondary/master/slave, i sad mu BIOS naravno ne prepozna niti jedan optički uređaj.
E ljudi ovak ja mislim da je to zbog jednog programa zove se win xp manager.
To je program za ubrzavanje kompa, pa sam ja namjestio da mi ga najviše ubrzava i valjda sam ga treba vratit na defoult kad sam skidao komponente, jer je pisalo upozorenje dok sam ga instalirao da može oštetit dvd i tak nešto.Sad neznam šta da radim.Da srušim winowse ili neš drugo???
Bookmarks