reci mi da li ti radi opticki zoom?
pozz, imam problem sa kamerom na N93... kada upalim kameru jedno vrijeme je ekran potpuno siv,nakon toga pojavi se slika ali stalno "steka" a nakon odredjenog vremena telefon se sam ugasi... uradio sam soft i hard reset telefona,te instalirao novi firmware ali ni to nije pomoglo... hvala unaprijed.
reci mi da li ti radi opticki zoom?
opticki zoom radi kada telefon uspije da otvori kameru (a kada je ekran siv postoji ona traka koja pokazuje koliko je zumirano ali se ne cuje zvuk optickog zuma),ali prilikom zumiranja slika se zamrzne na 2-3 sekunde pa onda radi normalno nekoliko trenutaka i onda telefon potpuno zasteka ili se resetira...
meni se isto nekad zna pojaviti siva boja na ekranu kad palim glavnu kameru, ali to traje manje od sekunde, zatim je sve normalno. mislim da nije kamera, jer imam potpuno novu kameru zamjenjenu. (srecom garancija je pokrila trošak)
ne znam šta da ti kazem. po meni je to neka vrsta bug-a., ali ne mora biti. ne vjerujem da je baš do kamere, osim ako ti mobitel nije dobio jak udarac prilikom pada?
ovi iz nokije su zeznuli korisnike N93. nisu izdali finalni firmware, kojim bi ispravili neke bugove i stavili podršku za ngage. (iako se može srediti da ngage radi).
_____
probaj ovako - napravi downgrade - stavi verziju 11, zatim opet usnimi novu verziju. ima kombinacija, ako ti se da i imaš vremena, isprobaj. verzije softwarea ti se nalaze www.dotsis.com otidji pod search i naci ćeš.
![]()
Bookmarks