Dali su hard discovi puni ?
Jer kada su prepuni neki programi za normalan rad vuku reset u manjku prostora. Bar po mome iskustvu!!
Hm ne pregrijava se siguran sam 40 stupnjeva ima proc...
sumnjam na napajanje... mislim da mi je slabo... 300W
imam 2 harda 2 optička, novu matičnu, novu grafu, tv karticu, vent na kućištu
postoji li neki program koji će mi izmjeriti koliko računalo troši watta... li nešto sl...
Seriously?
Dali su hard discovi puni ?
Jer kada su prepuni neki programi za normalan rad vuku reset u manjku prostora. Bar po mome iskustvu!!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Koe marke ti je napajanje, koji proc i koja grafička?
provjeri napajanje pa memoriju...
napajanje codegen, procesor: amd athlon xp 1,7 klokan na 2,2 radi na frekvi 1,8 sa temp od 40 celzijusa
hard jedan maxtor 30GB, 15GB slobodno
drugi samsung 80GB, slobodno 50GB
grafa je ati 9550 256MB
memorija radi ok u dual modu
Seriously?
izgleda da ti je napajanje, imas mozda dodatnih ventova u kucistu ?
napisao sam jedan na kućištu...Izvorno postao M4rk0
Seriously?
na mojem prirucniku za moju k8n-e pise da je preporucena napojna za normalan rad 350W (bez dodatnih ventilatora i stvari prikacenih za maticnu) dakle potrebna ti je cca 400W, meni su izgorile dvije (300W i 350W) zbog smrzavanja kompa i stalnih restarta na tipku, zadnja 350W mi je izgorila jer sam stisnuo prekidac i spalio i napojnu i maticnu (k8n-e deluxe) i kazu da sam imao preslabo napajanje koje je spaljivanjem samog sebe spalilo i maticnu, sto mi se nije desavalo na mojim starim pokojnim racunarima iz 1998/99 godine.
takvo napajanje (codegen i ostala sranja kaj dolaze kao poklon s kučištem) odmah zafrluži an kroz prozor. Na njemu piše 350, 450 itd wata i ono može dati tolku snagu - na jedno 2-3 sekunde![]()
probaj bolje napajanje (da u ruci ima bar 2 kile)
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
postoji li neki program koji će mi izmjeriti koliko računalo troši watta... li nešto sl...[/QUOTE]
http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp![]()
-=watch your six=-
To su gluposti, nijedan program neće reć kak treba. Meni kaže da treba 400 W, a imam 380 W napajanje koje može puno jači komp gurat... Kad mjeriš instrumentom, što je ujedno i najtočnije, nijedan ne troši više od 300-350 W prave snage. Prosječno je oko 250 W. Čast iznimkama s hrpetinom diskova, SLI-jem i ostalim.
Ne možeš sve komponente iskoristiti do maksimuma, te ti zbroj koliko max troši svaka komponenta ništa ne znači...
Eto ti razloga zake ti se rusi komp, nie dobro overclokano, vjerovatno mu neki parametar ne pashe pa je nestabilan.Izvorno postao Compov
Vrati sve na normalu i nebude se rusil...
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
meni se isto to desilo sa mojim athlonom. clockao ga na 2.45 GHz sa standardnih 2GHz i restarta se cim udje u win, stavi na normalan takt, overklok ti ne pomaze bez dobrog hladjenja i opreme za hladjenje (vodeno hladjenje, tekuci dusik da malo smrzne toplo-sprzen prockas)
Ne treba pretjerivat, tekuci dushik sam vidio da su koristili kad su isli na 8 Ghz, a za ovo normalno overclockanje su dobri ventilatori, il mozda malo boji ventilatori, al nie stvar samo u pregrijavanju, vec u tome da treba znat overclockat, tj postelat pravilno sve parametre u BIOSu, da bi racunalo radilo stabilnoIzvorno postao dino123456789
![]()
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
imao sam ja to klokano dugo i radilo je... skužio sam da kad sam stavio nov hdd počelo je resetiranje...
no sredio sam stvar privremeno... isključio sam skener koji je stalno svijetlio i trošio struju iz usb-a...
dok ne kupim novo napajanje ne palim skener
a ispravno je klokano po jumperima... i radilo mi to prije bez problema... jednostavno mi je slabo napajanje i zato sad imam problema...
hvala svim na pomoći
![]()
Seriously?
Bookmarks