imam 256mb ram pa bi ga nadogradio na 1GB- zanima me jel bolje staviti 2x512 posto imam dva sota il jedan od 1GB? i jos nesto- jel potrebna nekakva posebna instalacija il je dovoljno samo umetnuti nove plocice?
hvala!
imam 256mb ram pa bi ga nadogradio na 1GB- zanima me jel bolje staviti 2x512 posto imam dva sota il jedan od 1GB? i jos nesto- jel potrebna nekakva posebna instalacija il je dovoljno samo umetnuti nove plocice?
hvala!
kupi jednu poločicu od Gb da nemoraš vadit 256 i da oslobodiš utore ako češ ubuduće htjet povećat memoriju
po količini dosadašnje memorije pretpostavljam da se radi o ddr a ona je prilično skupa, samo da imaš na umu
nakon umetanja ram-a nije potreban nikakav poseban softverski postupak
angels might have been eaten.
super,hvala na pomoci!! zaboravio sa reci da nije ddr vec ddr2. koliko sam vidio one i nisu toliko skupe, jel bolje kupiti neku s brand-imenom i je svejedno? i jos nesto, kakvu ulogu ima razlika 400,533 ili 667mhz?
...brzina rama, uzmi što veću frekvenciju
brand je jasno brand, nađi optimalni odnos cijene i imena da ne preplatiš nešto što možeš dobiti jeftinije
Gledam cijene na links.hr i dva, tri puta su manje od onih u mikronisu. Ima li kakav razlog ili mikronis inače ima nabrijane cijene. Meni bi trebala jedna giga od 533 ili 677.
da se nisi zabunio i gledas memoriju za stolna računala
1gb 667 links - 165kn / 1gb 667 mikronis - 190kn
ovo su najjeftinije pločice radi usporedbe, razlika u cijeni je zbog različitih proizvođača
Sad stvarno ne mogu znati, ali mislim da sam gledao pod prijenosna računala. Mislim da ću to onda ipak u mikronisu obaviti, obzirom da je servis zel-cos odmah u zgradi iza.
dali ti i ugrade oni kod kojih kupis ili..? i dal platis to?
Oni ti ju ugrađuju za 85 kn, ali pri tom ju moraju testirati na laptopu. Bez obzira što memorija prema specifikacijama paše, mora se testirati, jer ipak ima slučajeva da pločica nije kompatibilna sa laptopom.
85 kn?? pa to mi je pol vrijednosti ram-a...
E ako sad misliš da je 85 kn za to puno, onda probaj sam, pa vidi koliko bi te moglo kasnije koštati.
Imam jedno pitanje, jel istina da ako stavis u komp ili laptop 4GB RAM-a, da windoze xp ne mogu iskoristit svu memoriju, navodno da windoze xp imaju problema sa adresiranjem onda?
Nije to samo problem XP-a već svih 32-bitnih sustava. 2^32 = 4 GB, što znači da se s 32 bita mogu adresirati 4 GB memorije. Nisam siguran, ali mislim da je granica nešto niža od 4 jer je u tom adresnom prostoru još i ostatak hardware-a.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
ako ti je skupo platit to ekstra testiranje, napraviš varijantu brzinskog testa - nacrtaš se u trgovini s laptopom i ugradiš zajedno s prodavačem ili serviserom RAM i pokreneš lap... vidiš jel se windoze uredno podignu, otvoriš program il 2 (nešto zahtjevnije tipa photoshop il nešto što proguta dost rama), ugasiš programe, shutdownaš windoze i to je to.. ak je sve prošlo u redu, za brzinski test dosta.
tako sam ja u ve-milu napravio kad sam 2x256MB izvadio i kupio 2x1GB. nisam htio kupit bez da probam, a pošto znam sam zamijenit RAM, nisam tražio posebno servis, nego smo to prilikom kupnje isprobali na pultu.
uglavnom, još pogledaj koje RAM pločice ti koristi lap sada i probaj naći od istog proizvođača (ono, otvori onaj poklopac za RAM ili digni tastaturu pa vidi što piše na čipu). moj HP je koristio infineon pa sam ja recimo išao u ve-mil uzet isto samsung ili infineon. i sve radi ko beba... al za svaki slučaj zadrži staru pločicu neko vrijeme, ako će se rušit il smrzavat, vratiš stari ram a novi prodaš preko oglasa.
moj podrzava 4g,sad ima 512mb,stavit cu jos gigu dok skupim neke pare pa da vidim kak ce funkcionirat..
obično se kaže da je najbolje stavit 2 iste pločice RAM-a, dakle ne samo istog kapaciteta, nego iste brzine, latencije, ono - iz iste serije. to je najpouzdanije. sve ostalo - što se više razlikuje, veća je šansa da se neće htjeti družiti. što ne znači da neće raditi, može raditi sasvim super, ali je reći veći rizik da će bit problema....
uvijek možete probati kombinirati različite pločice, ali ako si možete priuštiti, najbolje je imati iste pločice.
a da provjerim koja je nutra moram ga otvarat il ima koji drugi nacin..?
Imam pitanje, Compaq EVO N200, 700 Mhz. Na ploci ima ugradjeno 64MB RAM i ima jedan slot za koji pise da je za 128MB. Ja ubacio (druge nemam) 256MB, a on sad pokazuje da vidi 128MB sve zajedno. U uputstvima pise da podrzava max. 192MB. Nije mi jasno zasto od 256 on vivi samo 64MB.
Zadnji uredio Alienware : 13-12-2007 u 02:49
Imam SDRAM i stavio sam 256MB SDRAM, a on vidi samo 64MB.
logicno rekao si da na mbo(maticnoj ploci) imas ugradjenih 64 mb rama i jedan utor za samo 128 mb i ni kilobit vise.
Eh sada ti si stavio 256 i on ju nevidi i vidi samo onu od 64 koja je ugradjena.uzmi neku od 128(bojim se da ces morati polovnu jer sve vise uopste sdrama nema a kamoli tako malenog) i vidjeces 192 rama.
Bookmarks