Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10

Hybrid View

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon IXUS i zoom

Kupio sam ovaj uređaj. Zanima me da li je neko primjetio prilikom paljenja uređaja i gašenja da se čuje ulazak i izlazak objektiva ili bi to trebalo biti nečujno? Mislim čuje se pravilan zvuk ali nešto jači, pa me zanima da li da ga nosim na servis ili je to uobičajeno....
    Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao speedcats
    Kupio sam ovaj uređaj. Zanima me da li je neko primjetio prilikom paljenja uređaja i gašenja da se čuje ulazak i izlazak objektiva ili bi to trebalo biti nečujno? Mislim čuje se pravilan zvuk ali nešto jači, pa me zanima da li da ga nosim na servis ili je to uobičajeno....
    Nisam imao prilike raditi sa navedenim modelom, pa mozda nisam potpuno mjerodavan. Najsigurnije bi bilo da ti se javi netko tko ima doticni model, ali ne znam bas da ga ovdje na forumu netko posjeduje...nije se bas mnogo pisalo o ovome modelu.

Sto ti sigurno mogu reci da vecina ultra compact i compact aparata ima funkcionira na nacin da po zavrsetku koristenja aparata, odnosno u trenutku kada korisnik ugasi aparat, uvuce objektiv unutar kucista aparata, tako da je krajnja tocka objektiva poravnata sa razinom tijela aparata, ili tako da se cak nadje unutar tijela. Prilikom paljenja aparata, objektiv biva inicijalo izbacen na pocetnu radnu zarisnu duljinu. Po mome iskustvu sa ultra compact i compact foto aparatima, a vidio sam ih mnogo, ovaj zvuk i jest nesto jaci od zvuka koji biva proizveden kosnijim koristenjem optickoga zooma, odnosno daljnjim izvlacenjem i uvlacenjem objektiva.

Tako da je po mome misljenju to sto cujes sasvim normalna pojava i ako aparat sve ostalo odradjuje bez problema...nemas razloga za brigu.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsTagger Second ClassSocial

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    HTC Desire 510
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Bodovi
    33.654
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.654, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To je normalno... unutra je servo motor koji kod gašenja i paljenja malo intenzivnije radi jer treba uvući ili izvući cijeli objektiv... ništa strašno...

važno da to radi kako treba i da ne vidiš sumnjive pokrete pri tome... kako se čuje nije bitno
    Seriously?

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala ljudi! Ipak par puta mi se javila greška E18 error. Piše samo E18 u kutu zaslona i zoom šteka, te se ugasi. Tek drugi put "normalno" radi. Pročačkao sam Internet i saznao o čemu se radi ( http://www.dcresource.com/forums/showthread.php?t=3810 ) i ( http://www.ixus-world.de/index.htm?t...e/e18_01en.htm ) tako da ga nosim na servis/zamjenu/ili povrat novca, jer sam ga kupio jučer.....
    Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsTagger Second ClassSocial

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    HTC Desire 510
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Bodovi
    33.654
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nemogu vjerovat da su tak usrali taj fotić
    Seriously?

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eto u Cannonu su bili tako susretljivi i ponudili mi Ixus Izoom 7 jer sam ga vratio u roku 7 dana, a isti je oko 500 kn skuplji. Ili Ixus 60. Uzeo sam Ixus Izoom 7:-) U plavoj boji:-)))) Nadam se da neće biti problema, za sada sve radi besprijekorno i aparat ima 7,1 mpix kameru:-) Stavio sam 1 giga karticu:-)

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao speedcats Pregledaj post
    Eto u Cannonu su bili tako susretljivi i ponudili mi Ixus Izoom 7 jer sam ga vratio u roku 7 dana, a isti je oko 500 kn skuplji. Ili Ixus 60. Uzeo sam Ixus Izoom 7:-) U plavoj boji:-)))) Nadam se da neće biti problema, za sada sve radi besprijekorno i aparat ima 7,1 mpix kameru:-) Stavio sam 1 giga karticu:-)
    Cudi me ovakva korektnost i susretljivost od Canona hrvartska...ali u svakom slucaju thumb up...mozda je ovo prekretnica u njihovoj poslovnoj politici!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Cudi me ovakva korektnost i susretljivost od Canona hrvartska...ali u svakom slucaju thumb up...mozda je ovo prekretnica u njihovoj poslovnoj politici!
    Kako misliš čudi te? Postoji li neki brand koji je bolji/susretljiviji ili sl koji bi mi preporučio? SD Card podrška i li ion baterija su presudile da se odlučim za canon, ali ovo mi je malo promijenilo mišljenje o canonu iako sam generalno zadovoljan.....

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. canon ixus 750 vs sony vs olympus
    By tonnka in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 05-01-2007, 20:53
  2. Canon IXUS 500
    By Black_Hawk in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 01-10-2006, 23:26
  3. Canon Ixus 40 vs Canon PS A610
    By Flashy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 26-08-2006, 17:50
  4. Canon IXUS i zoom ili Ixus 55
    By fragola in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 20-07-2006, 15:33
  5. Canon Digital IXUS 700
    By YooHoo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti