Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon IXUS i zoom ili Ixus 55

Kupujem digitalni fotoaparat, gornji je limit 2300Kn, iako bih voljela da sve to prodje ispod te cijene.

Preferiram Canon, i zato bih voljela nesto od IXUS modela.

S obzirom da na trzistu ne pronalazim nista 'ispod' IXUS 55, u uzoj su konkurenciji IXUS 55 i IXUS i zoom (cijena je otprilike izjednacena).

Zanima me koji je od njih ipak kvalitetniji (razlike i sto to znaci u praksi - AMATER SAM!), i sto bi mi savjetovali da kupim.

Ima li netko mozda neki drugi prijedlog?

Zahvaljujem!

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako vidim iz tvojeg posta ocito ti treba aparat manjih dimenzija.Ako zelis proci jeftinije i ako ti ne treba aparat sa manualnim postavam, preporucio bih to Sony DSC-W 70 cijena 2.099 Ve-Mil, sa ovim apartom ces dobiti jako kvaliteten slike i biti ces zadovoljna.Ako zelis proci jos jefitnije mozes uzeti jedan od modela istog proizvodjaca i to modele DSC-W40/50 razlika ti je samo u vecem displeyu.Ako zelis aparat sa mogucnostu manuelnih postavka, preporucam ti Canon A620.Racunaj da su aparati sa manuelnim postavkama u vecini slucajeva veci i tezi.kako su gore naraeceni aparati sa dosta piksela preprucam karticu minimalno 512Mb
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao RAUL
    Kako vidim iz tvojeg posta ocito ti treba aparat manjih dimenzija.Ako zelis proci jeftinije i ako ti ne treba aparat sa manualnim postavam, preporucio bih to Sony DSC-W 70 cijena 2.099 Ve-Mil, sa ovim apartom ces dobiti jako kvaliteten slike i biti ces zadovoljna.Ako zelis proci jos jefitnije mozes uzeti jedan od modela istog proizvodjaca i to modele DSC-W40/50 razlika ti je samo u vecem displeyu.Ako zelis aparat sa mogucnostu manuelnih postavka, preporucam ti Canon A620.Racunaj da su aparati sa manuelnim postavkama u vecini slucajeva veci i tezi.kako su gore naraeceni aparati sa dosta piksela preprucam karticu minimalno 512Mb
    Hvala na prijedlogu, razmislit cu, iako, kao sto sam rekla, nekako bih ipak ostala na IXUS modelima...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao fragola
    Kupujem digitalni fotoaparat, gornji je limit 2300Kn, iako bih voljela da sve to prodje ispod te cijene.

Preferiram Canon, i zato bih voljela nesto od IXUS modela.

S obzirom da na trzistu ne pronalazim nista 'ispod' IXUS 55, u uzoj su konkurenciji IXUS 55 i IXUS i zoom (cijena je otprilike izjednacena).

Zanima me koji je od njih ipak kvalitetniji (razlike i sto to znaci u praksi - AMATER SAM!), i sto bi mi savjetovali da kupim.

Ima li netko mozda neki drugi prijedlog?

Zahvaljujem!
    Sto se drugih prijedloga tice, ako si se vec odlucila i preferiras Canon Ixus modele, onda nema vise alternative i dodatnoga izbora, jer u cjenovnom razredu u kojem trazis aparat osim Ixusa I zoom i 55 - ice, nema vise niti jednoga Ixus modela. Naime ostali su skuplji!

Tako da ti je problem jedino odluka koji od dva navedena Ixusa uzeti, da li Ixus I zoom (ili kako mu je puno ime Canon Powershot SD30) ili Ixus 55 (puno ime Canon Powershot SD450).

Niti to ne bi trebala biti teska odluka, jer je Ixus 55 ipak ocito bolji i kompletniji foto aparat.

Prednosti modela Ixus 55 ocituju se ponajprije u objektivu, koji je mnogo bolje svjetlosne vrijednosti od onaga na I Zoom modelu. Pored navedene cinjenice objektiv na Ixuss 55 je i vecega raspona (dakle ima vecu vrijednost optickoga zooma). Nadalje, Ixus 55 je opremljen sa optickim trazilom sto je definitivno prednost, pogotovo za suncana vremena kada se display zna pokazati prilicno beskorisnim, s obzirom, da mu na direktnom suncevu udaru display gubi i na jasnoci i razlucivosti. I zadnje Ixus 55 je opremljen sa znatno vecim display - em u odnosu na model I Zoom (2,5 incha kod Ixus 55 naspram 1,8 incha kod I Zoom modela), vrlo slicne razlucivosti.

Dakle sve u svemu, da ja biram izmedju ova dva modela izabrao bih Ixus 55.

Ako ima jos kakvih pitanja ili najasnoca...samo postaj!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    K300i
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzmi definitivno Ixus 55.

Ali pripazi gdje kupuješ jer je razlika između I Zoom-a i 55-ice više od 300 kn, a ne slična kako si navela.

Ne znam gdje si gledala cijene ali oba fotoaparata su najjeftinija u "Optimum računala". I Zoom košta 1614,00 kn, a Ixus 55 košta 1947,00 kn.
    Većina je uvijek u krivu!

http://www.soundclick.com/bluntafaridbc

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bluntafari
    Uzmi definitivno Ixus 55.

Ali pripazi gdje kupuješ jer je razlika između I Zoom-a i 55-ice više od 300 kn, a ne slična kako si navela.

Ne znam gdje si gledala cijene ali oba fotoaparata su najjeftinija u "Optimum računala". I Zoom košta 1614,00 kn, a Ixus 55 košta 1947,00 kn.

hvala Bimbi i Bluntafari!

cijene su iz Fotoflash-a, Rijeka.
    I zoom - 2060kn
    ixus55 - 2000kn

mislim da ste mi pomogli rijesiti dilemu - prevladala je 55-ica.

hvala!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao fragola
    hvala Bimbi i Bluntafari!

cijene su iz Fotoflash-a, Rijeka.
    I zoom - 2060kn
    ixus55 - 2000kn

mislim da ste mi pomogli rijesiti dilemu - prevladala je 55-ica.

hvala!
    Sad kad si navela cijene u tome ducanu gdje mislis kupiti, pogotovo nema dvojbe.

Cijena za I Zoom model doista im je lihvarska i pretjerana.

Kupuj 55 - icu bez razmisljanja!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon Ixus 40 vs Canon PS A610
    By Flashy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 26-08-2006, 17:50
  2. Preporuka ultra zoom (Sony H... vs Canon S... IS)!
    By Sunny in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 20-07-2006, 15:31
  3. Torbica za Fuji F10 (ili canon ixus 40/50/55)
    By SeriousG in forum Oprema za digitalne fotoaparate
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 19-12-2005, 23:39
  4. Canon Digital IXUS 700
    By YooHoo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 14-08-2005, 12:22
  5. CANON PowerShot Digital Ixus 330
    By nimda in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 22-05-2003, 19:33

Bookmarks